Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Θα γίνει σεισμός. Οι Γερμανοί μας αποθεώνουν


http://www.antinews.gr/2013/02/19/205097/
Προσοχή, θα γίνει μεγάλος σεισμός. Θα γκρεμιστούν φούρνοι. Το Βερολίνο είπε καλά λόγια για την Ελλάδα. Να ήταν ο λόγος η επίσκεψη Ολάντ; Να ήταν ότι δε θέλουν προεκλογικά να χαλάσουν το κλίμα;
Η ουσία είναι ότι ξαφνικά οι Γερμανοί μας ερωτεύτηκαν. Δεν είμαστε οι τεμπέληδες, κλέφτες, ψεύτες, υποκριτές και άλλα τινά.  «Η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της για το 2012, σύμφωνα με την Τρόικα και αναμένεται να εκταμιευθεί κανονικά η επόμενη δόση», υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών,  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με βάση το πρακτορείο Dow Jones Newswires και απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, τα τελικά δημοσιονομικά στοιχεία από την Τρόικα θα εμφανίσουν ότι η Αθήνα πέτυχε τους στόχους του προγράμματος διεθνούς βοήθειας και έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή της επόμενης δόσης από τους δανειστές της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο το εν λόγω έγγραφο παρουσιάστηκε σήμερα στο γερμανικό Κοινοβούλιο με στόχο την ενημέρωση των βουλευτών σχετικά με τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 11 Φεβρουαρίου, όπως και των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη ημέρα. Βάσει του πρακτορείου οι εκπρόσωποι της Τρόικας ενημέρωσαν το Eurogroup για την δημοσιονομική πολιτική της Ελλάδας.
«Θεωρείται ότι οι στόχοι του προγράμματος για το 2012 έχουν επιτευχθεί», ανέφερε η Τρόικα στο Eurogroup σύμφωνα με το έγγραφο. «Η Τρόικα θεωρεί ότι η Ελλάδα πορεύεται καλώς στην πορεία για την επίτευξη του στόχου το Φεβρουάριο, για την καταβολή της επόμενης δόσης», πρόσθεσε.
Από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Όλι Ρεν, δήλωσε ότι οι χώρες που θα επιτυγχάνουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους θα έχουν και περισσότερο χρόνο στη διάθεση τους, ώστε να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Ουσιαστικά μας έστειλε το μήνυμα πως αν είμαστε εντάξει με το πρόγραμμα θα πάρουμε παράταση ή ακόμη και θα έχουμε κι άλλο κούρεμα, αλλά σε βάθος χρόνου.
Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλή, κάτι φαίνεται να αλλάζει, κάποιο φως βγαίνει από το τούνελ και δεν είναι το τρένο που θα μας πατήσει. Ακόμη και οι διεθνείς αναλύσεις δείχνουν ότι το 2014 θα βγούμε από το τέλμα και η οικονομία θα αρχίσει να παίρνει μπροστά.
Ωστόσο, ούτε τα καλά λόγια των Γερμανών ούτε οι προβλέψεις για θετικές εξελίξεις πρέπει να μας καθησυχάζουν. Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος, Γολγοθάς θα λέγαμε κυρίως για τον ελληνικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου