Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Η ΝΔ, οι βαρώνοι, το σαπισμένο ΠΑΣΟΚ και η... αβάντα στον Τσίπρα

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/i-nd-oi-baronoi-to-sapismeno-pasok-kai-i-abanta-ston-tsipra/2.129025
Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πότε θα ξεμπερδέψουμε με τον εσμό της Αριστεράς και κυρίως με ποιον τρόπο. Αν δηλαδή θα τους τελειώσουμε μια και καλή για να μην ξαναδεί ο τόπος περιπτώσεις όπως αυτές του πανέξυπνου αλλά ψεύτη, ανθέλληνα και βρώμικου παίκτη όπως ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ερώτηση που γίνεται έχει μόνο μία απάντηση. Και αυτή δεν είναι άλλη από το πότε θα βρεθούν ηγέτες να πάρουν στα χέρια τους τα αστικά κόμματα, να δώσουν όραμα στο λαό, να απομακρύνουν τον λαϊκισμό και να δώσουν απαντήσεις στα φλέγοντα θέματα των καιρών. Όχι μόνο π.χ. πώς θα γεμίσει ξανά η τσέπη μας αλλά κυρίως πώς η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα σοβαρή, ευρωπαϊκή, με μια γεμάτη αστική δημοκρατία κι όχι με το να κάνουν κουμάντο οι πλατείες και τα αριστεροδεξιά φασιστοειδή.
Η έλλειψη ηγετών ή τουλάχιστον ανθρώπων που έχουν συναίσθηση των κοινωνικών αλλαγών είναι το μείζον πρόβλημα για τη χώρα. Και ο Τσίπρας και κάθε Τσίπρας θα μας... γλεντάει γιατί ακριβώς βλέπει την κατάσταση, το χάλι των υπόλοιπων κομμάτων.
Πάρτε παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής, την Κεντροαριστερά. Ακόμη κολλημένοι με τον Ανδρέα, με τον Γεννηματά, με τον Σημίτη. Μη τυχόν και θίξουμε π.χ. το ιερό τοτέμ του εκσυγχρονισμού. Μη τυχόν και πούμε άσχημη κουβέντα για τον τροχονόμο των μιζών του Ακη, του Γιάννου και του Τσουκάτου. Λες και δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε το γεγονός ότι ο Σημίτης έκανε και καλά πράγματα για τον τόπο, αλλά ήταν και αυτός που νομιμοποίησε τη μίζα στη χώρα.
Ξύπνησε και η Φώφη και φωνάζει από το πρωί ως το βράδυ γιατί της θίξαμε το ΠΑΣΟΚ. Μα είναι δυνατόν να μπορεί ο κόσμος να στηρίξει το ΚΙΝΑΛ όταν ακόμη κουμάντο κάνει ο Λαλιώτης, ο Πρωτόπαππας, ο Ρέππας και ο Λοβέρδος; Η Φώφη τι είναι δηλαδή; Δεν είναι παιδί του παλαιού κομματικού συστήματος και δεν θα ήταν ούτε περιπτερού αν δεν είχε το επώνυμο που έχει;
Το ΠΑΣΟΚ έχασε μια ιστορική ευκαιρία να ανανεωθεί πέρυσι τέτοια εποχή. Ο κόσμος ψήφισε τη Φώφη και όλο το παλιό ΠΑΣΟΚ αντί να δώσει την ευκαιρία σε μια γενιά 30άρηδων να βγουν μπροστά. Ο κόσμος αποφασίζει και ας μην κλαίγονται τώρα για τα χάλια της Κεντροαριστεράς.
Και πάμε στην αγαπημένη μας ΝΔ. Η εκλογή του Κυριάκου ήταν μια ευκαιρία ανανέωσης. Νέος άνθρωπος ήταν, είχε τη δύναμη να τινάξει το κόμμα στον αέρα και να το ξαναστήσει από την αρχή. Και σε επίπεδο προσώπων και σε επίπεδο αξιών, αρχών, προτάσεων για το μέλλον της χώρας.
Τι έκανε ο Μητσοτάκης; Επέλεξε τους συμβιβασμούς, το νταραβέρι με λίγα λόγια. Μη θίξουμε τον Καραμανλή γιατί έχει το μισό κόμμα. Μη θίξουμε τον Σαμαρά γιατί θα χάσουμε δεξιές ψήφους, μην τα βάλουμε με τον Βαγγέλα γιατί είναι ψυχή της παράταξης. Μην συγκρουστούμε με τα παραδοσιακά media που θέλουν πάντα να είναι σε ομηρία τα κόμματα. Μην τα βάλουμε με τους εφοπλιστές, τους επιχειρηματίες, τα λαμόγια και τους διαδρομιστές της δεξιάς γιατί θα μας τσακίσουν.
Και τώρα έχουμε μια ΝΔ η οποία τι κάνει; Ακολουθεί την ατζέντα του Τσίπρα, περιμένει πότε θα πέσει σαν ώριμο φρούτο μη μπορώντας να σταυρώσει μια σοβαρή πολιτική πρόταση, έχει ένα επικοινωνιακό επιτελείο που γελάνε και οι πέτρες, έχει έναν αρχηγό που μπορεί να έχει καλές προθέσεις και να είναι φιλότιμος αλλά δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την ξεφτίλα της Αριστεράς η οποία έχει κουράσει τον κόσμο.
Και γιατί ο Τσίπρας παραμένει κυρίαρχος του παιχνιδιού; Γιατί απλά εμφανίζεται ως ο αδιάφθορος, ο καθαρός, ο νέος, που δεν έχει σχέσεις με διαπλοκές. Κουραφέξαλα αλλά να που του περνάνε.
Και η ΝΔ τι έχει; Τι συζητά ο κόσμος αυτή την εβδομάδα; Γιατί έγινε χαμός στη Βουλή;
Συζητάνε αν ο Μητσοτάκης και η Ντόρα τα έσπασαν με τον κουμπάρο τους τον Μαρινάκη. Συζητάνε πώς ο Σαμαράς έδωσε συνέντευξη στον Κουρτάκη ο οποίος τον έλεγε «Τρελαντώνη» και τον κατηγορούσε ότι τον πήρε τηλέφωνο να κατεβάσει άρθρο για τον «Παναθηναϊκάκια».
Συζητάνε για το ποιοι θα γίνουν υπουργοί ή αν ο Καραμανλής θα είναι υποψήφιος ξανά ή αν ο Κυριάκος θα τολμήσει να τους βγάλει από το ψηφοδέλτιο μαζί με τον Σαμαρά και τον Μεϊμαράκη που τον έστειλε στις Βρυξέλλες.
Εμ με τέτοιες συζητήσεις δεν πας μπροστά. Με τέτοια ξεφτιλίκια δεν γίνεσαι κυβέρνηση με προοπτική και κυρίως με διάθεση να βοηθήσεις την πατρίδα.

Όσο στη ΝΔ θα σκέφτονται πώς θα τα βρουν με τα διαπλεκόμενα μίντια, πώς δεν θα θίξουν συγκεκριμένους επιχειρηματίες και πώς θα γλείφουν εκεί που έφτυναν μέχρι πρότινος τότε προκοπή δεν υπάρχει. Τα πράγματα είναι απλά. Ας ρίξουν μια ματιά και ας αφουγκραστούν τι λέει ο κόσμος και θα καταλάβουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου