Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Εξέγερση κατά των ισλαμοφασιστών και στην Τυνησία. Ίσως η μεγάλη ευκαιρία της ανθρωπότητας να αντεπιτεθεί στο σκοτάδι που έρχεται καλπάζοντας.

http://olympia.gr/2013/07/27/%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%81%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

Προκειμένου να διαλύσει δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις διαδηλωτών – Στο χώρο βρίσκονταν τόσο οπαδοί της κοσμικής αντιπολίτευσης όσο και οπαδοί του κυβερνητικού κόμματος, του ισλαμιστικού ΕνάχνταΗ αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων μπροστά στη βουλή της Τυνησίας σήμερα, μετέδωσε ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, για να απωθήσει διαδηλωτές που απαιτούσαν να διαλυθεί η συντακτική συνέλευση από την μια πλευρά και ισλαμιστές που υπερασπίζονταν τη νομιμότητα της κυβέρνησης που 
κυριαρχείται από το κόμμα Ενάχντα από την άλλη.
Νωρίτερα σήμερα, χιλιάδες Τυνήσιοι βγήκαν στους δρόμους και συνόδευσαν το φέρετρο ενός στελέχους της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκε με το ίδιο όπλο ενός από τους ηγέτες της.
Το φέρετρο του Μοχάμεντ Μπράχμι, τυλιγμένο με τη σημαία της Τυνησίας, χαιρέτισαν στρατιώτες καθώς η πομπή αναχωρούσε από το σπίτι του, στη συνοικία Αριάνα της Τύνιδας προς το νεκροταφείο Ελ Τζέλαζ.
Η ένταση ήταν απτή καθώς οι υποστηρικτές του Λαϊκού Κόμματος και μέλη της οικογένειάς τους σήκωσαν το φέρετρο στους ώμους και το τοποθέτησαν σε ένα στρατιωτικό αυτοκίνητο που κινήθηκε στη λεωφόρο του Μοχάμεντ του Ε’.
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι παραβρέθηκαν στο κοιμητήριο, όπου ο επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων Μοχάμεντ Σάλεχ Χάμντι διάβασε έναν επικήδειο και ένας ιμάμης προσευχήθηκε. Η σύζυγος του δολοφονημένου πολιτικού, που φορούσε κεφαλομάντηλο, ύψωσε τα δύο δάχτυλα στο σημάδι της νίκης.
«Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», και «Ενάχντα, συμμορία τρομοκρατών», φώναξε το πλήθος, πριν σιωπήσει για τον εθνικό ύμνο.
Ο 58χρονος Μπράχμι δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του την Πέμπτη με το ίδιο όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί για να εκτελεστεί ο Σόκρι Μπελαΐντ, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Κινήματος, τον Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Λότφι Μπεν Τζέντου.
Από την επίσημη αυτή κηδεία, που έγινε δημοσία δαπάνη, απουσίασαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης υπό το Ενάχντα.
Μερικές ώρες πριν αρχίσει η τελετή, εξερράγη μια βόμβα κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, τραυματίζοντας έναν αστυνομικό ελαφρά και προκαλώντας ζημιές σε ένα τζιπ της αστυνομίας. Το υπουργείο Εσωτερικών πάντως ανέφερε ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα μετά την γενική απεργία και μια αντικυβερνητική διαδήλωση στην οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος.
Ο Μπαλκίς Μπράχμι, 19 ετών, ένα από τα πέντε παιδιά του δολοφονηθέντος πολιτικού, είπε ότι δολοφονήθηκε από δύο άνδρες που φορούσαν μαύρα και επέβαιναν σε μια μοτοσικλέτα. Οι αρχές ανέφεραν πως ο Μπράχμι χτυπήθηκε από 14 σφαίρες.
Ο ΟΗΕ κάλεσε χθες να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στη χώρα, εν μέσω της αυξανόμενης έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου