Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Το μήνυμα συμπαράστασης της Πενέλοπε Κρουζ για τους Κεφαλονίτες!


Τα γαλαζοπράσινα νερά της Κεφαλονιάς έχουν αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς διάσημους. Από τον Σον Κόνερι ως την Madonna και από τον Τομ Χανκς ως τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, δεκάδες «επώνυμοι» επισκέπτες του νησιού έγιναν ο λόγος που η φήμη του νησιού ταξίδεψε πέρα από τα σύνορα. Φήμη που βέβαια εκτοξεύθηκε με τα γυρίσματα της ταινίας «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» στην Κεφαλονιά.

Τότε γνώρισε το νησί και η Πενέλοπε Κρουζ, που δεν το ξεχνά και έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους Κεφαλονίτες που δοκιμάζονται έπειτα από το «χτύπημα» του Εγκέλαδου. «Εχω τις καλύτερες αναμνήσεις από την Κεφαλονιά αλλά και από τους ευγενικούς και ανοιχτόκαρδους κατοίκους της», είπε η διάσημη ηθοποιός στο «Εθνος».

«Ελπίζω όσοι ταλαιπωρούνται από το σεισμό να καταφέρουν σύντομα να σταθούν στα πόδια τους. Τους σκέφτομαι και τους στέλνω τις πιο ζεστές ευχές μου», πρόσθεσε η Πενέλοπε Κρουζ που βρέθηκε στο νησί το 2000 για τα γυρίσματα της ταινίας με συμπρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ.
iefimerida.gr

Από την άλλη, η επιδείνωση του καιρού δυσχεραίνει τους ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια - Εντονότερο το πρόβλημα στον δήμο Παλικής - «Το μεγαλύτερο πρόβλημα στα σπίτια που είχαν κεραμίδια στη στέγη τους και από το σεισμό έφυγαν», είπε στο protothema.gr ο δημοτικός σύμβουλος της Παλικής, Βασίλης Ρουχωτάς

Την κακοκαιρία ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τώρα οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και ειδικότερα όσοι κατοικούν στο δήμο Παλικής στο Ληξούρι που επλήγησαν περισσότερο από τον εγκέλαδο.

Στο κλειστό γυμναστήριο, εκεί όπου έχει εγκατασταθεί και το γηροκομείο, στα πλοία που έχουν έρθει για τους σεισμόπληκτους, στα αυτοκίνητά τους, αλλά και σε σπίτια συγγενών και φίλων θα περάσουν τις ημέρες της κακοκαιρίας οι Κεφαλονίτες τα σπίτια των οποίων χτυπήθηκαν από το σεισμό και από τον πρώτο έλεγχο των μηχανικών έχουν κριθεί ακατάλληλα.

Όπως είπε στο protothema.gr ο δημοτικός σύμβουλος της Παλικής και πρώην δήμαρχος Ληξουρίου κ. Βασίλης Ρουχωτάς «αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι για τα σπίτια που είχαν κεραμίδια στη στέγη τους και από το σεισμό έφυγαν. Αυτά τα σπίτια δεν έχουν ακόμη αποκατασταθεί εκτός από λίγα για τα οποία φρόντισαν οι ιδιοκτήτες τους. Οι περισσότεροι που δεν μπορούν να μείνουν μέσα στις οικίες τους θα πάνε ή σε σπίτια φίλων και συγγενών ή στο κλειστό γυμναστήριο όπου μπορούν να περάσουν λίγες ώρες. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι οι οποίοι ενώ τα σπίτια τους χαρακτηρίστηκαν κίτρινα φοβούνται να επιστρέψουν και παραμένουν στα αυτοκίνητά τους, αλλά αυτοί είναι πολλοί λίγοι».

Αυτή τη στιγμή στο νησί συνεχίζονται οι έλεγχοι στα δημόσια κτίρια αλλά και στα σπίτια των σεισμοπλήκτων, ενώ η γη συνεχίζει να χορεύει κάτω από τα πόδια τους με μικρούς μετασεισμούς. Ωστόσο, η επιδείνωση του καιρού δυσχεραίνει τους ελέγχους σε σπίτια και δημόσια κτίρια, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές δημιουργούν έναν επιπλέον παράγοντα ανησυχίας στους κατοίκους.

«Επειδή ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να επισκευάσει τις στέγες όλων πολλοί είναι εκείνοι που από μόνοι τους είτε με νάυλον είτε με άλλα κεραμίδια προσπαθούν να καλύψουν τις τρύπες στις στέγες τους. Φυσικά με τη βροχή και τους δυνατούς αέρηδες αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει. Οπότε όσοι δεν προλάβουν να φτιάξουν τις στέγες τους θα καταφύγουν σε άλλες λύσεις» επισημαίνει ο κ. Ρουχωτάς.

Σύμφωνα με το δελτίο καιρού, στην Κεφαλονιά αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι του Σαββάτου και μετά θα βρέξει, ενώ οι βροχές μέσα στη νύχτα θα ενταθούν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς. Την Κυριακή στο νησί αναμένονται νεφώσεις με βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη οπότε και ο καιρός θα αρχίζει να φτιάχνει

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου