Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

H "μονταζιέρα" για τα Τέμπη υπόψιν της Προέδρου της ΚΟΜΙΣΙΟΝ κ. Oύρσουλα Φον ντερ Λαϊεν

 



Αξιότιμη Kυρία  Ursula Von der Leyen

Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Βρυξέλλες

                                                                                                           ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

                                                                                                           

                                                                                                          26.3.2024 

Αξιότιμη κ. Πρόεδρε,


Στις 13.9.23 η Επίτροπος κυρία VALEAN  απάντησε στην επιστολή μου της 6ης Μαρτίου 2023 προς  εσάς  αμέσως μετά το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη . Η επιστολή της Επιτρόπου  ανέφερε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία που εξηγούν σε μεγάλο βαθμό τους λόγους του δυστυχήματος.


Στις 24.3.24  η έγκυρη εφημερίδα  "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"  είχε εκτενές ρεπορτάζ που ανέφερε  αλλοίωση  ηχητικών καταγραφών αναφορικά με την ενδοπεπικοινωνία με ραδιοτηλέφωνο, με σταθερή τηλεφωνική γραμμή και με το σύστημα GSM-R μεταξύ όσων εκείνη τη νύχτα ενεπλάκησαν στο δυστύχημα των Τεμπών.

 

Συγκεκριμένα  οι πληροφορίες της έγκριτης Ελληνικής εφημερίδας αναφέρουν ότι ανακύπτουν νέα ερωτήματα για την διαχείριση των ηχητικών ντοκουμέντων της τραγωδίας των Τεμπών  μέσα  από έγγραφα που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων  αλλά και από αναφορές σιδηροδρομικών τις πρώτες ώρες μετά το τραγικό συμβάν. Η εφημερίδα αναφέρεται σε «κέντρο» απομαγνητοφωνήσεων των επίμαχων συνομιλιών που παρουσιάσθηκαν στη Βουλή των Ελλήνων και στις τότε έντονες καταγγελίες σιδηροδρομικών ότι υπήρχε «κοπτορραπτική» στο σχετικό υλικό. Το «Βήμα της Κυριακής» αναφέρει ότι υπήρξε πιθανόν πρόωρη και παράνομη αφαίρεση του σχετικού ηχητικού υλικού, από τις πρώτες ώρες μετά την σύγκρουση των δύο τραίνων, από το σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ και ακολούθως «μοντάρισμα» συνομιλιών από αγνώστους.


Δεδομένου του ενδιαφέροντος σας ως Προέδρου της  ΚΟΜΙΣΙΟΝ (κάτι που πιστοποιείται και από την άμεση παρέμβαση σας προς την Επίτροπο κ. VALEAN για να μου απαντήσει με λεπτομέρειες στην επιστολή που σας είχα στείλει αμέσως μετά το πολύνεκρο δυστύχημα) σάς παρακαλώ για την κατεπείγουσα παρέμβασή σας προς τις Ελληνικές αρχές ώστε να διαπιστωθεί ποιός έδωσε την εντολή και ποιός υλοποίησε το μοντάρισμα των μαγνητοφωνημένων συνομιλιών όσων εκείνη την τραγική νύχτα ενεπλάκησαν στο  ανατριχιαστικό δυστύχημα με τους 57 νεκρούς στα Τέμπη


                                                                             Με εκτίμηση 


                                                         Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης

  πρ . Βουλευτής, Επικεφαλής της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ"   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου