Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Νταής αστυνομικός «υψηλών προσώπων» - Σιγή από το μέγαρο Μαξίμου - Μισόλογα από τον Μ.Χρυσοχοΐδη

Ενισχύει, με τη σιωπή της και τις ήξεις αφήξεις απαντήσεις της η κυβέρνηση, τα ερωτηματικά και τις υποψίες για το τουλάχιστον περίεργο συμβάν που σημειώθηκε προ διημέρου στη διασταύρωση των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, οπότε αστυνομικός που φέρεται να υπηρετεί στη συνοδεία "υψηλών προσώπων" στο μέγαρο Μαξίμου, μαζί με ένα ακόμη άτομο, επετέθησαν και ξυλοκόπησαν έναν μοτοσικλετιστή.

Έως τώρα, ούτε το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, και ο υπουργός του, Μιχάλης Χρυσχοΐδης, ούτε η ΕΛΑΣ και το μέγαρο Μαξίμου, έχουν δώσει επαρκείς απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη, με αποτέλεσμα να διαδραματιστούν εικόνες Άγριας Δύσης, με έναν πολίτη να ξυλοκοπείται, ντάλα μεσημέρι, σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, και έναν νταή αστυνομικό να κάνει επίδειξη των "ικανοτήτων" του σε ... κόλπα ζίου ζίτσου.
Η σιωπή του μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με έντονη φημολογία, οφείλεται στο ότι ο ένας από τους δυο "νταήδες" που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο, είναι αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί ως συνοδός - "σωματοφύλακας" σε συγγενικό πρόσωπο και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, στο μέγαρο Μαξίμου. Η ταυτότητα του δευτέρου προσώπου παραμένει άγνωστη.
Κατά την ίδια φημολογία, συνόδευαν όχημα με επιβάτη, είτε το κυβερνητικό στέλεχος, είτε μεγαλοεπιχειρηματία. Κάτι που, όμως, διαψεύδει τώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέροντας ότι δεν συνόδευαν κανέναν. Ωστόσο, το υπουργείο δεν απαντά εάν ήταν εν υπηρεσία ή εκτός υπηρεσίας.
Νεφελώδεις απάντηση
Αυτή η -ακατανόητα περίεργη- σιωπή εκ μέρους των αρμοδίων, αλλά και οι νεφελώδεις απαντήσεις του Μ.Χρυσοχοΐδη, έχουν πυροδοτήσει πλείστα όσα σενάρια σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη στη διασταύρωση της Μιχαλακοπούλου με την Ξενίας.
Σενάρια, τα οποία θα μπορούσαν να διαγραφούν μονομιάς, δίνοντας πλήρεις και διαφανείς διευκρινίσεις. Και όχι απαντήσεις με υπονοούμενα του τύπου "εμείς ξέρουμε κι' άλλα, αλλά δεν σας τα λέμε", του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Αντί αυτού, η κυβέρνηση επιλέγει την τακτική, είτε της σιωπής ιχθύος και των διαρροών, είτε απαντήσεων που περισσότερο μπερδεύουν τα πράγματα αντί να τα ξεκαθαρίζουν. Κάτι που, είναι φυσικό, να γεννά υποψίες περί απόπειρας συγκάλυψης ευθυνών.
Έτσι, σήμερα το μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι έχει "πλήρη άγνοια για το θέμα". Κυβερνητικά στελέχη, επίσης, φέρονται να δήλωσαν: "Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Υπάρχει έρευνα της ΕΛΑΣ σε εξέλιξη".
Από τη μεριά του, ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, περιορίστηκε στο ακόμα πιο ... νεφελώδες: "Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί".
Δηλαδή, ο κ.Χρυσοχοΐδης προσπαθεί να πείσει τους ... ιθαγενείς ότι, αίφνης, σε έναν αστυνομικό, ο οποίος μάλιστα είναι συνοδός πολιτικών προσώπων και όχι ένας απλός αστυνομικός που κάνει περιπολία, του γυάλισε στο μάτι ένας πολίτης με παπάκι, και σταμάτησε για να του κάνει έλεγχο. Τέτοια απάντηση δεν δίνουν ούτε σε παιδιά του νηπιαγωγείου!
Εντύπωση, επίσης, έχει προκαλέσει η διήμερη εκκωφαντική σιωπή της μεγάλης πλειοψηφίας των -κατά τα λοιπά, λαλίστατων σε άλλες περιπτώσεις- Μέσων Ενημέρωσης. Κι' αυτό, όταν είναι γνωστό ότι σε άλλες περιπτώσεις, οπότε πολιτικοί και αστυνομικοί συνοδοί τους περνούσαν ακόμα και με κόκκινο το φανάρι ή έκαναν την όποια παράβαση του ΚΟΚ, κυριολεκτικά τους "σταύρωναν" (και ορθώς).
Εκδοχές
Παρ' ότι το θέμα κρίνεται ως πολύ σοβαρό, δεδομένου ότι ο αστυνομικός φέρεται να είναι στην φρουρά του μεγάρου Μαξίμου, οι αρμόδιοι αποφεύγουν να δώσουν πειστικές απαντήσεις, λες και έχουν κάτι να κρύψουν. 'Η κάποιους να καλύψουν.
Βεβαίως, κυβερνητικοί κύκλοι διατείνονται ότι δεν έχουν να κρύψουν κάτι. Όμως, η σιωπή ή τα μισόλογά τους επιτείνουν τις κάθε λογής εικασίες. Μεταξύ των άλλων εκδοχών για το περιστατικό, λοιπόν, ακούγονται οι εξής:
1.Ο αστυνομικός συνόδευε με μοτοσικλέτα τον σύμβουλο του πρωθυπουργού. Αφού διαπληκτίστηκε λεκτικά με μοτοσικλετιστή πολίτη για την παρεμπόδιση της κυκλοφορίας, στη συνέχεια, στη διασταύρωση Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, τον σταμάτησε και τον έριξε στο οδόστρωμα.
Ένα άλλο, δεύτερο πρόσωπο που εμφανίζεται στη σκηνή, με επιθετικό τρόπο, έσπευσε να εκδιώξει πεζό πολίτη, ο οποίος βρισκόταν επί τόπου και διαμαρτυρήθηκε για την επίθεση κατά του μοτοσικλετιστή.
2.Ο αστυνομικός συνόδευε μεν τον κυβερνητικό αξιωματούχο, αλλά το αυτοκίνητο με τον πολιτικό είχε απομακρυνθεί, και αυτός είχε αποκοπεί από τη συνοδεία. Για άγνωστους λόγους διαπληκτίστηκε με τον μοτοσικλετιστή πολίτη με τη γνωστή συνέχεια.
3.Ο αστυνομικός δεν συνόδευε κανέναν. Εκινείτο μόνος του και, για άγνωστους λόγους, σε σημείο μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν τη διασταύρωση Μιχαλακοπούλου και Ξενίας, διαπληκτίστηκαν λεκτικά με τον μοτοσικλετιστή. Τον ακολούθησε μέχρι τη διασταύρωση, με την γνωστή παραπάνω κατάληξη.
Σύμφωνα με το σενάριο, το οποίο προσομοιάζει περισσότερο με την ανακοίνωση του Μ.Χρυσοχοΐδη, υπάρχουν στοιχεία απ' όπου φαίνεται ότι πέντε λεπτά πριν το επεισόδιο και πέντε λεπτά μετά, από το σημείο που σημειώθηκε το επεισόδιο, δεν περνάει κανένα κυβερνητικό όχημα με τη συνοδεία του.
Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα μπορούσε πολύ απλά να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα και να τελειώνει το θέμα εκεί. Από τη στιγμή που αποφεύγει να τα δώσει, εγείρονται υποψίες ότι επιχειρείται να δοθεί κάλυψη τουλάχιστον στον αστυνομικό που φέρεται να παρανόμησε.
4.Ο αστυνομικός συνόδευε αυτοκίνητο, το οποίο ανήκει σε μεγαλοεπιχειρηματία - κατασκευαστή, αλλά είναι άγνωστο ποιος ήταν ο επιβάτης στο όχημα. Εάν, δηλαδή, ήταν ο ίδιος ο επιχειρηματίας ή το πολιτικό πρόσωπο.
Βέβαια, στην περίπτωση που ο αστυνομικός δούλευε -παράλληλα με τις επίσημες κρατικές υποχρεώσεις του- για ιδιώτη, κάτι που ρητά απαγορεύεται, θα επιβαρυνθεί με βαρύτερες κατηγορίες. Αντίθετα, εάν πράγματι συνόδευε όχημα κυβερνητικού προσώπου, και ενεπλάκη με πολίτη, το πιθανότερο θα του καταλογιστεί ανάρμοστη συμπεριφορά και "νόμιμη" ακινητοποίηση προσώπου, λόγω επικείμενου κινδύνου (!).
ΝΔ vs ΣΥΡΙΖΑ και στη μέση ... ο Ρουβίκωνας
Ως γνωστόν, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο, το οποίο δείχνει ένα μέρος του επεισοδίου. Αυτού του ξυλοδαρμού του μοτοσικλετιστή. Εκεί, διακρίνεται η μοτοσικλέτα του "συνοδού", που φέρει αστυνομικό φανό, καθώς και ο αριθμός της. Επίσης, μαζί του, διακρίνεται και ένα δεύτερο πρόσωπο, το οποίο "διαπληκτίζεται" με πολίτη που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί για τη βία σε βάρος του μοτοσικλετιστή.
Το βίντεο αυτό ανήρτησε στο Facebook ο γνωστός ως "επικεφαλής" του "Ρουβίκωνα", Γ.Καλαϊτζίδης. Μετά από κοινοβουλευτική ερώτηση που υπέβαλε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Ραγκούσης, ο Μ.Χρυσοχοΐδης έσπευσε σήμερα να του απαντήσει με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Και να του πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υϊοθετεί ό,τι λέει ο "Ρουβίκωνας". Οι γνωστές κοκορομαχίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή, και στη μέση ο ... "Μανώλης".
Εάν, βέβαια, ο Μ.Χρυσοχοΐδης απαντούσε επί της ουσίας του περιστατικού, θα είχε μια κάποια σημασία η προσπάθειά του να πείσει ότι το επεισόδιο του ξυλοδαρμού το σκηνοθέτησε ο ίδιος ο "Ρουβίκωνας" και να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον "Ρουβίκωνα". Τώρα, όμως, η απάντησή του μάλλον μοιάζει με ... γραφικό προπέτασμα καπνού.
"Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης -γράφει στην ανακοίνωσή του ο Μ.Χρυσοχοΐδης- γνωστό ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα" ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσικλετιστή".
Με αυτό το "κατά σύμπτωση", είναι ολοφάνερο ότι ο Μ.Χρυσοχοΐδης αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι το σκηνικό του ξυλοδαρμού το έστησε ο "Ρουβίκωνας".
Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, ωστόσο, μας πληροφορεί ότι, απλά ο αστυνομικός σταμάτησε τον μοτοσικλετιστή για έλεγχο. Πως μπορούν να συνυπάρχουν αυτές οι δυο διαφορετικές εκδοχές στο ίδιο ... κατασκοπευτικό σενάριο;
'Η ο μοτοσικλετιστής -μυστικός πράκτωρ του "Ρουβίκωνα"- έστησε ... προβοκάτσια στον αστυνομικό για να τον τραβήξει βίντεο ο άλλος "Ρουβικωναίος" που καραδοκούσε με το κινητό τηλέφωνο στο χέρι, ώστε να δυσφημιστεί η ΕΛΑΣ, και ο αστυνομικός τσίμπησε. 'Η ο αστυνομικός θεώρησε ύποπτο τον μοτοσικλετιστή, και τον σταμάτησε για έλεγχο. Και τα δυο δεν μπορούν να ισχύουν.
Και όχι τίποτε άλλο, αλλά με τέτοιου είδους ανακοινώσεις, γελάει ακόμα και ο "Ρουβίκωνας". Μάλιστα, ο "επικεφαλής" του, Καλαϊτζίδης, δεν έχασε ευκαιρία, και, με το που έβγαλε ανακοίνωση ο Μ.Χρυσοχοΐδης, βγήκε για να του απαντήσει, και να παίξει δήθεν -και καλά, "αντάρτικο", συνωμοτικό- κρυφτούλι για το πως έφτασε το βιντεάκι στα χέρια του.
Εύγε στους κάθε λογής Κλουζώ της Κατεχάκη που δίνουν μυθικές διαστάσεις στους "Ρουβικωναίους" και τους ηρωποιούν, μόνο και μόνο για να καλύψουν έναν παρανομήσαντα αστυνομικό. Για τον οποίο, η συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων μελών και στελεχών της ΕΛΑΣ, σίγουρα, ουδεμία υπερηφάνεια νιώθει. Άντε, σύντομα να θεσμοθετηθεί και "παράσημο Ρουβίκωνα".
Οι απαντήσεις που έπρεπε, αντίθετα, να δοθούν, εφόσον διαψεύσει το υπουργείο ότι δεν υπήρχε επί τόπου πομπή κυβερνητικού ή άλλου προσώπου, αφορούν τα εξής ερωτήματα: 1.Ηταν ή δεν ήταν ο αστυνομικός σε υπηρεσία; Αν δεν ήταν, και "τσαμπουκαλεύτηκε" με τον μοτοσικλετιστή, να διευκρινιστεί. Αν ήταν εν υπηρεσία, που πήγαινε, και γιατί επιτέθηκε στον μοτοσικλετιστή; 2.Θα μπει ή όχι σε διαθεσιμότητα, έως ότου ξεκαθαριστεί εάν παρανόμησε (!) ή όχι; 3.Σε ποια υπηρεσία είχε τοποθετηθεί; Ήταν στη συνοδεία "υψηλών" προσώπων του μεγάρου Μαξίμου;
Απλά είναι τα πράγματα. Μην τα κουράζουμε. Εξάλλου, αρκεί μια ματιά στα κιτάπια της "Διεύθυνσης υψηλών προσώπων" της ΕΛΑΣ, και αμέσως θα γίνουν όλα γνωστά.
Ανακοίνωση Χρυσοχοΐδη
Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον Γ.Ραγκούση, έχει ως εξής:
"Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, γνωστό ηγετικό στέλεχος του "Ρουβίκωνα" ανεβάζει στο Facebook βίντεο, που προφανώς "κατά σύμπτωση" περιήλθε στην κατοχή του και δείχνει αστυνομικούς να ακινητοποιούν μοτοσικλετιστή.
Γιατί; Επειδή σύμφωνα με την εκδοχή του "Ρουβίκωνα", ο μοτοσικλετιστής διαμαρτυρήθηκε για ένα αυτοκίνητο, με αστυνομική συνοδεία, που του έκλεισε τον δρόμο. Ο αρμόδιος Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ.Ραγκούσης υιοθετεί την εκδοχή του Ρουβίκωνα δίχως να διερευνήσει μήπως συμβαίνει κάτι διαφορετικό. Είναι αξιοσημείωτη η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, να αναγορεύει το Ρουβίκωνα σε αξιόπιστη πηγή και συνομιλητή.
Σε ό,τι όμως αφορά στο περιστατικό τα γεγονότα έχουν ως εξής: Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία το περιστατικό αφορά σε συμπλοκή αστυνομικού με δικυκλιστή. Κατά τη διαδικασία ελέγχου προέκυψε η συμπλοκή. Ούτε συνοδεία, ούτε συνοδοί. Εξάλλου, στην έρευνα που ήδη διεξάγει για το περιστατικό η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, Υπηρεσία της οποίας προΐσταται εισαγγελεύς, τόσο ο ιδιώτης όσο και ο αστυνομικός θα καταθέσουν. Αυτονόητα, με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας θα υπάρξει ενημέρωση".

Ως γνωστόν, η ΕΛΑΣ, μετά το επεισόδιο, με μια λακωνική ανακοίνωσή της, δήλωσε: "Ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου