Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Απάτη Μεγάλη τα Σημεία στο Τραχώνι της Κύπρου (μέρος α')

Απάτη Μεγάλη τα Σημεία στο Τραχώνι της Κύπρου
ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΨΕΥΔΟΘΑΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
Της Ελένης Σταμούλου, Θεολόγου

Το εξώφυλλο και οπισθόφυλλο του βιβλίου με τις ψευδοπροφητείες
"Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ"

Μετά από ενδελεχή έρευνα του Προέδρου μας π. Μαξίμου Μοναχού Αγιορείτου δια τα “ΣΗΜΕΙΑ” του Τραχωνίου και το τελικό του συμπέρασμα ότι όλα αυτά ήταν μια ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ, σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου,(όρα πιο κάτω στο Πειστήριο Α’) ο π. Μαξιμος, κατήγγειλε και αποκάλυψε όλα τα ανωτέρω, τον Μάϊο και Ιούνιο του 1999 εις την Τηλεοπτικήν του Εκπομπή “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ” από την ΤΗΛΕΤΩΡΑ .
Στην συνέχεια στο Τεύχος “Απρίλιος-Ιούνιος 1999” του Περιοδικού μας "Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ" δημοσιεύσαμε σχετικό άρθρο δια τα “ΣΗΜΕΙΑ” του Τραχωνίου γράφοντας με μεγάλα και κεφαλαία γράμματα ότι είναι: “ΑΠΑΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΤΡΑΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ” λέγοντας χαρακτηριστικά:
"...Τά σημάδια αυτά είναι δυστυχώς μια απάτη, μια μεγάλη και καλοστημένη απάτη από τον ιδιοκτήτη της οικίας τον κ. Ιωάννου και άλλων ίσως συνεργατών του, που σκοπό είχε, απ’ ότι φάνηκε, την σύνδεση και αναγωγή των "Σημείων" εις το πρόσωπόν του, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, άκουσον-άκουσον !!!, πιστεύει ότι είναι "ο... ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ο εκ Πενίας, ο οποίος θα πάρει την Κωνσταντινούπολιν και θα οδηγήσει τον Λαόν του Θεού, στα χρόνια του Αντιχρίστου εις την Γη της Επαγγελίας, τα όρη και τά βουνά, όπως τό πάλαι ο Προφήτης Μωϋσής τον Ισραήλ".
ΘΕΕ και ΚΥΡΙΕ !!! Φύλαξόν μας από τέτοιου είδους Οίηση και "εκ δεξιών Πλάνες". Αυτά πλέον ξεπερνούν και την πιο αρρωστημένη φαντασία, και τις πιο εωσφορικές και υπερήφανες επιθυμίες και σκέψεις.
Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ και σχετικό βιβλιαράκι με "Ερμηνείες-Προφητείες" των σημείων αυτών από την "ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ", όπου μπορεί να διαβάσει κανείς αθεολόγητες απόψεις και θέσεις, αυθαίρετες γνώμες, καθώς και πρωτοποριακές αμπελοφιλοσοφίες και σοφιστείες "ευσεβών πόθων και επιθυμιών" του ανωτέρου συντάκτου.
Μία απάτη λοιπόν και τίποτα περισσότερο, όπως ανακοίνωσε και από την εκπομπή "Η Φωνή του Πατροκοσμά" πρώτος ο π. Μάξιμος εις την Τηλετώρα.
Όσοι δε έχουν ίσως ακόμη κάποιους ενδοιασμούς και αμφιβολίες, ας περιμένουν μέχρι τις 9 Ιουλίου 1999 ή αν θέλουν και λίγο μετά, διά να διαπιστώσουν ότι τίποτε απ’ ότι έχουν πει και έχουν γράψει, όλοι αυτοί οι κύριοι, δεν πρόκειται να συμβεί.
Περισσότερες όμως λεπτομέρειες για όλη αυτή τη Φοβερή και καλοστημένη Απάτη-Ιεροσυλία, θα μπορέσετε να διαβάσετε εις το επόμενο τεύχος μας, όπου θα δίδονται όλα τα σχετικά στοιχεία και όλες οι διευκρινίσεις επί του προκειμένου θέματος αφού θα αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο, προς ενημέρωση, αλλά και καθησυχασμό των αγαπητών φίλων, αδελφών, μελών και αναγνωστών μας".
Αυτά λοιπόν γράφαμε σε προηγούμενο τεύχος μας.
Ας δούμε λοιπόν, τώρα ορισμένα από τα πολλά στοιχεία και Ντοκουμέντα, που έχομεν εις τας χείρας μας.

ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ Α’
Ως γνωστόν η Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου εδιόρισε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τούς, π. Επιφάνιο Ρούσο, Πρόεδρο και μέλη τούς πρωτοπρεσβύτερους π. Ευάγγελο Γιαλουρίδη και π. Σάββα Μιχαηλίδη.
Η Επιτροπή εξέτασε με σύνεση και προσοχή επί μακρόν το όλον θέμα και μετά από σχετική έρευνα κατέληξε εις το συμπέρασμα της. Ότι, όλα αυτά τα κακότεχνα σχέδια, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι “ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ”: “Ως προς την πραγματικήν αιτίαν και προέλευσιν των σχεδίων αυτών, αποφαινόμεθα κατηγορηματικώς, ότι είναι ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ, δι’ ανθρωπίνης χειρός” και μάλιστα “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”.
Η Επιτροπή στις 6/7/99 κατέθεσε το Πόρισμα της, εις την Ι. Σύνοδο, η οποία στην συνέχεια εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωσιν.

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΚΥΠΡΟΣ 7/7/99

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Η Ιερά Συνοδος έχοντας υπόψη τις απόψεις μελών της που εκφράστηκαν από καιρό, καθώς και την έκθεση της Επιτροπής, που ορίστηκε για εξέταση της εμφάνισης “σημείων”, σε οικία στο Τραχώνι, αποδέχεται χωρίς καμμιά επιφύλαξη το πόρισμα της Επιτροπής ότι τα κακότεχνα σχεδιάσματα, τα γράμματα και οι ημερομηνίες στην πιο πάνω οικία είναι “ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΑΤΗΣ” και “ασυνάρτητον συνονθύλευμα φαντασιών πασχούσης και απατώσης προσωπικότητος”.
Η Ιερά Συνοδος καλεί το λαο να επιδείξει νηφαλιότητα, ακράδαντη πίστη στο Θεο και εμμονή στη διδασκαλία του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας, χωρίς να παρασύρεται από ανθρώπους που πλανώνται και από άλλες αφελείς διαδόσεις, οράματα και προφητείες.
Η αστάθεια και η ακαταστασία των καιρών μας, η αβεβαιότητα για το μέλλον και η ανατροπή των αξιών στη σύγχρονη κοινωνία είναι φυσικό να ωθούν πολλούς σε αναζήτηση νοήματος ζωής. Δεν θα πρέπει όμως αυτοί να παγιδεύονται σε διδασκαλίες και πράξεις ανθρώπων, που δρουν για το δικό τους προσωπικό συμφέρον, διδασκαλίες που είναι ξένες προς την ορθόδοξη πίστη μας. Αντίθετα θα πρέπει περισσότερον να στρέφονται προς την Εκκλησία και την αυθεντική διδασκαλία Της.
Αναφορικά με τις διάφορες “προφητείες” που διαδίδονται για συντέλεια του κόσμου, η διδασκαλία του Χριστού είναι ξεκάθαρη. “Περί της ημέρας εκείνης και της ώρας ουδείς οίδεν...” (Ματθ. ΚΔ’ , 36). Εξ ίσου σαφής ήταν και η σύστασή Του προς αυτούς τούς ίδιους τούς Αποστόλους: “Ουχ υμών εστί γνώναι χρόνους η καιρούς ους ο Πατήρ έθετο εν ιδία εξουσία” (Πράξ. Α’ ,6-7).
Η Ιερά Συνοδος καλεί τούς πιστούς να μην παρασύρονται από όσους, είτε εσκεμμένα είτε από άγνοια η αφέλεια επιχειρούν να τούς παραπλανήσουν. Ας εντείνουμε όλοι τις προσπάθειές μας για μια συνειδητή χριστιανική ζωη μέσα στην Εκκλησία και τα Μυστήριά της, κι ας μην ξεχνούμε ότι: “ Θεμέλιον άλλον ουδείς δύναται θείναι παρά τον κείμενον, ος εστιν Ιησούς Χριστός”. (Α’ Κορ. Γ’ 11)
(ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ 8/9/99 ΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ)
(Σ. Σ. Οι υπογραμίσεις είναι δικές μας)


ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ Β’
Κατωτέρω παραθέτουμε αυτούσιο ένα κείμενο που κυκλοφόρησε σε φυλλάδιο ο ίδιος ο κ. Γιαννάκης Ιωάννου (= ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ) από τον Μαϊο του 1999 σε χιλιάδες αντίγραφα, δια να ιδείτε ιδίοις όμμασι του λόγου το αληθές και την ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ του κυρίου.

Η ερχομένη οξεία και δίστομος ρομφαία και
η Αναλαμπή της Ορθοδοξίας
Ενώ απομένουν μονάχα ελάχιστοι μήνες για να εισέλθουμε στην τρίτη μετά Χριστόν χιλιετία,(Σχόλιο του Περιοδικού: Σκεφθείτε, Προφήτης και άγιος του Θεού και να μην ξέρει ότι δεν εισέρχεται το 2000 η 3η Χιλιετία, αλλά το 2001 !!!) βλέπουμε το ανθρώπινο γένος να οδεύει κυριολεκτικά από το κακό στο χειρότερο. Η προφητεία του Οσίου Νείλου του Μυροβλήτη επιβεβαιώνεται πλήρως : “Όταν πλησιάση ο καιρός της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα σκοτισθή η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία...Τοτε αιφνιδίως θέλει έλθει η δίστομος ρομφαία και θα θανατώσει τον πλάνον και τούς οπαδούς αυτού. ”
Δυστυχώς στις μέρες μας βλέπουμε ότι πολλοί βαπτισμένοι Χριστιανοί είναι απλώς κατ’ όνομα Χριστιανοί. Πολλοί είναι οι κλητοί αλλά λίγοι οι εκλεκτοί. Βλέπουμε τα δήθεν χριστιανικά και ισχυρά έθνη της Δυσης να βρίσκονται κυριολεκτικά εκτός του πνεύματος και της αλήθειας του Ευαγγελίου, αφού οι κυβερνήτες τους είναι άνθρωποι ασεβείς και αντίχριστοι, όργανα δουλικά του διαβόλου, σφαγείς των λαών... Η διαβολική εικόνα της σημερινής παγκόσμιας κοινωνίας είχε προφητευθεί και στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη. Επίσης πολλοί Άγιοι Πατέρες της Ορθοδοξίας έχουν προφητεύσει για τα αναμενόμενα παγκόσμια γεγονότα των ημερών μας,...
Προ διετίας περίπου, γίναμε μάρτυρες μιας έξαρσης θαυμαστών φαινομένων. Πολλές εικόνες σε εκκλησίες και μοναστήρια δακρυρροούσαν και μυρόβλυζαν. Το μήνυμα ήταν σαφές. Αυτή η χαρμολύπη των Αγίων της Θριαμβεύουσας Εκκλησίας μας προειδοποιούσε για την επερχόμενη οξεία και δίστομο ρομφαία της δικαιοσύνης του Θεού. Ο δίκαιος Θεός θα πατάξει και θα συντρίψει τα ισχυρά έθνη, που αντιπροσωπεύουν την ανομία του διαβόλου και θα επιβάλει την Ορθοδοξία, δια του προφητευόμενου εκλεκτού και εκ πενίας ερχομένου Βασιλέα Ιωάννη, ο οποίος θα αποκαλυφθεί και θα αναδειχθεί με όλη του τη δόξα επί των ημερών μας (σ.σ. !!!)
Η εικονιζόμενη προφητεία στο χωριό Τραχώνι της επαρχίας Λεμεσού ήταν ο επίλογος των προφητικών και προειδοποιητικών μηνυμάτων του Θεού, που μας καλούν σε αφύπνηση, σε μετάνοια και προσευχή, ενώ παράλληλα στέλλουν και το ανεκλάλητης χαράς προφητικό μήνυμα της εθνικής και πνευματικής ανάστασης της Κυπρου μας και τη συντριβή της Τουρκίας. Η Εικονιζόμενη Προφητεία στο Τραχώνι, μιλά πεντακάθαρα για όλα αυτά. Καλύπτει τα γεγονότα της εικοσιπενταετίας 1999 - 2024, κατά την οποία θα δράσει ο Άγιος Βασιλέας Ιωάννης και θα επιβληθεί η Ορθοδοξία παγκοσμίως. Λιγο μετά την ανάδειξη του Αγίου Βασιλέα Ιωάννη θα εμφανιστεί και ο Αντίχριστος, ο οποίος θα δράσει για τριάμισυ χρόνια, αλλά θ’ αντιμετωπιστεί και θα συντριβεί. Η πορεία προς την Αναλαμπή θα διαρκέσει μέχρι το 2024, οπότε θ’ αρχίσει κι η Επίγειος Βασιλεία. Τοτε δεν θα υπάρχει, ούτε αδικών, ούτε αδικούμενος. Θα επικρατήσει η ειρήνη και η δικαιοσύνη του Θεού.
Ο προφητευόμενος Άγιος Βασιλέας Ιωάννης είναι Έλληνας Κυπριος και ζει στην Κυπρο επί των ημερών μας, χωρίς ακόμα να αποκαλυφθεί.
Παραθέτουμε πάρα κάτω τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του και τον τρόπο ανάδειξής του:
(Σ.Σ. Και τώρα αρχίζει να παραθέτει τα 18(!!!) χαρακτηριστικά γνωρίσματά του “Αγίου Βασιλέα Ιωάννη”, δηλαδή του... ΙΔΙΟΥ !!! Προσέξτε τα ένα προς ένα)
1) Ο Κύπριος στην καταγωγή Άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης, εμφανίστηκε αρκετές φορές στον κ. Ιωάννη Ιωάννου, τον ιδιοκτήτη του σπιτιού με την Εικονιζόμενη Προφητεία στο Τραχώνι. Σε μία από αυτές του δώρισε ένα Ευαγγέλιο, το οποίο ανήκε στον π. Θεόφιλο, αδελφό του προπάππου του Αγίου Βασιλέα Ιωάννη.
2) Ο Άγιος Βασιλέας Ιωάννης είναι Έλληνας Κυπριος, ζει δε στις μέρες μας ανάμεσά μας. Γνωρίζει ότι είναι ο Άγιος Βασιλέας, αλλά δεν το αποκαλύπτει, μέχρι να τον αναδείξει ο Θεός. (σ.σ. ο Γιαννάκης είναι Κυπριος)
3) Θα είναι μεταξύ 30-40 ετών, όταν θα τον αναδείξει ο Θεός με όλη του τη δόξα. (σ.σ. ο Γιαννάκης είναι μεταξύ 30 και 40 ετών, γεννήθηκε το 1965)
4) Θα τον αναδείξει ο Θεός μέρα Παρασκευή, στις 9.00 π.μ.
5) Θα φανεί πορφυρός σταυρός στον ουρανό. Από το κάτω μέρος της κάθετης δοκού του θα ανακλασθεί μία δέσμη φωτός, η οποία θα καταλήξει πάνω από τη φτωχή “καλύβη” του εκλεκτού και Άγιου Βασιλέα Ιωάννη.
6) Είναι ο καθήμενος επί ίππου λευκού, που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (Κεφ. Στ, 2 και ΙΘ, 11-16).
7) Θα του χρίσει τα χέρια με λάδι και το κεφάλι με άκτιστο φως.
8) Είναι μετρίου αναστήματος και δεν είναι λίγο φαλακρός, όπως νομίζουν μερικοί.
9) Ένα από τα δάκτυλα των χεριών του θα φέρει σχήμα δρεπάνου.
10) Όταν θα τον αναδείξει ο Θεός, θα έχει το πιο σπάνιο ύφος του κόσμου. Θα είναι ο μοναδικός άνθρωπος, που έζησε ποτέ στη γη, με πολύ πολύ πράο και ταυτόχρονα πολύ αυστηρό βλέμμα. Αυτό το βλέμμα μόνο ο Ιησούς Χριστός το είχε.
11) Ο Παράκλητος (το Άγιο Πνεύμα) θα κατοικεί μέσα στον Άγιο Βασιλέα.
12) Θα έχει 18 χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, τα οποία θα χρησιμοποιεί επικαλούμενος πάντοτε την Αγία Τριάδα. Τιποτα δεν θα κάνει χωρίς την επίκληση της Αγίας Τριάδος.
13) Θα είναι πολύ πολύ υπομονετικός, αλλά και αυστηρός.
14) Θα έχει τη χάρη του Θεού να ελεεί αμέσως και να θεραπεύει αμέσως. Δεν θα τιμωρεί άμεσα. Η τιμωρία θα εκδηλώνεται σιγά σιγά.
15) Το νύχι του πρώτου δάκτυλου του δεξιού του ποδιού θα φέρει τύλωμα (εξόγκωμα).
16) Δεν είναι ρασοφόρος αλλά λαϊκός.
17) Τον έχουν διώξει οι άνθρωποι απ’ την οικία του και τον έχει ήδη σημαδέψει ο Θεός.
18) Στα χέρια του θα έχει σειρά από άρματα και πορφυρούς σταυρούς. (σ.σ. ο Γιαννάκης στα χέρια του έχει χαραγμένους σταυρούς).
Γιαννάκης Μ. Ιωάννου
Λεμεσός Τραχώνι - Μαϊος του 1999
(Και ακολουθεί χειρόγραφος υπογραφή και μονογραφή του)
(Σ.Σ. Δηλαδή με λίγα λόγια με όλα τα ανωτέρω περιγράφει τον ΕΑΥΤΟΝ του. Τα σχόλια νομίζω είναι περιττά)


ΠΕΙΣΤΗΡΙΟ Γ’
Ας δούμε και την έκθεσιν της τοπικής Αστυνομίας σχετικά με το θέμα.
“ 1) ... α) ...Σχετικά με τα τεκμήρια 6, 7, 8, ο Ανώτ. Υπαστ. Φ. Ακάμας μετά από εξέταση, διαπίστωσε ότι η φωτογραφία του Αγ. Γεωργίου Χοζεβίτη λήφθηκε από την εικόνα του Αγ. Γεωργίου Χοζεβίτου (τεκμ.8).
(Σ.Σ. ο Γιαννάκης έλεγε ότι του παρουσιαζόταν συχνά πυκνά ο άγιος Γεώργιος ο Χοζεβίτης και συνομιλούσαν δια διάφορα θέματα!!! κάποια λοιπόν στιγμή ενώ ήτο μπροστά του ο Άγιος τον φωτογράφησε!!! και στην συνέχεια παρουσίαζε ως απόδειξη των εμφανίσεων του Αγίου Γεωργίου αυτή την φωτογραφία, η οποία όμως σύμφωνα με την αστυνομία δεν είναι αληθινή....)
2) Όσον αφορά τις φωτογραφίες κειμένων στούς τοίχους της οικίας η αμφισβητούμενη γραφή εξετάστηκε από τον Εμπειρογνώμονα γραφολόγο με σύγκριση δειγμάτων γραφής που αποδίδονται στούς Γιαννάκη Ιωάννου, Γεώργιο Πετούση, Πετρο Κομπο και Γεώργιο Καπάταη και σε έκθεση του αναφέρει : "....τα δείγματα που αποδίδονται στον Πετρο Κομπο παρουσιάζουν ορισμένες ομοιότητες που μου δημιουργούν την απλή υποψία ότι δυνατό να ανήκουν στο ίδιο πρόσωπο..."
3) Το τεκμήριο λείψανο δεν εξετάστηκε από τον Δρα Καρυόλου του Ινστιτούτου Γενετικής αφού για την εξέταση D.N.A. θα κατεστρέφετο ολόκληρο και ο Γ. Ιωάννου δεν συγκατατίθετο στην καταστροφή του και το ήθελε να του επιστραφεί αυτούσιο ως τούτο παρελήφθη.
Υπαστυνόμος
Α. ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ
Υπεύθυνος Συμπλέγματος Επισκοπής
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου