Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ούτε τουρκική, ούτε Ρωσική, ούτε φραγκο-λεβαντίνικη. H ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μόνο ΟΡΘΟΔΟΞΗ και Ελληνική. Το θέμα έκλεισε στον Ουρανό.

Να μην κουράζουμε, το θέμα έκλεισε ήδη ,απλώς το φέρνουν στην επικαιρότητα διότι εγγύς ο καιρός των μεγάλων γεγονότων στα ΣΤΕΝΑ και την Κωνσταντινούπολη. Όποιος δεν θωρεί να πάει να κοιταχτεί.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πριν τέσσερα χρόνια που έδειξε τις προθέσεις του ο σουλτάνος να μαγαρίζει τον παγκόσμιο  πολιτισμικό πνευματικό τέμενος της Ορθοδοξίας, αρθρογραφίσαμε :
«μην τολμήσεις, γιατί θα ανοίξεις το καπάκι των γεωπολιτικών εξελίξεων και θα βγουν όλα τα ιστορικά φαντάσματα»

Όμως το άνοιξε και τώρα τον κυνηγούν οι ερινύες και οι ψυχές των από αιώνων σφαγιασθέντων Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών και των άλλων.

Όσο για τα γεγονότα τόσο τρέχουν που κανείς δεν τα φτάνει.

Χάθηκαν οι ισορροπίες και μαζί το μυαλό των ανθρώπων.

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δύο φορές μέσα  στις τελευταίες ημέρες, απευθυνόμενος στο εκλογικό του ακροατήριο, τους έταξε ότι θα μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. 

«Ρωτούν “θα πληρώνουμε ακόμη εισιτήριο για την Αγιά Σοφιά;”. Οχι, θα κάνουμε δωρεάν την είσοδο, και όχι μόνο αυτό. Μετά τις εκλογές θα της δώσουμε το πραγματικό της όνομα. Τι σημαίνει αυτό; Θα δώσουμε στην Αγιά Σοφιά τον τίτλο τζαμιού, από μουσείο».

Και διεμήνυσε ότι η Πόλη δεν θα ξαναγίνει ποτέ Κωνσταντινούπολη: «Η Κωνσταντινούπολη δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει. Το όνομα αυτής της περιοχής είναι “Ισλάμ μπολ” (άφθονο Ισλάμ) και το ξέρετε αυτό». https://www.iefimerida.gr/news/487954/freno-tis-unesco-ston-erntogan-prepei-na-mas-rotiseis-gia-na-kaneis-tin-agia-sofia-tzami

Αντιδρά  η UNESCO και μέσω του ρωσικού Sputnik διαμηνύει:

«Συγκεκριμένα, πηγή της UNESCO μιλώντας στο Sputnik ανέφερε ότι μια τέτοια απόφαση περί μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί θα πρέπει πρώτα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί, για να προχωρήσει.

«Όλες οι αποφάσεις σχετικά με την εφαρμογή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς», είπε. «Εφόσον μία χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση και θέλει να αλλάξει το όνομα ενός μνημείου, θα πρέπει να υποβάλει την πρότασή της προς έγκριση στην επιτροπή». Και πρόσθεσε: «Η UNESCO κάνει προετοιμασίες για το έργο της επιτροπής, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει επ’ ουδενί τις αποφάσεις της». https://www.iefimerida.gr/news/487954/freno-tis-unesco-ston-erntogan-prepei-na-mas-rotiseis-gia-na-kaneis-tin-agia-sofia-tzami

Τελικά όταν τόσα χρόνια γράφαμε ότι η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα είναι το σημείο αναφοράς των παγκόσμιων εξελίξεων, η αρχή και το τέλος όλων των γεωπολιτικών λεωφόρων, πολλοί εσήκωναν τις πλάτες και χαμογελούσαν.

Αναρτήσαμε στα ΜΜΕ το γεγονός πριν χρόνια ότι ο προαύλειος χώρος της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑ από το 2015 μοσχομυρίζει θυμίαμα τα βράδια που γίνεται αντιληπτό σε πολλούς. Ένδειξη ότι οι ημέρες πλησίασαν και ο Ουρανός άνοιξε τις νέες σελίδες της ιστορίας για την Ρωμιοσύνη.

«η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα λειτουργηθεί Ορθόδοξα , θα βρεθεί και η μυστική Πύλη» έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ, όπως και τόσοι Πατέρες μας.

Μπορεί οι τούρκοι να παίζουν παιχνίδια και να έχουν καημούς ή ψύχωση, αλλά το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ δρομολογήθηκε γιαυτό και τόση αγωνία στα λεγόμενα τους.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί

Η κατάφωρα αδικημένη από όλους πατρίδα μας θα σταθεί στο βάθρο του πνευματικού νικητή.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ από μόνη της παράγει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και ΗΘΟΣ για αυτό έρχονται και τα υπόλοιπα πολύ σύντομα.


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου