Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Η σύγκρουση ευρώ-δολαρίου κυριαρχεί στην φετινή σύνοδο της Λέσχης Bilderberg που είναι πιο ανοιχτή από ποτέ!

http://www.kourdistoportocali.com/articles/21694.htm

H φετινή σύνοδος της Λέσχης Bilderberg (6-9 Ιουνίου), δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες.
Για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι τόσο ανοιχτή στα ΜΜΕ, με αποτέλεσμα τα μεγαλύτερα δίκτυα του κόσμου να έχουν στείλει εδώ δημοσιογράφους-ακόμη και το BBC  καλύπτει την σύνοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο THE GROVE στο Hertfordshire, με 3 δημοσιογράφους.
Μάλιστα γερμανική εταιρεία έχει αναλάβει την επικοινωνία της Συνόδου, ενώ τα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη ζώνη περιμετρικά του ξενοδοχείου. 
Είναι μια πόλη γεμάτη από δορυφορικά φορτηγά, ιταλικά ειδησεογραφικά συνεργεία και δημοσιογράφους των Financial Times, γράφει ο Guardian.
Tι δείχνει άραγε αυτή η αλλαγή στάσης της Λέσχης απέναντι στα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη;
Κατά την γνώμη μας τίποτε άλλο παρά την αμηχανία που επικρατεί ανάμεσα στα μέλη του Club για όλα όσα συμβαίνουν στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στο σύνθετο παζλ των γεωπολιτικών εξελίξεων.
Το μεγαλύτερο ζήτημα που έχουν να αντιμετωπίσουν είναι η σφοδρή σύγκρουση ευρώ-δολλαρίου και οι αναδυόμενες οικονομίες της Ασίας.
Ο προσανατολισμός της Λέσχης είναι παραδοσιακά φιλοευρωπαικός κι αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα σ΄αυτή την συγκυρία.
Οι περισσότεροι πάντως από τους φετινούς προσκεκλημένους θα επιθυμούσαν να μην βρίσκεται η Μέρκελ στην καγκελαρία της Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου