Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Κρύβουν την αλήθεια και εμπαίζουν υποκριτικά το δύσμοιρο ελληνικό λαό

http://online-pressblog.blogspot.gr/2015/02/blog-post_621.html


Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα κείμενα φωτιά από τους Μανώλη Γλέζο και Μίκη Θεοδωράκη, αμφότεροι ιστορικά στελέχη της αριστεράς, με τη δική τους πολυκύμαντη ιστορική διαδρομή και προσφορά στον τόπο. Η κριτική τους στη συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ και τους πιστωτές της Ελλάδας μέσω Eurogroup, υπήρξε οξύτατη και ιδίως του Μανώλη Γλέζου άκρως αιχμηρή. Γράφει ο Μανώλης Γλέζος στο κείμενό του: «Η μετονομασία της τρόικας σε θεσμούς, του μνημονίου σε συμφωνία και των δανειστών σε εταίρους όπως και όταν βαπτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζει την προηγούμενη κατάσταση.


Δεν αλλάζεις, βέβαια και την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: Καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας … Καταργούμε τα μνημόνια και την τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας, την επόμενη μέρα των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την τρόικα και τις συνέπειές της.

 Πέρασε ένας μήνας και ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα. Απ’ την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ απ’ τον ελληνικό λαό διότι συνέργησα σ’ αυτή την ψευδαίσθηση…». Τη σφοδρότατη δήλωση του Μανώλη Γλέζου, λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε άρθρο του Μίκη Θεοδωράκη, στην προσωπική του ιστοσελίδα, γράφοντας τα εξής αξιοσημείωτα: «… Κι όμως υπάρχει ελπίδα. Κι αυτή είναι να βρουν οι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμη να πουν έστω και τώρα “ΟΧΙ” στο “ΝΕΙΝ” του Σόιμπλε. 
Να οχυρωθούν στην εθνική νομιμότητα που τους προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή και να στραφούν αποφασιστικά στο λαό και στον εθνικό μας πλούτο, που κακώς-πολύ κακώς-τον αγνοούν επιδεικτικά… 
Θα πρέπει όμως, … να καταργήσουν άμεσα όλα τα μέτρα των μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, για την οποία δεν άκουσα ως τώρα να γίνεται λόγος…».
Παράλληλα, με τους Γλέζο και Θεοδωράκη, βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης και Γιώργος Κατρούγκαλος ή βουλευτές σαν τους Σοφία Σακοράφα, Κώστα Λαπαβίτσα, Αλέξη Μητρόπουλο και αρκετούς άλλους, με δηλώσεις τους εξέφρασαν τις εντονότατες επιφυλάξεις τους, για τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου του 2015. Καλοδεχούμενες οι όποιες κριτικές, ευπρόσδεκτες οι πομπώδεις επικρίσεις και μπράβο στους νεοκαρεκλοκένταυρους της αριστερής κυβερνητικής εξουσίας (Λαφαζάνης και σία), που σήκωσαν τα λάβαρα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά του ξένου κατακτητή. Την αλήθεια όμως που όλα τα κόμματα υποκριτικά κρύβουν, εμπαίζοντας το δύσμοιρο ελληνικό λαό, είναι ότι η ηγέτιδα των προστάτιδων δυνάμεων Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ), κάνουν κουμάντο στο προτεκτοράτο η Ελλάς και με τους αχυρανθρώπους τους ελέγχουν τα πάντα στον ελλαδικό χώρο. 
Οι ΗΠΑ καθάρισαν για την παράταση του μνημονίου στο Eurogroup και οι ΗΠΑ διαθέτουν τους μηχανισμούς για αντράκια σαν τους ΓΑΠ, Σαμαρά, Βενιζέλο, Τσίπρα, να τους ελέγχουν από την κορυφή μέχρι τα νύχια. 
Όποιος πιστεύει ότι στην αποικία χρέους η Ελλάς, με ένα δημόσιο χρέος που ενδέχεται να προσεγγίζει πλέον τα 600 δις ευρώ, κάνουν κουμάντο τα κόμματα που ανεβαίνουν στην κυβερνητική εξουσία, οικτρά πλανώνται. 
Κουμάντο κάνει ο μεγάλος Βεζίρης, οι ΗΠΑ, με τα ανδρείκελα που έχει διάσπαρτα στον κρατικό μηχανισμό, τις τράπεζες και στα διάφορα κανάλια της ελληνικής οικονομίας. Κάποιοι βουλευτές, κάποια στελέχη του κομματικού σωλήνα, κάποιοι θεσιθήρες, κυκλοφορούν γύρω μας, για τον ημερήσιο χαβαλέ, στα ράδια και τις τηλεοράσεις. 
Είναι το λίπασμα για να συντηρείται το σύστημα και να πιστεύουν οι αδαείς πολίτες ότι υπάρχουν και κάποιοι νταήδες που πολεμάνε τους ξένους κατακτητές. Ξεχάστε το, το παιχνίδι είναι και στημένο και πουλημένο. 
Όσοι αμφιβάλλουν, ας μελετήσουν την πολιτική ιστορία του νεώτερου ελληνικού κράτους και τον ρόλο των προστάτιδων δυνάμεων στην αποικία η Ελλάς και θα καταλάβουν το νόημα των ανωτέρω λεχθέντων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου