Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

ΠΑΟΚ για αστέρια!

Ο ΠΑΟΚ  πήρε χθες ένα μεγάλο αποτέλεσμα: 1-1 κόντρα στη  Σάλκε για τα πλέι οφ του Champions League, χάρη στο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή του Στοχ, ένα σουτ που κατέληξε σε ένα υπέροχο γκολ στο 73’.
Απομένουν 90 λεπτά την άλλη Τρίτη στον επαναληπτικό. Αν και η Τούμπα θα είναι άδεια ο ΠΑΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία να πανηγυρίσει την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.
Ο Φαρφάν είχε ανοίξει το σκορ για τη Σάλκε στο 32’. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε αμυντικά, όχι όμως παθητικά. Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω.  Απόλυτος νικητής στη μάχη των πάγκων ο Στέφενς, ο οποίος με άριστο κοουτσάρισμα και φρεσκάρισμα στην ομάδα (δύο αλλαγές στο 60΄), πήρε το μάξιμουμ από το σημερινό παιχνίδι.
Στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ως πρόθεση να αιφνιδιάσει την Σάλκε, κάτι που δεν κατάφερε. Στη συνέχεια οι Γερμανοί άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοση τους, να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να εγκαθίστανται έξω από την περιοχή του Χακόμπο.
Η Σάλκε δημιουργούσε υπερφόρτωση στη δεξιά πλευρά της, με στόχο να εκμεταλλευτεί τις μέτριες αμυντικές ικανότητες του Λίνο και την ταχύτητα του Φαρφάν. Από τα πόδια του τελευταίου ήρθε και το τέρμα που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Μετά από μία σύγχυση στα καρέ του ΠΑΟΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Περουβιανο επιθετικό, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε και άνοιξε το σκορ,
Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ανεβάσει την άμυνά του λίγο πιο ψηλά. Στα πρώτα λεπτά αυτό λειτούργησε όμως παρόλα αυτά δεν ήρθε κάποια καλή φάση για την ομάδα του Στέφενς. Ο Ολλανδός τεχνικός πέρασε τον Κάτσε σαν τρίτο χάφ στον άξονα και «μάζεψε» τον ΠΑΟΚ λίγο περισσότερο, δίνοντας περισσότερη ελευθερία κινήσεων στους Στοχ και Λούκας και παράλληλα έβγαλε τον Σαλπιγγίδη που δεν έδειχνε να έχει δυνάμεις να κυνηγήσει το γκολ, βάζοντας τον Αθανασιάδη.
Το αποτέλεσμα ήταν ο  Στοχ να βρει χώρους και να δοκιμάσει να σουτάρει από μακριά. Ο Σλοβάκος βρήκε χώρο, το δοκίμασε και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Χίλντεμπραντ, «παγώνοντας» την «Φέλτινς Αρένα».
Οι Γερμανοί άρχισαν να πιέζουν αφόρητα έως το τέλος του ματς, κέρδισαν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα ακόμα γκολ που θα τους έδινε την νίκη. Το τελευταίο σφύριγμα του Λανουά έδωσε στον ΠΑΟΚ, την μεγαλύτερη ευκαιρία της ιστορίας του για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Λάζαρ, Λούκας, Στοχ οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, Τζόουνς, Ντράξλερ, Φαρφάν ξεχώρισαν από την εντυπωσιακή στους συνδυασμούς  Σάλκε.
Οι συνθέσεις:
Σάλκε (Γενς Κέλερ): Χίλντεμπραντ, Ουτσίντα, Μάτιπ, Χέβεντες, Φουχς, Χέγκερ (78’ Γκορέτσκα), Τζόουνς, Φαρφάν (87’ Πούκι), Ντράξλερ, Μέγιερ (70’ Κλέμενς), Ζαλάι.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Χακόμπο, Κίτσιου, Λίνο, Βίτορ, Κατσουράνης, Λάζαρ, Τζιόλης, Στοχ, Λόρενς (62’ Κάτσε), Λούκας (90’ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (62’ Αθανασιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου