Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Kαι ο Στέφανος Τσιτσιπάς εγκαταλείπει τη Κολομβία των Βαλκανίων!

https://kourdistoportocali.com/news-desk/ke-o-stefanos-tsitsipas-egkatalipi-ti-kolomvia-ton-valkanion/

ΘΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ
Ενώ ο Δασκαλάκης του MIT δεν επιστρέφει για να μη χαλάσει τη ψυχική του ισορροπία

Πόσο τυχερά και άξια παιδιά; Πόσο ευτυχισμένοι πρέπει να αισθάνονται μια και μπορούν να ζήσουν μακριά από το νοσηρό και διαπλεκόμενο πελατειακό κράτος του Τσίπρα και των λοιπών πεπετζήδων Ελλήνων πολιτικών.
Μόνο χαρά μπορεί να μας γεμίζει η είδηση ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε να αγοράσει ένα μικρό στούντιο στο Μονακό και να μένει μόνιμα εκεί ενώ ο Δασκαλάκης του MIT λέει-πολύ σωστά-ότι θα ρίσκαρε την ψυχική του ηρεμία εάν επέστρεφε στην Ελλάδα!
Ο 20χρονος τενίστας που έγινε Νο12 στον κόσμο πλέον, έβγαλε και… είδηση καθώς ανακοίνωσε μέσω του vlog, πως έχει βρει ένα μικρό στούντιο στο Μονακό, το οποίο θα μετατρέψει σε μόνιμη κατοικία του, καθώς θα περνάει εκεί τον περισσότερο χρόνο του, όταν δεν γυρίζει τον κόσμο για αγώνες.
Ο 20χρονος τενίστας προπονείται στις ακαδημίες Μουράτογλου που είναι στη Γαλλία ούτως ή άλλως και είναι γεγονός πως αρκετοί τενίστες ζουν εκεί, όπως ο Νόβακ Τζόκοβιτς.
Στο τέλος του βίντεο μάλιστα, ευχαριστεί σε 16 γλώσσες τους θαυμαστές του, που τον στήριξαν στην διάρκεια του Australian Open.
Αν μου λείπει η Ελλάδα; Ναι, όμως αν επέστρεφα, γνωρίζω ότι θα έπρεπε να θυσιάσω το επιστημονικό μου όνειρο. Ίσως το ίδιο να συνέβαινε και με την ψυχική μου ισορροπία”, σημειώνει με νόημα ο διεθνώς καταξιωμένος καθηγητής του MIT, Kωνσταντίνος Δασκαλάκης στην “Καθημερινή της Κυριακής”.
Ο 38χρονος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης στο ΜΙΤ της Βοστώνης, που έχει κατακτήσει το σπουδαίο βραβείο Nevanlinna, με την παραπάνω ρήση του εννοεί πως στην Ελλάδα “για να κάνεις το αυτονόητο, πρέπει να προσπαθήσεις πολύ. Ανάλογα με τον χαρακτήρα σου, αυτή η καθημερινή μάχη μπορεί να προκαλέσει τεράστια απώλεια ενέργειας”.
Και συμπληρώνει: “Δεν ξέρω αν θέλω να διαθέσω αυτή την ενέργεια για μη παραγωγικούς σκοπούς. Έτσι παίρνω την απόφαση να μείνω στις ΗΠΑ, όπου θυσιάζω άλλα πράγματα προσωπικής ευτυχίας”.
Σε άλλο σημείο, ο κορυφαίος επιστήμονας αναφέρει για την αριστεία: “Δεν μπορώ να ακούω πράγματα πως η αριστεία είναι ρετσινιά. Μια χώρα πάει μπροστά μόνο με την αριστεία. Ε, λοιπόν, η χώρα μας δεν μπορεί να προοδεύσει όσο δεν βρίσκουμε ποιος είναι άριστος σε κάθε τομέα. Και ύστερα μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε μια νέα προσπάθεια”.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αριστεία έχει δαιμονοποιηθεί “από πολιτική ιδεοληψία”, ενώ για τη διαρροή των Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό (brain drain) εκτιμά πως “οι χώρες που δεν θα πάρουν μέρος στην εξωστρέφεια και την καινοτομία δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν. Εξωστρέφεια χωρίς καλά πανεπιστήμια δεν γίνεται, διότι δεν μπορείς να κρατήσεις τα ταλέντα σου εντός συνόρων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου