Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Μειωμένη η προσέλευση στις κάλπες, στην Ιταλία


http://www.antinews.gr/2013/02/24/205794/
(Ανανεωμένο) Μειωμένη ήταν η προσέλευση των πολιτών κατά την πρώτη ημέρα των εκλογών στην Ιταλία, εντείνοντας τις αμφιβολίες για το ποιο κόμμα πρόκειται να επικρατήσει, τη στιγμή που όλη η Ευρώπη και οι αγορές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο μέλλον της χώρας.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι στις 22:00 (τοπική ώρα) η προσέλευση των πολιτών ήταν στο 55,2 τοις εκατό, έναντι του 62,5 που ήταν στις προηγούμενες εκλογές, το 2008.
Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 08:00, ενώ κατά τη δεύτερη ημέρα των εκλογών οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να προσέλθουν στις κάλπες από τις 07:00 μέχρι και τις 15:00.
Το χιόνι που έπεσε στη βόρεια Ιταλία φαίνεται πως αποθάρρυνε πολλούς ψηφοφόρους –ιδιαίτερα της μεγαλύτερης ηλικίας- κάτι που οι αναλυτές εικάζουν ότι θα μειώσει την υποστήριξη στα «παραδοσιακά» κόμματα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, προβάδισμα φαίνεται ότι έχει ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιέρ Λουίτζι Μπερσάνι, αλλά οι αναλυτές εικάζουν ότι δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Επίσης, οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης ίσως γίνουν πιο περίπλοκες μετά από πιθανή επιτυχία του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος δημιούργησε το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και κατάφερε να πάρει με το μέρος του εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους.
Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, εκτός του Γκρίλο, ψήφισαν την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου