Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Να είστε σίγουρος κ. Διοικητά του ΙΚΑ ότι πάλι θα Ταλαιπωρηθούμε

Άρθρο του Φώτη Αλεξόπουλου
Πολιτευτή Νομού Ηλείας
Γραμματέας για θέματα Τ.Α ΙΝΚΑ/Γενική
Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Αγίας Παρασκευής
 
ΘΕΜΑ:  « Να είστε σίγουρος κ. Διοικητά του ΙΚΑ ότι πάλι θα Ταλαιπωρηθούμε»
 154605_3641983662128_2143004698_n.jpg
Με ενδιαφέρον παρακολούθησα την  δημόσια  τοποθέτηση του Διοικητή του ΙΚΑ Κ. Ροβέρτου   Σπυρόπουλου, για την  Απογραφή των 4.000.000 Ασφαλισμένων του Οργανισμού..
Να αποκατασταθούν Οι Αδικίες δήλωσε, ο Κ. Διοικητής του ΙΚΑ..
Δεν θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι κατά την διαδικασία απογραφής,  είπε ο κ. Διοικητής ..
Το έχουμε ακούσει πολλές φορές και Ίσως  για αυτό δεν το πιστεύουμε κ. Διοικητά …
Συγχωρήστε μας , άλλα μια και μιλήσατε για Αδικίες , ας αναφέρουμε ότι  ως αδικία μπορεί να χαρακτηριστεί  , και το γεγονός ότι: Eνας ασφαλισμένος στο ΙΚΑ ,που από το 1993 μέχρι σήμερα  ,δεν έχει κάνει χρήση των παροχών Υγείας και Υπηρεσιών του ,  συνεχίζει  να ταλαιπωρείται για μια απλή  εξέταση, για ένα απλό Ραντεβού ?
Μήπως επιτέλους πρέπει να γίνει πραγματικότητα η Κάρτα Υγείας του Πολίτη?
Αδικία μπορεί να χαρακτηριστεί κ Διοικητά και το Παράδειγμα : ότι ένας ασφαλισμένος του Ο.Α.Ε.Ε (Πρώην ΤΕΒΕ), ουδέποτε ,  έχει κάνει χρήση  του Δικαιώματος του για παροχή Υπηρεσιών ,άλλα σήμερα Διώκεται ποινικά  και απειλείται με φυλάκιση για ένα χρέος των 3.200 ευρώ ..  …Λόγο Κρίσης και όχι ασυνέπειας !
Μήπως αυτός  ο ασφαλισμένος  θα μπορούσε  να έχει,  έκπτωση στην καταβολή της Διμηνιαίας Καταβολής στον Ο.Α.Ε.Ε?
Αδικία ,δεν είναι να μην υπάρχει «διαχωριστική Γραμμή» σε αυτούς….. «που όπως λέει χαρακτηριστικά  ο Υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης « (Πάνε για “ψύλλου πήδημα” στον Γιατρό) …..και σε αυτούς, που δεν έχουν κάνει χρήση των Παροχών επί μια εικοσαετία ούτε μια φορά?   
 
Αδικία δεν είναι κ. Διοικητά , να «πληρώνει» το «μάρμαρο» , πάντα  ο Ασφαλισμένος και τα Προστατευόμενα μέλη του , όταν διαπιστώνει ότι η εταιρεία, που εργάζεται χρόνια Τώρα , δεν του κόλλησε ούτε ένα ένσημο?
Δεν νομίζετε ότι ήρθε η Ώρα,  για να προστατεύουν οι εργαζόμενοι  και τα έσοδα των Ασφαλιστικών Ταμείων , να δημιουργηθεί επιτέλους η ηλεκτρονική (AS.FO)  Καρτέλα των Επιχειρήσεων ? Ποιος Έφυγε, ποιος προσλήφθηκε, αν καταβλήθηκαν οι συνδρομές στα ασφαλιστικά Ταμεία , το Φ.Π.Α κ.λ.π …
Είναι δυνατόν κ. Διοικητά, να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Δημοσίου, Εταιρεία ,που χρωσταει τα ¨μαλλιά της Κεφαλής της»?  
Πάντα μένει «απέξω» ο Σωστός και ο Τυπικός Επιχειρηματίας ..
 Ξέρετε κ Διοικητά ,ταπεινή μου γνώμη είναι ότι, ποτέ το Πολιτικό μας σύστημα δεν ήθελε την ηλεκτρονική καταχώρηση ..
Οι λόγοι είναι οι γνωστοί : Προκειμένου να μπορεί να παρεμβαίνει εκεί όπου Ήθελε και ότι ώρα ήθελε …
Αν και έγιναν προσπάθειες από πολλά συναρμόδια υπουργεία για Ηλεκτρονικές καταχωρήσεις ,πάντα το Πρόβλημα ήταν να μπορεί να υπάρχει ένα “κενό”, ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει ο Πολιτικός για το Καθιερωμένο “εκλογικό ρουσφέτι” …
Αυτός ήταν ο Κύριος λόγος που δεν δούλεψε ποτέ ένα οργανωμένο Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης των Δημοσίων Αρχείων  των Δ. οργανισμών στην Χώρα μας ….Και φυσικά το Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ως «Παλιός Κοινοβουλευτικός»  …
Όσο λοιπόν, δεν θα υπάρχει ρήξη με το Πολιτικό Κατεστημένο ,  να είστε σίγουρος ότι η Αδικία θα εξακολουθεί να Υφίσταται .
Είμαι σίγουρος λοιπόν , για μια ακόμη φορά , ότι θα ταλαιπωρηθούν οι ασφαλισμένοι και θα ταλαιπωρηθούν αφάνταστα , με ουρές , σπρωξίματα κ.λπ , που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Γκισέ του ΙΚΑ τα τελευταία χρόνια..   
Μετά Τιμής
Φώτης Αλεξόπουλος
Αγία Παρασκευή 22/8/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου