Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Δεν χρειάζεται να στείλει ο Ερντογάν μετανάστες με κορονοϊό - Τα ελληνικά κέντρα «φιλοξενίας» είναι ήδη «υγειονομικές βόμβες»


Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δυστυχώς, το Antinews επιβεβαιώθηκε... παταγωδώς, όταν, από την πρώτη στιγμή της κρίσης του κορονοϊού, προειδοποιούσε ότι, εξαιτίας της παντελούς απουσίας μέτρων προστασίας, τεστ, επιβολής της καραντίνας στους μετανάστες, και άθλιων συνθηκών διαβίωσης, τα κέντρα "φιλοξενίας", αργά ή γρήγορα, θα μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες.

Μετά τα απανωτά κρούσματα στον καταυλισμό της Ριτσώνας, όπου έως τώρα έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον τριάντα προσβεβλημένοι, τώρα ήλθε η μαζική, όπως όλα δείχνουν, προσβολή από τον κορονοϊό στο ξενοδοχείο, στο Κρανίδι, όπου διαμένουν 475 μετανάστες και πρόσφυγες.
Κοντολογίς, όσο δεν γίνονταν τεστ στους διαμένοντες στους καταυλισμούς και τις υπόλοιπες δομές "φιλοξενίας", δεν υπήρχε κανένα κρούσμα. Τώρα, με το που ξεκίνησαν τα τεστ, τα κρούσματα πέφτουν βροχή.
Ενδεχομένως, αντίστοιχη εικόνα να έχει εκδηλωθεί ή να εκδηλωθεί και σε πολλά από τα υπόλοιπα κέντρα διαμονής μεταναστών και προσφύγων, στη χώρα μας. Ως εκ τούτου, κάποιος να θυμίσει στους "αρμόδιους" κυβερνητικούς κύκλους που ασχολούνται με το Μεταναστευτικό, και διέρρεαν πρόσφατα ότι ο Ερντογάν ετοιμάζεται να στείλει προσβεβλημένους από κρονοϊό μετανάστες στην Ελλάδα, ότι δεν χρειάζεται να το κάνει. Τα καταφέρνουμε και μόνοι μας. Ίσως καλύτερα από αυτόν! (βλέπε: «Απόβαση» μεταναστών με κορονοϊό στα ελληνικά νησιά: Λέει αλήθεια ή ψέματα το υπουργείο Άμυνας;).
Ερωτήματα που τρομάζουν
Μετά από αυτές τις ανησυχητικές εξελίξεις, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Άραγε, η ίδια εικόνα υπάρχει και ευρύτερα, εντός της ελληνικής κοινωνίας; Έχουν, πράγματι, οι "αρμόδιοι" εικόνα της διάδοσης της επιδημίας στην ελληνική κοινωνία, έστω και βάσει κάποιων μαθηματικών μοντέλων, ή, ως χώρα, ταξιδεύουμε με βάρκα την ελπίδα.
Αναμφισβήτητα, η καραντίνα και το "μένουμε σπίτι", συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού. Ωστόσο, η απουσία ελέγχων, μέσω τεστ, ουδόλως μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή εικόνα σχετικά με την διάδοση της ασθένειας συνολικά στην κοινωνία.
Κάτι που, με τη σειρά του, θα παίξει καθοριστικό ρόλο την "επόμενη ημέρα" της άρσης της καραντίνας, οπότε, πολλοί φοβούνται, ότι θα προκληθεί νέα έκρηξη της επιδημίας. Ενδεχόμενο που, ναι μεν άπαντες απεύχονται, αλλά που η κατάσταση δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία. Ειδικά, όσον αφορά τις ονομαζόμενες "ευαίσθητες ομάδες" πληθυσμού.
Ολιγωρία
Το Antinews είχε ευθύς εξαρχής επισημάνει, ήδη από το μέσον του Μαρτίου, ότι στις δομές των μεταναστών επικρατούσε αλαλούμ, ότι το κράτος και οι διεθνείς Οργανισμοί ήταν απροετοίμαστοι για να αντιμετωπίσουν μια κρίση σαν κι' αυτή του κορονοϊού, καθώς και ότι τόσο οι εργαζόμενοι των ΜΚΟ, όσο και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ήταν εκτεθειμένοι στην επιδημία (βλέπε: 18 - 3 - 2020 . "Κομφούζιο στις δομές μεταναστών με τον κορονοϊό - Απροετοίμαστοι κράτος και ΜΚΟ).
Τότε, οι "αρμόδιοι", είτε τηρούσαν σιγή ιχθύος, είτε υποβάθμιζαν το πρόβλημα που ήταν ολοφάνερο ότι ερχόταν, προσπαθώντας να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη, λέγοντας πως όλα είναι υπό έλεγχο και ότι "δεν υπάρχει λόγος πανικού". Κάτι που δεν δίστασε να επαναλάβει και τώρα, με αφορμή το Κρανίδι, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς."Δεν υπάρχει λόγος πανικού", είπε. "Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο" (!).
Στη συνέχεια, όταν εμφανίστηκε το πρώτο -δημόσιο- κρούσμα στον καταυλισμό της Ριτσώνας, οι "αρμόδιοι" έσπευσαν για πρώτη φορά να επιβάλλουν καραντίνα και περιορισμούς εξόδου των μεταναστών από τα κέντρα "φιλοξενίας". Κάτι που έπρεπε να το είχαν κάνει από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της επιδημίας, όπως άλλωστε είχε επιβληθεί σε όλη τη χώρα. Επίσης, περιόρισαν το προσωπικό των ΜΚΟ, το οποίο, στις περισσότερες περιπτώσεις εντελώς απροστάτευτο δούλευε εκεί.
Κατόπιν, ακολούθησαν τα τεστ στη Ριτσώνα, για να αποδειχτεί ότι δεν ήταν ένας ή δυο που νοσούσαν, αλλά δεκάδες. Κι' όλα αυτά, ενώ οι "αρμόδιοι" ισχυρίζονταν ότι, λόγω των συνθηκών διαβίωσης, είναι δύσκολο να διασπαρεί ο ιός στους διαμένοντες.
Κι' ας ήξεραν πολύ καλά ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι άθλιες, ότι οι διαμένοντες είναι ο ένας πάνω στο άλλον, και ζουν ακόμα και σε προχειροφτιαγμένες καλύβες (βλέπε: 31 - 3 - 2020. "Κορονοϊός: Κρούσμα στη Ριτσώνα. Υγειονομική βόμβα τα κέντρα «φιλοξενίας» μεταναστών;" ).
Χτες, στο Κρανίδι, εντοπίστηκε θετική στον κορονοϊό 28χρονη έγκυος, η οποία ζει στη δομή μεταναστών, και είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Δεν είναι η πρώτη. Είχαν προηγηθεί άλλες δυο από τον καταυλισμό της Ριτσώνας.
Η πρώτη διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί, όταν πήγε σε μεγάλο δημόσιο μαιευτήριο της Αθήνας, και η δεύτερη, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας (βλέπε: 13 - 4 - 2020. "Κορονοϊός: Θα αναλάβει, επιτέλους, κάποιος «αρμόδιος» ευθύνες για τους καταυλισμούς μεταναστών;").
Η δεύτερη, μάλιστα, έμεινε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, σε θάλαμο με άλλους ασθενείς, χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι έπασχε από κορονοϊό. Κι' όλα αυτά, ενώ στον καταυλισμό είχαν ήδη καταγραφεί μερικές δεκάδες κρουσμάτων. Να σημειωθεί, επίσης, ότι στον ίδιο καταυλισμό, όπως και σε πολλούς άλλους, είναι δεκάδες οι έγκυες.
Τώρα, μετά τα μαζικά κρούσματα στο Κρανίδι, οι "αρμόδιοι" αντελήφθησαν ότι άρχισε να "σκάει" η "υγειονομική βόμβα", και, ευρισκόμενοι σε κατάσταση πρεμούρας, έσπευσαν -κι' αυτοί μαζικά- στο κέντρο φιλοξενίας (ο Ν.Χαρδαλιάς, ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης) για να δώσουν εντολή να εξεταστούν όλοι οι εκεί διαμένοντες.
Λίγο αργά ετέθησαν σε κατάσταση συναγερμού. Όλα δείχνουν ένα απίστευτο αλαλούμ στη διαχείριση του προβλήματος του κορονοϊού, ειδικά στα κέντρα μεταναστών - προσφύγων.
Αν η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης σε σχετικά "κλειστές κοινότητες", όπως τα κέντρα μεταναστών, όπου ο έλεγχός τους θεωρείται ευκολότερος, χαρακτηρίζεται από τέτοια προχειρότητα, είναι πασιφανές ότι οι Έλληνες αυτή τη στιγμή επιβιώνουν αποκλειστικά και μόνον χάρις στην καραντίνα και στο "μένουμε σπίτι" (Βλέπε: 3 - 4 - 2020. "Κορονοϊός: Κράτος για γέλια και για κλάματα").
Οι "ευαίσθητοι" και οι ... "ρατσιστές"
Με αφορμή την "έκρηξη" στο Κρανίδι, αλλά και προηγούμενες προειδοποιήσεις του Antinews περί καταυλισμών - "υγειονομικών βομβών", κάποιοι "ευαίσθητοι" περί τα ανθρώπινα δικαιώματα έσπευσαν να χαρακτηρίσουν όποιον λέγει κάτι τέτοιο, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως "ρατσιστή".
"Ανοησίες, δίχως όρια", δηλαδή. Λες και όποιος αναφέρει κάτι τέτοιο, ισχυρίζεται ότι ο κορονοϊός κολλάει μόνον τους μετανάστες και όχι τους Έλληνες. Οι άνθρωποι αυτοί που διαμένουν στις δομές "φιλοξενίας", κόλλησαν κορονοϊό, επειδή δεν είχε επιβληθεί καραντίνα εγκαίρως, και έβγαιναν στις πόλεις για να ψωνίσουν ή να κάνουν βόλτες.
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ότι ορισμένες ΜΚΟ από την πρώτη εβδομάδα της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης, αποφάσισαν να επιβάλλουν οι ίδιες καραντίνα σε κάποιες δομές "φιλοξενίας". Κι' όμως, το κράτος εκείνη την περίοδο επέτρεπε την καθημερινή έξοδο μεταναστών, από τις 7 το πρωΐ έως τις 7 το απόγευμα, με μοναδική προϋπόθεση ότι θα βγαίνουν έως δέκα άτομα.
Ενδεχομένως, επίσης, κάποιοι μετανάστες να έφτασαν στη χώρα μας και να είχαν ήδη προσβληθεί. Κάτι, όμως, που αφορά περισσότερο τα κέντρα στα νησιά και σε περιοχές που μεταφέρθηκαν όσοι μπήκαν το τελευταίο διάστημα από τον Έβρο, και λιγότερο εκείνους που διαμένουν εδώ και πολύ καιρό στα κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Το ποσοστό επικινδυνότητας, βεβαίως, αυξάνεται εάν πρόκειται για άτομα που μεταφέρθηκαν το τελευταίο διάστημα, από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, κατ' εντολήν της ΕΕ, για αποσυμφόρηση των νησιών.
Με την άρση της καραντίνας, εάν δεν έχουν ελεγχθεί με τεστ οι δομές μεταναστών, αντικειμενικά θα αποτελέσουν πυρήνες αναπαραγωγής και πολλαπλασιασμού της νόσου. Απλή αριθμητική είναι. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς Αϊνστάϊν για να το καταλάβει.
Γι' αυτό, εξάλλου, άπαντες επισήμαιναν -και εξακολουθούν να επισημαίνουν- την ανάγκη ελέγχου αυτών των "κλειστών κοινωνιών". Κάτι που μόλις τώρα αρχίζει να κάνει η Πολιτεία. Κι' αυτό, μόνον εκεί που εκδηλώνονται κρούσματα. Όχι, στο σύνολο των καταυλισμών. Κάτι που, εκτός των άλλων, ενισχύει την υποψία ότι η χώρα δεν διαθέτει επαρκή αριθμό τεστ.
Που βλέπουν, λοιπόν, οι κάθε λογής δήθεν "ευαίσθητοι" περί τα ανθρώπινα δικαιώματα τον "ρατσισμό"; Σε ένα θέμα, το οποίο δεν αφορά μόνον την υγεία όλων των Ελλήνων, αλλά και των ίδιων των μεταναστών. Και κυρίως την προσπάθεια μη διάδοσης του ιού.
Επεισόδια
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί και ένας ακόμη θάνατος 47χρονης μετανάστριας από το Ιράκ, προ ημερών, στο προσφυγικό κέντρο της ΒΙΑΛ στη Χίο. Επισήμως, ο θάνατος της οφείλεται σε πνιγμό από κατάποση φαγητού, ωστόσο θα γίνει επανέλεγχος (!). Η γυναίκα, πρόσφατα, είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο γιατί είχε πυρετό, αλλά το τεστ στο οποίο υπεβλήθη βγήκε αρνητικό για κορονοϊό.
Όταν έγινε γνωστός ο θανάτός της, ξέσπασαν επεισόδια, κάηκαν δυο αυτοκίνητα, μια καντίνα, οικίσκοι και σκηνές στον καταυλισμό περιμετρικά του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ η αστυνομία προέβη σε δέκα συλλήψεις.
"Δύσκολη νύκτα στη ΒΙΑΛ ... θα αποδοθούν ευθύνες για τα επεισόδια", δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν.Μηταράκης, ο οποίος, πάντως, δεν φημίζεται για την αποτελεσματικότητά του στη διαχείριση του Μεταναστευτικού, ενώ μάλλον θα βρεθεί σε πολλή δύσκολη θέση εάν ζητήσει την ψήφο των συμπατριωτών του στη Χίο.
Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες
Την ίδια στιγμή που η κατάσταση στα κέντρα μεταναστών είναι, ούτως ή άλλως, εκρηκτική, εξαιτίας τόσο των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, όσο και της μακράς παραμονής πολλών εξ' αυτών στις δομές, η τουρκική μυστική υπηρεσία, ΜΙΤ, μάλλον κάνει πάρτυ στα ελληνικά νησιά, εάν πράγματι ισχύουν οι αποκαλύψεις που έκανε ένα site Τούρκων αντικαθεστωτικών, στη Βόρεια Ευρώπη.
Πρόκειται για το Nordic Monitor, στο οποίο γράφει ο αντικαθεστωτικός, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. O ίδιος εμφάνισε κάποια έγγραφα που, όπως υποστηρίζει, προέρχονται από την τουρκική κυβέρνηση, και δείχνουν ότι η ΜΙΤ έχει διεισδύσει σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στην Ελλάδα, προκειμένου να κατασκοπεύσει "Γκιουλενιιστές", επικριτές του Ερντογάν (βλέπε: "Τουρκικό έγγραφο αποκαλύπτει πώς η ΜΙΤ κατασκοπεύει Γκιουλενιστές στην Ελλάδα").
Ουδείς, βεβαίως, ανακάλυψε την Αμερική, χάρις σε αυτό το δημοσίευμα. Η δράση της ΜΙΤ στα ελληνικά νησιά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας είναι γνωστή. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την έκρηξη του Μεταναστευτικού.
Εάν, πάντως, υποτεθεί ότι πράγματι έχουν γνώση οι φύλακες, άραγε, λαμβάνονται όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα του διαχωρισμού διαφόρων "περίεργων", "ύποπτων", ή άλλων "ειδικών" περιπτώσεων, από τους υπόλοιπους μετανάστες που ζουν στα κέντρα, και της μεταφοράς τους σε άλλους χώρους; 'Η, όπως αφήνει σαφώς να εννοηθεί το δημοσίευμα, τα κέντρα είναι ... μπάτε σκύλοι αλέστε, κι' αλεστικά μη δίνετε;
Ερώτημα που αφορά τον σκληρό πυρήνα της εθνικής ασφάλειας, ανεξαρτήτως των σκοπιμοτήτων που, ενδεχομένως, εξυπηρετεί το συγκεκριμένο δημοσίευμα των Τούρκων αντικαθεστωτικών, και της χρονικής συγκυρίας που εμφανίστηκε. Το οποίο, πάντως, για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, έχει μεγάλη βάση αλήθειας.

Ελπίζουμε οι "αρμόδιοι" να ρίχνουν το βάρος τους στον εξ' Ανατολών αντίπαλο, και όχι στον "εσωτερικό εχθρό". Να συγκεντρώνουν, δε, με τους "παραδοσιακούς", καλούς τρόπους τις πληροφορίες τους, και όχι να αντιγράφουν από το Facebook τις πιθανές ύποπτες κινήσεις του καθεστώτος της Άγκυρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου