Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Ο Κρητίκαρος που μας θύμισε πως υπάρχουν ακόμη Ελληνες

Ο νεαρός αλεξιπτωτιστής Μανώλης Μπούχλης, που συγκίνησε εκατομμύρια πατριώτες, μπήκε στο μάτι των εθνομηδενιστών που θέλουν να τον μειώσουν

Tο «άχτι» τους πάνω σε ένα αγνό ελληνόπουλο έβγαλαν οι εθνομηδενιστές, που δεν λένε να χωνέψουν ότι ο λαός μας είναι αντίθετος με την προδοτική συμφωνία με την οποία χάρισαν το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Ο Μανώλης Μπούχλης, ο νεαρός αλεξιπτωτιστής, ο οποίος τίμησε τον πράσινο μπερέ του τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή» εν ώρα πτώσης, έχει συγκινήσει χιλιάδες Ελληνες που του στέλνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μηνύματα ενθάρρυνσης και θαυμασμού.
Ο Μανώλης Μπούχλης έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός νέου άνδρα που αγαπάει την πατρίδα του, γνωρίζει την Ιστορία της και είναι έτοιμος να την υπερασπιστεί με κάθε ρανίδα του αίματός του. Αυτός είναι άλλωστε ο όρκος όλων των Ελλήνων, ωστόσο κάποιοι δήθεν... αντιρρησίες συνείδησης, που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από το στρατόπεδο, αντί να παραδεχτούν πως είναι οι ίδιοι λιποτάκτες, επιχειρούν να «βαφτίσουν» όλους τους υπόλοιπους ακραίους και φανατισμένους.


Ο λεβέντης με τη μεγάλη αγάπη στον τόπο του, την Κρήτη, αλλά και την Ελλάδα συνολικά, θέλησε να τιμήσει τους συντρόφους του στις Ειδικές Δυνάμεις και τους τιμημένους αλεξιπτωτιστές. Με σεβασμό και ζήλο που ο ίδιος επιδεικνύει σε κάθε τομέα της ζωής του, καθώς ως νέος άνθρωπος έχει έντονη κοινωνική δράση και προσωπική ζωή. Μάλιστα, όταν δεν φοράει την αγαπημένη του στρατιωτική στολή, φοράει με ενθουσιασμό τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας, του Πλατανιά Χανίων, με τον οποίο αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια.

Αντίθετα από τους γόνους «καλών οικογενειών», που επιλέγουν τη λούφα ή ακόμη και τους γιους γαλονάδων που προτιμούν άλλου είδους... μαγειρέματα, ο Μπούχλης το παλεύει από μικρό παιδί κατακτώντας διακρίσεις στον αθλητισμό, ενώ μεγαλώνοντας μπήκε στη βιοπάλη, παλεύοντας για το μεροκάματο, όπως κάθε νέος της εποχής. Βέρος Κρητικός, έμαθε από νωρίς λύρα, ενώ ήταν πάντοτε «η ψυχή της παρέας», κάνοντας περήφανους τους δικούς του, όταν φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία, έσυρε πρώτος τον χορό.


Ο νεαρός Κρητικός, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το ορεινό χωριό Ασκύφου, αντιμετωπίζει με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια τη «διαπόμπευση» που του επιφύλαξε το στράτευμα, το οποίο σε μια... κανονική χώρα θα έπρεπε να ενθαρρύνει τα παλικάρια που δείχνουν θάρρος και ανδρεία.
«Mεγάλο ευχαριστώ»
«Αποδέχομαι την όποια τιμωρία από τους ανωτέρους μου, την όποια απόφασή τους και είμαι στη διάθεση της πατρίδας μου για ό,τι μου αιτηθεί. Ενα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους αντιλαμβάνονται και επισημαίνουν πως η αγάπη για την πατρίδα, την Ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας δεν έχει καμία σχέση ούτε με φασισμό ούτε με ακραίες ιδεολογικές κατευθύνσεις. Η μόνη μου κατεύθυνση ήταν και είναι από τον ουρανό στη γη, σε μια γραμμή που μου επιτρέπει να ατενίζω την Κρήτη, την Ελλάδα, τον ορίζοντα του κόσμου με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευγένεια» αναφέρει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook.


Παρά τα όσα ψευδή φρόντισαν να διασπείρουν κάποιοι για να ταπεινώσουν τον θαρραλέο νέο, η εκπαίδευση του Μανώλη Μπούχλη έχει ολοκληρωθεί και του έχουν απονεμηθεί τόσο το πτυχίο όσο και η πουλάδα, το σήμα των αλεξιπτωτιστών. «Αισθάνομαι βαθιά μέσα στο μυαλό και την καρδιά μου ότι δεν ατίμασα τίποτε, δεν ντρόπιασα κανέναν, δεν απειλήθηκε ουδείς, δεν στενοχώρησα έστω και έναν Ελληνα ένστολο ή μη. Η πράξη μου, που τόσο έχει συζητηθεί, αφορούσε όλα όσα το ηθικό μου, η περηφάνια μου, η αφοσίωσή μου και το σθένος, το ηθικό μου ανάστημα μου υπαγόρευσαν.

Στις Καταδρομές υπάρχει μία φράση που λέει: Οσο ζεις ανακατέψου με τους καλύτερους και όταν πεθάνεις, πέθανε όπως οι υπόλοιποι. Και οι καλύτεροι για μένα είναι όλοι όσοι αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα, ποτίζουν αυτή τη γη, δακρύζουν σε κάθε γέννα, αγκαλιάζουν κάθε άνθρωπο, προστατεύουν κάθε παιδί, σκεπάζουν κάθε γέροντα, ανάβουν ταπεινά ένα κερί, σκάβουν αγόγγυστα και χώνουν βαθιά τον σπόρο της ελπίδας και της ζωής, κοιτάζουν στα μάτια τους συνανθρώπους τους, υποκλίνονται στον θρήνο και τον πόνο, αποδέχονται και πιστεύουν μέσα στο είναι τους πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο. Κυρίως όμως οι καλύτεροι είναι όλοι όσοι γνωρίζουν πως το πιο ανθρώπινο που υπάρχει είναι ο σεβασμός, η κατανόηση και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των αξιών του ανθρώπου» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε μια αξιοθαύμαστης ψυχραιμίας και νηφαλιότητας ανάρτηση στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου