Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περ/ών Δ.Ελλάδος & Πελοποννήσου: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

https://www.facebook.com/pages/%CE%94%CE%B9%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%95%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%92%CE%A3%CE%A3-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%94%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85/364974476894086


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αξιότιμοι συνάδελφοι ,
Ως Δ.Σ. του Διαπεριφερειακού Συλλόγου Εργαζομένων ΒΣΣ Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να διευκρινίσουμε τα παρακάτω .
Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι βρισκόμαστε στο κρισιμότερο σημείο για το εργασιακό μας μέλλον βεβαιώνουμε άπαντες ότι όλοι μαζί θα βρισκόμαστε σε αγώνα κοινής διεκδίκησης την Τετάρτη 13-2-2013 στην Αθήνα αλλά και οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία κριθεί απαραίτητο και από κοινού αποφασιστεί.

Το Σωματείο μας τους τελευταίους κρίσιμους μήνες που διανύουμε έχει κατηγορηθεί από κάποιους ότι διασπάστηκε από τα υπόλοιπα σωματεία που αποτελούν το άτυπο Πανελλήνιο Συντονιστικό και ότι ακολουθεί δική του πορεία. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει , καθώς σκοπός και στόχος όλων μας είναι η συνέχιση του εργασιακού μέλλοντος όλων των εργαζομένων ακολουθώντας τον δρόμο της διεκδίκησης μέσω της νομοθετικής ρύθμισης .

• ΝΑΙ….διαφωνήσαμε για το αν θα έπρεπε να συμμετέχουμε στην Ομάδα Εργασίας από τη στιγμή που ενημερωθήκαμε ότι στόχος και σκοπός της δεν ήταν η διασφάλιση της εργασίας μας , αλλά η διαβούλευση σχετικά με ανάπτυξη άλλων κοινωνικών μοντέλων στους Δήμους όπου θα μπορούσαν πιθανόν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι του ΒΣΣ (σχετ ανακοίνωση από 23-10-2012, στην σελίδα μας) .
• ΝΑΙ…διαφωνήσαμε για την μη δημοκρατική διαδικασία που ακολουθήθηκε στο Πανελλήνιο για τον τρόπο επιλογής των μελών της 5μελούς επιτροπής που θα διαβουλεύονταν στις συναντήσεις με την Επιτροπή Κατ’οίκον Φροντίδας συνταξιούχων(σχετ ανακοίνωση από 23-10-2012, στην σελίδα μας).
• ΝΑΙ……δηλώσαμε ότι συνεχίζουμε να συμμετέχουμε και να στηρίζουμε όλες τις διαδικασίες του Πανελληνίου Συντονιστικού (σχετ ανακοίνωση από 23-10-2012, στην σελίδα μας)
• ΝΑΙ…..καλέσαμε σε κοινή συνάντηση όλα τα σωματεία της Χώρας την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012 προκειμένου να επαναπροσδιορίσουμε την κοινή μας πορεία, να ακουστούν νέες απόψεις και μέσα από τη συζήτηση , τον διάλογο και τις προτάσεις των Σωματείων να ορίσουμε το κοινό αγωνιστικό μας μέλλον( ανακοιν. από 26-11-2012). Ως μέλος του άτυπου Πανελληνίου Συντονιστικού είχαμε το δικαίωμα να συγκαλέσουμε τα υπόλοιπα σωματεία και δεν χρειαζόταν η έγκριση από συγκεκριμένα πρόσωπα.
• ΝΑΙ…...υπήρξε προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία της Προέδρου με όλους τους Προέδρους των υπολοίπων Σωματείων προκειμένου να συμπλεύσουμε όλοι σε κοινή πορεία
• ΝΑΙ……αρνήθηκαν, εκτός ελαχίστων, και δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας τα σωματεία (ανακ. 1-12-2012)
• ΝΑΙ….ζητήσαμε ενημέρωση από την Επιτροπή των συναδέλφων που διαβουλεύτηκαν στην Ομάδα Εργασίας , προκειμένου να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους στις Περιφέρειες που εκπροσωπούμε.
• ΝΑΙ …...αρνήθηκαν να μας ενημερώσουν δηλώνοντας ότι τα δικά τους Δ.Σ. είναι ενήμερα
• ΝΑΙ……ζητήσαμε σαν Δ.Σ. ενημέρωση από το Υπουργείο, εφόσον δεν μας δόθηκε από τους συναδέλφους μας
• ΝΑΙ…..ο εκπρόσωπός μας παραβρέθηκε στις 8-1-2013 στην συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων στο Υπουργείο Εργασίας όπου και οι υπόλοιποι συνάδελφοι αποχώρησαν επειδή βρίσκονταν εκεί ο εκπρόσωπος μας ( ανακ. 13-1-2013)
• ΝΑΙ….παραβρεθήκαμε – Πρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας – στην ΚΕΔΕ (16-1-2013) προκειμένου να συμμετέχουν στην συνάντηση του Πανελλήνιου Συντονιστικού με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ.
• ΝΑΙ……αποχώρησε από τον κοινό χώρο που βρισκόμασταν η τριμελής επιτροπή του Πανελληνίου (κ.Κολιζέρα, κ.Παπαιωάννου, Τρίτο μέλος ) χωρίς καμιά εξήγηση προς εμάς και πήγαν σε ενημερωτική συνάντηση με τον κ.Δανιηλίδη μόνες τους.
• ΝΑΙ……παραμείναμε στο συμβούλιο της ΚΕΔΕ όπου και όταν ζητήθηκε από την Πρόεδρό μας να τοποθετηθεί ανέφερε ΄΄ ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνει καμία συμφωνία με κανέναν φορέα, και δεν έχουν αποδεχτεί καμιά πρόταση τονίζοντας ότι πάντα διεκδικούμε και θα διεκδικούμε τη Νομοθετική Ρύθμιση(ανακ. 16-1-2013)
• ΝΑΙ……στις 3-2-2013, παρουσία των μελών του Δ.Σ. , η Πρόεδρός μας επικοινώνησε τηλεφωνικά με όλους τους προέδρους των υπολοίπων σωματείων δηλώνοντας:
- την συμμετοχή μας στην Πανελλαδική Απεργία και στην κινητοποίηση στην Αθήνα
- την αναγκαιότητα σύμπνοιας, συμπόρευσης, ενότητας και κοινής πορείας
- την διάθεση του Σωματείου μας για συνεργασία, αλληλοενημέρωση και συμμετοχή σε οποιαδήποτε διαβούλευση προκύψει είτε μέσα στο Πανελλήνιο, είτε με φορείς
- την ύπαρξη Γνωμοδότησης από Νομικούς Συμβούλους που απευθύνθηκε το σωματείο μας και την αναγκαιότητα υποστήριξής της από όλους μας προκειμένου να πετύχουμε τη Νομοθετική ρύθμιση

ΟΧΙ…..δεν ενημερωθήκαμε για καμιά κοινή συνάντηση των σωματείων πριν την κινητοποίηση
ΟΧΙ….δεν ενημερωθήκαμε από τους συναδέλφους του Πανελληνίου για τη συνάντηση εκπροσώπων με την
ΚΕΔΕ στις 12-2-2013
ΟΧΙ….στην ενημέρωση του σωματείου μας αποφάσισε η πλειοψηφία των μελών του άτυπου Πανελληνίου
Συντονιστικού , όπως ειπώθηκε στην Πρόεδρό μας από μέλος του Πανελληνίου
ΟΧΙ….δεν ζητήθηκε η σύμπνοια και η συνεργασία από τα υπόλοιπα σωματεία
ΟΧΙ….δεν ζητήσαμε συγνώμη από τον κ.Αθανασίου γιατί δεν θεωρούμε ότι προσβάλλαμε προσωπικά τον
ίδιο ή οποιοδήποτε άλλο συνάδελφο

Αγαπητοί συνάδελφοι , σας ενημερώνουμε ότι ως Δ.Σ. δεν θεωρούμε πως έχουμε πράξει κάποια διασπαστική κίνηση έως σήμερα, αντιθέτως εμείς ως Δ.Σ. καθώς και οι εργαζόμενοι των Περιφερειών που εκπροσωπούμε θα βρισκόμαστε σύσσωμοι στην κινητοποίηση της Τετάρτης και σε οποιαδήποτε άλλη κινητοποίηση χρειαστεί προκειμένου από κοινού να αγωνιστούμε για το εργασιακό μας μέλλον.

Ταυτόχρονα σας ενημερώνουμε ότι παραλάβαμε από τους Νομικούς Συμβούλους που απευθυνθήκαμε ΘΕΤΙΚΗ Γνωμοδότηση με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία και συγκεκριμένο Νόμο βάσει του οποίου μπορούμε να διεκδικήσουμε την Νομοθετική Ρύθμιση που χρόνια διεκδικούμε.
ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ στους αξιόλογους και σεβαστούς συναδέλφους μας την εν λόγω Γνωμοδότηση προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν προς όφελος όλων μας κατά τις διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους φορείς.
Παρακαλούμε τα μέλη του Πανελληνίου Συντονιστικού να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο του Σωματείου μας κ.Μαντέλου (6937631112) προκειμένου να τους την παραδώσει και να προβεί στις ανάλογες επεξηγήσεις.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΄΄Α΄΄ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄Ω΄΄ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Εκ του Δ.Σ.

Σημ: H παρούσα ανακοίνωση θα αποσταλεί με φαξ σε όλους τους προέδρους των σωματείων της χώρας και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο προς ενημέρωση όλων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου