Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2019

Δάκρυσε η εικόνα της Παναγίας στην Ι.Μ. Δρυμοναρίου Φλωριάδας Ορεινού Βάλτου σύμφωνα με μαρτυρίες πιστών!

Η Ιερά Μονή Δρυμοναρίου στη Φλωριάδα
Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας

Σύμφωνα με την μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα του συγκλονιστικού αυτού σημείου (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του ιστολογίου), αλλά και άλλων πιστών:
Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019,  τελέστηκε 40ήμερο μνημοσυνο στην Ιερά Μονή Δρυμοναρίου, που είναι  αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φλωριάδα Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.
Η εικόνα της Παναγίας μας την Ιερά Μονή Δρυμοναρίου. Η ροή του υγρού έγινε στην άλλη εικόνα που είναι αφιερωμένη στην Κοίμησή Της.
(Πηγή φωτογραφίας: Η σελίδα ΦΛΩΡΙΆΔΑ ΒΆΛΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΊΑΣ στο Facebook)

Πολλοί παρευρισκόμενοι πιστοί παρατήρησαν την ροή ενός υγρού από το βρέφος που συμβολίζει την ψυχή της Παναγίας μας και κρατάει στα χέρια Του ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες  οι παρευρισκόμενοι είχαν καθαρίσει αυτό το υγρό νωρίτερα όταν η Θεία Λειτουργια ήταν σε εξέλιξη, αλλά  εμφανίστηκε πάλι μετά  από λίγα λεπτά.
Όταν δε πριν αποχωρήσουν οι πιστοί εξέτασαν πάλι την εικόνα, και ενώ είχε καθαριστεί ξανά από την ροή του υγρού, βρέθηκαν προ ενός ακόμη θαυμαστού σημείου: η ροή του υγρού είχε αλλάξει  προέλευση και γινόταν πλέον από το πρόσωπο της Παναγίας μας!
Υπάρχουν μάλιστα μαρτυρίες κατοίκων σύμφωνα με τις οποίες το θαυμαστό αυτό σημείο της είχε παρατηρηθεί και λίγες  μέρες νωρίτερα, αλλα δεν αναφέρθηκε.
Ένας πιστός που ψηλάφησε με το χέρι του το υγρό μας είπε ότι η υφή του ήταν  απαλή, ενώ ήταν άοσμο και στέγνωνε κατευθείαν στο χέρι.
Φωτογραφικά τεκμήρια δεν υπάρχουν.
Η Ιερά Μονή Δρυμοναρίου δεν έχει δική της αδελφότητα.
Τελούνται μόνο περιστασιακά Θείες Λειτουργίες και μνημόσυνα.
Μία φορά το χρόνο, ανήμερα του εορτασμού της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (15 Αυγούστου) γίνεται πανηγυρικός εορτασμός με Θεία Λειτουργία και παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής της Φλωριάδας.
Ενώ την παραμονή της εορτής τελείται εσπερινός.

Από τον περσινό πανηγυρικό εορτασμό στην Ιερά Μονή Δρυμοναρίου (15/8/2019)

Από τον περσινό πανηγυρικό εορτασμό στην Ιερά Μονή Δρυμοναρίου (15/8/2019)

Πηγή φωτογραφιών: Η σελίδα του Πολιτιστικού - Μορφωτικού Συλλόγου Φλωριάδας στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Agriniopestcontrol

Το κανάλι μου στο YouTube

Το κανάλι μου στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZBMrEHAv1uMF9S-7t7fMIQ

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου