Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Eξοδος-SALTO MORTALE ενώ η Ιταλία καταρρέει

https://kourdistoportocali.com/news-desk/exodos-salto-mortale-eno-italia-katarrei/
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Η Μέρκελ κινδυνεύει με ιστορικό διασυρμό καθώς ρισκάρει την διάλυση της Ευρώπης
Η βουλιμία της καθαρής εξόδου οδηγεί στην κόλαση των αγορών σε μια συγκυρία που η Ιταλία καταρρέει και η δήθεν επιτυχία του ελληνικού προγράμματος στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και μόνο.
Το δράμα στην περίπτωση της Ελλάδας στηρίζεται στην υποκρισία των εταίρων-δανειστών μας οι οποίοι επιτρέπουν να παιχτεί όλο αυτό το θέατρο της καθαρής εξόδου σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Κι αυτό γιατί είναι θανάσιμη υποκρισία να βγάζεις μια χώρα με 344 δις ευρώ χρέος στις αγορές που ήδη έχουν μυριστεί αίμα και καραδοκούν να εμφανισθεί το σαπάκι για να το κατασπαράξουν. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η εξαφάνιση της Μέρκελ  το τελευταίο διάστημα. Η αρχιτέκτονας της ψευδαίσθησης εξόδου η οποία επέτρεψε στην κυβέρνηση Σύριζα να πραγματοποιήσει αυτό το φορολογικό και ασφαλιστικό μακελειό δοξάζεται κρυβόμενη.
Η Μέρκελ και οι Βρυξέλλες γνωρίζουν πως το εγχώριο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος δεν μεταρρυθμίστηκε. Οι δημόσιοι υπάλληλοί του δεν αξιολογήθηκαν, κανείς δεν απολύθηκε και ακόμη κι εκείνοι που επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές παραμένουν στην θέση τους. Ερχεται τώρα η Μέρκελ και δίνει την δυνατότητα στον Τσίπρα να βγάλει το αμεταρρύθμιστο σαπάκι στις αγορές.
Πρόκειται για salto mortale ενός ολόκληρου λαού με την υπογραφή Τσίπρα και την ανοχή της Μέρκελ και των Βρυξελλών. Την ίδια στιγμή η έξοδος της Ελλάδας θα μπορούσε να δώσει και την χαριστική βολή στην Ενωμένη Ευρώπη και η Μέρκελ να γίνει η Γερμανίδα καγκελάριος που θα σφραγίσει την διάλυσή της. Η Μέρκελ κινδυνεύει με ιστορικό διασυρμό καθώς επί καγκελαρίας της ρισκάρει την διάλυση της Ευρώπης. Αυτή είναι η κατάσταση και είναι λογικό όσοι βρίσκονται σε θέση να γνωρίζουν τι μας περιμένει (όπως η υπάλληλος του υπ. Οικονομικών που δραπέτευσε από την Ελλάδα) να φροντίζουν να εγκαταλείψουν την οικονομία των ζωντανών-νεκρών.
Στο μεταξύ πρωτοφανής εκτόξευση του χρέους κεντρικής διοίκησης καταγράφεται στο 1ο τρίμηνο 2018, με βάση τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία του ΟΔΔΗΧ. Το συνολικό χρέος έχει αυξηθεί σε 3 μήνες από €329 δισ. σε €344 δισ.
Η κυβέρνηση προχωρά σε μεγάλο εσωτερικό δανεισμό για να χτίσει το περίφημο “μαξιλάρι” ασφαλείας, σκουπίζοντας κυριολεκτικά τα αποθεματικά περιφερειών, δήμων και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Από τις αρχές του 2017 έχει δανειστεί επιπλέον €12 δισ. σε μορφή repos, τα οποία στο σύνολό τους αγγίζουν τα €23 δισ.
Επίσης ο εξωτερικός δανεισμός της χώρας εμφανίζεται εξίσου αυξημένος κατά €7 δισ. σε σχέση με το τέλος του 2016. Τα περισσότερα χρήματα ελήφθησαν για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και επιστροφές φόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου