Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Θα δεχθεί ο Σύλλογος Διδασκόντων την 11η Σεπτεμβρίου να μοιραστούν στους μαθητές τα βιβλία-φάκελοι της διδασκαλίας των Θρησκευτικών ;

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»: Θα δεχθεί ο Σύλλογος Διδασκόντων την 11η Σεπτεμβρίου να μοιραστούν στους μαθητές τα βιβλία-φάκελοι της διδασκαλίας των Θρησκευτικών ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΠΠΗΣ»



ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 ΘΕΜΑ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΛΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


 Όλοι οι εκπαιδευτικοί, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έχουν χρέος και ευθύνη να απαντήσουν με επίσημη Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών τους για το αν θα μοιράσουν τους αντισυνταγματικούς «φακέλους» του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Θα δεχθεί ο Σύλλογος Διδασκόντων την 11η Σεπτεμβρίου να μοιραστούν στους μαθητές τα βιβλία-φάκελοι της διδασκαλίας των Θρησκευτικών που κρίθηκαν με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (660/2018 και 926/2018) αντισυνταγματικά ως προς την ύλη, το περιεχόμενο, τη φιλοσοφία κλπ.; Θα σεβαστεί τα δικαιώματα των μαθητών και των γονέων τους που είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να διδαχτούν Ορθοδοξία και όχι κακοδοξία; Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε στην καταδικαστική απόφαση του ΣτΕ «δεν παραλείπεται να τονισθεί η άνιση έναντι του νόμου μεταχείριση κατά των ορθοδόξων, η καταστρατήγηση δηλαδή της συνταγματικής αρχής της ισότητας και της αρχής της ισονομίας (Σύντ. άρθ.4&13), καθότι, όπως αναφέρει η απόφαση: «για ετεροδόξους ή αλλοθρήσκους μαθητάς ... ο νομοθέτης έχει ρητώς προβλέψει δυνατότητα διδασκαλίας του οικείου δόγματος ή θρησκείας από πρόσωπα προτεινόμενα από την οικεία θρησκευτική κοινότητα…» (Ν4386,αρθ.55, 5 το οποίο προσέθεσε την παρ.4 στον Ν1771/1988 [Αˊ171], αρθ.16)

Αγαπητοί, το Υπουργείο Παιδείας θεωρούμε ότι επιδιώκει να απελευθερωθεί από τις ευθύνες και το συνταγματικό του χρέος και για να υπηρετήσει το πολυπολιτισμικό - ολιστικό μοντέλο εκπαίδευσης δίνει ελευθερία τόσο στον εκπαιδευτικό ώστε να συμπεριλάβει στο μάθημά του θεματολογία πέρα από το αναλυτικό του πρόγραμμα (διδακτέα ύλη), όσο και στον Σύλλογο διδασκόντων ώστε να αποφασίζει αυτός και να επιλέγει τι θα πει και τι εκπαιδευτικό υλικό θα μοιράσει στους μαθητές ανάλογα με τις ανάγκες και την πολυπολιτισμική σύνθεση της μαθητικής κοινότητας. Ήδη δια νόμου η επιλογή και η υλοποίηση δράσεων από τη σχολική κοινότητα βαρύνει εξ ολοκλήρου τον Σύλλογο Διδασκόντων. Να γιατί είμαστε οι διδάσκοντες υπεύθυνοι να απαντήσουμε στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών σας που κατά πλειοψηφία είναι ακόμη Ορθόδοξοι Χριστιανοί, για το αν θα μοιραστούν στα παιδιά τους τα βιβλία και οι αντισυνταγματικοί φάκελοι της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.




Νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών


 Θυμίζουμε:


  Α’ . Ότι σύμφωνα με το Άρθρο 25 του ΥΚ (ΝΟΜΟΣ 3528/2007 - ΦΕΚ 26/Α'/9.2.2007):

1. Ο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των καθηκόντων του και τη νομιμότητα των υπηρεσιακών του ενεργειών.

 2.  Ο υπάλληλος οφείλει να υπακούει στις διαταγές των προϊσταμένων του. Όταν όμως εκτελεί διαταγή, την οποία θεωρεί παράνομη, οφείλει, πριν την εκτέλεση, να αναφέρει εγγράφως την αντίθετη γνώμη του και να εκτελέσει τη διαταγή χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η διαταγή δεν προσκτάται νομιμότητα εκ του ότι ο υπάλληλος οφείλει να υπακούσει σε αυτήν.

 3.  Αν η διαταγή είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη, ο υπάλληλος οφείλει να μην την εκτελέσει και να το αναφέρει χωρίς αναβολή.


 Β’ .  Ό,τι αναγράφεται στο Άρθρο 24 το σχετικό με τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ και την ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ:   «Ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του Κράτους, υπηρετεί μόνο το Λαό και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία».


 Γ’ .  Ό,τι έχει σχέση με τον Όρκο του Εκπαιδευτικού.

1.  Ο όρκος έχει ως εξής: «Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τιμί­ως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου.»

 2. «Κάθε όρκος αποτελείται από τρία μέρη: το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την δημόσια δέσμευση ή υπόσχεση, το δεύτερο την επίκληση των θεών (του Τριαδικού Θεού), ως εγγύηση αυτής της υπόσχεσης, και το τρίτο την τιμωρία που θα υποστεί σε περίπτωση ψευδορκίας αυτός που δίνει τον όρκο (ανεξάρτητα από την ανθρώπινη δικαιοσύνη)» (Δρ Μοσχόπουλος Διονύσιος)

Δ’.  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΤΑΣΗ
Έχοντας υπόψη τα παραπάνω καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των σχολικών μονάδων να προασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματά τους ακυρώνοντας στην πράξη τους φακέλους του μαθητή (για το μάθημα των Θρησκευτικών στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο) με την ανάληψη ευθύνης εκάστου γονέα και κηδεμόνα για αγορά του παλαιού Βιβλίου των Θρησκευτικών που αποσύρθηκε λόγω των νέων.  Επειδή όχι μόνο οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη συμμόρφωση του «υπουργείου» με τις δικαστικές αποφάσεις δύνανται – αν θέλουν δηλαδή - να βοηθήσουν με την αναπαραγωγή του πρώτου κεφαλαίου διά φωτοτυπιών. Ως γνωστό στις αποθήκες των σχολικών μονάδων υπάρχει ικανός αριθμός παλαιών βιβλίων των Θρησκευτικών. Οι υπεύθυνοι για τα βιβλία καθηγητές το γνωρίζουν! 
Ας μην ξεχνούμε τέλος ότι τα ελληνικά σχολεία ανοίγουν για τους εκπαιδευτικούς την 1η Σεπτεμβρίου 2019, για τους μαθητές την 11η του αυτού μηνός μα για σας τους άγρυπνους γονείς και κηδεμόνες (δεν κλείνουν) ΠΟΤΕ, και ότι «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» (Άρθρο 120, παρ. 2).

Ε’. "ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ  ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ

Στο νομό Κοζάνης  γονείς και κηδεμόνες αντιδρούν για τους φακέλους των θρησκευτικών που όχι μόνο δεν αποσύρθηκαν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά οι σύλλογοι των καθηγητών ετοιμάζονται να τα μοιράσουν και πάλι στους μαθητές μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία…" [π. Αυγουστίνος Καντιώτης » Blog Archive » ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ [ΛΟΓΩ ΦΑΚΕΛΩΝ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ] 2. ΧΗΤΑΣ: ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΥΛΗ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ;]





ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»
Πτολεμαΐδα 7/9/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου