Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Το βαθύ ΠΑΣΟΚ της εκπαίδευσης αραχτό στο ΙΕΠ ( Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής )

http://logia-starata.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5158.html



Όλες οι στελεχάρες του τέως ΥΠΕΠΘ επί υπουργίας Αννας ( της Διαμαντοπούλου ντε , σε περίπτωση που την ξεχάσατε ) ,επειδή έφεραν εκπληκτικά αποτελέσματα στον τομέα τους , μεταφέρθηκαν σε πιο ξεκούραστες θέσεις μακριά από την δημοσιότητα . Από κατάλογο τηλεφώνων του προσωπικού του ΙΕΠ που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο (http://www.esos.gr/uploads/dthmia/iep-prosopiko.pdf), μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος γιατί η Παιδεία μας βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί αποσπασμένοι, οι περισσότεροι από ειδικότητες που χρειάστηκαν να προσληφθούν αναπληρωτές, και μάλιστα σε γραφεία που είναι να απορεί κανείς για τη συνάφεια που έχουν με το αντικείμενο σπουδών τους.

Ξεκινώντας από τον 5ο όροφο συναντάμε τον κ. Σιφακάκη Πολυχρόνη, γνωστό από το πέρασμά του από το Υπουργείο Παιδείας κατά τη θητεία ως Γενικού Γραμματέα του κ. Κουλαϊδή. «Έλυνε και έδενε» τότε (και είδαμε τα αποτελέσματα) μαζί με τον άλλο «φωστήρα» της εκπαίδευσης κ. Παντελή Νικολαΐδη, τον οποίο συναντάμε όμως στον 6ο όροφο.

Προσπερνώντας τους πολλούς και διάφορους συμβούλους, φτάνουμε στον 8ο όροφο όπου διαπιστώνουμε ότι δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Δίπλα στο γραφείο του Αντιπροέδρου κ. Κουμέντου (πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Αττικής), διαπιστώνουμε ότι η γνωστή εταιρεία PLANET (Εταιρεία Υποστήριξης Έργων), που αυτοδιαφημίζεται ως «η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Έργων», διαθέτει γραφεία μέσα στο ΙΕΠ! Για την εταιρεία αυτή και τα άπειρα έργα που έχει πάρει από το Δημόσιο έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς και δεν έχουν διαψευσθεί. Πρόσωπο κλειδί της εταιρείας η κ. Μάχη Καραγιάννη, σύζυγος του διατελέσαντος επί σειρά ετών ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Πλασκοβίτη. Περισσότερα στο: http://www.dimokratianews.gr/content/127/σαρώνει-τα-έργα-του-δημοσίου-η-σύζυγος-του-γγ-οικονομικών

Στον 9ο και τελευταίο όροφο του ΙΕΠ βρίσκονται τα καλύτερα στελέχη. Κοντά, λοιπόν στον Πρόεδρο του ΙΕΠ βρίσκεται πλέον η … συνταξιούχος τέως προϊσταμένη του τμήματος Διορισμών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιουλία Ευσταθίου. Το 2003, όταν υπηρετούσε στο ΔΙΚΑΤΣΑ, ο Υπουργός Παιδείας κ. Ευθυμίου την παρέπεμψε στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα (παράβαση καθήκοντος), ζητώντας την άμεση αναστολή των καθηκόντων της, ενώ την έθεσε και σε διαθεσιμότητα. Τις πολύτιμες συμβουλές της η συνταξιούχος κ. Ευσταθίου τις παρέχει με το αζημίωτο, έναντι 1500 Ευρώ το μήνα (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%955%CE%A0%CE%9F%CE%9E%CE%9B%CE%94-5%CE%9B%CE%95)

Επίσης, συναντάμε και τον … Σταθιά αυτής της πολιτικής ηγεσίας (όπως έχει γράψει και παλαιότερα η bitch), τον γνωστό Ακρίτα (http://www.pde.gr/index.php?topic=26815.msg633478#msg633478). Σύμβουλος του νυν Υπουργού Παιδείας (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 426/2012), ενώ και ο γιος του είναι Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας (http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%9242%CE%A79-80%CE%9B) με μισθό περίπου 2000 Ευρώ το μήνα.

Τέλος, απορία προκαλεί το τι εμπειρογνωμοσύνη διαθέτει εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ18.20 (Κλωστοϋφαντουργίας) και βρίσκεται και αυτή στον 9ο όροφο στο «Γραφείο Χρηματοδοτούμενων και Συγχρηματοδοτούμενων Έργων και Υπηρεσιακή Μονάδα Εσωτερικού Ελέγχου». Ίσως για να … κινεί τα νήματα.

Ακόμα, λοιπόν, και τώρα φαίνεται ότι λεφτά υπάρχουν για κάποιους (διακομματικά), όχι όμως για τους μάχιμους εκπαιδευτικούς ούτε για τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.



για την αντιγραφή

Ο Χρυσαφίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου