Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ! ΑΥΤΟ EINAI ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ – ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%A0%CE%A1%CE%A9%CE%A4%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%9D%CE%97%CE%A3-%CE%91%CE%98%CE%9B%CE%99%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A4%CE%91-%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F-einai-%CE%A4%CE%9F-%CE%92%CE%A1%CE%A9%CE%9C%CE%99%CE%9A/
MAK SULLALHTHRIO
Το παρακράτος έπιασε δουλειά για να μην ακουστεί η φωνή του Έλληνα! Έπνιξαν στα χημικά το ΗΧΗΡΟ «ΟΧΙ» των Ελλήνων για την Συμφωνία των Πρεσπών, με αποτέλεσμα να την πληρώσουν όσοι παρευρέθηκαν.
Νομίζετε ότι έγιναν τυχαία, όλα αυτά; Φυσικά και όχι! Ηταν μέρος ενός «καλοστημένου» σχεδίου από αυτά που «στήνουν» για να προβάλλουν μια διαφορετική εικόνα ή αν θέλετε να προσπαθήσουν να δώσουν μια διαφορετική ερμηνεία. Την δική τους, αυτή που τους εξυπηρετεί!
Το πρώτο μέρος του σχεδίου ήταν η απαξίωση και η στοχοποίηση. Όσοι θα πήγαιναν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία είναι εθνιστικές, γραφικοί, ακραίοι, όψιμοι υπερασπιστές μιας χαμένης υπόθεσης ή ακόμη και επαγγελματίες Μακεδονομάχοι.
Κόσμος από όλη την Ελλάδα, κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό, συμμετέχει σε συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Σύνταγμα, Αθήνα, Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Η συμφωνία κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς ψήφιση το πρωί του Σαββάτου στη Βουλή. Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία διακρατική συμφωνία ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με σκοπό την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
Τα «τρόλ» του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μία εβδομάδα έπιασαν δουλειά στο διαδίκτυο και μαζί με τα επίσημα troll, τους γραφιάδες σε εφημερίδες και ιστοσελίδες που ελέγχονται από τα υπόγεια του Μαξίμου, έφτιαξαν το κλίμα. Η συγκέντρωση για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα έπρεπε να περάσει στην κοινή γνώμη ως μια συνάντηση απελπισμένων ακροδεξιών που δεν θέλουν την Ελλάδα μια ανοικτή χώρα.
syl03
kjorits mixan2mixan4
Το δεύτερο μέρος του σχεδίου ήταν η αποδόμηση. «Η συγκέντρωση θα ήταν μικρή», «λίγοι θα πάνε στο Σύνταγμα», «είναι νόμιμη η διαδήλωση αλλά πρέπει να απομονωθούν οι ακραίοι», όπως είπε και ο πρωθυπουργός.
Ήδη, την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα, ζητά με ανακοίνωσή της, μετά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τη χρήση χημικών από την αστυνομία, η Νέα Δημοκρατία.
«Η κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο. Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους  πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακωστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν», αναφέρει η Πειραιώς. Νωρίτερα, το Μαξίμου είχε αποδώσει τα επεισόδια στη δράση ακροδεξιών, ενώ η αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα ΜΑΤ λειτούργησαν βάσει των υπηρεσιακών οδηγιών που είχαν.
Η αστυνομία ακολούθησε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο προκειμένου να διαλυθεί το συλλαλητήριο: 
1. Η ομάδα των κουκουλοφόρων δεν εμποδίστηκε να φτάσει στο μνημεία του Αγνωστου Στρατιώτη, όταν αποκόπηκε από την αντισυγκέντρωση -σύμφωνα με μαρτυρίες- αλλά ούτε κι όταν προσέγγιζε το Μνημείο μέσα από το πλήθος, ενώ ήταν σαφής ο σκοπός τους: Φορούσαν κουκούλες, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κρατούσαν στυλιάρια και πέτρες. Η αστυνομία  αποδίδει τα επεισόδια σε ακροδεξιούς, υποστηρίζοντας ότι δεν θα μπορούσαν να περάσουν στο Σύνταγμα αντιεξουσιαστές. Ακόμη κι έτσι, όμως, αυτή η ομάδα των ακραίων δεν εμποδίστηκε, δεν απομονώθηκε.
dakr2_tdakr1_tdakr5_tdakr4_t
2. Η αστυνομία επέλεξε τη μάχη σώμα με σώμα με τους κουκουλοφόρους στα σκαλιά της βουλής. Δεν κινήθηκαν άλλες δυνάμεις πέραν της διμοιρίας που βρισκόταν στα σκαλιά για να κυκλώσει και να απομονώσει τους κουκουλοφόρους.
3. Η δράση των κουκουλοφόρων και η μη αντιμετώπισή τους, έδωσε το άλλοθι για την εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων: Τα χημικά, όμως, έπεσαν μέσα στο πλήθος, υπηρετώντας ακριβώς το προβοκατόρικο σχέδιο να διαλυθεί το συλλαλητήριο, αφού οι πολίτες έσπευδαν να προστατευθούν. Κατά την αστυνομία, πάντως, τα στελέχη της έπραξαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό.
4. Στο παιχνίδι της επικοινωνίας η αστυνομία υπηρέτησε την προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμιστεί το συλλαλητήριο και να εκπληρωθεί η πρόβλεψη του πρωθυπουργού, στη συνέντευξή του στην Αυγή, ότι «φαντάζομαι ότι ακραίες ομάδες θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο».
iereas3iereas2 iereas1
Οι έτοιμοι κουκουλοφόροι
Μια χούφτα κουκουλοφόροι, που βρέθηκαν ξαφνικά στα σκαλιά της Βουλής έτοιμοι να ανταπαρατεθούν με τις αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν την αφορμή για να εκδηλωθεί η προβοκάτσια: Οι έτοιμοι ακραίοι, φορούσαν όλοι αντιασφυξιογόνες μάσκες, κρατούσαν καδρόνια τα οποία εκσφενδόνισαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ και έσπευσαν χωρίς αφορμή να πετάξουν μπογιές στις ασπίδες των ανδρών της διμοιρίας, που είχε παραταχθεί στα σκαλιά της Βουλής, πάνω από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
ksilo1_tksilo2_ttsip1ksilo3_tksilo4_t
Ολα έως εκείνη την ώρα (λίγο πριν από τις δυόμισι το μεσημέρι) κυλούσαν ειρηνικά και στην εξέδρα του συλλαλητηρίου εναλάσσονταν οι ομιλητές. Το πλήθος φώναζε συνθήνατα για τη Μακεδονία και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών: Γονείς με τα παιδιά τους έδιναν το παρών στην πλατεία Συντάγματος, μαζί με ηλικιωμένους και ανθρώπους που ταξίδευαν επί ώρες για να φθάσουν να διαδηλώσουν έξω από το ναό της Δημοκρατίας, όπου χθες κατατέθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, μια ομάδα μερικών δεκάδων μαυροντυμένων νεαρών έτρεξαν μέσα από το πλήθος και έφτασε στα σκαλιά της βουλής, πάνω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών πρόκειται για μια ομάδα περίπου σαράντα ατόμων που έως και λίγα λεπτά νωρίτερα έπαιρναν μέρος στην αντισυγκέντρωση, στην πλατεία Κοραή. Αυτή η ομάδα, αποσπάστηκε από την αντισυγκέντρωση φόρεσαν κουκούλες και έβγαλαν στυλιάρια στη συμβολή της Πανεπιστημίου με την Κριεζώτου. Εκεί υπήρχε αστυνομικός φραγμός στο πλαίσιο του σχεδιασμού για να μην έρθουν κοντά οι δύο συγκεντρώσεις. Ομως, κανένας δεν εμπόδισε αυτή την ομάδα των κουκουλοφόρων να περάσει προς το Σύνταγμα, ενώ ήταν σαφείς οι στόχοι και οι προθέσεις τους. Σύμφωνα με την αστυνομία, πάντως, οι κουκουλοφόροι αποσπάσθηκαν από τους διαδηλωτές και δεν ήταν αντιεξουσιαστές, αφού οι αντιεξουσιαστές, κατά την ΕΛΑΣ, δεν μπορούσαν να περάσουν προς το Σύνταγμα.
Η προσφυγή στο λαό
Και κάπως έτσι, άδοξα, ολοκληρώθηκε μια μεγάλη συγκέντρωση που η κυβέρνηση ήθελε από την αρχή να «κοντύνει». Γιατί πρόκειται για μια κυβέρνηση που φοβάται τη λαϊκή βούληση. Αν δεν φοβόταν, αν τηρούσε τις δημοκρατικές αρχές και τις αξίες της Αριστεράς θα προσέφευγε στον ελληνικό λαό. Είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα.
Αν ο κ. Τσίπρας έχει δίκιο για το Μακεδονικό ας το εξηγήσει στον ελληνικό λαό κι όχι να καταφεύγει σε πλαστές πλειοψηφίες – κουρελούδες στη Βουλή.
Αλλωστε, δεν μπορεί να έχει νομιμότητα μια κύρωση της συμφωνίας από βουλευτές – γυρολόγους οι οποίοι στις επόμενες εκλογές θα έχουν εξαφανιστεί. Ούτε βεβαίως κι από κόμματα – σφραγίδες, δηλαδή κόμματα που δεν έχουν πλέον καμιά αναφορά στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου