Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Στα χνάρια του ΓΑΠ; (Γνώμη μου πάντα…)

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/sta-xnaria-tou-gap-gnomi-mou-panta-/2.140298

Του Strange Attractor​​

Στις εκλογές του Ιουλίου η ΝΔ κέρδισε την αυτοδυναμία με περίπου 40%.
Όλοι όμως εκείνοι που την ψήφισαν δεν ήταν ντε και καλά «νεοδημοκράτες» από κούνια. Κάθε άλλο.
Αν ήταν, τότε η ΝΔ θα έπαιρνε 18% ως 22%, όπως έπαιρνε τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι νεοδημοκράτες ψήφιζαν συγκαμένο, ακόμη και Αλέξη, για να γλιτώσουν (χα χα χα) τον ΕΝΦΙΑ και για να καταργηθούν τα διόδια. Γνωρίζω αρκετούς τέτοιους στον περίγυρό μου. Ιδεολόγοι…
Είχαν δηλαδή μετρηθεί στα δύσκολα και βγήκαν ελλιπείς… γνώμη μου πάντα.
Εξ’ ου και φάγαμε στη μάπα τον Αλέξη και τους καραγκιόζηδές του για αρκετά μαύρα χρόνια.
Οπότε, το πρόσφατο 40% επιτεύχθηκε όχι μόνο από παραδοσιακούς νεοδημοκράτες, αλλά και από άλλους.
Όσους δηλαδή σιχάθηκαν τον Σύριζα, και όσους πίστεψαν πως θα επιστρέψουμε στη κανονικότητα με τον Κυριάκο στο Μαξίμου.
Κρίνοντας μάλιστα από τον εαυτό μου, που παρά το ότι δεν ανήκω στους αναμπάμ μπαμπαντάμ νεοδημοκράτες εν τούτοις ψηφίζω ΝΔ σταθερά από το 2011, η βασική επιθυμία πολλών που επέλεξαν Κυριάκο ήταν η αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο περιορισμός της λαθρομετανάστευσης, και ίσως (ίσως λέμε) μια αναθεώρηση του «ξεπουλήματος» της Μακεδονίας που έγινε μέσω της συνθήκης των Πρεσπών.
Και αν στο παραπάνω μίγμα βάζαμε και μια κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου, αλλά και μια αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, τότε όλα θα ήταν καλά.
Όλα τα άλλα τα θεωρώ τριτεύοντα.
Δυστυχώς όμως, άλλα περίμενα και άλλα βλέπω.
Καλή η μείωση του ΕΝΦΙΑ, καλές οι προσδοκίες για αγωγούς, αλλά δυστυχώς στα καίρια και φλέγοντα ζητήματα για τα οποία περίμενα μια κάθε άλλο παρά φοβική ή ενοχική Νέα Δημοκρατία, όλα πάνε στραβά.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τόσο η εγκληματικότητα όσο και η λαθρομετανάστευση θέριεψαν από τον Ιούλιο και μετά. Όσο για τις Πρέσπες… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Όσον αφορά στον Νόμο Παρασκευόπουλου, ισχύει κανονικά.
Όπως κανονικά ισχύουν οι ρίψεις μολότοφ, οι ανατινάξεις ΑΤΜ, οι καταλήψεις, και όλα εκείνα τα ωραία στα οποία μας είχε συνηθίσει ο Σύριζα.
Με κλασική είδηση το «οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος».
Οπότε;
Μια από τα ίδια.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και την τουρκική επιθετικότητα, έχουμε και την επικείμενη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, που κάνει τζιζ.
Και που αν οι ενδείξεις και τα μηνύματα που λαμβάνω είναι σωστά, τότε πάμε για θερμό επεισόδιο με τους γείτονες από τη μια, και σε καμιά εκλογή Δαμανάκη ή Διαμαντοπούλου από την άλλη.
Εκτός κι αν αποφασιστεί η εκλογή ΠτΔ από τον λαό, οπότε θα δούμε κανέναν Τερλέγκα ή καμιά Βανδή στο προεδρικό μέγαρο.
Μια χαρά και δυο τρομάρες δηλαδή.
Και έχεις και κάποιους «αναλυτές» που μιλάνε για κάλπες μέσα στο 2020.
Κάτι που αν γίνει θα δούμε πάρα πολλούς κοψοχέρηδες.
Διότι όπως είπα και πιο πάνω, δεν είναι πειθήνια κομματόσκυλα όλοι όσοι ψήφισαν Κυριάκο, ούτε ανέχονται κωλοτούμπες (αλά Άδωνι) στο λαθρομεταναστευτικό.
Εξάλλου όλοι όσοι ήταν να διοριστούν σύμβουλοι κλπ. διορίστηκαν. Άσχετα αν τόσα χρόνια πολλοί εξ αυτών σιγοντάριζαν τον Αλέξη (ή τον Μπάνο, ή τον Σταύρο, ή την Φώφη).
Οπότε, μια προσφυγή στη κάλπη θα ήταν αυτοχειρία για τον Κυριάκο, ο οποίος θα έβλεπε τα ποσοστά του να πέφτουν «καταρρακτωδώς».
Γνώμη μου πάντα…
Εκτός κι αν αποφασίσει να αλλάξει ρότα, να βάλει μια τάξη, να κάνει αυτά που πρέπει στα παραπάνω ζητήματα, και όσον αφορά στην Προεδρία να προτείνει τον Σαμαρά… μόνο έτσι θα μπορέσει να σώσει ότι σώζεται.

Αλλιώς θα του θυμίσω τον δημοφιλέστατο ΓΑΠ που το 2009 είχε πάρει κάπου 45%, και λίγο καιρό μετά είχε γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου