Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Φυλακή θα πηγαίνουν οι φοροφυγάδες ακόμα και αν πληρώνουν!!!

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1409.html

Σύμφωνα με νέο σχέδιο νόμου, οι διώξεις εναντίον των πολιτών που φοροδιαφεύγουν, δεν θα αναστέλλονται ακόμη και αν οι παραβάτες δεχθούν να πληρώσουν ή προσφύγουν στα δικαστήρια. Παράλληλα, προβλέπεται άμεση δήμευση της περιουσίας, καθώς και αναγκαστική υποθήκευση περιουσιών για να εξασφαλίσει το δημόσιο τις παράλογες απαιτήσεις του.

Η εφημερίδα Realnews αποκαλύπτει το νέο σχέδιο νόμου για τη φοροδιαφυγή. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα πάει στη Βουλή το νέο ποινολόγιο για τους φοροοφειλέτες. 

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου "οι διώξεις δεν θα αναστέλλονται ακόμη και αν οι παραβάτες δεχθούν να πληρώσουν ή προσφύγουν στα δικαστήρια", ενώ ορίζεται ότι "με την εφαρμογή του νόμου σταματούν οι διοικητικοί συμβιβασμοί και η παροχή ευνοϊκών κινήτρων για όσους αποκρύπτουν φόρους".

Παράλληλα, προβλέπεται "άμεση δήμευση κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, "ξέπλυμα" μαύρου χρήματος ή για ψευδείς δηλώσεις πόθεν έσχες".

Επιπλέον, θα "υποθηκεύεται η περιουσία των φοροφυγάδων που συλλαμβάνονται ώστε το Δημόσιο να εξασφαλίζει έσοδα έναντι των οφειλών τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου