Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τον Υπουργό Οικονομίας: Έχετε προβλέψει το αλαλούμ που θα επικρατήσει με την απελευθέρωση της πώλησης των Κόκκινων Δανείων;



ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  προς τον Υπουργό Οικονομίας
Θέμα:  Έχετε προβλέψει το αλαλούμ που θα επικρατήσει  με την απελευθέρωση της πώλησης των Κόκκινων Δανείων?
 
Σήμερα Κυριακή 22/5/ 2016 ψηφίζεται το 3ο Μνημόνιο από την Ολομέλεια της Βουλής  ,  που κατά γενική ομολογία είναι το πιο σκληρό,  ακόμα και από τα δυο προηγούμενα μνημόνια  που ψηφίστηκαν κατά την περίοδο 2009-2012.
Όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε , από την Δευτέρα τίποτα  πλέον για τους δανειολήπτες  δεν θα είναι το ίδιο , αφού πλέον τα  ληξιπρόθεσμα χρέη( Κόκκινα η πράσινα) θα βρεθούν  σε «εξωτερικά χέρια» .( Funds)
Όπως καταλαβαίνετε τα τηλέφωνα έχουν σπάσει από δανειολήπτες και  υπάρχουν  πολλά ερωτηματικά.
Ένα από αυτά είναι και   το παρακάτω και σας το καταθέτω προς ενημέρωση σας αλλά περιμένοντας και απάντηση , προκειμένου να ενημερώσουμε τους δανειολήπτες .
 Σε περίπτωση λοιπόν , που ένας δανειολήπτης έχει ένα ληξιπρόθεσμο χρέος 5.000 ευρώ από καταναλωτικό δάνειο σε ένα πιστωτικό ίδρυμα .
 Και στο συγκεκριμένο  χρέος είχε  μια πρόταση από την τράπεζα η μέσο εισπρακτικής εταιρείας να αποπληρωθεί  με 24 δόσεις από 1/6/2016 με δόση 100 ευρώ μηνιαίως   και συμφώνησε για την πληρωμή: 24x100= 2.400 ευρώ .
Ο Δανειολήπτης αφού συμφωνεί  , ξεκινά  ως συνεργάσιμος δανειολήπτης να  πληρώνει κανονικά τις δόσεις  του από 1/7/2016 .
Και εδώ πλέον υπάρχουν τα εξής ερωτήματα  κ Υπουργέ :
Εάν , το συγκεκριμένο δάνειο  από 1/1/2018  θα πουληθεί σε ξένα Funds  ως Κόκκινο η ως  Πράσινο ?
Εάν , Θα πουληθεί στο ποσό που έχει παραμείνει ακόμα προς εξόφληση  η στο αρχικό ποσό των 5.000 ευρώ,  μείον το ποσό αποπληρωμής από τις δόσεις που έχουν καταβληθεί ?
Εάν , έχετε  προβλέψει το αλαλούμ που θα επικρατήσει   η εάν  υπάρχει απλώς η λογική : Εμείς «απλώς πουλάμε» και ας τα ξεμπερδέψουν τα πράγματα,  δανειολήπτες και ξένα Funds?
Με εκτίμηση
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος
Ειδικός Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου