Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Νίκος Ρωμανός: Εγγονός ενός λόγιου δολοφόνου, του Αθανάσιου Νάσιουτζικ


http://www.koolnews.gr/crime/nikos-romanos-eggonos-enos-logiou-dolofonou-tou-athanasiou-nasioutzik/ Νίκος Ρωμανός: Εγγονός ενός λόγιου δολοφόνου, του Αθανάσιου Νάσιουτζικ
Ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ, παππούς του Νίκου Ρωμανού, συλληφθέντος για ληστείες με Καλάσνικοφ, είχε διαπράξει στυγερό έγκλημα με σφυρί, έγκλημα που έμεινε στην Ιστορία ως «έγκλημα στο Κολωνάκι».
Ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ πολέμησε στον εμφύλιο όντας αριστερών πεποιθήσεων. Μετά το τέλος του «σπαραγμού», κρατήθηκε επί μία οχταετία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αλβανία. Τη δεκαετία του ’80 ο επιχειρηματίας και λογοτέχνης Νάσιουτζικ υπήρξε πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Στις 25 Σεπτεμβρίου 1984 κατηγορήθηκε πως δολοφόνησε τον συγγραφέα Θανάση Διαμαντόπουλο που είχε βρεθεί δολοφονημένος στο διαμέρισμά του εξαιτίας 97 χτυπημάτων με σφυρί στο κεφάλι. Ο Νάσιουτζικ κρίθηκε ένοχος.
Η υπόθεση συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη για πολύ καιρό. Τη δε δικαιοσύνη και τους νομικούς για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Για τον Νάσιουτζικ ακούστηκε ότι ζήλευε την πένα του Διαμαντόπουλου κι ότι ποτέ δεν του συγχώρησε πως δεν τον υποστήριξε στις εκλογές της Εταιρείας. Κανείς δεν ξέρει τι ισχύει. Το σίγουρο είναι πως ο Νάσιουτζικ, παρά το γεγονός πως καταγόταν από μεγαλοαστική οικογένεια, μόνο ήρεμα δεν ζούσε.
Ωστόσο, ο Αθανάσιος Νάσιουτζικ δεν είναι ο μόνος πρόγονος του Νίκου Ρωμανού που απολάμβανε δημοσιότητα. Κόρη του Αθανασίου Νάσιουτζικ και μητέρα του Νίκου Ρωμανού είναι η συγγραφέας Παυλίνα Νάσιουτζικ.
Σπούδαζε στη Ζυρίχη, όταν έμαθε διαβάζοντας εφημερίδα τις κατηγορίες για τον πατέρα της. Το ειδεχθές έγκλημα «σημάδεψε» τη ζωή της. Ποτέ της δεν δίστασε να γράψει γι’ αυτό. Το βιβλίο της «Τόση λίγη αλήθεια» αναφέρεται στη ζωή της την εποχή εκείνη, όταν και ο πατέρας της διέπραξε τον αποκρουστικό φόνο.
Το πρώτο της βιβλίο ήταν το «Μαμάδες βορείων προαστίων» το οποίο πήγε πολύ καλά εισπρακτικά. Απ΄ τα πιο γνωστά της βιβλία είναι το «Μύκονος μπλουζ» και το «Σκίστε τα νυφικά».
Η Παυλίνα Νάσιουτζικ, διδάκτωρ φιλοσοφίας, πήρε από τον πατέρα της, όχι μόνο την παιδεία και την πέννα, αλλά και την πολυτάραχη ζωή. Τώρα, καλείται να διαχειριστεί τη συμμετοχή του 20 ετών γιου της σε ληστείες που σχετίζονται με τρομοκρατική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου