Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

"Είμ' ένας ήσυχος αθώος δολοφόνος, που εγκληματεί προς το παρόν με το μυαλό..." (video)

http://www.youtube.com/watch?v=rVGEKkXvkVQ



Στίχοι: Πάνος Κατσιμίχας
Μουσική: Πάνος Κατσιμίχας
Πρώτη εκτέλεση: Πάνος Κατσιμίχας

Νοιώθω μια βρώμικη ανάσα από παντού να με κυκλώνει
Σ' ένα βαθύ μεσαίωνα βουλιάζουμε ξανά
Του κτήνους τα φερέφωνα τελετουργούνε
Οι λοβοτομημένοι προσκυνούν γονατιστά

Τους βλέπω απ' τις οθόνες μεσ' τη νύχτα να γαβγίζουν
Τους βλέπω στις οθόνες αγέλη από σκυλιά
Που μπήκανε στην έρημη εκκλησία και κοπρίζουν
Και δεν υπάρχει πια κανείς και δε μιλάει κανένας πιά

Στα σκοτινά σαλόνια των βουβών διαμερισμάτων
Μεσ' των πολυκατοικιών την ερημιά.
Μακάρι να 'τανε τραγούδι, μα δεν είναι
Είν' ένα όνειρο που έρχεται συχνά
Είν' ένα όνειρο που έρχεται βουβό
Είν' ένα όνειρο που βλέπω ζωντανό
Με το μυαλό μου τους σκοτώνω έναν ένα
Με το μυαλό μου σα σκυλιά τους εκτελώ
Και ούτε λέξη ούτε κουβέντα σε κανένα,
Είναι μια λύσσα που την ξέρω μόνο εγώ

Είμ' ένας ήσυχος αθώος δολοφόνος
Που εγκληματεί προς το παρόν με το μυαλό...

Χρυσοπηγιώτικα 2013 στη Χρυσοπηγή Ορεινού Βάλτου Αιτωλ/νίας. Πρόγραμμα εκδηλώσεων 2-3-4 Αυγούστου 2013


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ :«ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ..»

http://newscorfu.blogspot.gr/2013/07/blog-post_127.html

Ο γνωστός γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα και αγιορείτης μοναχός προτρέπει πλέον: "ετοιμασία επειδή ΣΥΝΤΟΜΑ θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα".



Η προτροπή αυτή έγινε σε ηγούμενο μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος τον επισκέφθηκε πρόσφατα και τον ρώτησε σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο γέροντας ήταν απολύτως σαφής: " Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες"... Και η μονή έχει φτιάξει ήδη την "ομάδα κρίσης", υπεύθυνη για να προετοιμάσει το μοναστήρι για πολύ δύσκολες ημέρες για άγνωστο χρονικό διάστημα. 
Τα παραπάνω θα μπορούσαν να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Αλλά δεν είναι...Δυστυχώς, τα επερχόμενα είναι πλέον ορατά και δια γυμνού οφθαλμού, αφού όλοι μας μπορούμε πλέον να δούμε αυτό που έρχεται, δηλαδή την δυστυχία και την πείνα... 

"Δεν μπορώ να καταλάβω τον κόσμο. Όλοι ρωτάνε: "εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα;"!!! Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω πόσο πολύ έχει διαβρωθεί η σύγχρονη κοινωνία και οι άνθρωποι που ζούνε σε αυτή τη χώρα. Κανείς δε νοιάζεται για τον διπλανό του. Κανείς δε νοιάζεται για το πρόβλημα που έχει χτυπήσει την πόρτα του συμπολίτη του, του γείτονά του. Όλοι σκέφτονται αν "τα μέτρα" προσβάλουν τα δικά τους μικροσυμφέροντα...!  

Ειλικρινά, πιστεύω πως ο Θεός θα δώσει την ευκαιρία για να συνέλθουμε. Η Ελληνική Ορθοδοξία ανέδειξε μεγάλες σύγχρονες μορφές, που πρόσφεραν στο έργο του Θεού, που αγωνίστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ψυχές. Ο Πορφύριος, ο Παΐσιος, ο Ιωσήφ... γέροντες που μάτωσαν στον αγώνα υπέρ των συνανθρώπων τους, στον αγώνα να διώξουν την δυστυχία και το κακό από τις καρδιές ανθρώπων που υπέφεραν... 
Ποιά ηθική υπάρχει πλέον; Το κακό έχει χτυπήσει την οικογένεια, την Παιδεία. Έχει χτυπήσει σε κάθε υγιές κύτταρο της κοινωνίας και σήμερα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού του πολέμου. Τρέχουν οι άνθρωποι χωρίς να νοιάζονται για τον διπλανό τους. Η κοινωνία που ξέραμε δεν υπάρχει πια. Σήμερα κυριαρχεί ο ατομικισμός... 
Γιατί; Επειδή κάποιοι έπαιξαν με τον χαρακτήρα του Έλληνα και διάβρωσαν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Είναι αδιανόητο! Ο ατομικισμός ζει και βασιλεύει, ενώ η απάτη έγινε "χάρισμα". Μεγάλωσαν γενιές που διδάχτηκαν πως να αρπάξουν. Και αυτό σε ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας... Μάλιστα, όσα πιό πολλά "αρπάζεις" τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από την τιμωρία. Αυτό το βλέπει ο Θεός. Σήμερα επιτρέπει να δεχτούμε μερικές σφαλιάρες, ελπίζοντας πως θα συνέλθουμε, όπως συμβαίνει και στους μεθυσμένους..."
Αυτά τα συγκλονιστικά μου κατέθεσε σήμερα σε συζήτηση, αγιορίτης μοναχός. Και η φωνή του έτρεμε από συγκίνηση και αγωνία για όσα πρόκειται να συμβούν.

"Να προσέχεις", μου είπε. "Να πεις και σε άλλους να προσέχουν. Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέπτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι... Να προσέχετε"...
 
Τι να πω; Θυμήθηκα τα λόγια του γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα: "Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας..." Αυτά έλεγε πριν μερικούς μήνες. Και σήμερα γίνεται πιό σαφής: "το Σεπτέμβριο θα αρχίσουν τα πολύ δύσκολα...".

Οι προσευχές του γέροντα είναι πάντα μαζί μας. Όμως, αναρωτιέμαι: Εμείς τι κάνουμε για να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας; Απλά ανησυχούμε για το αν τα μέτρα μας αγγίζουν;

"Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει..."

Κι εμείς αναρωτιόμαστε: Εμένα με πιάνουν τα νέα μέτρα; αγνοώντας (ηθελημένα) πως όταν θα μας "πιάσουν", θα είναι πολύ αργά... 

Ο αχρείος άνθρωπος που έριξε το Έθνος σε συνεχές Πένθος συνεχίζει τις διακοπές του στην Ιο !!!

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/07/blog-post_5032.html

Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες δεν θα καταφέρουν να κάνουν διακοπές λόγω έλλειψης χρημάτων, την ημέρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πετιούνται στο δρόμο, ο πρωτομάστοράς του Μνημονίου συνεχίζει ανενόχλητος τις διακοπές του...

Ο άνθρωπος που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός των συσσιτίων και των λιποθυμιών στα σχολεία, με ήσυχη συνείδηση συνεχίζει να ζει σαν να μην τρέχει τίποτα.
Ποιος νοιάζεται αν σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο;
Πάντως όχι ο κ. Γ. Παπανδρέου.
Ο πρώην πρωθυπουργός, μετά τις Σπέτσες και τη Σέριφο, συνεχίζει τις καλοκαιρινές του διακοπές και τα μπάνια του στην Ιο.
Χαλαρός και μακριά τις υποχρεώσεις του στα πανεπιστήμια του εξωτερικού όπου διδάσκει διαχείριση κρίσεων (!), ο κ. Παπανδρέου εθεάθη παρέα με τη σύζυγό του ν' απολαμβάνει τον ήλιο στην παραλία Μυλοπότα στην Ιο.
Ούτε το πένθος από το χαμό της πεθεράς του την περασμένη εβδομάδα δεν φαίνεται να τον πτόησε να επισκεφθεί τις Κυκλάδες… Για το συνεχές πένθος των Ελλήνων, ούτε λόγος.

πηγη

Ο Βαρθολομαίος συμπροσεύχεται με 12 ηγέτες άλλων θρησκειών, μπροστά σε μια κρυστάλλινη σφαίρα (ειδώλιο της ”Θεάς” Γαίας).. στο "υπέρτατο Όν"!!!!;;;

http://attikanea.blogspot.gr/2013/07/12.html

ΟΒαρθολομαίος συμπροσεύχεται με 12 ηγέτες άλλων θρησκειών, μπροστά σε μια κρυστάλλινη σφαίρα (ειδώλιο της ”Θεάς” Γαίας).... στο "υπέρτατο Όν"....!!!;;;

Η πραγματική θρησκεία του πατριάρχη και επίσημου ηγήτορα της ορθοδοξίας Βαρθολομαίου, δεν είναι πλέον ο Οικουμενισμός γνωστός αλλιώς και ως M.R.A. (=ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ) αλλά επικεντρώνεται και εκτρέπεται πλέον ανοιχτά σε ένα κλάδο της M.R.A. ήτοι προς την ειδωλολατρική ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ!!! (ΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ-ΓΑ-ΜΗΤΗΡ-ΓΑΙΑ ΜΗΤΗΡ)

Συμπροσεύχεται με άλλους άλλων θρησκευμάτων ομοιδεατών του (Ιουδαίων Ραββίνων-Παπικών-Θιβετιανών Μοναχών κλπ των δυτικών αξόνων ΗΠ.Ε.Ι. και Θ.Ι.Μ.) της ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ μπροστά όχι από τον χριστιανικό σταυρό αλλά από ένα είδωλο της ΓΑΙΑΣ(!!!).


Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ως νεοθρησκείας της Νέας Εποχής και κλάδου του Οικουμενιστικού M.R.A. έχει τις ρίζες της στη θεοσοφία και στη θρησκεία του Μετρέγια με έδρα στη Δύση το TARA-CENTER ή TERRA CENTER ή ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑΣ Λονδίνου και το Λούσις Τραστ(Λουσιφερ Τραστ) των ΗΠΑ.

Οι θεοσοφιστές Νεοεποχήτες του TERRA CENTER και οπαδοί του Μετρέγια διδάσκουν ότι οι ενσαρκώσεις του Μετρέγια προήλθαν αρχικά από τη Θεά Γαία. (Οτι γενήθηκε από τη Γαία!).

Η ίδια η ρίζα του ονόματος παραπέμπει στη ονομασία Μετρέγια=>Μητρέγια=>Μητρεγαία=>Μητέρα Γαία.

Το πρόσωπο που επιλέχθηκε από το θεοσοφικό TERRA CENTER να εκπροσωπήσει τον Μετρέγια είναι ο πρώην εβραιοινδός νύν εβραιοπακιστανός Σουφιστής Χαλίφης του Σουφικού Κινήματος Αχμαντίγια Ραχμάντ Αχμαντ.

Η θρησκεία του Μετρέγια σήμερα προωθείτε στον Ελλαδικό χώρο με δύο τανάλιες που σφίγγουν από 2 αντίθετες μεριές για να πετύχουν σύγκλιση.

Η μια τανάλια είναι η εκτροπή της ορθοδοξίας σε Σουφισμό “Λατρείας της Γαίας” εκ μέρους του Βαρθολομαίου (ως Παρωδία-Κοροιδία του Χριστιανισμού και εκτροπή σε πανθρησκεία-ειδωλολατρεία).

Η δεύτερη τανάλια απευθύνεται περισσότερο στους έλληνες που αγαπούν την αρχαία ελλάδα και το δωδεκάθεο, προωθώντας τους τον Σουφισμό με Ελληνικές Ρίζες σε ένα κράμα σχιζοφρένειας Χριστιανο-Δωδεκαθεισμού!

Η Πανθρησκεία φαίνεται ότι βρίσκει πρόσφορο έδαφος.



Η Νέα Τάξη έχει δικό της ιερατείο, με αρχιερείς τα αφεντικά της, και ιερείς και διακόνους τους πολιτικούς που ανακάλυψαν ότι τα πάθη τους καλύπτονται καλύτερα από τους Νεοταξίτες.

Απλούστατα ενεργοποιήθηκε το πρότυπο της κοινής λατρείας του Μ.Α.Τ.Σ. (μεγάλου αρχιτέκτονα του σύμπαντος, κατά τους τέκτονες), για να διαμορφωθεί το εσχατολογικό κατασκεύασμα της Πανθρησκείας.

Η φωτογραφία είναι από το Ζ΄Οικολογικό συμποσίο, που έλαβε χώρα στη Γροιλανδία στις 06-13.09.2007. συμπροσευχόμενοι για τη σωτηρία δήθεν του πλανήτη από το “φαινόμενο του θερμοκηπίου”.
(Προωθώντας παράλληλα και την γνωστή τρομολαγνική απάτη των αρχισιωνιστών, περί φαινομένου θερμοκηπίου και παγκόσμιας υπερθέρμανσης)

Το να προσεύχεται ο Πατριάρχης μπροστά στη κρυστάλλινη σφαίρα – ομοίωμα της γης είναι παραβίαση της εντολής περί ειδωλολατρίας και ταύτισης με την Νέα Εποχή η οποία (όπως και αρχαίες ειδωλολατρικές θρησκείες) διδάσκει ότι η γη είναι ενσυνείδητο ον και λέγεται Γαία.

Επίσης οι συμπροσευχές με εκπροσώπους άλλων δογμάτων ή θρησκειών, απαγορεύονται ρητώς απο τους κανόνες της Εκκλησίας μας. Η ποινή είναι μία και μοναδική. ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ.

Μέχρι τότε οφείλουμε να διακόψουμε κάθε εκκλησιαστική επικοινωνία, με όσους έχουν άνάλογη οικουμενιστική συμπεριφορά.

Η εκκλησιαστική κοινωνία με τον Βαρθολομαίο δηλαδή είναι κοινωνία με τους αιρετικούς Παπικούς και Προτεστάντες αλλά και με τους Μουσουλμάνους, τους Εβραίους καθώς και τους Ινδουϊστές, Βουδιστές και όλες τις θρησκείες!

Για αυτό πρέπει οι Ορθόδοξοι να μην έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τον Βαρθολομαίο και τους Οικουμενιστές!

Σε ένα αμιγώς επιστημονικό συμπόσιο, τί γυρεύουν οι τελετές και οι συμπροσευχές; Απορίας άξιον…

Ή μήπως τα καλοπληρωμένα από το ελληνικό κράτος (και δεν ξέρω από ποιες άλλες πηγές…) συμπόσια αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, αλλά κάτι άλλο;

Το “ουκ ελάτρευσαν την κτίσιν οι θεόφρονες παρά τον κτίσαντα” μόνο να το ακούει χοροστατών στην Ακολουθία του Ακαθίστου ξέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος;

Προς τι αυτή η σύγχυση μεταξύ επιστημονικού συμποσίου και λατρευτικών τελετών;

Μήπως γιατί έτσι πρέπει, ώστε να είμαστε σε συμφωνία με το πνεύμα του New Age και του politically correct που πουλάει σήμερα;

Ο ο κ. Βαρθολομαίος, καθώς φαίνεται ότι έχει μάλλον αποκηρύξει την Ορθόδοξη εκκλησιολογία στο πλαίσιο του ιδεολογήματος των “αδελφών Εκκλησιών” .

Οι δηλώσεις του, τα οικολογικά συμπόσια, που διοργανώνει, και όλη γενικά η δραστηριότητα του για τη σωτηρία του πλανήτη, αποδεικνύουν, ότι είναι κατάλληλος και άξιος για Παγκόσμιος Υπουργός Περιβάλλοντος, όχι όμως και για Πατριάρχης.

Μεριμνά και τυρβάζει περί το φυσικό περιβάλλον, και όχι περί το πνευματικό, όπως απαιτεί το αξίωμα του και η Εκκλησία.

Ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σωτηρία των δέντρων, των ψαριών και των παγετώνων, και λιγότερο για τη σωτηρία των ανθρωπίνων ψυχών.

Το αιρετικό και κοσμικό φρόνημα του τον εμποδίζει να διακρίνει την πραγματική αιτία της καταστροφής του περιβάλλοντος, που δεν είναι άλλη από την αμαρτία.

Η Εκκλησία έχει σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, ανάγκη από ένα άγιο Πατριάρχη.
Και αντί τούτου το θερμοκήπιο του κόσμου, η Παγκοσμιοποίηση και η Νέα Εποχή της προσφέρει έναν «πράσινο» και πανθρησκειακό Πατριάρχη!



Πηγές :
http://orthodox-watch.blogspot.com/2012/01/blog-post_7402.html
ksipnistere.blogspot.com
http://orthodoxia.forumup.gr/about1058-orthodoxia.html


Η συμπροσευχή του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στη Γροιλανδία (με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής)



Το ΑΠΕ μετέδωσε την είδηση της συμπροσευχής στη Γροιλανδία του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου με εκπροσώπους άλλων 12 θρησκειών μπροστά σε άγαλμα της θεάς γαίας με θέμα και αίτημα (της συμπροσευχής) τη σωτηρία του Βορείου Πόλου και των παγετώνων του!

Μαλιστα ο οικουμενικός σε δήλωση του μετά το πέρας της συμπροσευχής ανέφερε ότι ο καθένας τους προσευχήθηκε στο δικό του θεο για τη σωτηρία του κοσμου!

Είναι πολύ λυπηρό που ο θεματοφύλακας της ιεροκανονικής ευταξίας στο χώρο της Εκκλησίας διολισθαίνει συνεχώς σε επικίνδυνες ατραπους!

Αλήθεια δεν τον συνέχει το γεγονός ότι σκανδαλιζει συνεχώς το ορθόδοξο πλήρωμα καταπατώντας πλειάδα ιερών κανονών; Οτι αποξενώνεται απ’ αυτό;

Ευχαριστείται άραγε αποσπώντας τα θετικά σχόλια των αυτοαποκαλουμένων προοδευτικών κυκλων με επικεφαλής τους κυρίους Αλαβάνο και Τσίπρα;

Γιατι αυτη η ανθρωπαρεσκεια και το μονιμο αγχος καποιων ποιμενων μας να δινουν εξετασεις δηθεν προοδευτισμου στους εκκλησιομαχους και αθεους;

Το πληρωμα της Εκκλησιας που τοσο σκανδαλιζεται και θλιβεται δεν αξιζει καποια ψιχουλα αγαπης και σεβασμου απο μερους του κου Βαρθολομαιου;

Μεχρι πότε θα χρησιμοποιεί την κλιματική αλλαγή ως πρόσχημα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να ποδοπατεί τους Θείους και Ιερούς Κανόνας;

Ας μας πει σε ποιον θεό πιστεύει, και ποιοί είναι οι πραγματικοί σκοποί του!

Και εάν πάλι συνεργάζεται με τις σκοτεινές εκείνες δυνάμεις, που ετοιμάζουν την έλευση του Αντιχρίστου και την υποταγή όλων των θρησκειών σ’ αυτόν, δεν θ’ αργήσουν να το αντιληφθούν τα πιστά της Ορθοδοξίας τέκνα και θα τα βρει απέναντί του.



Το παραμύθι με τις κλιματικές αλλαγές κάποια στιγμή θα τελειώσει, αφού καταστρέψουν τον πλανήτη οι δήθεν προστάτες του.

Οι συμπροσευχές του πατριάρχου Βαρθολομαίου με αλλοθρήσκους είναι καραγκιοζιλίκια, δεν προσφέρουν τίποτε, και δείχνουν την απιστία του στον Έναν αληθινό Θεό, που ζουν οι Ορθόδοξοι, που τον ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως, και τον βλέπουν στην Αγία Γραφή.






Πηγές :
http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=7521
http://anastasiosk.blogspot.com/2009/12/blog-post_7713.html
http://norfid.wordpress.com




Πηγή

Financial Times: Κίνδυνος για πολιτική παράλυση διαρκείας στην ΕΕ

Εν αναμονή των εκλογικών αποτελεσμάτων στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, των ευροεκλογών το 2014, των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, του διορισμού νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των βρετανικές εκλογών το 2015, η παρατεταμένη αναβολή οποιασδήποτε σοβαρής αλλαγής στη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μάλλον απίθανη, υποστηρίζει ο Quentin Peel στους Financial Times.
Στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και στην Ουάσιγκτον η γενική άποψη είναι πως τίποτε δεν μπορεί να αποφασιστεί πριν από τις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι θα αναστατώσει τα σχέδια επανεκλογής της Άνγκελα Μέρκελ. Το ίδιο συνέβη με οποιαδήποτε συζήτηση για αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ανακούφιση χρέους, αλλά και για οποιαδήποτε πρωτοβουλία θα μπορούσε να συνεπάγεται χρηματοδότηση από τους Γερμανούς φορολογούμενους. Αντικρουόμενα ζητήματα, όπως η πρόοδος προς την τραπεζική ενοποίηση της ευρωζώνης με μία κοινή αρχή εκκαθάρισης, έχουν παγώσει.
Αυτό ασφαλώς ταιριάζει στην Μέρκελ, η οποία ενστικτωδώς εξουδετερώνει κάθε σημείο πολιτικής αντιπαλότητας, έτσι ώστε η προσωπική της δημοτικότητα να κρατήσει τον κεντροδεξιό συνασπισμό της στην εξουσία. Παρά το προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις, οι εκλογές κινούνται σε μία λεπτή ισορροπία, αν και οι πιθανότητες για καθαρή νίκη της αντιπολίτευσης είναι πολύ μικρές.
Ας δούμε για μια στιγμή, όμως, το ευρωπαϊκό σενάριο από την άλλη πλευρά. Στο Βερολίνο πιστεύουν ότι όλοι οι άλλοι διστάζουν να κινηθούν μέχρις ότου μάθουν ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη Γαλλία, τον στενότερο Ευρωπαίο εταίρο της Γερμανίας, της οποίας η στήριξη θεωρείται ουσιώδης για να πετύχει το Βερολίνο οποιαδήποτε μελλοντική πρωτοβουλία.
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, φαίνεται πως στοιχηματίζει ότι οι σύμμαχοί του στο γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) θα ενωθούν με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ σε μία κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού». Έτσι θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη στήριξη για μια πιο αναπτυξιακή ατζέντα στην ευρωζώνη.
Πριν από έναν χρόνο, μία κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ήταν το πιθανότερο σενάριο γα το Βερολίνο. Έκτοτε όμως, το SPD έχει μείνει στάσιμο στις δημοσκοπήσεις, ενώ οι αγαπημένοι εταίροι της Μέρκελ -οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες, με τους οποίους συνεργάζεται τώρα στην κυβέρνηση- ενισχύονται όσο χρειάζεται για να παραμείνουν στην Bundestag. Για πρώτη φορά, φαίνεται πως το παρόν καθεστώς μπορεί να συνεχιστεί.
Η κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού δεν είναι κατ’ ανάγκην η κατάλληλη συνταγή για σταθερή κυβέρνηση, ακόμη και εάν το 52% των Γερμανών προτιμά αυτό το αποτέλεσμα. Θα είναι ευρέως αντιδημοφιλής στους κόλπους του SPD, του οποίου τα μέλη μπορεί να επιμείνουν να υπάρξει εσωκομματική ψηφοφορία ώστε να δοθεί το πράσινο φως. Την προηγούμενη φορά που συμμετείχαν σε κυβέρνηση υπό την Μέρκελ -την περίοδο 2005-2009- ανταμείφθηκαν με τα χειρότερα εκλογικά τους αποτελέσματα μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τι θα άλλαζε, όμως, ο μεγάλος κυβερνητικός συνασπισμός στην ευρωζώνη; Όχι πολλά.
Τα στελέχη του SPD δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν μια «περισσότερο κεϊνσιανή» πολιτική. Σίγουρα θα παλέψουν για να πάρουν το υπουργείο Οικονομικών από τον Βόλφγκανγκ  Σόιμπλε, ζητώντας το ως αντίτιμο για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση. Θα συμμερισθούν, όμως, την εχθρική του αντιμετώπιση προς οποιοδήποτε σχήμα τραπεζικών εκκαθαρίσεων που θα χρηματοδοτείται από τους φορολογούμενους πολίτες – χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για γερμανικό βέτο. Θέλουν το σχήμα να χρηματοδοτείται από τις ίδιες τις τράπεζες.
Η προτεραιότητα για τους ψηφοφόρους του SPD είναι να δαπανηθούν κεφάλαια για την αντιμετώπιση των κοινωνικών πιέσεων και τις επενδύσεις υποδομών στη Γερμανία. Δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση ελλειμμάτων. Το κόμμα στηρίζει την ελάφρυνση χρέους για την ευρωζώνη με ένα σύστημα κοινών εγγυήσεων, αλλά δεν ασπάζεται την ιδέα των ευρωομολόγων. Η αλήθεια είναι πως εάν δεν υπάρξει μεγάλη αλλαγή πολιτικής, όποιος κι αν κερδίσει τις εκλογές στο Βερολίνο δεν θα βιαστεί να προχωρήσει σε αλλαγές στην ευρωζώνη, ειδικότερα εάν αυτό σημαίνει αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών. Και η Γερμανία δεν θα αλλάξει στάση σε κάτι τόσο αντιφατικό όπως το κοινό ταμείο στήριξης των τραπεζών ή τα ευρωομολόγα, χωρίς αλλαγή των συνθηκών.
Οι ευρωεκλογές το 2014 σε συνδυασμό με τις δημοτικές εκλογές στη Γαλλία, το διορισμό νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις βρετανικές εκλογές το 2015 δείχνουν παρατεταμένη αναβολή για οποιαδήποτε σοβαρή αλλαγή στη διακυβέρνηση της ευρωζώνης ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα υπάρξει μία ετήσια ανάπαυλα το 2016, προτού ξεσπάσει η τέλεια καταιγίδα στον εκλογικό κύκλο το 2017, με τις κάλπες να ανοίγουν στη Γαλλία και στη Γερμανία, ενώ πιθανώς και η Βρετανία θα διεξαγάγει εκείνη τη χρονιά το δημοψήφισμα για την παραμονή της στην Ε.Ε. Έτσι, το 2016 θα είναι η μόνη χρονιά κατά την οποία θα μπορούσε να συζητηθεί η αλλαγή των συνθηκών.
Παρ όλα αυτά, οι αγορές μπορεί να μη θέλουν να περιμένουν τον τόσο μεγάλο εκλογικό κύκλο. Εάν τις καταλάβει νέο κύμα νευρικότητας -ειδικότερα εάν μπει στο στόχαστρο μία μεγαλύτερη οικονομία όπως η Ισπανία, η Ιταλία ή ακόμη και η Γαλλία- τότε όλη η ατζέντα θα πρέπει να επιταχυνθεί. Η Μέρκελ -με την προϋπόθεση ότι θα επανεκλεγεί- μπορεί να είναι έτοιμη να κινηθεί ταχύτερα από τον Ολάντ.

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ: Τούρκοι στρατιώτες σταμάτησαν έργα στην ελληνική πλευρά του Έβρου!!!

http://olympia.gr/2013/07/31/%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84/

Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργατών οι Τούρκοι με προτεταμένα τα όπλα, τους ζήτησαν να φύγουν από την παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα.
Διπλωματικό επεισόδιο απειλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στον ποταμό Έβρο, όταν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας στην ελληνική πλευρά, Τούρκοι στρατιώτες, που περιπολούσαν στην απέναντι όχθη, ζήτησαν από τα συνεργεία, με 
προτεταμένα τα όπλα τους, την διακοπή των εργασιών και την άμεση απομάκρυνση από το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τεχνικά συνεργεία που εκτελούσαν τις εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης των αναχωμάτων, στην παρέβρια περιοχή του Πυθίου, κοντά σε αμμονησίδα του ποταμού Έβρου, κλήθηκαν από τους στρατιώτες να σταματήσουν και να εγκαταλείψουν το σημείο. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες των εργατών, οι Τούρκοι στρατιώτες τους κάλεσαν να φύγουν, προτάσσοντας τα όπλα τους.
Το θέμα της ξαφνικής διακοπής των εργασιών και του αδόκιμου τρόπου με τον οποίο έγινε, αναμένεται να συζητηθεί σε συνάντηση της μικτής ελληνοτουρκικής επιτροπής, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες διευκρινήσεις και να συνεχιστεί το έργο.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ EMAIL ΤΟΥ ΝΤΟΥΚΑΚΗ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ!

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22210:-email-22-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

NTOUKAKIS

Έφτασε χτες στους υπολογιστές όλων των φοροτεχνικών της Ελλάδας ένα ενημερωτικό e-mail από την Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών Επιστημόνων Ελλάδας (ΠΕΦΕ), ενός φορέα του οποίου επικεφαλής είναι ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μανούσος Ντουκάκης. Πρώην βουλευτής για λίγους μήνες με το κόμμα του Καρατζαφέρη, ο πολυπράγμων κ. Ντουκάκης έστειλε το σημείωμα ενημερώνοντας για διάφορα φοροτεχνικά ζητήματα. Όμως στο τέλος είχε κι ένα πολύ εντυπωσιακό, αλλά και πολύ περίεργο σημείωμα. Ενημέρωνε όλους τους φοροτεχνικούς της χώρας, οι οποίοι αυτή την περίοδο συναλλάσσονται με εκατομμύρια Έλληνες, ότι ανακαλούνται οι άδειες των στρατιωτικών από τις 22 Αυγούστου λόγω... εθνικών εκλογών.
Να είναι από προηγούμενο χρόνο και να... παρεισέφρησε η εν λόγω επισήμανση; Να ξέρει ο κ. Ντουκάκης κάτι περισσότερο μιας και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα; Ή μήπως κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα και κλίμα; Ό,τι και να είναι αυτό σίγουρα είναι πολύ περίεργος ένας επαγγελματικός σύλλογος να προαναγγέλλει εκλογές τις οποίες κανείς δε θέλει και κυρίως η κυβέρνηση απεύχεται. Γιατί αν ανακαλούνται οι άδειες στις 22 Αυγούστου τότε αυτό σημαίνει ότι γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου στήνονται κάλπες.
Πολύ περίεργα πράγματα εν μέσω του θέρους...

Με 50.000 η Γερμανίδα θα αγοράζει στη Γλυφάδα τη μεζονέτα του Ρέμου. Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/22861.htm


Aπό την 1η Ιανουαρίου του 2014 μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο "τσακίστε τις τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα" με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Ένα λαικό παιδί, έντιμος άνθρωπος-από τους λίγους που διαθέτει αυτή η κυβέρνηση-είναι ο μπροστάρης του συγκεκριμένου σχεδίου το οποίο αποτελεί προαπαιτούμενο της τρόικας. Ο Θανάσης Σκορδάς, γι΄αυτόν μιλάμε, έχει για είδωλό του τον Γιάννη Στουρνάρα. Οτι είναι ο Σόιμπλε για τον Στουρνάρα είναι ο Στουρνάρας για τον Σκορδά. Ένα ίνδαλμα δηλαδή. Ετσι ο Θανάσης αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο και να ξεσπιτώσει τον λαό από τα φτωχοκαλυβάκια του (σχετικό video) ώστε να πέσουν οι τιμές από τα νεόδμητα τριάρια στις καλές περιοχές στα 45.000 ευρώ οροφή. Ετσι θα μπορεί και η τελευταία συνταξιούχα Ρωσίδα. Γερμανίδα και Κινέζα να μεζονέτα στην Κάτω Γλυφάδα εφάμιλλη μ΄αυτή του λαικού παιδιού Αντώνη Ρέμου που έχασε μια περιουσία στα αποδυτήρια του Ηρακλή και τώρα κάνει αρπαχτές στο Nammos.
Στο "σφυρί" η πρώτη κατοικία από τον Ιανουάριο του 2014. Σε σταδιακή απελευθέρωση των πλειστηριασμών από χρέη προς τράπεζες φαίνεται ότι θα προχωρήσει τελικά το υπουργείο Ανάπτυξης, υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας για αναστολή του μέτρου.

Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, επιχειρείται μερική αναστολή των πλειστηριασμών από το 2014 με κοινωνικά κριτήρια.

Μυστικό σχέδιο Τρόικας-κυβέρνησης προιόν μιας άτυπης συμφωνίας ανάμεσα στα δύο μέρη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι Τροικανοί μετά από 3 χρόνια στην Ελλάδα εκτιμούν ότι ο μόνος τρόπος να πέσουν οι τιμές στην ελληνική αγορά και ο φαύλος κύκλων των υπεριτιμολογήσεων που στήνουν τα καρτέλ, ιδιαίτερα στον τομέα των τροφίμων, είναι να υποστούν καθίζηση οι τμές των ακινήτων.
Για να σας δώσουμε μια εικόνα το σχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί όταν η τιμή πώλησης σε νεόδμητο τριάρι 80 τ.μ στην Κάτω Γλυφάδα και στο Νέο Ψυχικό πιάσουν οροφή στις 45.000 ευρώ!
Μιλάμε για τιμές της δεκαετίας του ΄80 μια και σ΄αυτά τα επίπεδα επιδιώκουν να επιστρέψουν οι τιμές των ακινήτων κι αυτό για να συμπαρασύρουν ολόκληρη την αλυσίδα της αγοράς.
Στον συγκεκριμένο σχεδιασμό εντάσσεται και η απελευθέρωση των πλειστηριασμών.
Οι φόβοι από μια κοινωνική αναταραχή που μπορεί να προκαλέσει το μέτρο είναι έντονοι και τα κυβερνητικά στελέχη έχουν πλήρη επίγνωση, έχοντας στο μυαλό τους και ανάλογα παραδείγματα από την Ισπανία. Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, είναι εξαιρετικά ισχυρές οι πιέσεις που δέχονται τόσο από την τρόικα όσο και από παράγοντες της αγοράς, με αποτέλεσμα να επιχειρούν ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί, καθώς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι η αγορά περιμένει το μέτρο για να τονωθεί (!)
Μιλάμε για βίαιη φτωχοποίηση η οποία θα περάσει με το νέο Μνημόνιο που ετοιμάζεται ήδη μια και οι δόσεις που έχουμε να λαμβάνουμε από τους δανειστές μας ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2014.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ, ΕΓΙΝΕ! ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟΙ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΜΟΛΟΤΟΦ ΤΩΝ ΕΣΦΙΓΜΕΝΙΤΩΝ!!!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3543.html


ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!

Να κλάψουμε; Να γελάσουμε; Τι πρέπει να κάνουμε όταν αντικρίζουμε εικόνες σαν αυτές, που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στο Διαδίκτυο προκαλώντας τα ειρωνικά και χλευαστικά σχόλια του κόσμου για τα «κατορθώματα» των...μολοτοφόρων μοναχών της Εσφιγμένου;

Το είχαμε πει εξαρχής: ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που θα σπεύσουν να χαρούν από την αναμπουμπούλα στο Άγιον Όρος, θα είναι οι χριστιανομάχοι, που περίμεναν πώς και πώς μια τέτοια ευκαιρία για να υβρίσουν, χλευάσουν και ελεεινολογήσουν το Περιβόλι της Παναγίας και την Ορθοδοξία γενικότερα!
Σας αρέσει «υπερορθόδοξοι» υποστηρικτές της Εσφιγμένου αυτή η κατάσταση;
Σας ικανοποιεί το αποτέλεσμα των «ορθόδοξων» πράξεών σας;
Αν ναι, ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ!!!
Σας πήραν στο ψιλό - και μαζί μ' εσάς και το υπόλοιπο Άγιον Όρος, που δεν φταίει σε τίποτα - οι μπαχαλάκηδες κουκουλοφόροι, οι μαρξιστές και οι άθεοι!
Τα καταφέρατε! Συγχαρητήρια, ειδικά κάποιοι που παριστάνετε, εκτός από τους υπερορθόδοξους και τους εθνικόφρονες!
Τρομάρα σας...! 

Πομάκοι: Οι απόγονοι των Ελλήνων “Αγριάνων” του Μ.Αλεξάνδρου

http://olympia.gr/2013/07/31/%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B9%CE%AC/

Πομάκοι με ελληνική σημαία το 1878
Πομάκοι με ελληνική σημαία το 1878
Οι Πομάκοι, μουσουλμάνοι Έλληνες της Θράκης, δείχνουν ότι Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία. 

Η περίπτωσή τους έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την δασκάλα, Χαρά Νικοπούλου, η οποία αγωνίστηκε στη Θράκη, με κίνδυνο της σωματικής της ακεραιότητας, για να διδάξει σ’ αυτά τα παιδιά την ελληνική παιδεία και γλώσσα καθώς και να αποτρέψει το τουρκικό προξενείο από το να τους εκτουρκίσει. Το αποτέλεσμα ήταν μετατεθεί από το Μεγάλο Δέρειο, κατόπιν εντολής του υπουργείου Παιδείας.
Στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου πομάκοι μαθητές παρέλασαν φωνάζοντας περήφανοι «Ελλάς»(βίντεο) σε μία περιοχή που το ελληνικό κράτος χάριν της υποτακτικότητας της Αθήνας στα συμφέροντα της Άγκυρας έχει παρατήσει, αφήνοντάς τους έρμαιο στα χέρια της τρομοκρατίας του προξενείου. Άξιο αναφοράς είναι ότι ακόμα και την τελευταία στιγμή οι συντελεστές της παρέλασης φοβόντουσαν τις αντιδράσεις των «συνεργατών» του προξενείου.
Οι Πομάκοι είναι κατά την πλειοψηφία υψηλοί, ξανθοί, γαλανομάτηδες, δολιχοκέφαλοι, φιλοπρόοδοι και κατοικούν στα ορεινά της Θράκης όντας απόγονοι των Αγριάνων. Σήμερα μιλούν το πομακικό γλωσσικό ιδίωμα. Ο Στράβων στα «Γεωγραφικά» του, γράφει ότι οι Αγριάνες ήταν Ελληνοθρακικό φύλο που κατοικούσε στο Νοτιοδυτικό μέρος της Ροδόπης δηλαδή στο Βόρειο τμήμα του νομού Ξάνθης, ονομαστοί για την τόλμη τους και τις πολεμικές τους αρετές.
Την μαχητικότητα των Αγριάνων θαύμασε ο Μέγας Αλέξανδρος και τους είχε στο πλευρό του στις πιο δύσκολες μάχες, όπως στον ποταμό Εριγώνα κα το Γρανικό: «Ο Αλεξανδρος επήγεν με τους τε Αγριάνας και τους τοξότας…» (Αρριανός, ΑV 17).
Ο Μακεδόνας στρατηλάτης αναγνωρίζοντας τη μαχητικότητα, την εργατικότητα και την αφοσίωση των Αγριάνων, τους εμπιστευόταν απόλυτα και τους τοποθέτησε ως μαχητές στο ιππικό του, γιατί είχαν μεγάλη εξοικείωση και εμπειρία με τα άλογα, όπως υποστηρίζει και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Σταύρος Θεοφανίδης. Η ονομασία «ιππομάχοι» λόγω της αίγλης και της δόξας της αρχίζει να επικρατεί και το «Αγριάνες» ταυτίζεται με το «Ιππομάχοι», από την οποία λέξη προήλθε το «Πομάκος».
Τους Πομάκους, τους απογόνους των αρχαίων Αγριάνων που εξισλαμίστηκαν πλήρως στα τέλη του 18ου αιώνα και ενώ ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι, το ελλαδικό κράτος με την ατολμία του τους «σπρώχνει» στην αγκαλιά της Τουρκίας, η οποία αυτοπαρουσιάζεται ως προστάτιδα των μουσουλμάνων στα πλαίσια του «νεό-οθωμανικού δόγματος Νταβούτογλου». Οι Βούλγαροι, στηριζόμενοι στο γλωσσικό τους ιδίωμα, τους διεκδικούν σαν Βούλγαρους, ενώ οι Τούρκοι, στηριζόμενοι στο γεγονός ότι είναι μουσουλμάνοι, τους θεωρούν Τούρκους. Η άποψη όμως ότι η λέξη «Πομάκοι» προέρχεται από το βουλγαρικό «πομαγκάμ», που σημαίνει «βοηθώ» λησμονεί ότι πρόδρομος της σλαβικής και βουλγαρικής λέξης ήταν η ομηρική-ελληνική λέξη «Ιππομάχος», που σημαίνει: «ο από ίππου μαχόμενος, ο οπλίτης ιππεύς» (Δημητράκος, «Εκσυγχρονισμένο Λεξικό», Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών).
Οι Πομάκοι αποτελούσαν και θα αποτελούν πάντα δελεαστική λεία για τον τουρκικό εθνικισμό. Το ελληνικό κράτος οφείλει να παρέμβει άμεσα, αφού οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται Έλληνες.
Χαρακτηριστική είναι παλαιότερη δήλωση του Πομάκου δημοσιογράφου, Σεμπαϊδίμ Καραχότζα: «Ο Σύλλογος των Πομάκων Ξάνθης ιδρύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2007. Πρόκειται για ανθρώπους που θέλουν να διαφοροποιηθούν από την κατεστημένη εικόνα των Πομάκων που θεωρούνται Τούρκοι. Θέλουν απλώς να λέγονται Πομάκοι, γιατί αυτό είναι και να διακηρύσσουν την ελληνική τους συνείδηση. (…)Γενικότερα όμως δέχομαι απειλές, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι Πομάκοι που αγωνίζονται για την διάσωση της Πομακικής Γλώσσας και του Πομακικού Πολιτισμού, δηλώνοντας ανοιχτά Έλληνες».

Η αστεία περίπτωση του ΦΠΑ εστίασης.

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/07/blog-post_8004.html

Κατάφεραν, μια απλή μαθηματική πράξη αφαίρεσης, να την κάνουν ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό κατασκεύασμα. Κατάφεραν να προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια ακόμα και στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Εννοείται πως θα αποτύχει το προσωρινό μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ εστίασης. Από την στιγμή που η σχετική ρύθμιση αφέθηκε στο ελληνικό «συνταγματικό τόξο», όλοι διαπιστώσαμε έκπληκτοι...
ποιες ρυθμίσεις έγιναν.  Κατάφεραν, μια απλή μαθηματική πράξη αφαίρεσης, να την κάνουν ένα δαιδαλώδες γραφειοκρατικό κατασκεύασμα. Κατάφεραν να προκαλούν τα ειρωνικά σχόλια ακόμα και στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Δεν βλέπουμε πως θα ωφεληθεί ο Έλληνας καταναλωτής. Αν ένας πελάτης πάρει το προϊόν στα χέρια του, θα πληρώσει 23% ΦΠΑ. Αν όμως καθίσει στο κατάστημα, θα πληρώσει μεν 13% (αν δεν διογκώσει φυσικά την τιμή ο μαγαζάτορας), αλλά ταυτόχρονα θα επιβαρυνθεί με  το κουβέρ και το φιλοδώρημα των σερβιτόρων που επιβαρύνει τις τιμές. Επομένως ποιο το όφελος για τον πελάτη; Αφήστε δε και το σύνηθες της μη έκδοσης αποδείξεων.

Μήπως τελικά το ίδιο το πολιτικό σύστημα επιδιώκει την αποτυχία του μέτρου, ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχες απαιτήσεις και για άλλα προϊόντα; Τι να πούμε πλέον;

Τελικά εκείνοι που κάπως θα βγουν ωφελημένοι από τη σχετική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, θα είναι οι αλλοδαποί τουρίστες όπου τα πακέτα διαμονής τους και εστίασης στα ξενοδοχεία θα είναι επακριβώς προσδιορισμένα . Οι Έλληνες δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτα.

Πόσο μας κοστίζει άραγε ο πολυθεσίτης Ε. Βενιζέλος ;;

http://justiceforgreece.wordpress.com/2013/07/31/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%AC%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B5-%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82/

Πόσο μας κοστίζει ο πολυθεσίτης Ε. Βενιζέλος ( βουλευτής, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.λπ.), μόνο ο Θεός ξέρει. Αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι ως βουλευτής μπορεί να μας στοιχίζει μέχρι 20.000€ μηνιαίως και οτι το πολιτικό γραφείο που έχει συσταθεί στις 26.06.2013 για να επικουρεί στο έργο του ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μας στοιχίζει περίπου 470.000 ευρώ ετησίως. Και αυτό την ώρα που η κυβέρνησή του έκλεισε 108 σχολεία για να “εξοικονομήσει” μόλις τα μισά. Δηλαδή 228.000 ευρώ! 
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα για το πολιτικό γραφείο αντιπροεδρίας μέχρι το τέλος του 2014 φτάνουν συνολικά τα 700.000 ευρώ περίπου: 234.353 ευρώ για το υπόλοιπο του 2013 και 468.706 ευρώ για το 2014 και για κάθε χρόνο ( ΦΕΚ B 1817 – 25.07.2013), αλλά πολιτικά γραφεία διαθέτει βέβαια ο Ε. Βενιζέλος και ως υπουργός αλλά και ως βουλευτής. Αυτά άραγε πόσα μας κοστίζουν;;; 
Σε αντιπαράθεση, η υπουργική απόφαση που κατέγραφε το κλείσιμο και την υποβάθμιση δημοτικών και νηπιαγωγείων υποστήριζε ότι προκαλείται εξοικονόμηση για το 2013 και για κάθε χρόνο μετά 228.000 ευρώ!

Να μην ξεχάσουμε όμως και αυτά:
- η BMW που μας έβαλαν να του αγοράσουμε όταν ήταν υπουργός οικονομικών μας στοίχισε 750.000 ευρώ. 
- πληρώνουμε πολλά βέβαια και για την φύλαξή του.  Δεν ξέρω πόσα άτομα έχει στην διάθεση του, αλλά εφόσον 26 αστυνομικοί φυλάνε τον Τσίπρα, τον Ε. Βενιζέλο να μην τον φυλάνε καμιά σαρανταριά τουλάχιστον ;;;
Αυτά για την ώρα. 
ΣΧΕΤΙΚΑ: 
Την ώρα που ανοίγει ο δρόμος εξόδου για 30.000 υπαλλήλους του δημοσίου, ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος αποφασίζει να ανεβάζει την κλίμακα βαθμολογίας σε υπάλληλο του γραφείου του! Ακούσατε καλά! Ο κ. Βενιζέλος άλλαξε 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες την κ. Αδαμαντία Κιούρκα Με  τη νέα  απόφαση διορίζει  ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία.
O Βενιζέλος ανεβάζει κλίμακα και μισθό υπαλλήλου του!

Βουλιαγμένοι στο βόθρο. (Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου)

Αθήνα, 31  Ιουλίου, 2013.  
Βουλιαγμένοι στο βόθρο.
Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
Βουλιαγμένος στο βόθρο του για μια ακόμη φορά στην ιστορία του, ο πρώην Homo Sapiens (σκεπτόμενος άνθρωπος), αποδέχεται τον ορισμό του σήμερα, ως Homo Consumus (άνθρωπος καταναλωτής). Αρνούμενος ακόμη επίμονα να αποδεχτεί την πλήρη του ήττα. Τον απόλυτό του εξευτελισμό.
Σε αθλιότερη κατάσταση από τις εποχές του φεουδαλισμού, ψελλίζει ακόμη ηλίθιες ερμηνείες για το χάλι του: Έτσι με έκαναν, έτσι έγινα, είναι η μόνιμη επωδός των δικαιολογιών του.
1. Αυτιστικός κρετίνος, κάνει όνειρα για το καινούργιο iphone 5.
2. Ανθρωπόμαζα, συνωστίζεται στα Lidl και στα Carfourγια να αγοράσει τις κοπριές των πολυεθνικών.
3. Κρυπτονταβατζής, στέλνει τα παιδιά του, ως σάρκα, φθηνό πορνό στα reality και στa infotainment, των υπανθρώπων εργολάβων τηλεορασάνθρωπων.
4. Άρρωστη ύαινα, τρώγεται με τον συνάνθρωπό του, για ψύλλου πήδημα.
5. Ζόμπι της πάλαι ποτέ συνειδητής ύπαρξής του, τρέφεται με σκουπίδια πιστοποιημένου καρκίνου, τυλιγμένα σε πολύχρωμες συσκευασίες.
6. Σέρνεται ως γυμνοσάλιαγκας πίσω από γελοία υποκείμενα, για να του διορίσουν το παιδί του, να του σβήσουν μια κλήση της τροχαίας.
7. Λαδώνει το γιατρό, για να τον προσέξουν περισσότερο στο νοσοκομείο, από τον διπλανό του, τον αδελφό του.
8. Υγιέστατος, ενώ μπορεί να «λειώσει την πέτρα», στήνεται στις ουρές της ζητιανιάς. Για μια πατάτα. Για ένα ληγμένο πακέτο μακαρόνια.
9. Σείει, ακόμη αλαζών και ανόητος την πορτοκαλί κουρελαρία των συντεχνιών του, ουρλιάζοντας: Ναι. Εγώ πρέπει να παίρνω περισσότερα λεφτά, από τον γείτονά μου.
10. Φτηνιάρικη παραλλαγή του Ιούδα, πουλάει τη μάνα του, τη πατρίδα του, τις θυσίες των παππούδων του, για 5 δευτερόλεπτα δημοσιότητας στα βοθροκάναλα.
Με αηδιάζει ο Άνθρωπος Καταναλωτής.
2. Αυτός που σκοτώνει καθημερινά τον Χατζηδάκη μου και τον Ελύτη μου. Ακούγοντας στη διαπασών, τουρκομπαρόκ «λαϊκά», «ελληνική ποπ» ημίγυμνων (από φωνή κορμάρα) νυμφιδίων, «ελληνική ρόκ» των γιαλαντζί αντιεξουσιαστών, όλων των τύπων τα μαϊμουδίσματα, και… διαβάζοντας/απαγγέλλοντας ποίηση γραμμένη από… «νοικοκυρές σε απόγνωση».
3. Εκείνος ο χοντρός με τα προγούλια και τη σαποκοιλιά, που νανουρίζει τα πτώματα με λύσεις «δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν».
4. Εκείνος ο βαψομαλιάς «στρατηγός» με τις ψευδοπατριωτικές κορώνες, και τη λογική του καρπουζά: Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω.
5. Εκείνος ο δήθεν αμεσοδημοκράτης, που περιφέρεται στους προθαλάμους της εξουσίας, εκλιπαρώντας για κάνα πενηντάευρω.
6. Εκείνος ο «διανοούμενος» που παπαγαλίζει κοινοτυπίες για «αταξική κοινωνία».
7. Εκείνοι οι  χίτες και ταγματασφαλίτες που προέκυψαν ελέω «αριστεράς και προόδου», ως… πατριώτες.
8. Εκείνοι οι πονηροί παλαβιάρηδες που φωνάζουν από τα παρακμιακά TVκάναλα: Ζήτω η Πατρίδα, ζήτω η Θρησκεία. Ότι πάρετε ένα τάλιρο.
9. Εκείνα τα δυστυχισμένα ανθρωπάρια που τρέχουν για ένα δίφραγκο, για μια ψεύτικη ελπίδα ξωπίσω τους. Όλοι τούτοι που αντιγράφουν τη φωνή μου, πλασάροντας την χαιρέκακα και με τα λεφτά των αφεντικών τους στα κανάλια τους, για να την αλλοιώσουν, να την εξευτελίσουν, να την κάνουν σαν τα μούτρα τους.
10. Αυτός που πατάει στο σβέρκο μου, κλέβει το ψωμί και τα όνειρα των παιδιών μου, με καταδικάζει σε διαρκή θάνατο. Ναι αυτός με το κολαρισμένο γιακά του πουκάμισού του, το Αρμάνι κοστούμι του και τον εμετό που βγάζει από το στόμα του στα κολοκάναλά τους, μόνο και μόνο για να του πετάξουν σαν σε ψωριάρικο σκυλί, ένα ψίχουλο.
11. Το καθήκι που πουλάει δηλητήρια και μεταλλαγμένα, βάζοντας στην πόρτα του μαγαζιού του την ελληνική σημαία.
12. Εκείνο το γεμάτο μίσος κρέας που ξεπουλάει το σπίτι μου, το χωριό μου, τη Μακεδονία μου, παίζοντας το οικολόγος.
13. Εκείνα τα θλιβερά γερόντια, κατουρημένες ποδιές βουτηγμένες στη γεροντική άνοια, που δεν πιστεύουν πια σε τίποτα παρά μόνο στο τομάρι τους, και πουλάνε ακόμη επανάσταση στα νέα παιδιά.
14. Εκείνους τους «καθοδητητές», με το κράνος ή την κουκούλα, με σύμβολα μίσους και με τα παλούκια στο χέρι, με τα μάτια γεμάτα θυμό ακόμη και για τη μάνα που τους γέννησε, να φωνάζουν: Σκοτώστε, σκοτώστε, σκοτώστε. Πάντα φυσικά, τους «κακούς»… απέναντι.
15. Εκείνον τον μεσάζοντα που πατάει στο λαιμό τον αγρότη στο χωριό μου. Φτύνει στον τάφο των παππούδων μου, εκβιάζει την ψήφο των συγχωριανών μου, αγοράζει με τα λεφτά του, τη γυναίκα του φτωχού γείτονα, κλέβει το γάλα του, τα στάρια του, το βιός του. Βάζει πλάτη σε ρεμάλια, για να τα κάνει βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες, υπουργούς.
16. Όλα εκείνα τα γελοία υποκείμενα, τους βαθύτατα εξουσιαστές και πεινασμένους για φράγκα «αριστερούς/σοσιαλιστές», που σαρδόνια χαμογελούν στα κοντομηναϊκοκυριακουμπομπολαίικα λυματοκάναλα, υποσχόμενοι στο Λαό που σέρνεται μισοπεθαμένος, «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο».
Όμως:
Την ίδια ώρα, και βλέποντας τον δυστυχή Άνθρωπο Καταναλωτή, να παλεύει να μην πνιγεί στα λύματα που τον έριξαν αλλά και έπεσε, έχω έναν, αλλά σημαντικότατο λόγο να αισθάνομαι, μια βαθειά ικανοποίηση.
Με τους λίγους, τους εκλεκτούς, αυτούς που «στη ζωή τους όρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες», χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα, κρατάμε το κερί της ιστορικής συνέχειας, του πολιτισμού, του πνεύματος, της αξιοπρέπειας, των θυσιών, αναμμένο.
Έξω από το βόθρο, σε έναν κόσμο υπερβατικό και επαναστατικό, το Πατριωτικό Μέτωπο και οι Πατριώτες που το απαρτίζουν, είμαστε και παραμένουμε ζωντανοί. Για να θυμίζουμε πως το ελεύθερο πνεύμα του Σκεπτόμενου Ανθρώπου, δεν μπόρεσε, ούτε θα μπορέσει να το σκοτώσει κανείς.
Γιατί για κάποιον λόγο μυστηριώδη και υπερβατικό, πάντοτε τα όνειρα του Ανθρώπου, στο τέλος, έπαιρναν εκδίκηση.
Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης 
Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626 
http://www.pamet.gr pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Κεντρικό:
Αγίας Σοφίας 50
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443, Φαξ: 2105141442
www.allilegion.gr allilegion@gmail.com 

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου