Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ποιοι και πόσα δίνουν για να αντικαταστήσουν τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου

http://www.kourdistoportocali.com/articles/21816.htm

Από την Ιόλη Πιερίδη





I like the way you, put your hands up in the air,
I like the way you, shake your hair,
I like the way you, like to touch,
I like the way you, stare so much,
but most of all....
Yeah..
most of all....
I like the way you move!
Αυτό το κομμάτι άκουγε στο mp3 το κορίτσι του μηντιάρχη και λικνίζονταν στους ρυθμούς του καθώς εκείνος οδηγούσε τη φλορέτα με προορισμό το Μικρολίμανο.
Όταν χτύπησε το κινητό, ο μηντιάρχης είχε φορέσει ήδη το hands free και πλέον μπορούσε να μιλήσει καθώς οδηγούσε.
Απλά έκοψε ταχύτητα. Το κορίτσι του συνέχιζε να λικνίζει τα καπούλια της και η φλορέτα πήγαινε πέρα δώθε σαν την βάρκα «Μανταλένα» που κουβαλούσε ψάρια στην αγαπημένη ταβέρνα του Καραβέλα, του φυγά, στα απάτητα μοναστήρια, της Πάρου.
Ο οδηγός της φλορέτας άκουγε τον παλιόφιλό του, επίσης μηντιάρχη από τους παραδοσιακούς, να του διηγείται τον καημό του.
-Γιώργη, το ξέρεις ότι είμαι σχεδόν στο καναβάτσο. Οι τράπεζες έχουν κλείσει την στρόφιγγα, όσους κι αν απολύσω δεν βγαίνει το μαγαζί. Ασε που δεν υπάρχουν λεφτά ούτε γι αποζημιώσεις…
.Διώχτους και μην τσου δίνεις δεκάρα τσακιστή. Για τσι ψυχή του πατέρα σου, θα το κάνεις; Η μήπως φοβάσαι ότι θα σου βγει τ’ όνομα στα γεράματα. Εγώ λέω να τσου ξεφορτωθείς δίχως να το πολυσκέφτεσαι…
-Ξέρεις είναι και τα παιδιά μου. Δεν θέλω να ξεκινήσουν τη δουλειά με τις δικές μου αμαρτίες. Θέλω όσο μπορώ να το καθαρίσω το μαγαζί…
.Σοβαρός να είσαι. Μαγαζί χωρίς εσένα δεν πρόκειται να υπάρξει. Τα παιδιά μας είναι άλλη πάστα, δεν κάνουν γι' αυτή τη δουλειά…Αυτά είναι μόνο για να καυλαντίζουν. Σαν τα παιδιά του Γιώργη του Αφεντικού που έχετε στο Μεγάλο μαγαζί. Αν τα τινάξει ο γέροντας θα γκρεμισθεί σαν χάρτινος πύργος το μαγαζί.
-Ξέρεις Γιώργη, υπάρχει και η άλλη λύση: Να τον φάμε, πριν μας φάει…Ξέρεις μας έχει πηδήξει με άλλοθι την Τρόικα.
-Αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς. Θα το αναλάβουν οι παππούδες. Ξέρεις ότι και οι δυο είναι ζοχαδιασμένοι μαζί του, γιατί πάει να τους αρπάξει το φιλέτο από το στόμα. Ενώ αν πέσει τώρα με αφορμή την ΕΡΤ κανείς δεν θα πάρει χαμπάρι τι έγινε. Οι παππούδες είναι έτοιμοι να μοιράσουν από 2,5 μύρια για το κεφάλι του. Αυτά τα ζουλάπια της ΕΡΤ είναι η βιτρίνα. Το πρόβλημα είναι πως αν ο Σαμαράς πάει σε εκλογές με δίλημμα την ΕΡΤ θα πάρει 40%  και θα βγει αυτοδύναμος. Το θέμα είναι να πέσει όπως ο μαλάκας, ο ΓΑΠ και να βγει άλλος (δικός μας) μπροστά. Ούτε εκλογές, ούτε παπαριές. Ότι και να ψηφίσουν τα ζα, δεν έχει καμία σημασία. Με τον ήλιο τα βγάζουμε, με τον ήλιο τα μπάζουμε…
.Εγινε Γιώργη, για να δούμε…

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού πάτησε το κουμπί του τηλεκοντρόλ για να ανοίξει η γκαραζόπαρτα του σπιτιού του, όταν οι δύο σκιές πετάχθηκαν από τους θάμνους και πλησίασαν το τζάμι του οδηγού.
Για μια στιγμή προσπάθησε να μιλήσει αλλά από τον φόβο δεν ακούστηκε κραυγή, απλά άνοιξε διάπλατα το στόμα του. Ο ένας από τους δύο του έκανε νόημα να κατεβάσει το τζάμι του αυτοκινήτου.
Οι φιγούρες τώρα είχαν πάρει ανθρώπινη μορφή, τα πρόσωπα ήταν γνώριμα. Το Αφεντικό συνήθιζε να στέλνει με τους γορίλες του, «παραγγελιές» στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Ο ένας από τους γορίλες μίλησε κοιτώντας τον σύμβουλο του πρωθυπουργού ο οποίος παρέμεινε κουρνιασμένος στο κάθισμα του οδηγού.
-Αν δεν υπογραφεί η σύμβαση, θα τιναχθεί κι αυτή η δουλειά στον αέρα και μετά πάπαλα…Αυτό είναι το «μήνυμα» που πρέπει να μεταφέρεις στον δικό σου…
Οι σκιές-γορίλες εξαφανίσθηκαν μέσα στο σκοτάδι, όπως ακριβώς εμφανίσθηκαν. Αθόρυβα.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν, μέρες τώρα, πως η ΕΡΤ δεν είναι τίποτε λιγότερο παρά το μέσο για να εκβιασθεί ο πρωθυπουργός από συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε και πολλούς ανθρώπους που να εμπιστεύεται. Όταν βρήκε λίγο χρόνο να σκεφθεί φώναξε κοντά του τον πιο δικό του άνθρωπο-το ίδιο αίμα κυλάει στις φλέβες τους-για να κουβεντιάσουν σε μια προσπάθεια να μπει οξυγόνο στο μυαλό του.

-Το ξέρω πως η δουλειά με τους Ρώσους χάλασε από μέσα. Ξέρω ποιος μου την χάλασε... Ξέρω το βάθος και την διάρκεια των σχέσεών του με τους Ρώσους…Όχι, τη δουλειά με την ΔΕΠΑ δεν την χάλασαν οι Αμερικανοί, άσχετα αν αυτό τους βολεύει. Η δουλειά χάλασε από την Ελλάδα, έχω πάρει το μήνυμα... Όπως πάνε να χαλάσουν και την άλλη δουλειά, με τον ΟΠΑΠ. Η ΕΡΤ δεν είναι παρά μόνο η βιτρίνα. Νομίζουν ότι είναι η ιδανική βιτρίνα για να με ρίξουν. Μπορεί όμως να αποδειχθεί και για μένα το καλύτερο άλλοθι να πάω σε εκλογές και να επιστρέψω αυτοδύναμος. Εσύ τι λες;
Ο  δικός του άνθρωπος τον άκουγε με προσοχή. Δεν έδειχνε να διαφωνεί. Άλλωστε κι αυτός την ίδια γνώμη είχε για τα παιγνίδια που παίζονται αυτές τις ώρες στο παρασκήνιο. Ναι, υπάρχει η Τρόικα στην Αθήνα. Υπάρχει η καυτή μπότα της Μέρκελ, οι εκβιασμοί των Αμερικανών και η διείσδυση των Ρώσων. Αλλά πιο ύπουλη και πιο σκοτεινή είναι η εγχώρια διαπλοκή, η εγχώρια Μαφία, που αυτή τη στιγμή εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Το ίδιο έκανε με όλους σχεδόν τους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης.
Εχουν κοστολογήσει το κεφάλι του σημερινού πρωθυπουργού  και κουνάνε τα 5 μύρια μπροστά στις μούρες συγκεκριμένων αποδεκτών, από δαύτους που αρέσκονται στις μεγαλοστομίες. Ο ένας μάλιστα έχει και δεξιά τσέπη. Το παιγνίδι είναι όπως πάντα συναρπαστικό σε μια χώρα που δεν πρόκειται να αλλάξει.
Η Κολομβία των Βαλκανίων είναι εδώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου