Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ> Σύντομα κοντά σας! Μια ανάσα από το 150.000% βρίσκεται ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βενεζουέλα

https://kourdistoportocali.com/news-desk/syntoma-konta-sas/
Μια ανάσα από το 150.000% βρίσκεται ο ετήσιος πληθωρισμός στη Βενεζουέλα, με τις προσπάθειες του προέδρου Μαδούρο να θέσει υπό έλεγχο την πορεία των τιμών να αποτυγχάνουν παταγωδώς.
Σύμφωνα με τον δείκτη «Café Con Leche» του πρακτορείου Bloomberg, ο οποίος υπολογίζει τον πληθωρισμό στη βάση της τιμής μίας κούπας καφέ, ο ετήσιος δείκτης τιμών ανέρχεται στο ευκαταφρόνητο 149.900%.

Η νέα εκτίναξη του πληθωρισμού επέρχεται παρά την πρόσφατη έκδοση του νέου εθνικού νομίσματος, του «sovereign bolivar» (σ.σ. κυρίαρχου μπολιβάρ), το οποίο ισούται με 100.000 «παλαιά» μπολιβάρ.
Ο στόχος του νέου νομίσματος συνίστατο στην ομαλοποίηση των ημερήσιων συναλλαγών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χρόνιο πρόβλημα του υπερπληθωρισμού.
Το «sovereign bolivar», μάλιστα, είναι συνδεδεμένο με το «petro», ένα ψηφιακό νόμισμα, το οποίο εκδόθηκε από την κυβέρνηση, παρότι αρκετοί αναλυτές το χαρακτηρίζουν ως «παράνομο».
Αν και αρχικώς, το κόλπο του προέδρου Μαδούρο φάνηκε πως «έπιασε», σταθεροποιώντας το εύρος διακύμανσης του νομίσματος πέριξ των 100 μπολιβάρ/δολάριο, τη Δευτέρα υπήρξε νέα εκτίναξη στα 276,53 ανά δολάριο.
Τα προβλήματα πληθωρισμού ταλανίζουν τη χώρα της λατινικής Αμερικής, ενόσω το Καράκας καλείται ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει μια συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση, με ελλείψεις τροφίμων, φαρμάκων και βασικών αγαθών.
Φθινόπωρο 2018, κάπου στο Αιγαίο. Ο άνδρας για τον οποίο οι συνάδελφοί του στην Deutsche Bank χρησιμοποιούσαν το παρατσούκλι ο Σκελετός είχε ύψος 1,95, ελάχιστο κρέας κολλημένο στα κόκκαλά του και διάθεση για ένα ακόμη συναρπαστικό κεφάλαιο στην μυθική ζωή του. Ο Γερμανός φορούσε ένα κοστούμι της ιταλικής φίρμας Brioni στην καμπάνια της οποίας πρωταγωνιστεί ο Pierce Brosnan.
H τιμή του αντίστοιχη με το άθροισμα των μισθών ενός μήνα 100 υπαλλήλων ελληνικής τράπεζας στο κοντινό μέλλον. Απέναντί ένας Ελληνας διεθνής παίκτης των αγορών στενός φίλος του Rudolf Scholten, προέδρου του Bruno Kreisky Forum for International Dialogue. Ο τρίτος της παρέας ήτο ένας Ελληνας πρώην πρωθυπουργός.
Οι τρεις τους είχαν μπροστά τους 3 φιάλες από το φινλανδικό νερό Veen και έπιναν σταγόνα σταγόνα σαν κότες που σηκώνουν το κεφάλι για να ευχαριστήσουν τον Θεό των Πτηνών. Το Κάπου στο Αιγαίο ήταν η βίλα ενός Ελληνα εφοπλιστή από εκείνους που το όνομά τους γνωρίζουν το πολύ 1000 Ελληνες της ναυτιλιακής πιάτσας μια και ο τύπος μισεί θανάσιμα την δημοσιότητα. Στη κυριολεξία. Μία από τις οδηγίες που έχουν λάβει οι μέτρ των ακριβών εστιατορίων ανά τον κόσμο είναι να τον αποκαλούν απλά Sir. Xωρίς όνομα, χωρίς επώνυμο.
Oι 3 άνδρες βρέθηκαν εκεί για να σχεδιάσουν μια νέα ελληνική τράπεζα για το κοντινό μέλλον που η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός της ζώνης του Ευρώ και θα έχει εκ νέου εθνικό νόμισμα μόνο που αυτό θα είναι κρυπτονόμισμα και η ονομασία του θα παραπαίμπει κάπως στη δραχμή. Το κρυπτονόμισμα ταιριάζει στη κρυπτοχώρα χωρίς εδαφική ακεραιότητα όπως θα είναι στο μέλλον η Ελλάδα. Στην συνέχεια η κρυπτοχώρα θα εξαφανισθεί εντελώς από τον παγκόσμιο χάρτη.
Η νέα τράπεζα που σχεδιάζουν οι 3 τους θα είναι η τράπεζα της επόμενης 20ετίας για τους Ελληνες. Εδώ θα απασχολούνται ελάχιστοι υπάλληλοι μια και τη δουλειά την έχουν αναλάβει ήδη κορυφαίοι μηχανικοί του λογισμικού και ακριβοπληρωμένοι developer’s. To ενδιαφέρον με την τράπεζα που σχεδιάζουν οι 3 τους είναι το γεγονός ότι τόσο το κεντρικό της κατάστημα-γραφεία όσο και κάποια, ελάχιστα υποκαταστήματα, θα είναιυπόγεια. Για όσους αισθάνονται έκπληξη θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάτω από την Αθήνα που περπατάμε και οδηγούμε καθημερινά υπάρχει μια αντίστοιχη υπόγεια πόλη.
Η Αθήνα-Αττική είναι σκαμμένη από κάτω και σ΄αυτό το έργο που συνεχίζεται αενάως (το υπόγειο σκάψιμο) έχουν πάρει μέρος χιλιάδες εργάτες απλά κανείς τους δεν γνώριζε σε τι είδους έργο δούλευε μια και πίστευε ότι συμμετέχει σε μια εργολαβία της ΕΥΔΑΠ για παράδειγμα. Η υπόγεια Αθήνα πολύ σύντομα θα αποκτήσει την τράπεζά της η οποία με το κρυπτονόμισμα της δραχμής θα γίνει η κυριάρχη τράπεζα. Η τράπεζα που ανέλαβαν να σχεδιάσουν ο Σκελετός και οι άλλοι δύο είναι μόνο μία από τις τεκτονικές αλλαγές που θα συμβούν στη ζωή του Ελληνα τα επόμενα χρόνια.
Το Πείραμα των Μνημονίων έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους τους εμπνευστές του μια και είχαν στοιχηματίσει πως εάν λειτουργούσε με τους Ελληνες θα μπορούσε να λειτουργήσει και με τους υπόλοιπους λαούς. Στη ζώνη του Ευρώ θα απομείνουν μόνο οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, δηλαδή το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου