Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δένδιας και στη Eurovision> ΜΑΤ, τηλεμαιντανοί και Κόζα Μόστρα


http://www.kourdistoportocali.com/articles/18672.htm



Iερά Οδός και Πειραιώς γωνία. Αντρες των ΜΑΤ παραταγμένοι κατά μήκος του δρόμου δημιουργούν μια αλυσίδα που αποκλείει την κυκλοφορία στην κάθοδο της λεωφόρου. Από πίσω τους ξεχωρίζουν λευκά πανό και κίτρινες σημαίες. Τα κρατούν απολυμένοι υπάλληλοι από τα καταστήματα Μetropolis.
Διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους από το πρώην αφεντικό τους που τώρα πρωτοστατεί στη διοργάνωση του ελληνικού τελικού στον δρόμο προς τη Γιουροβίζιον (της κρίσης). Oι φωνές τους αναμειγνύονται με τα μαρσαρίσματα των αυτοκινήτων που παρκάρουν...
Λίγα μέτρα πιο κάτω, μπροστά από το Gazi Music Hall, δεκάδες τηλεμαϊντανοί βρίσκονται σε κλίμα Γιουροβίζιον. Οση ώρα περιμένουν να βρεθεί το όνομά τους στη λίστα των μεγαλείων, δίνουν ψεύτικες αγκαλιές και φιλιά ο ένας στο άλλον και φωτογραφίζονται με φόντο το σηματάκι της βραδιάς. Πάντα παίρνοντας το ανάλογο βλέμμα του ροφού, ώστε να δείχνουν όσο πιο σοβαροί μπορούν να δείξουν.
Το νυχτερινό μαγαζί στο Γκάζι έχει γεμίσει από νωρίς με φαν του ποπ τηλεοπτικού και ευρωπαϊκού (με την πολύ ευρεία έννοια) διαγωνισμού. Στην αρένα βρίσκονται όρθιοι οι πιο φανατικοί. Εκείνοι που έδωσαν 20 ευρώ για εισιτήρια ώστε να μπορέσουν να κλέψουν ένα βλέμμα από όσους θα πατήσουν στη σκηνή. Πάνω τους ποντάρει ο floor manager που τους ζητάει να κάνουν όσο περισσότερο θόρυβο μπορούν όταν βγουν στον αέρα.
Οι ίδιοι σαν από καιρό υποψιασμένοι για το πανηγυράκι που πρέπει να στήσουν, έχουν εφοδιαστεί με μπλουζάκια, πανό και σημαιάκια των καλλιτεχνών που στηρίζουν.
Στα πάνω διαζώματα, κάθονται στα τραπέζια όλοι οι καλεσμένοι της «υψηλής» κοινωνίας. Τηλεπερσόνες με τους συντρόφους τους που παίζουν κρυφτούλι με τους φωτογράφους, τραγουδίστριες που έχουν από καιρό βρεθεί στην άκρη αλλά οι ίδιες αρνούνται να το πάρουν χαμπάρι και γόνοι εύπορων οικογενειών που όπου γάμος και χαρά είναι πάντα πρώτοι.
Ουαί και αν κάποιος κοινός θνητός κάθεται κατά λάθος στο τραπέζι τους. Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης τον σηκώνουν χωρίς πολλά πολλά και μόνο συγγνώμη δεν τον βάζουν να ζητήσει γονατιστός.
Ξαφνικά, από τα μεγάφωνα ακούγεται η φωνή του floor manager να μετράει αντίστροφα για να βγούμε στον αέρα και να ζητάει το επίμονο χειροκρότημα όλων. 3… 2… 1. Χαμός. Οι φαν να κραυγάζουν, οι σελέμπριτι να τραβάνε φωτογραφίες για το twitter και η σκηνή να γεμίζει χορευτές. Και ως διά μαγείας, ανάμεσα σε καπνούς που παραπέμπουν σε μπουζουκλερί, αναδύονται οι παρουσιαστές της βραδιάς.
Η πρωτάρα στον διαγωνισμό Δέσποινα Βανδή είναι φανερά αγχωμένη έως... ρυτίδας. Το παίζει ψύχραιμη και διαβάζει τα λόγια στο ότο κιου. Ο Γιώργος Καπουτζίδης, πιο χαλαρός, προσπαθεί να σπάει τον πάγο με συγκρατημένα αστεία.
Μετά βασάνων και κόπων, δίνουν πάσα για να βγουν στη σκηνή οι καλεσμένοι, νικητές περασμένων εποχών της Γιουροβίζιον, μαζί με νεαρούς έλληνες καλλιτέχνες.
Την αρχή κάνει η Ρουσλάνα, το κορίτσι των δερμάτινων και της σιβηρικής στέπας, που χτυπιέται στη σκηνή μαζί με την αναλόγου αισθητικής εγχώρια Ελένη Φουρέιρα.
Ακολουθούν οι Μέλισσες με τη Μαρίγια, ντυμένοι ασορτί με παπιγιόν, σαν σερβιτόροι που περιμένουν την παραγγελία τους. Τρίτος βγαίνει ο Κώστας Μαρτάκης που εκτελεί στα δέκα βήματα το «Fairytale» του Αλεξάντερ Ρίμπακ, με τον Νορβηγό να είναι τόσο ευγενικός και να μη σταματάει το βιολί του.
Τελευταίος εμφανίζεται ο Ντίμα Μπιλάν που σαν ρωσικό καμάκι τραγουδάει στη δική μας Ντέμι «Believe».
Αφού η σκηνή αδειάζει από τους πρώην, σειρά έχουν οι νυν και οι επόμενοι. Οι έλληνες διαγωνιζόμενοι. Πρώτη η Θωμαή Απέργη, με τη «συμφωνική» της. Αστερόεσσα, με το μακρύ φόρεμά της, να μοιράζει φιλιά και νάζια στον φακό.
Αμέσως μετά, η Τζωρτζίνα που σαν κάτι να έχει κλέψει από την αύρα τής εύσωμης Κιάρα από τη Μάλτα, προσπαθεί να ποζάρει μπροστά από τους ημίγυμνους άνδρες που την πλαισιώνουν σε μια ακαταλαβίστικη χορογραφία.
Το μαγαζί αποκτά παλμό, όταν στη σκηνή βγαίνουν ο Αγάθωνας Ιακωβίδης και οι Κόζα Μόστρα. Με ύφος νικητή στήνεται στη σκηνή, την ώρα που η μπάντα του αρχίζει να χοροπηδάει.
Και για να μην ξεφύγουν οι μουσικοί από το γνωστό τους dress code, φορούν σορτσάκια και από πάνω καρό υφάσματα που θυμίζουν την ποδιά του Ζήκου.
Τελευταία και καταϊδρωμένη, η Αγγελική Ηλιάδη. Ντυμένη στα λευκά με αισθητική μπουζουκιών. Τι κρίμα που στα τραπέζια υπάρχουν μόνο κρακεράκια και όχι γαρίφαλα για τους θαυμαστές της.
Οταν το διαγωνιστικό μέρος ολοκληρώνεται, το κενό μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καλύπτουν η Ελευθερία Ελευθερίου και το σηκωμένο - πιο ψηλά δεν γίνεται - μαλλί της. Συνοδεύεται από την Ηβη Αδάμου με κοντά παντελονάκια. Και σαν να μην έφταναν αυτές, ήρθε και η Βίκυ Λέανδρος να τραγουδήσει πλεϊμπάκ στο πλευρό της Ελενας Παπαρίζου, που επίσης εκλήθη να ανοιγοκλείνει το στόμα της.
Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, επιστρατεύεται iPad (άλλες εποχές!). Και όταν η πρώην βαρόνη Φον Ρουφίν - παντοτινά Λέανδρος του «Apres toi» - διαβάζει το όνομα των Κόζα Μόστρα και του Αγάθωνα, οι φαν παραληρούν.
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου