Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Θαύματα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου-Συγκλονιστικές Μαρτυρίες

http://www.vimaorthodoxias.gr/thavmata/item/87483-thaimata-tis-agias-zonis-tis-theotokou-sigklonistikes-martiriesΘαύματα της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου-Συγκλονιστικές Μαρτυρίες
Τα θαύματα που περιγράφονται στο άρθρο βρίσκονται στο αντίστοιχο βιβλίο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου στο οποίο υπάρχουν τα αναλυτικά στοιχεία των  που τα έζησαν, καθώς και φωτογραφίες τους:

Η Θάσος σώζεται από την ανομβρία

Ο Παπαδιαμάντης και οι γραικύλοι - η άρνηση της ταυτότητας

http://www.vimaorthodoxias.gr/diafora/theologikos-log/diafora/item/87486-o-papadiamantis-kai-oi-graikiloi-i-arnisi-tis-taitotitas

  • Από  Ενωμένη Ρωμηοσύνη
Ο Παπαδιαμάντης και οι γραικύλοι - η άρνηση της ταυτότητας
Του Φώτιου Αρ. Δημητρακόπουλου, καθηγητού Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

«τούτ’ η  που ανεμίζει τους αμέτρητους γραικύλους», Νίκος Καρούζος

Ο τελευταίος γραικυλισμός ως νόσημα της ελληνικής διανόησης απορρέει από ένα παλαιό σύμπτωμα μειονεξίας απέναντι στη Δύση, συνοδευόμενο με αίσθημα προκατάληψης κατά του Βυζαντίου, ένεκα παντελούς αγνοίας της ελληνορθόδοξης θέασης του κόσμου.

ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ!!! "Ο ΣΩΡΡΑΣ ΣΤΗΝΕΙ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΡΑΤΟ..."! ΒΙΝΤΕΟ.

http://indobserver.blogspot.gr/2016/08/blog-post_404.html

 Γράφει ο 
Γιώργος Ιεροδιάκονος

Η Ορθόδοξη Θεολογία σε έναν κόσμο που το χρήμα καθίσταται ως το απόλυτο αγαθό!

http://www.pemptousia.gr/2016/08/i-orthodoxi-theologia-se-enan-kosmo-pou-to-chrima-kathistate-os-to-apolito-agatho/

Παναγιώτης Σιαχάμης, Φοιτητής Πατριαρχικής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης
Ο σύγχρονος άνθρωπος – καταναλωτής (homo consumens) βιώνει την υλιστική υπερκατανάλωση, που προωθείται έντονα και συστηματικά τα τελευταία χρόνια με σκοπό τον υλικό ευδαιμονισμό, ως μέσο πλήρωσης. Εξισορροπεί, έτσι, το εσωτερικό του κενό, την παθητικότητα, τη μοναξιά και το άγχος του (Έριχ Φρομ, Πειθαρχία και Ελευθερία) και κατ’ επέκταση την τάση αμφισβήτησης των παλαιών προτύπων ζωής, ενώ παράλληλα στρέφεται προς αναζήτηση ιδανικών και αξιών, που τείνουν να αλλοιωθούν στη σύγχρονη πραγματικότητα.
β12

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ)

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B7-%CF%80%CF%81/aoz

Ξύπνα Έλληνα, είμαστε η πιο πλούσια χώρα και μας έχουν στη πείνα!
Greek Exclusive Economic Zone (EEZ) — Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ): Η μόνη οικονομική λύση που προσφέρει πραγματικές δυνατότητες ανάπτυξης, οι οποίες μετατρέπουν το ελληνικό χρέος σε ποσοστό και μόνο. Όλοι ψάχνουν λύσεις στον τομέα της οικονομίας, ενώ εκεί βρίσκονται απλώς τα προβλήματα, οι λύσεις ανήκουν στην στρατηγική.

Θαυμαστές διηγήσεις από την Κωνσταντινούπολη του 9ου αιώνα για την Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου

Στις 31 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει την Κατάθεση της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου  στο ναό της Θεοτόκου των Χαλκοπρατείων στη βυζαντινή Κωνσταντινούπολη. Στη συνοικία αυτή, κοντά στο Μίλιον, βρίσκονταν τα εργαστήρια των τεχνιτών που ασχολούνταν με την κατασκευή και το εμπόριο χάλκινων αντικειμένων. Οι τεχνίτες αυτοί έδωσαν στη συνοικία το όνομα της τέχνης τους.
Σχετικά με τη θεομητορική αυτή εορτή δεν υπάρχει καμία σαφής μαρτυρία πριν τον 7ο αιώνα. Τον 6ο και 7ο αιώνα στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας εμφανίζονται έξι εορτές, οι οποίες σχετίζονται με τη Θεοτόκο: η Σύλληψη της Αγίας Άννης, το Γενέθλιον της Θεοτόκου, τα Εισόδια, ο Ευαγγελισμός, η Υπαπαντή και η Κοίμηση. Η αυτοκράτειρα αγία Πουλχερία ήταν εκείνη που καθιέρωσε την τέλεση αγρυπνίας κάθε Τετάρτη στο ναό των Χαλκοπρατείων. Την τέλεση της αγρυπνίας αυτής  επισημοποίησε ο αυτοκράτορας άγιος Μαυρίκιος (582-602).
agiazoni2

Δεν δίνουν λεφτά οι έγκλειστοι της Καλλιθέας, Μαρινάκης-Σαββίδης τις 2 πρώτες άδειες με peanuts!

http://kourdistoportocali.com/read-this/den-dinoun-lefta-egklisti-tis-kallitheas-marinakis-savvidis-tis-2-protes-adies-peanuts/Ο ΚΙΜ ΓΙΟΝΚ ΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μπόμπολας και Ψυχάρης χρωστάνε 622.000.000 ευρώ θαλασσοδάνεια

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τους έγκλειστους της Καλλιθέας, Μαρινάκης και Σαββίδης χτύπησαν τις 2 πρώτες άδειες με peanuts!

Τα πρώην συντρόφια των Εξαρχείων... εκδικούνται


http://www.antinews.gr/action.read/politiki/ta-proin-suntrofia-ton-eksarxeion-ekdikountai/2.109961

Φωτο: eleftherostypos.gr
To είχαμε επισημάνει από καιρό και πολλές φορές. Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τους μπαχαλάκηδες που προστάτευε η κυβέρνηση θα έφτανε κάποια στιγμή στο απροχώρητο.

31 Αυγούστου- Εορτή κατάθεσης της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

http://www.diakonima.gr/2016/08/31/31-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B9%CE%B1-2/


ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΚΑΙ ΑΜΦΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
Η Εκκλησία εορτάζει και τιμά όχι μόνο τα πρόσωπα των Αγίων, αλλά και τα ιερά αντικείμενα και ενδύματά των. Ό,τι σχετίζεται με τη ζωή του ανθρώπου και μάλιστα τα ενδύματά του, που εγγίζουν το σώμα του, είναι πάντα από τα πιο προσωπικά ενθυμήματα, που διατηρούν οι μεταγενέστεροι. Αλλά τα ενδύματα των Αγίων δεν είναι απλώς αντικείμενα που διατηρούν σ’ εμάς τη μνήμη τους, αλλά έχουν κι αυτά τη χάρη του Θεού, καθώς εκείνοι που τα φορούσαν επάνω τους. Το βλέπομε στα ιερά Ευαγγέλια, όπου η αιμορροούσα γυναίκα, «ακούσασα περί του Ιησού, ελθούσα εν τω όχλω όπισθεν, ήψατο του ιματίου αυτού· έλεγε γάρ ότι εάν άψωμαι των ιματίων αυτού σωθήσομαι. Και εξηράνθη η πηγή του αίματος αυτής».

Το μυστικό ραντεβού δύο καναλαρχών στο Κολωνάκι

http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/to-mustiko-rantebou-duo-kanalarxon-sto-kolonaki/8.109974
Στο γραφείο μεγαλοδικηγόρου στο Κολωνάκι ένα ωραίο μεσημέρι, λίγες ημέρες πριν, και προτού οι υποψήφιοι καναλάρχες «μαντρωθούν» στο σπίτι του Big Brother Νίκου Παππά, εμφανίζονται «φουσκωτοί» και ακολουθούν δύο πολύ γνώριμες φιγούρες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ 20 ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ Ι. ΜΟΝΩΝ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ

https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2016/08/20.html

Ρόδος 31.08.16


Α ν ο ι κ τ ή    Ε π ι σ τ ο λ ή

 


Προς:
Καθηγουμένους των 20 Ιερών Μονών
του Αγίου Όρους και κληρικούς
της Ορθοδόξου Εκκλησίας

     Πατριάρχες, Αρχιερείς και καθηγούμενοι των 20 Ιερών Μονών του Αγίου Όρους,

Η ΑΕΝΑΗ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - τα μνημόνια καταστρέφουν τις αντοχές και ψυχικές δυνάμεις του Έθνους- (γράφει ο κ. Γεώργιος Εμ. Δημητράκης)


Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται από διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3.5 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας, ότι η ανεργία είναι 25%, ενώ εις την πραγματικότητα υπερβαίνει το 30%. Ότι 1 από τους 3 Έλληνες απασχολούμενους είναι άνεργος, και πάνω από 1 εκατ. άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, ενώ 1 από τους 3 Έλληνες είναι συνταξιούχος. Ενώ σε δυσθεώρητα ύψη έχει ανέλθει το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας. Παγκόσμια πρωτιά είναι η ανεργία των νέων έως 24 ετών που υπερβαίνει το 50%, και η φυγή 1/2 εκατ. νέων εις το εξωτερικό, ενώ επικίνδυνο είναι και το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που φορτώνεται ο Ελληνικός Λαός εξαιτίας των ολέθριων λαθών και της αβελτερίας των Οργάνων της Ε.Ε.!

O Max Keiser κυριολεκτικά «ΞΕΣΚΙΖΕΙ» τον Mario Draghi... (Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος)



     Ο Max Keiser είναι ένας ρηξικέλευθος, αντί συστημικός, εκτός κλασικής γραμμής Αμερικανός δημοσιογράφος που ζει στο Λονδίνο και μαζί με τη σύζυγό του Stacy Herbert παρουσιάζει μια εικονοκλαστική, δυναμική οικονομικού περιεχομένου εκπομπή πολύ υψηλών τόνων στο Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι παγκόσμιας εμβέλειας ‘RT’ (RUSSIA-TV).

China’s Pivot to World Markets, Washington’s Pivot to World Wars, and the Debacle of the Latin American Left

http://www.defenddemocracy.press/chinas-pivot-world-markets-washingtons-pivot-world-wars-debacle-latin-american-left/
By James Petras
Introduction: China and the United States are moving in polar opposite directions: Beijing is rapidly becoming the center of overseas investments in high tech industries, including robotics, nuclear energy and advanced machinery with collaboration from centers of technological excellence, like Germany.
In contrast, Washington is pursuing a predatory military pivot to the least productive regions with collaboration from its most barbaric allies, like Saudi Arabia.
China is advancing to global economic superiority by borrowing and innovating the most advance methods of production, while the US degrades and debases its past immense productive achievements to promote wars of destruction.

Άγγελος σωτηρίας των Ρωμιών ο Χατζή Χαλίλ Εφέντη.Μνημονεύεται &απο τον αείμ. Κ. Δεσποτόπουλο

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ
Ο ΧΑΤΖΗ ΧΑΛΙΛ ΕΦΕΝΤΗ 

ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ
ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟ

30.8.2016

1. Τὴν 3.8.2016 ἀναρτήσαμε στὴν ἱστοσελίδα μας
γιὰ τὸν σπουδαῖο ἀνθρωπιστὴ Χατζὴ Χαλὶλ Ἐφέντη τρίτο στὴν ἱεραρχία τῆς ὀθωμανικῆς αὐτοκρατορίας. 

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Τ' Αϊ-Γιάννη του Προδρόμου στην Αμμόχωστο


http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2016/08/blog-post_83.html


29 Αυγουστου.Εορτη Αγιου Ιωαάννη του Προδρομου. Μεγαλη εορτη και πανυγηρις στο κατεχομενο χωριο μου Καλοψιδα επαρχιας Αμμοχώστου.Όλα γινονταν με μεγαλη ευλαβεια και μεγαλη χαρα.

Τηλεοπτικές άδειες: Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικο-επιχειρηματικά σκάνδαλα!

http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/tileoptikes-adeies-ena-apo-ta-megalutera-politiko-epixeirimatika-skandala/8.109941
Πολύ σοβαρό θέμα με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες. Δεν είναι ότι πέταξαν έξω τον Βρυώνη γιατί κατέθεσε εγγυητική 35 ημερών από το Χονγκ Κονγκ.

Συνασπισμός-Scientology: Οι πρώτοι αριστεροί σύμμαχοι της αριστερής όχθης του Ατλαντικού

https://hellasforce.com/2016/08/29/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-scientology-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%8D/
Οι σύμμαχοι της Σαηεντολογίας τον Ιούνιο του 1995 παρατίθενται αναλυτικά στο έγγραφο που βλέπετε.

Ο Άγιος Αλέξανδρος αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως (Μνήμη 30 Αυγούστου)

http://www.diakonima.gr/2016/08/30/%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD/



Ο άγιος Αλέξανδρος ήταν, όπως λέγουν, «αποστολικοίς χαρίσμασι λαμπρυνόμενος».

Δεν μπορούμε να μισούμε την Ελλάδα μας!

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/den-mporoume-na-misoume-tin-ellada-mas/2.109940
Είμαστε εξοργισμένοι. Μέσα σε 20 μήνες μας έχουν κάνει να μισούμε τη χώρα που γεννηθήκαμε και αγαπάμε. Δεν υπάρχει από κάπου να πιαστεί ένας Έλληνας που δεν προσκυνάει το... καθεστώς και τις κλαδικές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλει να είναι ήσυχος, ασφαλής και να ζει σε μια χώρα που θα τηρούνται οι νόμοι και θα υπάρχει μια σχετική ευταξία.
Όχι, η τέλεια Πολιτεία του Πλάτωνα δεν υπάρχει και δεν θέλουμε μια τέτοια.

Η Αποτομή της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου ανήμερα της «αποκοπής» της Ελληνικής Κεφαλής λόγω ΕΝΦΙΑ

https://hellasforce.com/2016/08/29/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81/
Μα τέτοια σύμπτωση;
Μήπως κάποιοι προσπαθούν να μας περάσουν ένα ΜΗΝΥΜΑ ;
Μήπως και ο Ουρανός θέλει να δώσει το δικό του ΜΗΝΥΜΑ ;

Κυκλοφορεί! «ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», το Νέο Βιβλίο του Δημήτρη Σωτηρόπουλου!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2016/08/blog-post_82.html

Το νέο βιβλίο “Μοναστήρια της Μακεδονίας και της Θράκης” κυκλοφορεί από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ Δ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν στην προνομιακή τιμή των 25 Ευρώ (τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά) με αντικαταβολή στο σπίτι τους. Τηλέφωνα παραγγελιών - πληροφοριών: 210-4111770 και 6978-619094 Εmail:  dimsotiropoulos79@gmail.com Ιστοσελίδα: www.dimitrisotiropoulosbooks.com
«ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

 
Ένα Ανεπανάληπτο Οδοιπορικό στα πανέμορφα Ιερά Προσκυνήματα της Μακεδονίας και της Θράκης, μέσα από εκατοντάδες έγχρωμες φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης!

Turkey, Let Us Not Celebrate Yet! (By ANDRE VLTCHEK)

So many would like this to happen – to see Turkey go, to leave NATO, to break its psychological, political and economic dependency on the West. Now that Recep Tayyip Erdoğan and his allies are quarreling with the United States and the EU, there is suddenly great hope that Turkey may thoroughly re-think its position in the world, strengthen its ties with Russia and China, renew the historic friendship with Syrian President Bashar al-Assad and improve its relationship with Iran.
Could this be really happening, so suddenly and so unexpectedly? If only Turkey were to join BRICS, if it decided to leave NATO and wrestle itself out of that deadly embrace of the West, the entire world would change!
Many people around me are already celebrating. But I am not joining them. I’m still waiting. I know Turkey well. I have worked closely with Turkish people for more than 20 years. Five of my books were translated and published there, and in Istanbul, I have appeared on countless television talk shows.

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Σας κράζει όλη η Ελλάδα, κουφοί είστε ????

ΙΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΤ 601 30.08.2016


Η Λαγκάρντ με τα Sodocu της, η κάθε Τίσεν με το will-o'-the-wisp Eurostat σαν μαντέμι και όχι ατσάλι, και τον Γεωργίου της και οι μεθυσμένοι και ο Ντάϊσενμπλούν που θα μας κλείσουν τις τράπεζες.

Η κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου και οι τραγικοί γεωπολιτικοί σχεδιασμοί (του Σάββα Καλεντερίδη)

http://www.pontos-news.gr/article/23358/i-katarreysi-toy-mikrasiatikoy-metopoy-kai-oi-tragikoi-geopolitikoi-shediasmoi
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/08/blog-post_433.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)
Η κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου και οι τραγικοί γεωπολιτικοί σχεδιασμοί

Σαν σήμερα πριν από 92 χρόνια κατέρρεε το Μέτωπο της Μικρασίας ανοίγοντας το δρόμο σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της ελληνικής ιστορίας. Ο ελληνισμός ξεριζώθηκε από τη γη των Ιώνων, τον Πόντο και όλη την Ανατολή, και η Ελλάδα συρρικνώθηκε.

Russia Banned Monsanto’s GMOs (Genetically Modified Ingredients)

Russia Has Decided To BAN The Use Of Genetically Modified Ingredients In All Food Production
By Anthony Gucciardi
Russia has announced a game-changing move in the fight against Monsanto’s GMOs, completely banning the use of genetically modified ingredients in any and all food production.
In other words, Russia just blazed way past the issue of GMO labeling and shut down the use of any and all GMOs that would have otherwise entered the food supply through the creation of packaged foods (and the cultivation of GMO crops).

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ - ΛΑΪΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για πανορθοδοξη συνοδος

Σεβασμιώτατοι Ἅγιοι Ἀρχιερεῖς, ὡς πλήρωμα τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Κρήτης, μετά ἀπὸ προσεκτικὴ μελέτη τῶν πεπραγμένων καὶ ἀποφασισθέντων τῆς ἐπονομαζόμενης «Ἁγίας καὶ Πανορθοδόξου» Συνόδου τῆς Κρήτης, ποὺ ἔλαβε χώρα στὸ Κολυμπάρι ἀπὸ 19 - 23 Ἰουνίου 2016 καὶ ἀντιπαραβάλλοντας τὶς ἀποφάσεις τῆς Συνόδου αὐτῆς μὲ τὴν ὅλη Ὀρθόδοξη Παρακαταθήκη,ἀποδεικνύεται ὅτι οἱ ἀποφάσεις αὐτὲς εἶναι ξένες καὶ ἀντίθετες μὲ τὰ παραδεδομένα τῶν Ἁγίων Πατέρων καὶ τῶν Ἁγίων Τοπικῶν καὶ Οἰκουμενικῶν Συνόδων, σὲ βαθμὸ ποὺ νὰ χαρακτηρίζεται «κακόδοξη», «ψευδοσύνοδος» καὶ «ληστρικὴ». Διὰ τοῦ λόγου τὸ ἀληθὲς, σᾶς ἐπισυνάπτουμε τὴν ἄκρως θεολογικὴ καὶ ἐπιστημονικὴ μελέτη τοῦ κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου, Καθηγητοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Κανονικοῦ Δικαίου, Θεολόγου καὶ Δικηγόρου παρ’ Ἀρείῳ Πάγῳ, (ἠλ. διεύθυνση: www.theognosia.gr) καθὼς καὶ τὴν μελέτη τοῦ κ. Δημητρίου Τσελεγγίδου, Καθηγητοῦ Θεολογίας Α.Π.Θ. (ἠλ. διεύθυνση: www.pentapostagma.gr/2016/07/δημήτριος-τσελεγγίδης-σύντομ.html)

Σεπτεμβριανά 1955: Το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης (ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΜΑΚΗ)

http://greeksurnames.blogspot.gr/2016/08/1955.html

....να ξαναθυμηθούμε πάλι, να μην πάψουμε να θυμόμαστε, να μάθουμε στα παιδιά μας να θυμούνται  (Ηλίας Βενέζης (1904-1973)







Σεπτεμβριανά 1955:
Το φονικό πογκρόμ στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης



«Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν πολύ καλά οργανωμένη ενέργεια
και ωφέλιμη για να καθαρίσει η χώρα μας από το Ελληνικό στοιχείο
που είναι ένας βραχνάς»

Ισμέτ Ινονού, Αρχηγός Τουρκικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,
 9 Σεπτεμβρίου 1955

***
«Τη νύχτα αυτή η Κωνσταντινούπολη μετατράπηκε
σε τόπο της Αποκάλυψης. Δεν υπάρχουν λέξεις,
ούτε συγκρίσεις που να μπορούν να δώσουν μια εικόνα της φρίκης»

Ελβετική Εφημερίδα Α-Ζ, 15 Σεπτεμβρίου 1955

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τα οκτώ ψέματα της πάμφτωχης μάνας μου (ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!)

http://www.vimaorthodoxias.gr/perizois/item/87332-ta-okto-psemata-tis-pamftoxis-manas-mou

  • Από  την Μητρόπολη Κηφισίας
Τα οκτώ ψέματα της πάμφτωχης μάνας μου
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ 
Σίγουρα η αγάπη που νιώθει μία μάνα για το  της, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο είδος αγάπης.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: “Έτσι με κατάντησαν τα δάκρυα της μάνας μου!”

http://www.vimaorthodoxias.gr/diafora/theologikos-log/diafora/item/87158-%E2%80%9Cetsi-me-katantisan-ta-dakria-tis-manas-mou-%E2%80%9D

  • Από  http://agiameteora.net/
“Έτσι με κατάντησαν τα δάκρυα της μάνας μου!”
OI  ΤΩΝ  ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ

Γιατί πάμε στην Εκκλησία;


http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2016/08/blog-post_56.html

Η λέξη «εκκλησία» δεν σημαίνει μόνο «σπίτι του Θεού», αλλά και «συγκέντρωση ανθρώπων». Εκκλησία είναι το σύνολο των χριστιανών όλου του  κόσμου, μόνο που σ᾽ αυτό πρέπει να προσθέσουμε τους αγγέλους, τους αγίους, τις ψυχές των νεκρών (που είναι ζωντανές στον κόσμο που έχει ετοιμάσει ο Θεός γι᾽ αυτές) και τον Ίδιο τον Τριαδικό Θεό, δηλαδή τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

ΕΛΣΤΑΤ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

http://nikosxeiladakis.gr/%CE%B5%CE%BB%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85/
adf5de2f9c24b6f4c145cda91be9c436
Η Υπόθεση από την ιστοσελιδα NewsBomb :
«Γιατί οι δανειστές εκβιάζουν κι απειλούν να τινάξουν στον αέρα τη διαπραγμάτευση αν δεν «αθωωθεί» ο Ανδρέας Γεωργίου για το φούσκωμα του ελλείμματος; Βρώμικο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας.

Τι νηστεύουμε σήμερα

http://www.vimaorthodoxias.gr/perizois/item/87324-ti-nisteioume-simera
Τι νηστεύουμε σήμερα
Η  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ 
Η νηστεία κατά την σημερινή εορτή της  της τιμίας κεφαλής του Προδρόμου Ιωάννου, 29 Αυγούστου, ορίζει τα εξής: 
Νηστεύουμε με ξηροφαγία, εκτός κι αν πέσει Σάββατο ή Κυριακή όπότε καταλύουμε οίνο και έλαιο.

«Βιομηχανία» βαθμών

http://www.antinews.gr/action.read/ellada/biomixania-bathmon/4.109913
Διαρροές αλλά και επίσημες τοποθετήσεις στελεχών του υπουργείου Παιδείας, αναφέρουν ότι σχεδιάζεται αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

29 Αυγούστου: Εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

http://www.vimaorthodoxias.gr/diafora/vioiagiwn/item/87337-eorti-tis-apotomis-tis-timias-kefalis,-tou-agiou-ioannou-tou-prodromouΕορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου
Τη μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής, του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού τιμά σήμερα, , η  μας 
«Ουκ εξεστί σοί έχειν, τήν γυναίκα τού αδελφού σου». Δεν σου επιτρέπεται από το ν

Αποκάλυψη-«βόμβα»: Δεν υπάρχουν αποτυπώματα του Λυκουρέζου στο τιμόνι του μοιραίου ταχύπλοου!

http://www.antinews.gr/action.read/ellada/apokalupsi-bomba-den-uparxoun-apotupomata-tou-lukourezou-sto-timoni-tou-moiraiou-taxuploou/4.109910
Μία αποκάλυψη-«βόμβα» έρχεται στην δημοσιότητα σήμερα και αφορά το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας σχετικά με την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο μοιραίο ταχύπλοο στην Αίγινα.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 28 Αυγούστου 2016: "Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! 'Εως πότε ἔσομαι μεθ’ ὑμῶν;"

http://www.vimaorthodoxias.gr/diafora/theologikos-log/diafora/item/87277-to-eiaggelio-tis-kiriakis-28-aigoustou-2016Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 28 Αυγούστου 2016

Καὶ ἐλθόντων αὐτῶν πρὸς τὸν ὄχλον προσῆλθεν αὐτῷ ἄνθρωπος γονυπετῶν αὐτὸν καὶ λέγων·

Τακτική... Κορλεόνε

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/taktiki-korleone/2.109914
Με κομμένη την ανάσα ο ελληνικός λαός περιμένει… τις τηλεοπτικές άδειες και ποιος θα γίνει καναλάρχης. Δεν τον ενδιαφέρει αν από σήμερα έρχεται η λυπητερή του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε ο Αλέξης.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ
Δημητσάνα - Μεγαλόπολις, Κυριακή 28 Αὐγούστου 2016

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
Αποτέλεσμα εικόνας για γορτυνος ιερεμιας

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Τα τρία αυτά μένουν εις τον αιώνα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη!

ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!
ΑΔΕΛΦΕ, Η ΠΙΣΤΙΣ ΣΟΥ ΣΕ ΕΣΩΣΕ  Ή ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ Η  ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Γνωρίζουμε ότι, τα τρία αυτά μένουν εις τον αιώνα: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Ο σύγχρονος άνθρωπος που αναζητάει τόσο πιστά την αγάπη και ζει με την ελπίδα της, καλό είναι να ξαναρίξει μία ακόμη ματιά μέσα στο βάθος της γραφής για να κατανοήσει ότι εξ ορισμού ο Κύριος μας που βρίσκεται ανάμεσά μας είναι Αυτός ο Ίδιος, η αγάπη που μας μιλάει για την μεγάλη ελπίδα όλου του κόσμου που είναι: Η πίστη μας! η πίστη των Ορθοδόξων, δηλαδή της «Μίας, αγίας, καθολικής και αποστολικής Εκκλησίας» μας.
Όσοι τώρα μιλούν για αγάπη και δεν δείχνουν με την άκρη του δακτύλου τους τον Κύριον ημών Ιησού Χριστό, είναι σίγουρο πως άθελά τους κηρύττουν τον άλλον χρηστό!
Είναι πολύ γνωστός ο θεός των Χριστιανών, ο Θεός της Αγάπης, όπως γνωστές είναι και οι πολλές Του αποκρίσεις προς τους ανθρώπους που δέχονταν την διδασκαλία του Υιού του, και ζητούσαν την παρηγοριά Του:
-          << τότε ἀποκριθεὶς ὁ  Ἰησοῦς εἶπεν αὐτῇ· ὦ γύναι, μεγάλη σου ἡ πίστις! γενηθήτω σοι ὡς θέλεις. καὶ ἰάθη ἡ θυγάτηρ αὐτῆς ἀπὸ τῆς ὥρας ἐκείνης>> (Ματθ. 15, 28).
 
-          <<Καὶ ἰδοὺ προσέφερον αὐτῷ παραλυτικὸν ἐπὶ κλίνης βεβλημένον· καὶ ἰδὼν ὁ ᾿Ιησοῦς τὴν πίστιν αὐτῶν εἶπε τῷ παραλυτικῷ· θάρσει, τέκνον· ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου>> (Ματθ. 1,2).
 

Επιστολη διαμαρτυριας προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας

                                                                                                                 
    
Εν  Θεσ/νικη  24-8-2016

                                                                ΕΠΙΣΤΟΛΗ    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς  την  Ιερά  Μονή  Μεγίστης  Λαύρας.

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου