Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

MANA MOY EΛΛΑΣ…> Από τα Four Seasons των Ακηδων στα τουρκικά μπουντρούμια του Αγγελου και του Δημήτρη

https://kourdistoportocali.com/read-this/mana-moy-ellas/

ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ


Eχοντας ξοδέψει ιλιγγιώδη ποσά για να θωρακίσουμε την εθνική μας άμυνα, στην διάρκεια της μεταπολίτευσης, καταντήσαμε σήμερα ικέτες του Ερντογάν για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 22 χρόνια πριν θρηνήσαμε τους ήρωες των Ιμίων, όπως θρηνήσαμε και τον ήρωα πιλότο Κώστα Ηλιάκη. 
Δηλαδή παρότι ο ελληνικός λαός πληρώνει δεκαετίες τώρα τα τρις που έχουν δαπανηθεί για τα εξοπλιστικά κάθε λίγο χτυποκαρδούμε για μια πιθανή νέα απώλεια.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Το γιατί δεν έπιασαν τόπο τα ποσά που δαπάνησε η χώρα για εξοπλισμούς είναι κοινό μυστικό: Γιατί εδώ κυριαρχεί δεκαετίες τώρα η μίζα και η ρεμούλα. Γιατί ένα παρακράτος σεσημασμένων πολιτικών, καραβανάδων- που συμμετέχουν στις σχετικές επιτροπές- αλλά και εκδοτών και δημοσιογράφων ροκάνισαν τα δις που προορίζονταν για τους εξοπλισμούς με αποτέλεσμα να αφήσουμε την χώρα μας στην πραγματικότητα αθωράκιστη.
Οι Τούρκοι απέναντι όλο αυτό το διάστημα με τα αντισταθμιστικά που απαιτούσαν έστησαν την δική τους πολεμική βιομηχανία. Μέχρι και κατασκοπευτικά drones παράγουν, ενώ κυκλοφορεί σαν αστικός μύθος ότι ακόμη και ο ελληνικός στρατός αγοράζει φανέλες για τους φαντάρους από τουρκική βιομηχανία.

Τα τρωκτικά λοιπόν του υπ. Αμυνας άφησαν την χώρα γυμνή στις επιθετικές διαθέσεις των γειτόνων προσπαθώντας να ζήσουν το δικό τους αλά Ακη μεγαλείο. Το δικό τους μύθο με το δημόσιο χρήμα.
Κυριακή 11 Ιουλίου 2004. Four Seasons Hotel George V Paris. Με φόντο το βροχερό Παρίσι o περιβόητος γάμος του Ακη  και της εκλεκτής του, Βίκυς Σταμάτη. Από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που κάλυψαν τον γάμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος.
Aντί λοιπόν να σαπίζουν στην φυλακή όλοι όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα αλλά και εκείνοι που άρπαξαν τις μίζες για να επιλέξουν συγκεκριμένα εξοπλιστικά συστήματα αντί άλλων βρίσκονται στις τουρκικές  φυλακές οι δύο Ελληνες αξιωματικοί με τους μοιραίους πολιτικούς μας να αρκούνται σε κούφια λόγια χωρίς αντίκρυσμα.
                
Ποιο ήταν το τίμημα αυτής της ρεμούλας, της μίζας και της αρπαχτής;
Δύο οικογένειες, οι γονείς των Μητρετώδη και Κούκλατζη να μην ξέρουν εάν τα παιδιά τους θα επιστρέψουν κάποτε στα σπίτια τους. Εκείνη η περιπολία μοιάζει ατέλειωτη. Μέσα λοιπόν στην στεναχώρια τους βρήκα το κουράγιο να ευχαριστήσουν όλους όσους τους συμπαραστέκονται στον Γολγοθά τους:”Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους απανταχού Έλληνες για την αδιάλειπτη έκφραση της συμπάθειας και της συμπαράστασής τους, για τις ευχές και τις προσευχές και τα “δώρα” τους. Τους ευχόμαστε από καρδιάς, ο Αναστηθείς Κύριος να τους χαρίζει ψυχική και σωματική υγεία και πολλές χαρές στη ζωή τους”.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία ημέρα πριν το Πάσχα και μόλις την επομένη της συνάντησής τους με τον γιο τους, που μαζί με τον Άγγελο Μητρετώδη, παραμένουν, από την 1η Μαρτίου, κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης, οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη, αταλάντευτοι στη μέχρι σήμερα στάση τους, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους σε όλους όσοι προσεύχονται για τα παιδιά τους και μοιράζονται την αγωνία τους.
Παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι απροσδιόριστη η ημερομηνία της απαγγελίας του κατηγορητηρίου και ως εκ τούτου και της επιστροφής των παιδιών τους, δεν απευθύνουν έκκληση βοήθειας. Επιλέγουν να ευχαριστήσουν και να ευχηθούν για εκείνους που χωρίς να τους γνωρίζουν στέκονται δίπλα τους με ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα, μία προσευχή.
“Ανάσταση σημαίνει ελπίδα, θάρρος και άδολο ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο. Επί 37 ημέρες βλέπουμε το θάρρος των παιδιών μας και μοιραζόμαστε την ελπίδα τους και μαζί μ’ εμάς, από την πρώτη μέρα της φυλάκισής τους, γονείς από κάθε άκρη της Γης. Σ’ αυτή την τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη διαδρομή προς τη δικαίωση και την επιστροφή των παιδιών μας στην πατρίδα, κοντά μας, το ευχαριστώ και οι ευχές μας προς όλους όσοι έγιναν συνοδοιπόροι μας, είναι απλά μία βαθιά και ειλικρινής ανάγκη”, εξηγεί ο κ. Κούκλατζης.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου