Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗ.





http://logia-starata.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2561.html


Οταν στη Μέκκα της ελεύθερης αγοράς, τα αρπακτικά των αγορών και τα τσιράκια τους-κυβερνήσεις δεν δίνουν δεκάρα για το λαό τους και τη δυστυχία που απλώνεται παντού, οι ομοεθνείς μας απόφοιτοι των κολεγίων τους νοιώθουν περήφανοι που διαπράττουν τα ίδια αίσχη και στο δικό τους λαό. Και μερικοί φουκαριάρηδες πιστεύουν ακόμα στο αμερικανικό όνειρο...

Το παρακάτω είναι μια ελεύθερη μετάφραση που βρήκα εδώ

Με αρχική πηγή εδώ

Link:http://www.paulcraigroberts.org/2012/08/24/americas-descent-poverty-paul-craig-roberts/

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν καταρρεύσει οικονομικά, κοινωνικά, πολιτικά, νομικά, συνταγματικά και σε σχέση με το περιβάλλον. Η χώρα που υπάρχει σήμερα δεν είναι ούτε η σκιά της χώρας που γεννήθηκα. Σ΄αυτό το άρθρο θα ασχοληθώ με την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ. Σε επόμενα με άλλες όψεις της αμερικανικής κατάρρευσης.

Από οικονομική άποψη, η Αμερική έπεσε στη φτώχεια. Όπως λέει ο PeterEdelman «η δουλειά με χαμηλό μισθό έχει γίνει πανδημία ".

Σήμερα στην "ελεύθερη και δημοκρατική " Αμερική, "τη μοναδική υπερδύναμη στο κόσμο", ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού απασχολείται σε εργασίες που αποδίδουν λιγότερο από $ 22.000 το χρόνο, το όριο φτώχειας για μια τετραμελή οικογένεια. Μέρος αυτών των εργαζομένων είναι νέοι πτυχιούχοι, επιβαρυμένοι από τα δάνεια σπουδών, που μοιράζονται ένα διαμέρισμα μαζί με άλλους τρεις ή τέσσερις που βρίσκονται στην ίδια απελπιστική κατάσταση. Άλλοι είναι μονογονεικές οικογένειες με κάποιο ιατρικό πρόβλημα ή άστεγοι που έχασαν τη δουλειά τους, μακριά από το σπίτι.

Άλλοι μπορεί να είναι πτυχιούχοι ερευνητές στα πανεπιστήμια που διδάσκουν σαν καθηγητές με $ 10.000 το χρόνο ή και λιγότερο . Η εκπαίδευση εξακολουθεί να διαφημίζεται σαν η έξοδος από τη φτώχεια, αλλά γίνεται όλο και περισσότερο ένας δρόμος που οδηγεί στην φτώχεια ή στην κατάταξη σε στρατιωτικές υπηρεσίες.

Ο Edelman, που μελετάει αυτά τα προβλήματα, αναφέρει ότι 20,5 εκατομμύρια Αμερικάνων έχουν εισόδημα κάτω από 9.500 δολάρια το χρόνο, που εκπροσωπεί το μισό από το όριο φτώχειας για μια τριμελή οικογένεια . Υπάρχουν έξι εκατομμύρια Αμερικάνοι των οποίων το εισόδημα αποτελείται από κουπόνια για φαγητό. Αυτό σημαίνει ότι έξι εκατομμύρια Αμερικάνοι ζουν στο δρόμο κάτω από γεφύρια ή στο σπίτι συγγενών ή φίλων. Οι ρεπουμπλικάνοι με καρδιά από πέτρα συνεχίζουν να μιλάνε για welfare, αλλά ο Edelman λέει ότι “το welfare πρακτικά έχει φύγει”.

Κατά τη γνώμη μου σαν οικονομολόγος, πιστεύω πως εδώ και καιρό δεν ενημερώνεται το όριο της φτώχειας. Η άποψη πως τρία άτομα μπορούν να ζήσουν με 19 χιλιάδες δολάρια ετήσια, είναι εξωπραγματική . Υπολογίζοντας τις τιμές ενοικίων, ηλεκτρικό, νερό, ψωμί και fast food, ένα άτομο δεν μπορεί να ζήσει στις ΗΠΑ με $ 6,333.33 το χρόνο . Ίσως να είναι δυνατόν στη Ταΐλάνδη, μέχρι τη κατάρρευση του δολαρίου, αλλά όχι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως απέδειξαν εμπειρικά ο Dan Ariely (Duke University) και ο Mike Norton(Harvard University),το 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ, οι λιγότερο ευκατάστατοι, κατέχουν το 0,3%, δηλαδή τρία δέκατα του ενός της εκατό της περιουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποιος κατέχει το υπόλοιπο 99,7%? Το 20% κατέχει το 84% του πλούτου της χώρας. Οι Αμερικάνοι που συμμετέχουν στο υπόλοιπο είναι Αμερικάνοι μεσαίας τάξης που κατέχουν μόνο το 15,7% του εθνικού πλούτου. Τέτοια άνιση κατανομή του πλούτου δεν έχει προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο. Στους καιρούς μου, ενώπιον μιας τέτοιας ανισότητας στη κατανομή των εισοδημάτων και του πλούτου, μια ανισότητα που θέτει ένα δραματικό πρόβλημα οικονομικής πολιτικής, οι δημοκρατικοί θα απαιτούσαν διορθώσεις και οι ρεπουμπλικάνοι έστω και απρόθυμα θα είχαν συμφωνήσει.

Αλλά όχι σήμερα. Και τα δύο πολιτικά κόμματα εκπορνεύονται για χρήμα. Οι ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι τα βάσανα των Αμερικανών δεν βοηθάνε επαρκώς τους πλούσιους ΟPaul Ryan και ο Mitt Romneyυποσχέθηκαν να καταργήσουν κάθε πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες εκείνων που θεωρούν σαν " χαραμοφάηδες ".

Οι "΄χαραμοφάηδες" είναι οι φτωχοί εργαζόμενοι και εκείνοι που πριν ανήκαν στη μεσαία τάξη που οι θέσεις εργασίας τους έγιναν offshored για να μπορούν τα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων να λαμβάνουν πολλά εκατομμύρια σαν πριμ και οι μέτοχοί τους να κάνουν εκατομμύρια σε κέρδη κεφαλαίων. Ενώ ένα μάτσο διευθυντών καλοπερνάνε με γιωτ και κουνελάκια από το Playboy, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανών μόλις μετά βίας επιβιώνουν.

Στη πολιτική προπαγάνδα οι "χαραμοφάηδες» δεν είναι μόνο ένα βάρος για τη κοινωνία και τους πλούσιους. Είναι βδέλλες που αναγκάζουν τους τίμιους φορολογούμενους να σπαταλάνε ώρες από το να απολαμβάνουν τη ζωή, κοιτάζοντας αθλητικά γεγονότα και ψαρεύοντας πέστροφες στα ρέματα, ενώ αυτοί γύρω τους σπρώχνουν τα υπάρχοντά τους σε καρότσια του σούπερ μάρκετ ή πουλάνε το σώμα τους για το επόμενο χάμπουργκερ στα MacDonald.

Σήμερα η συγκέντρωση πλούτου και εξουσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι πολύ μακριά από ότι οι πανεπιστημιακοί μου καθηγητές οικονομίας θα μπορούσαν να φανταστούν το 1960. Στα τέσσερα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου που παρακολούθησα, η άποψη ήταν πως ο ανταγωνισμός στην ελεύθερη αγορά θα εμπόδιζε τις μεγάλες ανισότητες στη κατανομή του εισοδήματος και του πλούτου. Όπως κατάλαβα, αυτή η πεποίθηση βασίστηκε σε μια ιδεολογία , όχι στη πραγματικότητα.

Το Κογκρέσο, βάση αυτής της λανθασμένης πεποίθησης της ελεύθερης αγοράς, απελευθέρωσε την οικονομία στις ΗΠΑ για να δημιουργήσει την ελεύθερη αγορά. Η άμεση συνέπεια ήταν να ανατρέξει σε κάθε πράξη που ήταν στο παρελθόν παράνομη, να καταστρέψει τη παραγωγική βάση του εισοδήματος των Αμερικανών καταναλωτών και να συγκεντρώσει εισόδημα και πλούτο σε εκείνο το 1%.

Οl "δημοκρατικός" Clinton, όπως κατόπιν οι διοικήσεις Bush και Obama, δωροδοκήθηκαν από την ιδεολογία της ελεύθερης αγοράς. Με την εκπόρνευση του Clinton στο Big Money ουσιαστικά καταργήθηκαν τα βοηθήματα στις οικογένειες με παιδιά. Αλλά αυτό το ξεπούλημα των Αμερικανών που βρίσκονται σε δυσμενή θέση, δεν ήταν αρκετό για να ικανοποιηθεί το ρεπουμπλικανικό κόμμα. Ο Mitt Romney και ο Paul Ryanθέλουν να περικόψουν ή να καταργήσουν κάθε πρόγραμμα που προστατεύει από το πρόβλημα της πείνας και της εξαθλίωσης των Αμερικανών που πλήττονται από τη φτώχεια.

Οι ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι ο μοναδικός λόγος που οι Αμερικανοί έχουν δυσκολίες είναι γιατί η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογούμενων για να συντηρούνται εκείνοι που δεν έχουν όρεξη να δουλέψουν. Η άποψη των ρεπουμπλικάνων είναι, ότι, ενώ εμείς δουλεύουμε σκληρά και θυσιάζουμε την άνεσή μας και τον ελεύθερο χρόνο μας, η μάζα απολαμβάνει το welfare με χρήματα από τους φόρους μας.

Αυτή η οπτική, εκ μέρους των τοπ στελεχών που συσσωρεύουν εισοδήματα πετσοκόβοντας τις θέσεις εργασίας της μεσαίας τάξης για εκατομμύρια πολίτες, άφησε τους Αμερικανούς σε κατάσταση φτώχειας και τις πόλεις, τα κράτη και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση χωρίς φορολογική βάση, με επακόλουθες χρεοκοπίες σε επίπεδο κρατικό και τοπικό, και μεγάλα deficit στο ισοζύγιο σε ομοσπονδιακό επίπεδο που απειλούν την αξία του δολαρίου και το ρόλο του σαν αποθεματικό νόμισμα

Η οικονομική καταστροφή της Αμερικής ωφέλησε τους πολύ πλούσιους με δισεκατομμύρια δολάρια για να απολαμβάνουν τη ζωή και τα ακριβά αξεσουάρ οπουδήποτε κι αν επιθυμούν. Εν τω μεταξύ, μακριά από τη γαλλική Ριβιέρα, η Εθνική Ασφάλεια συγκεντρώνει πυρομαχικά για να κρατήσει υπό έλεγχο τους ξεγυμνωμένους από τα υπάρχοντά τους Αμερικανούς

vasiliskos2

Gallbraith: Η Ελλάδα θα φύγει από την Ευρωζώνη όταν το αποφασίσει η Γερμανία


Στην ιστοσελίδα του εβδομαδιαίου οικονομικού περιοδικού Format δημοσιεύεται εκτενής συνέντευξη του γνωστού Αμερικανού οικονομολόγουJames KGalbraith, με τίτλο «Η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ όταν το αποφασίσει η Γερμανία».
Ο οικονομολόγος επικρίνει την πολιτική των περικοπών στους μισθούς, τονίζοντας ότι αυξάνει την ανεργία και αναστέλλει την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι περικοπές μισθών στην Ελλάδα δεν θα λύσουν το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της χώρας. «Όποιος μπορεί, έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα ή πρόκειται να το κάνει. Και οι εφοπλιστές έχουν φύγει εφόσον πρέπει να πληρώσουν φόρους (…), ενώ δεν προσελκύονται νέες βιομηχανίες μια και η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 27%».
«Η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη όταν το αποφασίσει η Γερμανία, ούτε νωρίτερα ούτε αργότερα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο J. Gallbraith. Η ίδια η Ελλάδα δεν έχει συμφέρον να εγκαταλείψει την ένωση, όπως λέει, καθώς η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει με τί είδους δυσκολίες θα ήταν αντιμέτωπη η χώρα.
Αναφερόμενος στη δυσκολία εξεύρεσης λύσης για την κρίση, ο Αμερικανός οικονομολόγος σημειώνει ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος και ότι κανένας Γερμανός καγκελάριος δεν θα έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνει, γιατί τότε δεν θα επανεκλεγόταν. «Για αυτό το λόγο η κ. Μέρκελ είναι σκληρή με τους Έλληνες. Δεν έχει να κάνει με μια στρατηγική για την Ευρώπη», σχολιάζει ο Gallbraith. Τέλος, επισημαίνει ότι η σημερινή κρίση έχει ομοιότητες με τη μεγάλη κρίση της δεκαετίας του ΄30 στις ΗΠΑ και υποστηρίζει ότι αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να διατηρήσουν την ευρωζώνη, πρέπει να κάνουν κάτι αντίστοιχο με το New Deal εκείνης της εποχής. «Γιατί ούτε η Ελλάδα ούτε οι άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση μπορούν να λύσουν μόνες τους τα προβλήματά τους. Το να τους δίνονται συνεχώς χρήματα για δάνεια το μόνο που κάνει είναι να καθυστερεί την επίλυση των προβλημάτων», καταλήγει στη συνέντευξή του ο Αμερικανός οικονομολόγος.
http://www.format.at/articles/1235/524/340517/griechenland-euro-deutschland

Ετοιμάζονται για ΕΕ χωρίς ευρώ - Του Γιώργου Δελαστίκ


http://www.hassapis-peter.blogspot.gr/2012/08/fa.html


FA: «Προετοιμασίες για κατάρρευση της Ευρωζώνης»..


Ετοιμάζονται για ΕΕ χωρίς ευρώ.

Του Γιώργου Δελαστίκ
Αίσθηση προκάλεσε ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε», της κορυφαίας εφημερίδας του γερμανικού επιχειρηματικού κόσμου: «Οι τράπεζες εξοπλίζονται για την Ημέρα Χ. Προετοιμασίες για κατάρρευση της Ευρωζώνης. Μεγάλος σκεπτικισμός....
εξαιτίας της Ελλάδας!».

Η Φράνκφουρτερ Αλγκεµάινε είναι φυσικά συντηρητική εφηµερίδα του κατεστηµένου, αλλά σε καµιά περίπτωση δεν είναι «Μπιλντ» να γράφει εντυπωσιοθηρικά κατασκευασµένα ψέµατα και ανοησίες. Από τη στιγµή που γράφει κάτι τέτοιο, είναι βέβαιο πως η κατάσταση είναι σοβαρή.

«Στις µεγάλες γερµανικές τράπεζες και επιχειρήσεις περιφέρεται η ανησυχία ότι το ευρώ θα διαλυθεί», είναι η πρώτη κιόλας φράση του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ. «Περίπου το ένα τρίτο των ηγετικών δυνάµεων των γερµανικών επιχειρήσεων θεωρεί πιθανό ότι το ευρώ θα µπορούσε να διαλυθεί σε ευρώ του Βορρά και ευρώ του Νότου», δηλώνει στην εφηµερίδα ο Αλεξάντερ Ρόος, στέλεχος εταιρείας συµβούλων η οποία ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών σε επιχειρήσεις στον τοµέα της αντιµετώπισης της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η µεγάλη πλειοψηφία των Γερµανών επιχειρηµατιών πιστεύει ακόµη ότι το ευρώ θα επιβιώσει, αλλά ταυτόχρονα προετοιµάζεται σοβαρά πλέον και για το ενδεχόµενο κατάρρευσης του κοινού νοµίσµατος.

«Ολα τα σχέδια είναι έτοιµα στο συρτάρι», δηλώνει στην εφηµερίδα τραπεζίτης που δεν κατονοµάζεται.

Δεν έχουµε να κάνουµε µε αφηρηµένα σχέδια. Τόσο η Ντόιτσε Μπανκ όσο και η Κοµέρτσµπανκ, η πρώτη και η δεύτερη τράπεζα της Γερµανίας, αποκόπτουν ήδη µεθοδικά από τώρα τις θυγατρικές τους τράπεζες στις χώρες που περιδινίζονται στην κρίση.

Τα ισπανικά και τα ιταλικά υποκαταστήµατα των δύο ανωτέρω γερµανικών τραπεζών δεν χρηµατοδοτούνται πλέον από τις µητρικές γερµανικές τράπεζες, αλλά από τους µηχανισµούς έκτακτης παροχής ρευστότητας των κεντρικών τραπεζών της Ισπανίας και της Ιταλίας αντιστοίχως, τονίζει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεµάινε».

Eπιπροσθέτως, αποκαλύπτει η γερµανική εφηµερίδα, οι µεγάλες τράπεζες µεταφέρουν µεγάλες ποσότητες ρευστού χρήµατος σε χώρες εκτός Ευρωζώνης!

Ο Αλεξάντερ Ρόος επιβεβαιώνει, επίσης, κάτι που είναι γνωστό στους επαΐοντες και συµβαίνει µε όλες τις επιχειρήσεις, όχι µόνο τις γερµανικές, από τότε που οι φόβοι κατάρρευσης του ευρώ δεν ανήκουν πλέον στη σφαίρα της φαντασίας: «Κάθε νύχτα οι µεγάλες γερµανικές βιοµηχανικές επιχειρήσεις αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασµούς που έχουν στις χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες πλήττονται από την κρίση, και εκτός από ένα ελάχιστο ποσό (σ.σ.: που κρατούν για τρέχοντα έξοδα) µαζεύουν τα χρήµατά τους στη Γερµανία!», υπογραµµίζει ο ειδικός σύµβουλος.

«Με τον τρόπο αυτό προστατεύονται από απώλειες, αν η Ισπανία, η Πορτογαλία ή η Ιταλία περάσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε νέο νόµισµα, το οποίο κατόπιν θα υποτιµηθεί ισχυρά», τονίζει η γερµανική εφηµερίδα. «Επιπροσθέτως οι επιχειρήσεις µεταφέρουν µεγάλα χρηµατικά ποσά σε δολάρια», αποκαλύπτει.
Προκαλεί δέος στον απλό Ευρωπαίο πολίτη η συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι ούτε καν οι Γερµανοί τραπεζίτες και επιχειρηµατίες δεν έχουν εµπιστοσύνη στο ευρώ και µετατρέπουν µεγάλα χρηµατικά ποσά σε δολάρια, ελβετικά φράγκα ή γιεν.

«Ακούγεται ανησυχητικό, µπορεί όµως κάποιος να το βλέπει και εντελώς διαφορετικά - όπως ένας από τους πολλούς συµβούλους στα θέµατα της κρίσης, ο οποίος θέλει να µην αναφερθεί το όνοµά του: «Καµιά ανησυχία δεν πρέπει να υπάρχει», λέει. «Το ευρώ µπορεί να συντριβεί, όµως η Siemens και η Volkswagen δεν πρόκειται να βυθιστούν, να καταστραφούν εξαιτίας της κατάρρευσης του ευρώ», γράφει η «Φράνκφουρτερ Αλγκεµάινε».

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Βγάζουν τα λεφτά έξω κάθε... νύχτα

ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ απλοί Ελληνες πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι σούπερ µάρκετ, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, εφοπλιστές και άλλες µεγάλες ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα κάθε βράδυ -και εννοούµε κυριολεκτικά κάθε βράδυ, µε την πλήρη σηµασία των λέξεων!- στέλνουν όλες τις εισπράξεις της ηµέρας στο... εξωτερικό! Το σοκ γενικεύεται, καθώς το ίδιο συµβαίνει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, ακόµη και στην Ιταλία εσχάτως! Με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι αµύνονται έναντι περίπτωσης επιστροφής κάποιας χώρας του Νότου της ΕΕ σε εθνικό νόµισµα, αδιαφορώντας βεβαίως για το ότι µε τον τρόπο αυτόν υποσκάπτουν πλήρως την εµπιστοσύνη στο ευρώ.

Από: ethnos.gr

Ρατσιστικό μίσος! Μία ηλικιωμένη στο Μαρούσι, ένας ηλικιωμένος στην Σπάρτη, μέσα στα σπίτια τους δολοφονημένοι με βασανιστήρια. Ένα κράτος – Τσολάκογλου κάνει τον τροχονόμο στην ρατσιστική δράση των Βόσνιων SS.


http://olympia.gr/2012/08/31/%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%AF%CF%83%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B7%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC/

20120831-192940.jpgΡατσιστικό μίσος. Αυτή είναι η εξήγηση όταν εξοντώνεις μία ανήμπορη γριούλα μέσα στο σπίτι της ενώ είναι δεμένη, ανήμπορη, φιμωμένη.
Έχεις πάρει τα λεφτά και την σκοτώνεις. Οικονομικό έγκλημα είναι η ληστεία. Η δολοφονία εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό γενοκτονίας από φασιστικά γουρούνια που όπως οι παπούδες τους μισούν οτιδήποτε Ελληνικό.
Από τον ναζιστή Τσάμη που έσφαξε την έγκυο μέσα στον “Γερμανό” μέχρι τις εκατοντάδες περιπτώσεις όπου οι ισλαμοφασίστες κάνουν αυτό που έκαναν τα βοσνιακά SS στα Βαλκάνια. Βασανισμοί και δολοφονίες μέσα στα σπίτια των Ελλήνων.
Τα σπίτια που έπρεπε να είναι ΑΒΑΤΑ διότι οι πρόγονοι μας πολέμησαν αυτά τα ναζιστικά καθάρματα για να αφήσουν την πατρίδα ασφαλή και ελεύθερη.
Σήμερα το κράτος – Τσολάκογλου, επιτρέπει αυτή την σφαγή, έρμαιο συμφερόντων και 
χρήματος.
Οφείλουμε πλέον να αντιδράσουμε. Η σφαγή γερόντων, η παραβίαση του οικιακού ασύλου, η ανυπαρξία του κράτους, ενεργοποιεί αυτόματα το σχετικό άρθρο του Συντάγματος.
Το ποιόν των υπάνθρωπων το ξέρουμε πολύ καλά. Όπως και τους Έλληνες συνεργάτες τους. Κανένας οίκτος, εδώ θα ξαναγκρεμίσουμε τον ναζισμό.
20120831-192732.jpg
20120831-192851.jpg

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ



15
http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9442:eorti-tis-kata&catid=195:2010-10-01-20-45-43&Itemid=630
Γιορτάζουμε σήμερα 31 Αυγούστου, ημέρα της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, ας πούμε λίγα λόγια:

Η ανακομιδή της τίμιας Ζώνης της Θεοτόκου, άλλοι λένε ότι έγινε από το βασιλιά Αρκάδιο και άλλοι από το γιο του Θεοδόσιο τον Β'. Η μεταφορά έγινε από την Ιερουσαλήμ στην Κωνσταντινούπολη και την τοποθέτησαν σε μια χρυσή θήκη, που ονομάσθηκε αγία Σωρός. Όταν πέρασαν 410 χρόνια, ο βασιλιάς Λέων ο Σοφός άνοιξε την αγία αυτή Σωρό για τη βασίλισσα σύζυγο του Ζωή, που την διακατείχε πνεύμα ακάθαρτο. Όταν λοιπόν άνοιξε την αγία Σωρό, βρήκε την τίμια Ζώνη της Θεοτόκου να ακτινοβολεί υπερφυσικά.Και είχε μια χρυσή βούλα, που φανέρωνε το χρόνο και την ήμερα που μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη.Αφού λοιπόν την προσκύνησαν, ο Πατριάρχης άπλωσε την τιμία Ζώνη επάνω στη βασίλισσα, και αμέσως αυτή ελευθερώθηκε από το δαιμόνιο.Όποτε όλοι δόξασαν το Σωτήρα Χριστό και ευχαρίστησαν την πανάχραντη Μητέρα Του, η οποία είναι για τους πιστούς φρουρός, φύλαξ, προστάτις, καταφυγή, βοηθός, σκέπη, σε κάθε καιρό και τόπο, ήμερα και νύκτα.

Στη συνέχεια η Αγία Ζώνη τεμαχίστηκε και τεμάχιά της μεταφέρθηκαν σε διάφορους ναούς της Κωνσταντινούπολης. Μετά την άλωση της Πόλης από τούς Σταυροφόρους το 1204 μ.Χ., κάποια τεμάχια αρπάχτηκαν από τους βάρβαρους και απολίτιστους κατακτητές και μεταφέρθηκαν στη Δύση. Ένα μέρος όμως διασώθηκε και παρέμεινε στην Κωνσταντινούπολη και μετά την απελευθέρωση της Πόλης από τον Μιχαήλ Η' Παλαιολόγο. Φυλασσόταν στον ιερό ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών. Η τελευταία αναφορά για το άγιο λείψανο είναι ενός ανώνυμου Ρώσου προσκυνητή στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ του 1424 και 1453 μ.Χ.

Μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τούς Τούρκους το 1453 μ.Χ., είναι άγνωστο τι απέγινε το υπόλοιπο μέρος της Αγίας Ζώνης στη συνέχεια. Έτσι το μοναδικό σωζόμενο τμήμα είναι αυτό που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου· με εξαιρετικά περιπετειώδη τρόπο έφτασε εκεί.

Ο Άγιος Κωνσταντίνος είχε κατασκευάσει έναν χρυσό σταυρό για να τον προστατεύει στις εκστρατείες. Στη μέση του σταυρού είχε τοποθετηθεί τεμάχιο Τιμίου Ξύλου· ο σταυρός έφερε επίσης θήκες με άγια λείψανα Μαρτύρων, και ένα τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης. Όλοι οι βυζαντινοί αυτοκράτορες έπαιρναν αυτόν τον σταυρό στις εκστρατείες. Το ίδιο έπραξε και ο αυτοκράτορας Ισαάκιος Β Ἄγγελος (1185-1195) σε μία εκστρατεία εναντίον του ηγεμόνα των Βουλγάρων Ασάν. Νικήθηκε όμως και μέσα στον πανικό ένας ιερέας τον πέταξε στο ποτάμι για να μην τον βεβηλώσουν οι εχθροί. Μετά από μερικές μέρες όμως οι Βούλγαροι τον βρήκαν· έτσι πέρασε στα χέρια του Ασάν.

Οι Βούλγαροι ηγεμόνες μιμούμενοι τούς Βυζαντινούς αυτοκράτορες έπαιρναν μαζί τους στις εκστρατείες το σταυρό. Σε μία μάχη όμως εναντίον των Σέρβων ο βουλγαρικός στρατός νικήθηκε από τον Σέρβο ηγεμόνα Λάζαρο (1371-1389). Ο Λάζαρος αργότερα δώρισε το σταυρό του Αγίου Κωνσταντίνου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου μαζί με το τεμάχιο της Τιμίας Ζώνης.

Οι Άγιοι Πατέρες της Ιεράς Μονής διασώζουν και μία παράδοση σύμφωνα με την οποία η Τιμία Ζώνη της Θεοτόκου αφιερώθηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου από τον αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ Καντακουζηνό (1341-1354), ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε από το αξίωμα, εκάρη μοναχός με το όνομα Ιωάσαφ και μόνασε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Τα θαύματα που πραγματοποίησε και πραγματοποιεί η Τιμία Ζώνη είναι πολλά. Βοηθά ειδικά τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδί. Αν ζητήσουν με ευλάβεια τη βοήθειά της Παναγίας, τούς δίδεται τεμάχιο κορδέλας που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης· αν έχουν πίστη, καθίστανται έγκυες.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:
Ήχος πλ. δ'.
Θεοτόκε αειπάρθενε, των ανθρώπων η σκέπη, Εσθήτα και Zώνην του αχράντου σου σώματος, κραταιάν τη πόλει σου περιβολήν εδωρήσω, τω ασπόρω τόκω σου άφθαρτα διαμείναντα, επί σοι γαρ και φύσις καινοτομείται και χρόνος, διό δυσωπούμέν σε, ειρήνην τη πολιτεία σου δώρησαι, και ταίς ψυχαίς ημών το μέγα έλεος.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός

Στην πανσέληνο πίνουμε κρασιά από το Αλληλέγγυο!

Στην πανσέληνο πίνουμε κρασιά από το Αλληλέγγυο!Κοκκινέλι 2,15 1,5 λίτρα
Ροζέ 2,15 1,5 λιτρα
Λευκό 1,95 1,5 λίτρα
Βιολογικό Ικαρίας 3,70 το λίτρο
Βιολογικό Δωρίδος 4,45 γυάλινο μπουκάλι 750
Κόκκινο Κορίνθου 2,99 1,5 λίτρα
Ροζέ Κορίνθου 2,44 1,5 λίτρα
Λευκλο Κορίνθου 2,22 1,5 λίτρα

Oι (μοιραίοι) πρωταγωνιστές


http://www.kourdistoportocali.com/articles/13745.htm

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ο ένας  πριν λίγες ώρες επανεξελέγη πρόεδρος τηςΣοσιαλιστικής Διεθνούς, ο άλλος κυβερνάει την Ελλάδα προσπαθώντας να συμμαζέψει τα συντρίμμα που άφησε πίσω ο συμφοιτητής του στοΚολλέγιο Αθηνών και στο Άμχερστ της Μασσαχουσέτης.
Το  κοντινό στοίχημα του Σαμαρά είναι να «υπάρχει» η χώρα την Άνοιξη του 2013.
Ο Γιώργος σπούδασε κοινωνιολογία και μ΄αυτή τη χαλαρή αντίληψη της ζωής που τον διακρίνει έριξε την χώρα στα βράχια.
Άλλοι-όπως ο Πεπόνης και ο Καμμένος-υποστηρίζουν ότι το έκανε για να αποκομίσει προσωπικά-οικογενειακά οφέλη. 
Θα τον κρίνει η Ιστορία μια και η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα χρόνια τώρα επιλέγει να αφήνει ερωτηματικά να πλανώνται για όλες τις μεγάλες υποθέσεις-σκάνδαλα τις οποίες χειρίστηκε.
Ο Αντώνης σπούδασε οικονομικά και έχει βαλθεί να αποδείξει ότι τα εφαρμοσμένα μαθηματικά είναι πιο ασφαλής συνταγή διακυβέρνησης. 
Μιλάμε για δύο διαφορετικές φιλοσοφίες ζωής τις οποίες αμφότεροι είχαν την τύχη να τις κάνουν πράξη με 10 εκατομμύρια πειραματόζωα στην διάθεσή τους. 
Ώσπου να διαπιστώσουμε ποιος από τους δύο θα βγει νικητής από αυτή την ιδιόμορφη σύγκρουση ας κρατήσουμε την σημασία που έχουν τα «καλά» σχολεία για όσους θέλουν να αισθάνονται μέρος της εξουσίας. 
Οι πασόκοι που το 1981 κυκλοφορούσαν με τα αμπέχωνα λίγο αργότερα έψαχναν την Μαριάννα Λάτση και την Γιάννα Αγγελοπούλου για να μεσολαβήσουν ώστε τα παιδιά τους να φοιτήσουν στο Κολλέγιο Αθηνών.
Ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα εκβίασε τον Παπανδρέου να βάλει πλάτη για να μπει το παιδί του σε κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, διαφορετικά δεν θα ψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο.
Κύριο μέλημα πασόκων, νεοδημοκρατών αλλά και των δημοσιογράφων που δαπλέκονται είναι να τρυπώσουν τα παιδιά τους στα «καλά» σχολεία ώστε τα επώνυμά τους να εξακολουθήσουν αενάως να φιγουράρουν ανάμεσα σε εκείνα της εγχώριας ελίτ.
Κορόιδο λαέ εσύ σκάσε και πλήρωνε. Άλλωστε, σύμφωνα με τον άνδρα που σαγήνεψε ακόμη και αυτή την Όλγα Τρέμη, μαζί τα φάγαμε...

Ενοικιάζεται....... Μπορεί να διδάξει... Πώς εξαθλιώνεις σε 2 χρόνια έναν περήφανο λαό....

http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2012/08/2.html
Άσχετο; AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΘΗΤΕΙΑ ΣΕ FUND ΤΟΥ SOROS!

Πάνος Καμμένος
Ενοικιάζεται...

Μπορεί να διδάξει...

Πώς εξαθλιώνεις σε 2 χρόνια έναν περίφανο λαό...

Πώς παραδίδεις στα αφεντικά σου και στα αφεντικά τών αδελφών σου το αίμα και τών ιδρώτα γενεών...

Πώς αφού κάνεις τήν δουλειά σου παραδίδεις το σχέδιο να το συνεχίσει ο συμμαθητής σου για να γλύψει κανένα κόκαλο εξουσίας και να...
σου παρέχει ασυλία...


ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΣΟΥΜΕ...

ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΔΗΜΌΣΙΑ...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Book George Papandreou for Public Speaking, Keynote Address, or Motivational Speech

Υ.Γ. λόγω απουσίας μου στίς ΗΠΑ οι αναρτήσεις έχουν μειωθεί ....

Γιάννης Βαρουφάκης: Πιθανότητα κατάρρευσης: 100%!

http://logia-starata.blogspot.gr/2012/08/100_30.html


Στο 100% πλέον ανέρχεται η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, αν δεν αλλάξει άμεσα η πορεία και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με στόχο το moratorium και τη μείωση του χρέους.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο γνωστός οικονομολόγος εκτίμησε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει αποφάσεις για την Ελλάδα πριν οριστικοποιηθεί τι θα γίνει με το καυτό πρόβλημα της Ισπανίας και, δευτερευόντως, της Ιταλίας. Οι Γερμανοί θεωρούν ότι ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα (το οποίο θα συνόδευε την επιμήκυνση του προγράμματος) θα είναι πεταμένα λεφτά, εκτιμά ο ίδιος.


Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί λάθος την στρατηγική της κυβέρνησης να επιζητεί επιμήκυνση, σημειώνοντας ότι συνεχίζουμε να διακατεχόμαστε από το "σύνδρομο Παπακωσταντίνου", ενώ επανέλαβε ότι απαιτείται άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με τους εξής στόχους:

-Ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών απευθείας από τον EFSF, όπως έχει αποφασισθεί για τις ισπανικές τράπεζες.

- Moratorium στο ελληνικό χρέος με διασύνδεση της αποπληρωμής με την πορεία του ΑΕΠ.

- Outsourcing των αδιάθετων πόρων του ΕΣΠΑ, ύψους 12 δισ. ευρώ, στην ΕΤΕπ η οποία θα αναλάβει τη διενέργεια άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα.


.enikos.grl

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ για τον επόμενο χρόνο!




Είπαμε και εμείς να βοηθήσουμε και πρακτικά... Μαζέψαμε λοιπόν όλες τι ειδήσεις που θα έχουμε τον επόμενο χρόνο τουλάχιστον... Διαβάστε τις, εμπεδώστε τις, και δεν θα χρειαστεί να ξαναδιαβάσετε ούτε να παρακολουθήσετε κανένα δελτίο για τον επόμενο χρόνο, αφήνοντας σας ελεύθερο χρόνο για "άλλες ασχολίες"...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: ....


Θα μας φορολογήσουν... 

  • τα ακίνητα, 
  • τα κινητά, 
  • τα μικρά, 
  • τα μεγάλα, 
  • αυτά που έχεις, 
  • αυτά που δεν έχεις πιά, 
  • αυτά που δεν είχες ποτέ, 
  • αυτά που νομίζουν ότι έχεις, 
  • αυτά που κέρδισες, 
  • αυτά που δούλεψες,
  • αυτά που χρωστάς ακόμα,
  • αυτά που ήδη πλήρωσες και... 
  • αυτά που ΘΑ έχεις... 

Και θα τα φορολογήσουν...

  • Αναδρομικά... 
  • Προκαταβολικά...
  • Με τόκους... 
  • Με ποινές... 
  • Με φυλακή...

Παρακάτω οι υπόλοιπες ειδήσεις... Γιά δείτε, τις βάλαμε όλες;;; Ξεχάσαμε τίποτα;;;

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 

Μας καταχρέωσαν την Χώρα...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 

Αύριο θα χρωστάς περισσότερο από σήμερα...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Του χρόνου θα χρωστάς περισσότερο από φέτος...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Μας καταχρέωσαν την Χώρα...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Ο "τάδε" πολιτικός έκανε τούμπα...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Μας είπαν ψέματα...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Η κυβέρνηση δεν αγαπά τον Λαό...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Η αντιπολίτευση δεν αγαπά τον Λαό...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Βάζουν αψήφιστους να μας κυβερνούν...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Βάζουν τις τράπεζες πριν τον Λαό...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Βάζουν την Ευρώπη πριν τον Λαό...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Βάζουν τον εαυτό τους πριν τον Λαό...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Η Αντιπολίτευση δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Μας ξεπουλάνε το νερό, τα νησιά, τα ορυκτά, και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Μας ψεκάζουν λοιπόν...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Μας ταΐζουν μεταλλαγμένα...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα μας βάλουν νέα χαράτσια...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα μας βάλουν νέους φόρους...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Αύξησαν την ύφεση...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Αύξησαν την ανεργία...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Κατέβασαν τους μισθούς...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Κατέβασαν και άλλο τις συντάξεις...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Απέλυσαν υπαλλήλους...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα Κατεβάσουν και άλλο τους μισθούς...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα κόψουν επιδόματα, δώρα, πολυτεκνικά, και άλλα...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Απαγόρευσαν την καλλιέργεια γιά αυτό, γιά τ' άλλο, για εκείνο...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα μας πάρουν το σπίτι, το αυτοκίνητο...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Σου πήραν το σπίτι, το αυτοκίνητο...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα μας δώσουν κάρτες...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Μας έδωσαν κάρτες...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα πληρώνεις στο νοσοκομείο...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα πληρώνεις τα φάρμακά σου...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θα πληρώνεις τον αέρα που αναπνέεις...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Οι φόροι δεν πάνε στον Λαό...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Σκάνδαλο εκεί, σκάνδαλο εδώ, σκάνδαλα παντού...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Προσέλαβε τον γιό, την κόρη, τον ανιψιό...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Έκλεψαν αυτό, έκλεψαν εκεί, έκλεψαν τον Λαό, έκλεψαν τον πτωχό, έκλεψαν την μεσαία τάξη, έκλεψαν τον εργάτη, έκλεψαν το κράτος, έκλεψαν πριν, έκλεψαν μετά, έκλεψαν πριν λίγο...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Κατέστρεψαν την παιδεία...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Κατέστρεψαν την υγεία...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Κατέστρεψαν το κοινωνικό κράτος...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θέλουν να μας ξεκάνουνε...


ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θέλουν να πεθάνουμε...

ΕΚΤΑΚΤΗ Είδηση: 
Θέλουν... 
να... 
σκοτώσουν... 
τα... 
παιδιά... 
μας...



ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ...



ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ;


ΤΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;;;


Πηγή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου