Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Δελτίο τύπου Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου: 5η διάλεξη της Σειράς διαλέξεων σε θέματα διαχείρισης, μηχανικής περιβάλλοντος & χημικής μηχανικής | 06.12.2018


Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018
Σειρά διαλέξεων σε θέματα Διαχείρισης, Μηχανικής Περιβάλλοντος και Χημικής Μηχανικής:
«Ο θεσμός των περιβαλλοντικών μελετών στην Κύπρο, το νέο θεσμικό πλαίσιο και ο ρόλος τους στην Κυκλική Οικονομία»


Με τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Χατζηπαναγιώτου, συνεχίζεται ο 2ος κύκλος της Σειράς εξειδικευμένων διαλέξεων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στους τομείς της Διαχείρισης & Μηχανικής Περιβάλλοντος, Χημικής Μηχανικής και Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων.
Η διάλεξη με θέμα «Ο θεσμός των περιβαλλοντικών μελετών στην Κύπρο, το νέο θεσμικό πλαίσιο και ο ρόλος τους στην Κυκλική Οικονομία» θα πραγματοποιηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2018 στο κεντρικό κτίριο του ΑΠΚΥ (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 33, 2220 Λατσιά), μεταξύ 16.00 και 18.00.

Στη διάλεξή του ο Κώστας Χατζηπαναγιώτου θα αναδείξει τη συνεισφορά δύο περιβαλλοντικών εργαλείων - στρατηγικών για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης: (α) της εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέσω εκπόνησης μελετών για έργα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και (β) της κυκλικής οικονομίας. Ο εισηγητής θα αναφερθεί στις μεθόδους αξιολόγησης  περιβαλλοντικών επιπτώσεων και πώς αυτές με τη σειρά τους επηρεάζουν την επίτευξη της αειφορίας, όπως ορίζεται εντός Ε.Ε. Το δεύτερο μέρος της διάλεξης αφορά την κυκλική οικονομία, διττός στόχος της οποίας είναι να συγκεράσει την περιβαλλοντική προστασία με την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Κώστας Χατζηπαναγιώτου σπούδασε Εφαρμοσμένη Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Βιομηχανικών Αποβλήτων (Ελληνικό Κέντρο Παραγωγικότητας), στην Εκτίμηση Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Aberystwyth University) και στη Δημόσια Διοίκηση (Mediterranean Institute of Management). Εργάστηκε επί σειρά ετών ως Γεωλόγος Μηχανικός Περιβάλλοντος, Προϊστάμενος του Κλάδου Ελέγχου της Ρύπανσης στο Υπουργείο Γεωργίας και αποσπασμένος Σύμβουλος Περιβάλλοντος στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. Από το 2011 προΐσταται του Τμήματος Περιβάλλοντος.

Η Σειρά εξειδικευμένων διαλέξεων τελεί υπό την αιγίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ. Την ευθύνη οργάνωσης για την περίοδο Οκτώβριος 2018 – Απρίλιος 2019 έχουν αναλάβει το Εργαστήριο Χημικής Μηχανικής & Μηχανικής Αειφορίας με επικεφαλής τον Λέκτορα Αντώνη Ζορπά και το Εργαστήριο Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων με επικεφαλής τον Καθηγητή Ιωάννη Βογιατζάκη. Στηρίζουν τις εκδηλώσεις το γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, ο Σύνδεσμος Επιστημόνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος Κύπρου, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) και η Cyta.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου