Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Νέες θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο της Νταϊάνα

Παραμονές της 16ης επετείου του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μια νέα αποκάλυψη απειλεί να δυναμιτίσει τα αποτελέσματα των τριών επίσημων ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για τα αίτια του θανάτου της και να πυροδοτήσει εκ νέου θεωρίες συνωμοσίας για το άδοξο τέλος της. Τα νέα στοιχεία που εξετάζει η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή η βρετανική ταμπλόιντ «Sunday People» και αναπτύσσονται σε βάθος στο βιβλίο του Αλαν Πάουερ «Η Συνωμοσία κατά της Πριγκίπισσας Νταϊάνας» («The Princess Diana Conspiracy»), το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 29 Αυγούστου, δύο ημέρες πριν από την επέτειο του θανάτου της.
Βάσει των νέων αποκαλύψεων, το τραγικό τροχαίο της Ποντ ντ’ Αλμά, που στοίχισε τη ζωή της πριγκίπισσας, του συντρόφου της, Ντόντι αλ Φαγέντ, και του οδηγού τους, Πολ Ανρί (ήταν υπεύθυνος Ασφαλείας του ξενοδοχείου «Ritz»), «σκηνοθετήθηκε» από μια υπηρεσία των ειδικών δυνάμεων της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας της Βρετανίας (RAF), που ελάχιστοι γνωρίζουν την ύπαρξή της και είναι γνωστή ως «Η Προσθήκη». Η υπηρεσία αυτή αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας «βρόμικες» δουλειές και εν συνεχεία φροντίζει να συγκαλύπτει τα εγκλήματά της παρουσιάζοντάς τα ως αυτοκτονίες ή τροχαία δυστυχήματα.
Το γεγονός ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέλαβε να ερευνήσει την καταγγελία δείχνει ότι η θεωρία αυτή δεν είναι τόσο «τραβηγμένη από τα μαλλιά» όσο ενδεχομένως ακούγεται. Η επτασέλιδη επιστολή που περιέχει τη συγκλονιστική αποκάλυψη κατατέθηκε σε βρετανικό στρατοδικείο τον Σεπτέμβριο του 2011, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει η δίκη του λοχία Ντάνι Νάιτινγκεϊλ, ο οποίος τον περασμένο μήνα καταδικάστηκε σε διετή φυλάκιση για κατοχή όπλου και πυρομαχικών στο σπίτι του στο Χέρφορντ. Αποστολέας της επιστολής ήταν η πρώην σύζυγος του συγκατοίκου του «Στρατιώτη Ν», ο οποίος αντιμετώπισε και ο ίδιος κατηγορίες για το ίδιο αδίκημα, αλλά έχει αποφυλακιστεί υπό όρους.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν στο δικαστήριο η πρώην σύζυγος και τα πεθερικά του «Στρατιώτη Ν», τους είχε αποκαλύψει ότι το τροχαίο στο οποίο σκοτώθηκε η Νταϊάνα είχε στηθεί από τη συγκεκριμένη υπηρεσία της RAF. Είχε αναφέρει μάλιστα ότι η διαδικασία για τέτοιου είδους αποστολές γίνεται με το εξής τελετουργικό: υπάρχει ένα ταχυδρομικό κουτί στο οποίο οι επικεφαλής της ομάδας ρίχνουν ένα γράμμα που περιέχει οδηγίες για τη «δουλειά» που πρέπει να γίνει και όποιο μέλος της ομάδας έχει ανάγκη από χρήματα αναλαμβάνει την αποστολή με σκοπό να κερδίσει έξτρα αμοιβή, η οποία καθορίζεται από τη σπουδαιότητα και την επικινδυνότητα του εγχειρήματος. Ο ίδιος είχε αποκαλύψει και το όνομα του αξιωματούχου ο οποίος ανέλαβε την εξόντωση της πριγκίπισσας, αλλά το όνομά του έχει αφαιρεθεί από το έγγραφο που υπέβαλε η αρμόδια υπηρεσία της RAF στο στρατοδικείο.
Σύμφωνα με το βιβλίο του Πάουερ, ο εκτελεστής της RAF ήταν μεταμφιεσμένος σε παπαράτσο και με έναν προβολέα υψηλής εμβέλειας τύφλωσε τον οδηγό της μοιραίας Mercedes στην οποία επέβαιναν η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγέντ, με αποτέλεσμα ο Ανρί να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να προσκρούσει με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων στο 13ο στύλο της παρισινής σήραγγας.
Τα βρετανικά ΜΜΕ στην πλειονότητά τους υποδέχθηκαν επιφυλακτικά τη νέα αποκάλυψη, η οποία έρχεται στο φως 16 χρόνια μετά το θάνατο της 36χρονης τότε πριγκίπισσας, που επήλθε από ρήξη αορτής λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση. Να σημειωθεί ότι και οι τρεις επίσημες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν για τα αίτια του τροχαίου που έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε δόλος παρά ένας μεθυσμένος οδηγός, ο οποίος οδηγούσε με ιλλιγγιώδη ταχύτητα στη σήραγγα-καρμανιόλα όπου τα τελευταία 15 χρόνια έχουν σημειωθεί 34 σοβαρά τροχαία με οκτώ θανάσιμους τραυματισμούς.
Οπως επισημαίνει η Βρετανίδα δημοσιογράφος και συγγραφέας Τίνα Μπράουν στη διαδικτυακή εφημερίδα «Daily Beast», καμία μυστική υπηρεσία του κόσμου δεν θα μπορούσε να «μαγειρέψει» τόσο ιδανικά όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που οδήγησαν την πιο πολυφωτογραφημένη γυναίκα του κόσμου και το συνοδό της στο τραγικό τέλος τους. Ουδείς μπορούσε να γνωρίζει ότι ο Αλ Φαγέντ θα επέλεγε για οδηγό του τον Ανρί τρεις ώρες αφότου είχε σχολάσει από την υπηρεσία του και είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ σε συνδυασμό με αντικαταθληπτικά χάπια, ότι θα επέλεγε τη λιγότερο πιθανή διαδρομή για τον προορισμό τους, ότι θα τους καταδίωκαν με άγριες διαθέσεις δεκάδες παπαράτσι και, πάνω απ’ όλα, ότι η πριγκίπισσα και ο σύντροφός της δεν θα φορούσαν ζώνες ασφαλείας…
Οι 5 διασημότερες θεωρίες συνωμοσίας για το τροχαίο
1. Η καταδίωξη από τους παπαράτσι
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ που κατηγορήθηκαν για το θάνατο της πριγκίπισσας ήταν οι παπαράτσι που την ακολουθούσαν παντού. Το μοιραίο βράδυ κατεδίωξαν τη Mercedes με πρωτοφανές θράσος και αυτό ανάγκασε τον οδηγό της να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα. Μερίδιο ευθύνης είχε βεβαίως και η ίδια η πριγκίπισσα, η οποία επιδίωξε να προβάλει στα ΜΜΕ το ειδύλλιο της με τον Αλ Φαγέντ όσο απολάμβαναν τις διακοπές τους στη Γαλλία, επειδή ήθελε να προκαλέσει τη ζήλια του πραγματικού έρωτά της, του Πακιστανού καρδιοχειρουργού Χασνάτ Χαν, με τον οποίο είχε χωρίσει ένα μήνα νωρίτερα, επειδή εκείνος δεν άντεχε να έχει μια τόσο διάσημη γυναίκα στο πλευρό του.
2. Η εντολή από το Μπάκιγχαμ
Η ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ θεωρία είναι αυτή που θέλει τον πρίγκιπα Φίλιππο, σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ, να έδωσε στις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας την εντολή να εξοντώσουν την πριγκίπισσα επειδή, αν και μητέρα του μελλοντικού βασιλιά της χώρας (του πρίγκιπα Ουίλιαμ), περίμενε παιδί από τον Αλ Φαγέντ, ο οποίος ήταν μουσουλμάνος. Οι φήμες περί εγκυμοσύνης της πριγκίπισσας διαψεύστηκαν και από τις τρεις επίσημες έρευνες. Την άποψη ότι στην υπόθεση είχαν αναμιχθεί πράκτορες της MI6 είχε διατυπώσει και ο πρώην πράκτορας της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας Ρίτσαρντ Τόμλινσον, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το δυστύχημα προκλήθηκε επειδή κάποιο αυτοκίνητο που ακολουθούσε τη Mercedes τύφλωσε με προβολέα μεγάλης εμβέλειας τον Ανρί, τον οποίο μια παραλλαγή αυτής της θεωρίας θέλει να δούλευε για λογαριασμό των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.
3. Οι εχθροί του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ
Η ΘΕΩΡΙΑ αυτή πρεσβεύει ότι ο πανίσχυρος επιχειρηματίας Μοχάμεντ αλ Φαγέντ είχε δημιουργήσει πολλούς εχθρούς την περίοδο που έκανε παράνομο εμπόριο όπλων με τονΑντνάν Κασόγκι και αυτοί αποφάσισαν να τον εκδικηθούν σκοτώνοντας το γιο του, Ντόντι. Οσο για την Νταϊάνα, ήταν παράπλευρη απώλεια…
4. Ο φωτορεπόρτερ-εκτελεστής
ΣΥΜΦΩΝΑ με μια θεωρία που προωθούσε επί σειράν ετών ο Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, το λευκό Fiat Uno που συνέβαλε στην τρελή πορεία της Mercedes -αφού χτύπησε το πίσω δεξί φτερό της κλάσματα του δευτερολέπτου πριν από τη μοιραία πρόσκρουση- ανήκε στο Γάλλο παπαράτσο και ιδρυτή του πρακτορείου Sipa Press, Ζαν Πολ Αντανσόν. Σύμφωνα με το Βρετανό συγγραφέα Ντέιβιντ Κοέν, ο Αντανσόν, εκτός από διάσημος παπαράτσο, λειτουργούσε και ως εκτελεστής για λογαριασμό των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι μεταξύ άλλων είχε εκτελέσει το Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Πιερ Μπερεγκοβουά, την τραγουδίστρια Νταλιντά, τον τραγουδιστή Κλοντ Φρανσουά και την πορνοστάρ Λολό Φεράρι. Το 2000 βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός κάτω από ύποπτες συνθήκες που παραπέμπουν σε εκτέλεση.
5. Το σκηνοθέτησε η ίδια η Νταϊάνα
Η ΠΙΟ ΤΡΕΛΗ θεωρία θέλει την ίδια την πριγκίπισσα Νταϊάνα να σκηνοθέτησε το θάνατό της για να ξεκινήσει μια νέα ζωή με τον Ντόντι κάπου όπου δεν τους αναγνωρίζει κανείς.
(από τον Τύπο της Κυριακής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου