Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Ξεχασμένοι Ήρωες… Ο Υπολοχαγός Παπαγεωργίου διέκοψε την άδεια του & επέστρεψε στη Κύπρο να πολεμήσει!

Ο Ήρωας Υπολοχαγός Παπαγεωργίου : Διέκοψε την άδειά του για τον γάμος της Αδερφής του , επέστρεψε στη Κύπρο ,Πολέμησε και έπεσε στα Άγια χώματα της Μεγαλονήσου στις 8 Αυγούστου 1964!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ  ¨ο Υπολοχαγός Νικόλαος Παπαγεωργίου, που έπεσε στον Λωρόβουνο, είχε πάρει άδεια τις μέρες εκείνες για το γάμο της αδελφής του στο Αίγιο, αλλά την διέκοψε για να επιστρέψει στην Κύπρο. Και την επομένη της άφιξής του σκοτώθηκε.
ΠΡΙΝ την επίθεση για κατάληψη του Λωρόβουνου, γυμνός από τη μέση και πάνω ο ήρωας Παπαγεωργίου, αγέρωχος, ενθουσιώδης και με το πιστόλι στο χέρι, είχε ρωτήσει τους στρατιώτες του: «Και τώρα, πώς θ’ ανεβούμε παιδιά;».
Αυτοί κοίταγαν ο ένας τον άλλο, Στρατιώτες μόλις  40 ημερών, όπως ήσαν. Κάποιος πρόλαβε να πει «φάλαγγα κατ’ άνδρα», οπότε ο ήρωας Υπολοχαγός Παπαγεωργίου φώναξε: «Με την ελληνική ψυχή θ’ ανεβούμε παιδιά, με τη ψυχή μας!». Οι στρατιώτες έγιναν τότε λιοντάρια στη ψυχή κι ανέβηκαν στο Λωρόβουνο, όπου ο Παπαγεωργίου υπήρξε ο πρώτος νεκρός!..
ΣΤΙΣ 8 Αυγούστου 1964, η 31η Μ.Κ. μετά από ανυπέρβλητη προσπάθεια, κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας ύψωμα «Λωρόβουνος», προπύργιο των Τούρκων τρομοκρατών. Λίγο πριν την κορυφή του βουνού έπεσαν μαχόμενοι ο Ελλαδίτης Υπολοχαγός Νικόλαος Παπαγεωργίου και οι Κύπριοι εθνοφρουροί Γεώργιος Απλικιώτης και Μιχάλης Κουσουλίδης.
Τιμώντας την μνήμη των θυσιασθέντων καταδρομέων  στη μάχη του Λορόβουνου ο Παγκύπριος  Σύνδεσμος Έφεδρων Καταδρομέων πραγματοποίησε διάφορες εκδηλώσεις .
Πηγή: veteranos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Agriniopestcontrol

Το κανάλι μου στο YouTube

Το κανάλι μου στο YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZBMrEHAv1uMF9S-7t7fMIQ

Εσπερινός στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Νέας Αβώρανης Αγρινίου (video - fotos)

Μέγας πανηγυρικός μετ' αρτοκλασίας τελέστηκε την Πέμπτη το απόγευμα στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Νέα Αβώρανη Αγρινίου. Πολύς ο κ...