Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Και όμως στο Άγιον Όρος ήταν μία γρίπη!

https://www.vimaorthodoxias.gr/egrapsan-s-emas/kai-omos-sto-agion-oros-itan-mia-grippi/

 Όταν τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε έξαρση της πανδημίας στο Άγιον Όρος, δεν ήταν λίγα εκείνα τα sites που έσπευσαν να πετάξουν «πέτρες» εναντίον των Αγιορειτών, με διάφορα καυστικά και πικρόχολα σχόλια.

Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

Μεγάλα sites, , έγραφαν:

«Όπως θα δείτε, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Μονή του Αγίου Παύλου που εντοπίστηκαν και τα περισσότερα κρούσματα, ο κορονοϊός βαφτίστηκε γρίπη!».
Χαρακτηριστικά το Documento, ακόμη πιο πικρόχολα και επιθετικά, έκανε bullying στους Αγιορείτες, αποκαλώντας τους ταλιμπάν και γράφοντας:

«Επίσης, ένας εκ των πατέρων της αδελφότητας, χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο εκτός Αγίου Όρους. Να αναφερθεί ότι στο Μοναστήρι θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποιο και θα καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί.
Ωστόσο στη σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε γίνετια λόγος για… επιδημίας γρίπης από τα μέσα Σεπτεμβρίου! Θαύμα;

Μάλλον όχι διότι πρόκειται για τα γνωστά “μαγειρέματα” των ταλιμπάν της ορθοδοξίας. Κι αυτό διότι ο ηγούμενος της μονής, ο Παρθένιος, τον περασμένο Απρίλιο ήταν υπέρ του να ανοίξουν οι εκκλησίες που θύμιζαν… νεκροταφεία!».
Από τότε πέρασαν κοντά στους δύο μήνες, αλλά οι Κασσάνδρες των ΜΜΕ δεν δικαιώθηκαν.
Η συγκεκριμένη Μονή, την οποία κτυπούσαν τα sites, ανέρρωσε.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι έγινε καλά ακόμη και μοναχός, ηλικίας άνω των 90, χωρίς καν νοσοκομειακή περίθαλψη, περνώντας τον κορονοϊό μέσα στην μονή σαν μία απλή γρίπη.

Μέχρι τώρα στο Άγιον Όρος, παρά τα κρούσματα, δεν υπάρχει νεκρός από κορονοϊό, κάτι που οι πατέρες του Αγίου Όρους αποδίδουν στην υπόσχεση της Παναγίας ότι θα είναι για αυτούς γιατρός.
Αυτό δεν σημαίνει ότι οι Μονές δεν λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Γνωρίζουν καλά ότι ο ιός είναι θανατηφόρος και μπορεί να σκοτώσει ακόμη και ανθρώπους που είναι απόλυτα υγιείς.
Άλλωστε πλέον τα κρούσματα και οι θάνατοι έχουν κτυπήσει τις πόρτες πολλών ανθρώπων, επιβεβαιώνοντας ότι ο κορονοϊός δεν είναι ψέμα.

Όμως οι Αγιορείτες γνωρίζουν ότι πάνω από τον κορονοϊό, πάνω από την πανδημία, πάνω από την επιστήμη, πάνω από όλους είναι ο Θεός και η προστάτιδα του Αγίου Όρους, η Παναγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου