Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια! - Γράφει ο Δευκαλίων



Το είδαμε και αυτό εχθές. Τεράστια αποτυχία στην οικονομική πολιτική και πρόβλημα στην δημόσια εικόνα της φιλομνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά. Άμεση καιροσκοπική και τυχοδιωκτική κίνηση αντιπερισπασμού. Κλείνουμε την ΕΡΤ, το παίζουμε ακροδεξιοί και ακραία νεοφιλελεύθεροι για να γίνουμε αρεστοί στην συνείδηση της μεσαίας τάξης.
Τα είχαμε πει αυτά. Η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθούσε να διεμβολίσει ιδεολογικά και πολιτικά την ακροδεξιά. Για να το πετύχει χρησιμοποιούσε θέματα-κράχτες όπως το αντί-«ρατσιστικό» και τώρα το θέμα της ΕΡΤ. Οι άλλοι δύο εταίροι αποκωδικοποίησαν έγκαιρα το σχέδιο Σαμαρά. Και αντέδρασαν έγκαιρα στο αντί-«ρατσιστικό» και την συμμαχία με την ακραία νεοφιλελεύθερη πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και τον σχηματισμό νέας μνημονιακής κυβέρνησης.
Ο Σαμαράς όμως είχε πετύχει τον αντικειμενικό του στόχο. Οι μάζες της ακροδεξιάς είχαν αρχίσει να βλέπουν στο πρόσωπο Σαμαρά τον δικό τους άνθρωπο. Γι’ αυτό ο Σαμαράς έκανε το δεύτερο βήμα. Ξεκίνησε την πόλωση με την αριστερά. Και αμέσως το τρίτο. Θα πληρώνουμε λιγότερους φόρους γιατί θα κλείσουμε την ΕΡΤ. Το νέο προφίλ Σαμαρά, ο άνθρωπος που θα σώσει την αστική Ελλάδα από τους κομμουνιστές και τους φόρους, αρκεί να έχει την δύναμη, δηλαδή αυτοδυναμία.
Η παρέα Βενιζέλου-Κουβέλη-Νεοφιλελεύθερων νεοδημοκρατών δεν θέλει εκλογές αλλά νέα υπό άλλο πρωθυπουργό κυβέρνηση. Η ομάδα Σαμαρά θέλει εκλογές γιατί πιστεύει ότι θα βγει ισχυρότερη. Η αλήθεια είναι μία. Αφού απέτυχαν στο πεδίο οικονομία, οι μεν Βενιζέλος-Κουβέλης & Σία πάνε να τα ρίξουν στον Σαμαρά και να τον πετάξουν στα αζήτητα. Οι δε Σαμαράς-ακροδεξιά & Σία ψάχνουν αιτία για εκλογές για να διασωθούν.
Θα παλέψουν σκληρά για την νίκη. Το πιθανότερο, στο τέλος θα πάνε σε ένα...
συμβιβασμό. Ένα συμβιβασμό που θα είναι ακόμα πιο επώδυνος για τον Ελληνικό Λαό. Αλλά όλους εμάς πολύ λίγο μας ενδιαφέρει πως θα συμβιβασθούν αφού εκ των προτέρων γνωρίζουμε ότι τα βάρη θα πέσουν στις πλάτες μας και θα ρημάξουν την ζωή των παιδιών μας.
Τα είπαμε εχθές «Οι Δεξιοί κυβερνάνε και όλοι εμείς πληρώνουμε» και μέσα σε μια μόλις ημέρα δικαιωθήκαμε. Η αλήθεια είναι μία. Η φιλομνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε στο πεδίο της οικονομίας. Και η αποτυχία στην πώληση της ΔΕΠΑ (αποχώρηση της Gaz Prom) καθώς και η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών είναι πραγματικά γεγονότα που διαψεύδουν οποιαδήποτε επίπλαστη εικόνα αισιοδοξίας. Τώρα πως θα καλυφθούν αυτές οι αποτυχίες και οι συνεπακόλουθες οικονομικές ζημιές από την απόλυση των κακομοίρηδων της ΕΡΤ, είναι άλλη υπόθεση που μόνο τα βλαχοτάγαρα του Μαξίμου μπορούν να δικαιολογήσουν.
Για εμάς είναι μία αποτυχημένη κυβέρνηση που καταρρέει κάτω από το βάρος των ανομημάτων της και της πολιτικής της. Είτε διασωθεί είτε όχι, ένα είναι βέβαιο. Δεν απέτυχαν τα πρόσωπα και δεν κρίθηκαν ικανότητες. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, τα μνημονιακά κόμματα και κυβερνητικά στελέχη δεν πετυχαίνουν στους στόχους τους γιατί εφαρμόζουν μία άδικη, απάνθρωπη και βάρβαρη πολιτική η οποία ωφελεί τους λίγους. Για αυτό ακριβώς τον λόγο αποτυγχάνει.
Άρα τέρμα στις ψευδαισθήσεις και τα διλήμματα η ιστορία είναι γνωστή από τα παλιά τα χρόνια: Όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου