Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΜΑΚΕΛΕΙΟ 29-6-2012: "ΣΚΑΜΠΙΛΙΑ" ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (video)


http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2672:-29-6-2012-qq--&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2makeleio-epistrofi

Η εκπομπη ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2 της 29ης Ιουνιου απαντησε με τον δικο της στοιχειοθετημένο τροπο στις απηνείς διώξεις της κυβέρνησης των Μπαρμπα-Φανουρο-Σαμαρα-Βενιζέλων, στο makeleio.gr
Ολα τα άπλυτα της εξουσιας στη φόρα.
Το makeleio.gr αποδεικνυει καθημερινα ότι σε αγαστή συμφωνία δημοσιογραφικής τιμης με την τηλεοπτική εκπομπή δεν πρόκειται ποτε να δεχτεί να υποθηκεύεται η πατρίδα μας και το μέλλον των παιδιών μας σε πολιτικούς αρριβίστες που πάνω από το συμφερον της χώρας, έχουν τοποθετήσει την καλοπέραση τους.
Τους το έχουμε ξαναπεί. Είμαστε απέναντι. Τις μηνυσεις και τις απειλές τους για να κάνουμε πισω, τις έχουμε γραμμενες εκεί που ξέρουν. Και το έχουν διαπιστώσει δύο χρονια τώρα.
Η Ελλάδα χάνεται. Και την ευθυνη την εχουν αυτά τα πολυποίκιλα καθαρματα. Ο καθένας έχει ήδη αναλαβει τις ευθύνες του. Και εμεις τις δικες μας.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ



15
http://www.agioritikovima.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7592:eorti-tis-unaks&catid=195:2010-10-01-20-45-43&Itemid=630
Γιορτάζουμε σήμερα 30 Ιουνίου, ημέρα της Συνάξεως των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, ας πούμε λίγα λόγια:

Οι Απόστολοι του Χρίστου θα ξεχωρίζουν μέσα στην Ιστορία της Εκκλησίας, σαν οι υπέρλαμπροι αστέρες πρώτου μεγέθους της πνευματικής ζωής. Την 30η Ιουνίου, η Εκκλησία γιορτάζει τους δώδεκα Αποστόλους που αρχικά εξέλεξε ο Κύριος, πλην του Ιούδα Ισκαριώτη.

Αυτοί είναι: Σίμωνας (Πέτρος), Ανδρέας, Ιάκωβος, Ιωάννης, Φίλιππος, Θωμάς, Βαρθολομαίος (Ναθαναήλ), Ματθαίος, Ιάκωβος του Αλφαίου, Σίμωνας ο Ζηλωτής, Ιούδας ο αδελφός του Ιακώβου του μικρού και ο Ματθίας, που εξελέγη μέσα στο υπερώο τις παραμονές της Πεντηκοστής, σε αντικατάσταση του Ιούδα του Ισκαριώτη.

Τη ζωή του καθενός των Αποστόλων αυτών, σκιαγραφούμε στις ιδιαίτερες γιορτές τους. Εδώ γίνεται υπενθύμιση της ενότητας που είχαν μεταξύ τους, αλλά και της ηθικής τους, που τόσο συνέβαλε στην πνευματική εν Χριστώ αναγέννηση του κόσμου.

Έχουμε, λοιπόν, χρέος και εμείς οι αγωνιζόμενοι χριστιανοί, να κινούμαστε στα ίχνη τους και με θερμό ζήλο για τη διάδοση του σωτηριώδους μηνύματος του Ευαγγελίου, που διέπνεε κι αυτούς, να γίνουμε μιμητές του έργου τους.

Στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, χρόνια πολλά και ευάρεστα στο Θεό !!!

Απολυτίκιο:

Ἦχος γ'. Τὴν ὡραιότητα.
Ὡς δωδεκάπυρσος, λυχνία ἔλαμψαν, οἱ Δωδεκάριθμοι, Χριστοῦ Ἀπόστολοι, Πέτρος καὶ Παῦλος σὺν Λουκᾶ, Ἀνδρέας καὶ Ἰωάννης, Βαρθολομαῖος Φίλιππος, σὺν Ματθαίω καὶ Σίμωνι, Μᾶρκος καὶ Ἰάκωβος, καὶ Θωμὰς ὁ μακάριος, καὶ ηὔγασαν τοὺς πίστει βοώντας χαίρετε Λόγου οἱ αὐτόπται.

Το συναξάρι επιμελείται ο συνεργάτης του agioritikovima.gr Κυριάκος Διαμαντόπουλος

Το Απολυτίκιο ψάλλει ο αρχ. π. Νικόδημος Καβαρνός

Πέθανε ο αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Θύμιος Καρακατσάνης


Ο Θύμιος Καρακατσάνης

Πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 72 ετών ο ηθοποιός Θύμιος Καρακατσάνης.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Η κηδεία του θα γίνει στις 11:30 το πρωί της Δευτέρας από το νεκροταφείο Παιανίας.

Είχε γεννηθεί το 1940 στα Ταμπούρια του Πειραιά.

Σπούδασε στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, όπου από το 1960 εργάζεται συνεχώς στο θέατρο, αρχικά ως βασικό στέλεχος του Θεάτρου Τέχνης και στη συνέχεια στο ελεύθερο θέατρο.

Στο θέατρο είχε παίξει σε έργα του Αριστοφάνη, του Μολιέρου, ενώ στον κινηματογράφο οι εμφανίσεις του υπήρξαν πιο σπάνιες.

Είχε εμφανιστεί στις ταινίες Το πιο λαμπρό αστέριΗ χαρτορίχτρα, Η γυναικοκρατία, Μπουμ Ταρατατζούμ, Καραβάν Σαράι.
Newsroom ΔΟΛ

Tα πρωτοσέλιδα της Κυριακής (1 Ιουλίου 2012)


http://online-pressblog.blogspot.gr/2012/06/t-1-2012.html

Tα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα σε λίγο...










To σωτήριο «Όχι» - του κ. Γιάνη Βαρουφάκη


Πρόκειται για την πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η Κρίση που η ΕΕ λαμβάνει μια απόφαση που να συνάδει με την λογική. Πρώτη φορά! Έπρεπε βέβαια πρώτα να βρεθεί η Ευρωζώνη δύο εβδομάδες προ της οριστικής και μη αναστρέψιμης διάλυσης και, το πιο σημαντικό, να βρεθεί κάποιος που να πει στην κα Μέρκελ: «Όχι κυρία μου. Δεν υπογράφω, ο κόσμος να χαλάσει, τα ανόητα κείμενα που μου θέτεις.» Ο κύριος αυτός ήταν, βέβαια, ο κ. Μόντι ο οποίος βρήκε το σθένος (να κάνει κάτι που κανείς δεν είχε τολμήσει πριν) για έναν απλό λόγο: Εδώ και δύο εβδομάδες, οι μεγάλες επιχειρήσεις της Βόρειας Ιταλίας ρευστοποιούν όσο-όσο και μαζικά περιουσιακά τους στοιχεία και μεταφέρουν τα κεφάλαια στην Ελβετία, στην Γερμανία, στο Λονδίνο και στην Νέα Υόρκη. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Ιταλία βρίσκεται στα πρόθυρα της πλήρους κατάρρευσης και ο κ. Μόντι είχε, το πολύ, δύο εβδομάδες για να κάνει κάτι πριν τον ανατρέψουν τα κόμματα που τον «στηρίζουν». Στήλωσε λοιπόν τα πόδια και έκανε αυτό που, αν είχε πράξει ο κ. Παπανδρέου πριν δυο χρόνια, ολόκληρη η Ευρώπη θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση σήμερα: Είπε ΟΧΙ!
Και τι κέρδισε; Τι πήρε; Τι κερδίσαμε όλοι από την πρώτη περίπτωση πραγματικής διαπραγμάτευσης; Δύο πράγματα.
Μέτρο πρώτο: Το πρώτο μέτρο που ανάγκασε την κα Μέρκελ να αποδεχθεί ο κ. Μόντι είναι αυτό που σας έχω κουράσει να επαναλαμβάνω από την αρχή της Κρίσης ότι έπρεπε να γίνει ως ελάχιστο: να κοπεί ο ομφάλιος λώρος που συνδέει την επανακεφαλαιοποίηση των πτωχευμένων τραπεζών με το δημόσιο χρέος των πτωχευμένων κρατών. Όπως προτείνω εδώ και δυο χρόνια (*), ο κ. Μόντι απαίτησε (και κέρδισε, τουλάχιστον στα χαρτιά) η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να γίνει άμεσα από το EFSF, χωρίς την μεσολάβηση του δημοσίου και χωρίς να επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος αυτά τα κεφάλαια. Παράλληλα, να περάσει ο έλεγχος και η επιτήρηση των τραπεζών στην ΕΚΤ.
Μέτρο δεύτερο: Να μπορεί να δανείζεται ένα κράτος από το EFSF μέσα από απ’ ευθείας αγορά των ομολόγων του από το EFSF στις πρωτογενείς αγορές και όχι μέσα από την εξευτελιστική διαδικασία του Μνημονίου.
Πόσο σημαντικά είναι αυτά τα μέτρα για την Ευρωζώνη; Χωρίς το πρώτο μέτρο, το ευρώ δεν θα υπήρχε τον Σεπτέμβρη. Με την απαγκίστρωση των τραπεζικών ζημιών στην Ισπανία από το δημόσιο χρέος της Μαδρίτης, το ευρώ κέρδισε χρόνο. Το δεύτερο μέτρο, ακόμα και η ανακοίνωσή του (καθώς η εφαρμογή του ενδέχεται να εμποδιστεί από το Γερμανικό Κοινοβούλιο και το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης), θα δώσει και μερικές ανάσες στην Ιταλία. Όμως, αυτά τα δύο μέτρα δεν λύνουν το πρόβλημα. Απλά «δανείζουν» άλλους μερικούς μήνες στο ευρω-σύστημα. Βλ. παρακάτω γιατί. Πριν πάμε εκεί ας δούμε τα του οίκου μας:
Τι σημαίνουν αυτά για την Ελλάδα; Πέραν του γεγονότος ότι διώχνουν για μερικούς μήνες την προοπτική της κατάρρευσης του ευρώ, δίνουν στην ελληνική κυβέρνηση ένα σημαντικό πάτημα να απαιτήσει, για πρώτη φορά, κάτι που μπορεί να επιβραδύνει την ελεύθερη πτώση της οικονομίας μας: Η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες να δηλώσει πως ό,τι ισχύει για την Ισπανία (που σίγουρα θα ισχύσει και για την Ιρλανδία) θα πρέπει να ισχύσει άμεσα και για την Ελλάδα. Δηλαδή, τα 30 δις που δανείστηκε το δημόσιο εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών να μην καταγραφούν στο ελληνικό δημόσιο χρέος (αλλά να χρησιμοποιηθούν για αναπτυξιακά μέτρα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – αφήνοντας απ’ έξω το δημόσιό μας) και η επιτήρηση των ελληνικών τραπεζών να περάσει άμεσα στην ΕΚΤ. Να το πω απλά; Να μην τολμήσει η ελληνική αντιπροσωπεία να πατήσει ελληνικό έδαφος  αν δεν έχει δηλώσει πρώτα ευθαρσώς και σε υψηλούς τόνους πως στην περίπτωση που δεν ισχύσει το πρώτο μέτρο και για την Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση θα προβάλει βέτο στα πάντα. Δεν θεωρώ ότι στην περίπτωση που συμβεί αυτό «σωθήκαμε». Απλά ότι, αν δεν πετύχουμε αυτή την μικρή «νίκη», η νέα κυβέρνηση θα έχει αυτο-καταργηθεί.
Και η Κρίση;
Όπως έγραψα πιο πάνω τα δύο μέτρα που αποφασίστηκαν σε αυτή την Σύνοδο, αντίθετα με ό,τι έχει αποφασιστεί έως τώρα, συνάδουν με την λογική. Όμως σε καμία περίπτωση δεν αρκούν. Ο βασικός λόγος είναι ότι και τα δύο βασίζονται στα κεφάλαια ενός καθόλα τοξικού Ταμείου – του EFSF. Αυτό που πέτυχε η Ευρώπη ήταν να δημιουργηθεί ένα ορθολογικότερο σύστημα αναλήψεων από το EFSF. Όμως, ο τρόπος που συλλέγει το EFSF τα κεφάλαιά του παραμένει άκρως τοξικός. Το γιατί το είχα εξηγήσει αναλυτικά πριν ένα χρόνο – βλ. εδώ. Για αυτό αναφέρθηκα σε μέτρα που δανείζουν χρόνο στην Ευρωζώνη, χωρίς να αναστέλουν την κατάρρευση του ευρώ.
ΥΓ. Όσο για το αναπτυξιακό πακέτο μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που ανακοινώθηκε, πρόκειται για καθαρή απάτη, καθώς αφορά μόνο ένα επί πλέον αστείο ποσό 10 δις για ολόκληρη την Ευρώπη. Χαίρομαι πάντως που, επί τέλους, άρχισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να αναφαίρεται ως η λύση του προβλήματος της κρίσης επενδύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
(*) Στην πρώτη έκδοση της πρότασής μας για έξοδο από την Κρίση, γράφαμε τον Νοέμβριο του 2010, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η Σταθεροποίηση απαιτεί το σπάσιμο του φαύλου κύκλου στην παγίδα του οποίου έχει πιαστεί όλη η ευρωζώνη. Ποιος είναι αυτός; Η ευρωζώνη ταλανίζεται από δύο παράλληλες και αλληλένδετες κρίσεις. Όμως η ΕΕ επικεντρώνεται στην μία αγνοώντας επιδεικτικά την άλλη. Έτσι, η συνολική Κρίση χειροτερεύει. Πιο συγκεκριμένα, η κρίση που τραβά την προσοχή όλων, είναι η κρίση χρέους των υπερχρεωμένων κρατών. Η Ευρώπη ρίχνει όλο της το βάρος στη τιθάσευση αυτής της κρίσης μέσω περιορισμών, περικοπών, λιτότητας κλπ. Στο μεταξύ τα γιατροσόφια αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να φουντώνει η δεύτερη, παραμελημένη, κρίση που, δυστυχώς, είναι εξ ίσου σημαντική: Είναι η κρίση των ευρωπαϊκών τραπεζών στις οποίες "ανήκει" το χρέος των υπερχρεωμένων κρατών.» Αυτός ο φαύλος κύκλος, συμπληρώσαμε στην πιο πρόσφατη έκδοση της πρότασής μας, για να σπάσει: «η ευρωζώνη δεν μπορεί να συνεχίσει με «εθνικά» τραπεζικά συστήματα στο πλαίσιο του κοινού νομισματικού συστήματος. Χρειάζεται έναν κοινό θεσμό που να επιτηρεί και να επανακεφαλαιοποιεί τις τράπεζες της ευρωζωνικής επικράτειας, ανεξάρτητα από τις εθνικές κυβερνήσεις. Για να το πω απλά, δεν νοείται πλέον να υπάρχουν ισπανικές, γαλλικές και ελληνικές τράπεζες εντός της ευρωζώνης, παρά μόνο όσον αφορά τα ονόματά τους τις έδρες τους και την ιστορία τους.» Η σημερινή απόφαση ανοίγει τον δρόμο για ένα τέτοιο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

ΕΚΑΝΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!


http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/06/blog-post_267.html

Εξοντωτικά χαράτσια θα υποχρεωθούν να πληρώσουν φέτος 2 στους 3 φορολογούμενους, με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο περίπου 3,8 εκατομμύρια νοικοκυριά, επί συνόλου 5,7 εκατομμυρίων που θα υποβάλουν φέτος φορολογική δήλωση, αναμένεται να χρεωθούν με υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα του 2011 και να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω της συσσώρευσης μεγάλου ύψους οφειλών σε μια περίοδο κατά την οποία οι μισθοί συρρικνώνονται, χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν «λουκέτο» και η ανεργία αυξάνεται με αλματώδεις ρυθμούς.
Οικογενειάρχες με 1 ή 2 παιδιά και εισοδήματα από 12.000-32.000 ευρώ θα υποχρεωθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους κατά 700 έως 1.010 ευρώ.
Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να πληρώσουν φόρους αυξημένους κατά 180 έως και 2.750 ευρώ!
Φυσικά πρόσωπα με ετήσια εισοδήματα από 5.000-15.000 ευρώ και μέχρι δύο προστατευόμενα τέκνα, τα οποία ήταν μέχρι πρότινος αφορολόγητα, θα κληθούν φέτος να πληρώσουν φόρους από 100-840 ευρώ.
Με λίγα λόγια, οι περικοπές στα αφορολόγητα όρια και οι αυξήσεις στους συντελεστές και τα τεκμήρια έχουν ως συνέπεια οι φόροι να αυξηθούν έως και 1.961€.

Όταν γράφουμε πως υπάρχει ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, κάποιοι μας έλεγαν...τρελούς!

Πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την φοροεπιδρομή σε όσες οικογένειες έκαναν το...λάθος (!!!) να φέρουν πολλά παιδιά στον κόσμο;;;

Είναι απίστευτο, αλλά δείγμα του γραικυλισμού των συγκυβερνώντων: Ουσιαστικά, μετέτρεψαν τα παιδιά σε φορολογικά τεκμήρια!!!

Σκοπός τους, να μειωθεί ακόμα περισσότερο ο ελληνικός πληθυσμός, την ώρα φυσικά που οι λαθρομετανάστες γεννοβολάνε ανεξέλεγκτα και...αφορολόγητα!

Πώς είπατε; "Πατριωτική" κυβέρνηση η ΝΔ;

Ναι, σίγουρα...!

Διαβάστε κι εδώ την επίσημη στατιστική ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ κατά ένα ολόκληρο εκατομμύριο (!!!) μέσα σε μία μόλις δεκαετία. 

ΕΕ-ευρώ: Η μαλθουσιανή ΦΡΙΚΗ… - Του Θύμιου Παπανικολάου


http://olympia.gr/2012/06/29/%CE%B5%CE%B5-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%B8%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AE-%CF%86%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B7/

Όπως έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, ο μαλθουσιανισμός είναι η πιο ακραία και απάνθρωπη πτυχή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Αυτός ο εφιάλτης υλοποιείται σήμερα: Η κτηνωδία, που υπάρχει στα οστά και στο αίμα του καπιταλισμού, «ξερνιέται» με μορφές παράνοιας.
Ο πρώτος στόχος αυτής της μαλθουσιανικής φρίκης είναι τα «παιδιά» του κατώτερου «θεού»: οι εργαζόμενοι, οι πληβείοι, τα αδύνατα  και ευπαθή λαϊκά στρώματα.
Τα παιδιά του «ανώτερου Θεού» (οι διεθνείς χρηματιστηριακές και τοκογλυφικές ελίτ) έχουν κηρύξει ένα εξοντωτικό πόλεμο εναντίον του συνόλου της ανθρωπότητας.
Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν σκουπίδια προς τις χωματερές…
Τα λαϊκά στρώματα, ιδιαίτερα τα αδύνατα και ευπαθή, ρίχνονται στον «καιάδα» της καταστροφής και της αποκτήνωσης…

Οι κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις των λαών που «ποτίστηκαν» με πολύχρονους αγωνιστικούς ποταμούς αίματος, η ιστορία των λαών, τα πνευματικά τους δημιουργήματα, οι αγωνιστικές μνήμες και το θρησκευτικό τους συναίσθημα, κάθε Πίστη και Όραμα, κάθε Αξία και Ηθική, όλα ισοπεδώνονται βάναυσα από τα παιδιά του «ανώτερου Θεού»: Από τις πολυεθνικές και τους δολοφονικούς μηχανισμούς τους…

Στην Ελλάδα ζούμε, σε μορφές παράνοιας, αυτόν τον άγριο και κτηνώδη ρατσισμό εναντίον του ελληνικού λαού, της ιστορίας του, της εθνικής του υπόστασης, της θρησκείας του και του πολιτισμού του.

Ζούμε και τη φρίκη της απάτης των «μνημονίων» και «αντιμνημονίων»: ΑΠΑΤΗ διότι ο κανιβαλισμός της «Άριας φυλής» (των ευρω-χουντικών και διεθνών χρηματιστηριακών μαφιών του χρήματος), δεν καθορίζεται από τα Μνημόνια, προωθείται εξίσου και χωρίς τα Μνημόνια. Τα μνημόνια είναι ένας από τους νομικούς κώδικες αυτής της φρίκης, ένα από τα ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ αυτής της φρίκης…

Οι λαοί και τα έθνη της Ευρώπης, αλλά και όλης της υφηλίου, με Μνημόνια ή χωρίς Μνημόνια,  πεθαίνουν και  δολοφονούνται ανελέητα,  στραγγίζεται και η τελευταία ρανίδα του αίματός τους, ενώ  τα κέρδη της κεφαλαιοκρατικής ολιγαρχίας, ιδιαίτερα τα κέρδη των τραπεζών,  εξακοντίζονται σε δυσθεόρατα ύψη: Μια τοκογλυφική αναλγησία χωρίς ιστορικό προηγούμενο…

Η «Άρια φυλή» χρησιμοποιεί μακάβρια για πιάτα τα καλά γυαλισμένα κρανία των θυμάτων της εκμετάλλευσης: τα «απόβλητα» του κέρδους, τα παιδιά του «κατώτερου θεού»…

Σημείωση: Περισσότερα για τη μαλθουσιανή φρίκη διαβάστε ΕΔΩ:

Δημοσιεύουμε δύο σχόλια του Νίκου Μπογιόπουλου, που δείχνουν τη φρενοβλάβεια του μαλθουσιανικού ρατσισμού.

«Παιδοκτόνοι»
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αρμόδια Επίτροπο για θέματα Εκπαίδευσης,
το 13,1% των μαθητών στην Ελλάδα εγκαταλείπει το σχολείο πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του.
Να, λοιπόν, ένα ακόμα «επίτευγμα» της Ελλάδας του «ευρώ», της Ελλάδας του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού», της πάλαι ποτέ «ισχυρής Ελλάδας» που (κατά τους θιασώτες της γνωστής θεωρίας «πρέπει πάση θυσία να») ανήκει στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρωζώνης:
Τα 13 στα 100 παιδιά «πετιούνται» από τα σχολεία, δεν μπορούν να ολοκληρώσουν ούτε καν τη στοιχειώδη εκπαίδευση.
Μήπως πρόκειται για εξέλιξη άσχετη με τη φτώχεια που βιώνει ο τόπος;
Είναι ένα φαινόμενο άσχετο, τάχα, με το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο αναγκάζονται να ψάξουν για το μεροκάματο – και μάλιστα σε μια χώρα που το 50% των νέων είναι άνεργοι – ώστε να καλύψουν την «τρύπα του οικογενειακού προϋπολογισμού» (για να μιλήσουμε και με όρους μνημονίου) που άφησε πίσω η μείωση των μισθών, η μείωση των συντάξεων, η απόλυση των γονιών τους;
*
Σε πρόσφατη έκθεση της «UNICEF» με τίτλο «Η κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα – 2012» διαβάζουμε:
«Παραμερίζοντας τα καθαρά εκπαιδευτικά μειονεκτήματα της μαθητικής διαρροής, πρέπει να τονιστεί η σημαντική συσχέτιση που αυτή εμφανίζει με φαινόμενα όπως η παιδική παραβατικότητα και η παιδική εργασία».
Στην ίδια έκθεση σημειώνεται:
«Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, στα οποία αναφέρεται ο Συνήγορος του Παιδιού, κάθε χρόνο εκδίδονται 1.500 βιβλιάρια εργασίας ανηλίκων περίπου, η ΕΛ.ΣΤΑΤ. υπολογίζει τον αριθμό των εργαζομένων ηλικίας 15 ως 18 χρόνων σε 8.886 (2011). Λαμβάνοντας όμως υπόψη τον αριθμό της σχολικής διαρροής σε συνάρτηση με τις εκτιμήσεις του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ότι 70% των μαθητών που διακόπτουν το σχολείο εισέρχονται στην αγορά εργασίας, ο Συνήγορος του Παιδιού υπολογίζει ότι στην πραγματικότητα οι ανήλικοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 100.000»!
*
Στα παραπάνω – αποκαλυπτικά για την καπιταλιστική «Δημοκρατία» – στοιχεία, η έκθεση προσθέτει ότι:
«Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Οι ανήλικοι κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 439.000 (Eurostat, 2010)».
*
Σημείωση:
Τα προηγούμενα αφορούν σε στοιχεία του 2010.
Δηλαδή, η Ελλάδα της παιδικής φτώχειας και της εξ’ απαλών ονύχων διάψευσης των ονείρων για μια καλύτερη ζωή, η Ελλάδα των ανήλικων «σκλάβων» που από μαθητές μετατρέπονται σε φτηνά ανταλλακτικά για τις κρεατομηχανές του κεφαλαίου, είναι μια Ελλάδα που υπάρχει πολύ πριν από την καταιγίδα των μνημονίων. Πριν ακόμα μάθουμε να ζούμε με τα συσσίτια. Πριν ακόμα αρχίσουν τα παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία λόγω υποσιτισμού.
Που σημαίνει ότι τα μνημόνιά τους δεν ήταν η αρχή του εγκλήματος. Ηταν και είναι η συνέχιση του εγκλήματος. Με εκείνον τον μεθοδευμένο, οργανωμένο και αδίστακτο τρόπο κατά τον οποίο κάθε κοινωνικό έγκλημα της – καπιταλιστικής – «Δημοκρατίας» τους μετατρέπεται σε ταξική «γενοκτονία».

Φάρμακο για την ξετσιπωσιά δεν υπάρχει…
Γράφει: Ο Νίκος Μπογιόπουλος


«Δεν θα έχετε φάρμακα»!
«Αν δεν εφαρμοστεί η πολιτική μας δεν θα έχετε φάρμακα»!
Το ακούσαμε από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Το ακούσαμε από τον Παπανδρέου.
Το ακούσαμε από τον Σαμαρά.
Το έλεγαν την ώρα που συνέτασσαν και ψήφιζαν το δεύτερο μνημόνιο.
Εβαζαν τους «παπαγάλους» τους να αναμηρυκάζουν πρωί, μεσημέρι, βράδυ την τρομοκρατία και να εκβιάζουν τον κόσμο από τα δελτία των 8.
Το έλεγαν και το ξαναέλεγαν κατά την προεκλογική περίοδο:
«Προσέξτε τι θα ψηφίσετε γιατί δεν θα έχετε φάρμακα»!
Ε, λοιπόν, οι εκλογές έγιναν. Και φτιάχτηκε κυβέρνηση. Φτιάχτηκε μια κυβέρνηση από εκείνους που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν στο λαό τα φάρμακά του. Φτιάχτηκε μια κυβέρνηση από εκείνους που έλεγαν ότι για να έχει ο λαός φάρμακα «πρέπει» να έχει ΕΕ, ευρώ, μνημόνια και δανειακές τους συμβάσεις.
Και τώρα τι γίνεται; Τι θα γίνει τώρα που – επειδή ακριβώς ο λαός έχει και ΕΕ, και ευρώ, και μνημόνια, και δανειακές συμβάσεις – συντελείται απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα μια ανθρωπιστική κρίση;
Τι γίνεται με τους εκατοντάδες χιλιάδες γέροντες, τους άρρωστους, που συνεχίζουν να τους στερούν τα φάρμακα;
Τι γίνεται κύριοι της τρι(α)φασικής κυβέρνησης;
Βέβαια, από μια άποψη, έχετε κι εσείς τα δίκια σας:
Φάρμακο, που να σε κάνει καλά από την έλλειψη τσίπας και από την ξεδιαντροπιά, δεν έχει βγει ακόμα…

ΠΗΓΗ:

Φάρμακο για την ξετσιπωσιά δεν υπάρχει... - Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_5990.html


«Δεν θα έχετε φάρμακα»!
«Αν δεν εφαρμοστεί η πολιτική μας δεν θα έχετε φάρμακα»!

Το ακούσαμε από την πρώτη στιγμή της συγκρότησης της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Το ακούσαμε από τον Παπανδρέου.
Το ακούσαμε από τον Σαμαρά.
Το έλεγαν την ώρα που συνέτασσαν και ψήφιζαν το δεύτερο μνημόνιο.

Εβαζαν τους «παπαγάλους» τους να αναμηρυκάζουν πρωί, μεσημέρι, βράδυ την τρομοκρατία και να εκβιάζουν τον κόσμο από τα δελτία των 8.

Το έλεγαν και το ξαναέλεγαν κατά την προεκλογική περίοδο:

«Προσέξτε τι θα ψηφίσετε γιατί δεν θα έχετε φάρμακα»!

Ε, λοιπόν, οι εκλογές έγιναν. Και φτιάχτηκε κυβέρνηση.
Φτιάχτηκε μια κυβέρνηση από εκείνους που υποτίθεται ότι θα εξασφάλιζαν στο λαό τα φάρμακά του.
Φτιάχτηκε μια κυβέρνηση από εκείνους που έλεγαν ότι για να έχει ο λαός φάρμακα «πρέπει» να έχει ΕΕ, ευρώ, μνημόνια και δανειακές τους συμβάσεις.

Και τώρα τι γίνεται;
Τι θα γίνει τώρα που - επειδή ακριβώς ο λαός έχει και ΕΕ, και ευρώ, και μνημόνια, και δανειακές συμβάσεις - συντελείται απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα μια ανθρωπιστική κρίση;

Τι γίνεται με τους εκατοντάδες χιλιάδες γέροντες, τους άρρωστους, που συνεχίζουν να τους στερούν τα φάρμακα;

Τι γίνεται κύριοι της τρι(α)φασικής κυβέρνησης;

Βέβαια, από μια άποψη, έχετε κι εσείς τα δίκια σας:

Φάρμακο, που να σε κάνει καλά από την έλλειψη τσίπας και από την ξεδιαντροπιά, δεν έχει βγει ακόμα...

Jim Rogers - Ο Αρμαγεδδών έρχεται παρά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής...


http://attikanea.blogspot.gr/2012/06/jim-rogers.html


Μπορεί οι αγορές να χαιρετίζουν την συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών για απευθείας στήριξη των τραπεζών, αλλά ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Jim Rogers επιμένει ότι πρόκειται για ''δώρον άδωρον'',καθώς αυτή η κίνηση δεν βοηθά να λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της ευρωζώνης, το οποίο είναι τα υψηλα΄επίπεδα του χρέους.

"Απλώς επειδή τώρα έχεις έναν τρόπο να επιτρέπεις στις τράπεζες να δανείζονται ακόμα περισσότερα χρήματα, δεν λύνεις το πρόβλημα, αλλά το κάνεις χειρότερο'', σημειώνει χαρακτηριστικά.
"Οι άνθρωποι πρέπει να ..σταματήσουν να ξοδεύουν χρήματα που δεν έχουν,'' συμπληρώνει. "Η λύση σε τόσο μεγάλο χρέος δεν είναι περισσότερο χρέος. Το μόνο που κάνει αυτή η 'συμφωνιούλα' είναι να τους δίνει [στις τράπεζες] την πιθανότητα να έχουν ακόμα μεγαλύτερο χρέος για λίγο παραπάνω'', τονίζει.

Ο Rogers υποστηρίζει ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να σταματήσουν τη διάσωση των τραπεζών που καταρρέουν, ακόμη κι αν αυτό οδηγήσει σε ''χρηματοπιστωτικό Αρμαγεδδώνα''.
"Τι θα γίνει όταν σε δύο,τρία, τέσσερα χρόνια, όταν οι αγορές πουν ξαφνικά 'όχι άλλο χρήμα' και οι Γερμανοί δεν έχουν πιο πολλά χρήματα και το χρέος των Αμερικανών έχει βγει απ'το ταβάνι;'' διερωτάται.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης συμφώνησαν σήμερα να αναλάβουν επείγουσα δράση για να μειώσουν τα αυξανόμενα κόστη δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας και για να δημιουργήσουν ως το τέλος της φετινής χρονιάς ένα ενιαίο εποπτικό σώμα για τις τράπεζες της ευρωζώνης, πρώτο βήμα προς μια ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση. Συμφώνησαν επίσης ότι το μελλοντικό μόνιμο ταμείο στήριξης της ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, θα μπορεί να δανείζει απ' ευθείας τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους χωρίς να αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας.


www.bankingnews.gr




Πηγή

Σκάβουν τον λάκκο τους οι ολιγάρχες της διαπλοκής - του κ. Γιώργου Χαρβαλιά


του Γιώργου Χαρβαλιά
Ανατρέχοντας σε δυόμιση δεκαετίες δημοσιογραφικής θητείας, δυσκολεύομαι να θυμηθώ τόσο ψυχρή, για να μην πώ εχθρική, αντιμετώπιση κυβερνητικής πρεμιέρας, όσο αυτή που επιφυλάχθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά, από τα λεγόμενα «κατεστημένα» μέσα ενημέρωσης. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι δεν τηρήθηκε ούτε η ολιγοήμερη «περίοδος χάριτος», ή έστω ανοχής που επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτικού τακτ. Και δυστυχώς η παράδοση έσπασε, εις βάρος μιας κυβέρνησης, που κατα γενική ομολογία έχει αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή εθνικής σωτηρίας της χώρας, από το 1974 και μετά.
Το φαινόμενο είναι πράγματι πρωτόγνωρο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Και…πολιτικά βούρλα να περιείχε η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως άλλωστε περιείχε εν αφθονία η κυβέρνηση «κηπουρών» του Γ.                      Παπαπανδρέου (που επι μήνες αποθεωνόταν για τις… «καινοτομίες» της), η υποδοχή θα ήταν καλύτερη.
Δυστυχώς , τα κατα τα άλλα «έγκυρα» μέσα ενημέρωσης, δεν σεβάστηκαν ούτε και αυτή, την πρόσκαιρη περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού, επιχειρώντας είτε να την γελοιοποιήσουν με τηλεοπτικά ανθυπομειδιάματα και διφορούμενα σχόλια, είτε να την υπερδραματοποιήσουν, βγάζοντας τον Σαμαρά…νοκ άουτ, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο!
Θυμίζω για την ιστορία, ότι τέτοια γελάκια και υπαινιγμούς μπροστά στην κάμερα, δεν είδαμε όταν ο Γιωργάκης γκρεμοτσακίστηκε με το ποδήλατο του, πειράζοντας εν κινήσει την αλυσίδα. Και πιό παλιά θυμάμαι, ότι αποτελούσε είδηση μείζονος σημασίας, κατάλληλη ακόμη και για έκτακτο δελτίο, η…άφθονη διούρηση ενός άλλου νοσηλευόμενου πρωθυπουργού…
Είναι δικαίωμα ασφαλώς, των μεγάλων μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από επιχειρηματικά συμφέροντα να επιλέγουν πώς θα αντιμετωπίσουν έναν νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό. Εστω και καταχρηστικά λοιπόν, αντι για το παραδοσιακό…λιβανιστήρι, μπορούν να περάσουν με το καλημέρα στην άγαρμπη υπονόμευση.  Δικά τους είναι τα κανάλια και τα κάνουν ότι θέλουν.
Είναι επίσης φανερό, ότι οι Ελληνες ολιγάρχες της διαπλοκής αισθάνονται άβολα με την κυβέρνηση Σαμαρά, μέχρις ότου τουλάχιστον να φανούν οι οριστικές της προθέσεις. Και επιλέγουν να στείλουν τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές…
Αυτό που δεν φαίνεται όμως να αντιλαμβάνονται, είναι ότι υπονομεύοντας «με το καλημέρα» την κυβέρνηση Σαμαρά, στην πράξη πριονίζουν την ίδια τους την καρέκλα. Γιατί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε η κυβέρνηση Σαμαρά θα πετύχει, είτε θα βουλιάξει και μαζί της θα βυθιστεί αύτανδρο όλο το διαβρωμένο πολιτικό, εκδοτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο που έκανε κουμάντο στη χώρα όλο το διάστημα της μεταπολίτευσης. Περιθώρια για άλλες εναλλακτικές δεν υπάρχουν και αυτό φαίνεται να μην το έχουν συνειδητοποιήσει οι βαρώνοι των media και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπούν. Εκτός κι αν αφελώς πιστεύουν ότι ο Σαμαράς είναι αναλώσιμος και μπορούν σε συνθήκες μνημονίου να συνεννοηθούν ταυτόχρονα και με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δανειστές.
Κακά τα ψέμματα. Η τελευταία ευκαιρία του «συστήματος» για να διασωθεί από ολική καταστροφή, είναι να κερδίσει χρόνο και να «γράψει πόντους» στην κοινωνία η κυβέρνηση Σαμαρά. Μόνον έτσι η οικονομία θα μπορέσει να ανασάνει και η χώρα να επωφεληθεί των ευεργημάτων που κατέκτησαν με σκληρή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, οι άλλες μεσογειακές χώρες.
Υποσκάπτοντας την εικόνα και ναρκοθετώντας τις προοπτικές και τις επιδόσεις του κυβερνητικού σχήματος, πριν ακόμη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, τα ΜΜΕ καθιστούν την αποστολή του Σαμαρά εξαιρετικά δυσχερή. Και τη…Συνθήκη των Σεβρών να φέρει στο μέλλον ο πρωθυπουργός, θα είναι αδύνατο να πείσει την κοινωνία που, με το δίκιο της, έχει φτάσει πλέον στα όρια της.
Ας προσέξουν λοιπόν οι κάθε λογής «διαμορφωτές γνώμης» που σήμερα ξιφουλκούν προκαταβολικά κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, μήπως τελικά σκάβουν τον λάκκο των αφεντικών τους. Γιατί αν η κυβέρνηση αυτή δεν σταθεί στα πόδια της για να δώσει στην ελληνική οικονομία ανάσα, το τσουνάμι που θα έρθει δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα. Και πρώτοι θα γκρεμιστούν οι, χάρτινοι ήδη, επιχειρηματικοί πύργοι της διαπλοκής…
(δημοσιεύεται στον “Τύπο της Κυριακής”

Spiegel> Πως ο Μόντι νίκησε τη Μέρκελ> Καλούμε όλους τους Έλληνες πολιτικούς να διαβάσουν το κείμενο που ακολουθεί...


http://www.kourdistoportocali.com/articles/12236.htm

Το ρεπορτάζ του Spiegel δεν είναι παρά ένα μάθημα αξιοπρέπειας, αγάπης προς την πατρίδα, υπερήφανης εξωτερικής πολιτικής και συνέπειας λόγων και έργων με την υπογραφή του σούπερ Μάριο Μόντι>
Ο Μάριο Μόντι είχε προειδοποιήσει ότι η Σύνοδος Κορυφής θα συνεχιστεί ακόμη και έως το βράδυ της Κυριακής αν χρειαστεί, προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα που θα καθησυχάσουν τις αγορές. Ο Μαριάνο Ραχόι είχε εκφράσει την αγωνία του για τα υψηλά επιτόκια με τα οποία αναγκάζεται να δανειστεί. Όμως η Ανγκελα Μέρκελ δεν έδειξε να συγκινείται... Έτσι, εκεί που όλα κυλούσαν όπως συνήθως σε μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ξαφνικά άρχισε η αντεπίθεση του νότου...

Οι «27» είχαν καταλήξει στο πακέτο για την ανάπτυξη της Ευρώπης ύψους 120 δισ. ευρώ και την υιοθέτηση των ομολόγων έργων και κάπου εκεί ο Νότος αποφάσισε να δείξει τα δόντια του.

Όπως περιγράφει το γερμανικό Spiegel, στις 20:00 την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι ετοιμάστηκε να σηκωθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να ανακοινώσει τη συμφωνία των «27» για το πακέτο της ανάπτυξης στους δημοσιογράφους και τότε ο Μάριο Μόντι τον ρώτησε σε έντονο ύφος: «Που πας;»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών επιτοκίων με τα οποία αναγκάζεται να δανείζεται η χώρα του. Έκανε, δε, σαφές ότι δεν πρόκειται να δώσει τη συναίνεσή του στο πακέτο ανάπτυξης εάν δεν ξεκαθαριστεί αυτό το ζήτημα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός συντάχθηκε αμέσως με τον Μάριο Μόντι, λέγοντας ότι ούτε αυτός μπορεί να εγκρίνει το πακέτο για την ανάπτυξη.

Η στάση αυτή προκάλεσε αναταραχή μεταξύ των υπολοίπων ηγετών, με την πρωθυπουργό της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ Σμιτ να αναρωτιέται εάν τώρα όλοι μέσα στην αίθουσα είναι όμηροι... Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι αποφάσισε να παραμείνει στη θέση του, πάντως.

Ακολούθησαν σκληρές διαβουλεύσεις επί περίπου τρεις ώρες. Ο πρόεδρος της ΕΕ αποφάσισε να επαναλάβει την προσπάθεια να εμφανιστεί στους δημοσιογράφους στις 23:00, υπό την πίεση της Μέρκελ που τον παρότρυνε να ανακοινώσει τη συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρενέβη και ζήτησε από τον Ρομπάι «να πει την αλήθεια»...
Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι εμφανίστηκε στις 23:30 στην αίθουσα Τύπου και ανακοίνωσε ότι επί της αρχής υπάρχει συμφωνία για το πακέτο ανάπτυξης, ωστόσο πρόσθεσε ότι δύο χώρες δεν μπορούν προς το παρόν να δώσουν την τελική έγκρισή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΕ επέστρεψε στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για τουλάχιστον μία ώρα ακόμη, όταν οι ηγέτες των 10 χωρών της ΕΕ που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αφήνοντας στους «17» όλο το πεδίο ελεύθερο για να συνεχίσουν τη μάχη...

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Spiegel αναφέρουν ότι έως εκείνο το σημείο η γερμανική αντιπροσωπεία επέμενε στη σκληρή στάση της. Χρειάστηκε να περάσουν ακόμη μερικές ώρες σκληρού σφυροκοπήματος από τον Μόντι και τον Ραχόι για να καμφθούν οι αντιστάσεις της Μέρκελ και να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Η Σύνοδος Κορυφής των «17» ολοκληρώθηκε στις 05:20 τα ξημερώματα της Παρασκευής και δέκα λεπτά αργότερα ο Ρομπάι ήταν σε θέση να ανακοινώσει την επίτευξη της συμφωνίας για την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αγορά ομολόγων από τους μηχανισμούς στήριξης.

Λίγο αργότερα, ο Μάριο Μόντι εμφανίστηκε στην είσοδο του κτιρίου και έδωσε «συνέντευξη Τύπου» περπατώντας προς το αυτοκίνητό του. Μεταξύ των όσων είπε ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο Κίεβο για το τελικό του Euro 2012...

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=464733

ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: O ENTIMOΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ


http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2658:2012-06-29-16-51-06&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2kifisia-zafeiropoulos

Λέγεται Γιώργος Ζαφειρόπουλος και είναι αστυνομικός. Ταξίαρχος της ΕΛΑΣ που υπηρετεί ως υποδιευθυντής στην Αστυνομία της Βορειοανατολικής Αττικής.
Καθημερινός άνθρωπος της διπλανής πόρτας.Μόνον που η μοίρα πρόσταξε σε ένα από τα πιο έντιμα στελέχη της αδικημένης αστυνομίας που έχει γράψει την δική του ιστορία στο Σώμα, να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στον χθεσινό πόλεμο της Πολιτείας.
Ο Ζαφειρόπουλος που μεγαλώνει ένα κορίτσι και θέλει να το δει να σπουδάζει και να γίνεται καλός και μορφωμένος άνθρωπος σε μια παιδεία που διαλύεται, ειδοποιήθηκε να πάει στο μέτωπο του πολέμου, όταν όλοι οι άλλοι μεγαλόσχημοι στρατηγοί κάθονταν στις αναπαυτικές πολυθρόνες τους στο αρχηγείο της Κατεχάκη. Πιθανόν χρησιμοποίησαν τον Ζαφειρόπουλο για "τυράκι" στις επερχόμενες κρίσεις του υπουργού Δένδια, που θα πάρει αποφάσεις παρέα με τους κοστουμαρισμέους συμβούλους του(με αυτούς τους κυρίους θα τα πούμε στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2). Εαν ο ταξίαρχος αποτύγχανε σε μια επιχείρηση που είχε χαρακτηριστικά υπόθεση Ματέι, θα την πλήρωνε αυτός, θα του φόρτωναν τα λάθη οι στρατηγοί που τρέμουν τις κρίσεις και θα τον έδιωχναν απο την αστυνομία ως αποτυχημένο. Ο Γιώργος Ζαφειρόπουλος τα κατάφερε. Και τους ληστές έπιασε και μύτη δεν άνοιξε. Από σήμερα οι στρατηγοί επαίρονται και αφού γλύτωσαν το τομάρι τους, τώρα κάθονται πιο αναπαυτικά στα κάρβουνα αναμένοντας τις αποφάσεις των ηγεσιών.
Ένας ακόμα καθημερινός και έντιμος πολίτης της διπλανής πόρτας που ζει σεμνά και ταπεινά(όπως πιθανόν είχε προαναγγείλει ο κ.Σαμαράς)έκανε το καθήκον του και πήρε από την κοινωνία την σφραγίδα του ήρωα με την βοήθεια άλλων 100 συναδέρφων του που έκαναν το καθήκον τους. Το καθεστώς όμως παραμένει το ίδιο. Διεφθαρμένο μέχρι το κόκκαλο. Με τους έντιμους να βγάζουν το φύδι από την τρύπα άφραγκοι αλλά αδέκαστοι και τους προνομιούχους να γλεντάνε και να μοιράζονται τα αξιώματα, τις μίζες και τα φράγκα, στην υγειά των έντιμων.
Τουλάχιστον κύριε Δένδια, δώστε έναν έπαινο στους γενναίους. Είναι η μόνη ανταμοιβή που θα νιώσουν χωρίς στενοχώρια. Γιατί για τα υπόλοιπα(τις υλικές ανταμοιβές και τα κονέ)φροντίζουν οι συμβουλάτορες που ακριβοπληρώνονται δίπλα σας.

Πόσο μπορει να μειωθεί το χρέος αν ισχύσει και για την Ελλάδα η απόφαση της Συνόδου


http://olympia.gr/2012/06/30/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D/

Αυτό που αποφασίστηκε στη σύνοδο είναι οι τράπεζες να παίρνουν τα χρήματα για την ανακεφαλαιοποιησή τους κατευθείαν απο τον μηχανισμό και όχι μέσω των κρατών.
20120630-102033.jpg
Αν αυτό ισχύσει και για την Ελλάδα, θα σημαίνει οτι τα 50 δις αυτού του δανείου των 130 δις που πάνε για τις τράπεζες, θα μπορούν να αφαιρεθούν ως χρέος της Ελλάδας, αφού θα πηγαίνει κατευθείαν στις τράπεζες με νέα δανειακη σύμβαση ανάμεσα σε μηχανισμό και τράπεζες.
Αυτό, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, μπορεί να ελαφρύνει το χρέος εώς και κατά 14,5% του ΑΕΠ.
Σκεφτείτε μόνο αυτό: κουρέψαμε ομόλογα τραπεζών, ΔΕΚΟ, φυσικών προσώπων, ασφαλιστικών ταμείων κτλ για να μειωθεί το χρέος κατα 100 δις. Όμως, φορτωσαμε το χρέος μετά με άλλα 130 δις με το δεύτερο δάνειο. Ο στόχος είναι να πάει το χρέος της χώρας στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Αν υιοθετηθεί στην Ελλάδα αυτή η απόφαση με τις τράπεζες, το χρέος μας θα πλησιάσει το 100% που θα το καθιστά ναι μεν μη διαχειρίσιμο, αλλά δεν θα είμαστε υπερχρεωμένοι οπως τώρα.
Αν όλα αυτά συνδυαστούν με νέο κουρεμα στα ομόλογα του επίσημου τομέα οπως φαίνεται οτι προετοιμάζεται για το επόμενο έτος, τότε το χρέος της Ελλάδας μπορεί να κατέβει ακόμα παρακάτω. Όλα αυτά, προς το παρόν, πάντως, είναι θεωρίες…

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τι μπορεί να περιμένει η Ελλάδα από την υποχώρηση της Γερμανίας;


Τελικά, αρχηγού… απόντος μην περιμένουμε και πολλά. Κάπως έτσι θα μπορούσε να συνοψιστεί η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες, χωρίς να θέλουμε σε καμιά περίπτωση να υποτιμήσουμε τον κ. Κ. Παπούλια και την αντιπροσωπεία που στάθηκαν καλά στη Σύνοδο Κορυφής.
Όμως, οι Ευρωπαίοι προφανώς είχαν να ασχοληθούν με πιο… σοβαρά πράγματα, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, οι οποίες αν κατέρρεαν θα συμπαρέσυραν την παγκόσμια οικονομία. Έτσι, η Ελλάδα και το πρόβλημά της έμειναν στα μετόπισθεν, πιθανότατα για να συζητηθούν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Χωρίς όμως πρωθυπουργό που θα πήγαινε να κάνει τις πρώτες συζητήσεις για επαναδιαπραγμάτευση είναι αυτονόητο ότι δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε πολλά για τη χώρα.
Ωστόσο, στην Αθήνα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με την υποχώρηση της Γερμανίας και με τις αποφάσεις που ελήφθησαν για Ιταλία και Ισπανία.
Θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις η χθεσινή σύνοδος να ήταν μια καλή σύνοδος και για την Ελλάδα, εφόσον όμως τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Τα οφέλη θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής εάν οι συμφωνίες έχουν συνολική ισχύ, εφαρμοστούν δηλαδή και για τη χώρα μας.
Κατ’ αρχάς, οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει 48 δισ. δάνειο για να κάνουν την ανακεφαλαιοποίηση. Αν ισχύσει η αποκοπή του τραπεζικού χρέους από το κρατικό αυτόματα το ελληνικό χρέος μειώνεται από 280 δισ. σε 230 δισ. ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.
Αν ισχύσει η συμφωνία και για την Ελλάδα οι τράπεζες θα βρίσκονταν μπροστά σε ανοικτές διάπλατα τις πόρτες των αγορών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τη διάσωση τραπεζών μιας χώρας θα προηγείται ομόφωνη απόφαση του Eurogroup και υπογραφή μνημονίου, το οποίο ωστόσο θα περιορίζεται μόνο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. Προβλέπεται ότι οι κανόνες για την εφαρμογή των μέτρων αυτών, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012.
Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι με πιο αντάλλαγμα, με ποιους όρους ο Μηχανισμός θα δανείζει στις τράπεζες. Θα είναι μετοχές, μετατρέψιμα ομόλογα ή τι άλλο;
Σημαντική είναι η απόφαση που ελήφθη για την αγορά ομολόγων. Αποφασίστηκε η υπό προϋποθέσεις παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) -δηλαδή το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης που θα αρχίσει να λειτουργεί από τον επόμενο μήνα- ο οποίος θα μπορεί να αγοράζει στη δευτερογενή αγορά ομόλογα μιας χώρας που βρίσκονται υπό πίεση στις αγορές. Βασική προϋπόθεση που τίθεται είναι η εν λόγω χώρα να τηρεί κατά γράμμα τους κανόνες περί δημοσιονομικής πειθαρχίας και να τηρεί όλους τους στόχους που έχουν τεθεί στην εν λόγω χώρα στο πλαίσιο της νέας οικονομικής διακυβέρνησης. Αυτό ίσως θα μπορούσε να ισχύσει και για την Ελλάδα
Επίσης οι Ευρωπαίοι ηγέτες υιοθέτησαν το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Απασχόλησηπου στόχο έχει την τόνωση της χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής οικονομίας με 120 δισ. (ποσό που αναλογεί στο 1% του κοινοτικού ΑΕΠ) για τη στήριξη αναπτυξιακών μέτρων ταχείας δράσης. Μέρος των χρημάτων αυτών μπορούν να κατευθυνθούν και στην Ελλάδα.
Επίσης, συμφωνήθηκε ότι η πιλοτική φάση των ομολόγων χρηματοδότησης έργων θα πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα, προσφέροντας πρόσθετες επενδύσεις ύψους 4,5 δισ. ευρώ για πιλοτικά σχέδια σε βασικά έργα υποδομής στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας και των ευρυζωνικών δικτύων. Αν επεκταθεί αυτός ο θεσμός θα μπορούσαν να ξεμπλοκάρουν πολλά έργα υποδομών στην Ελλάδα.
Παράλληλα, επιπλέον 55 δισ. ευρώ θα χορηγηθούν σε μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης την προσεχή περίοδο από πόρους των διαρθρωτικών ταμείων που δεν έχουν αξιοποιηθεί. Κι αυτό είναι μέτρο που μπορεί να ισχύει για τη χώρα μας.
Πάνω σ’ αυτές τις συμφωνίες θα πρέπει να χτίσει η ελληνική κυβέρνηση τη διαπραγματευτική της προσπάθεια. Να πείσει, όχι με λόγια αλλά με έργα, ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να ζητήσει ανάλογη βοήθεια από τους Ευρωπαίους.
Αλλιώς, θα συνεχίσουμε να είμαστε οι παρίες της Ευρώπης, όταν όλοι οι άλλοι θα σώζονται. Το πρώτο βήμα έγινε πάντως, με το αίτημα για επιμήκυνση του Μνημονίου, όπως αυτό το έθεσε ο Κ. Παπούλιας στην ομιλία του.

Η Γερμανία έκανε το πρώτο βήμα προς το σημείο χωρίς επιστροφή


http://hassapis-peter.blogspot.gr/2012/06/blog-post_6217.html

Από τα τρία κεφάλαια που συμφώνησαν χθες στο Συμβούλιο Κορυφής δηλαδή: 1) Παρεμβάσεις από την EKT στην αγορά ομολόγων όταν τα spreads γίνονται αφόρητα, 2)  ESM και ο EFSF να μπορούν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα από τη δευτερογενή αγορά, συνοδεία όμως μνημονίου στις εμπλεκόμενες χώρες και τέλος 3) Απευθείας τραπεζικές διασώσεις από τους μηχανισμούς χωρίς εμπλοκή των κρατών, υπό πολύ αυστηρούς όρους, ουσιαστικά η Γερμανία υποχώρησε μόνο....
στο τρίτο. Τα άλλα δύο λίγο έως πολύ ήδη ίσχυαν.

Με το τρίτο όμως κεφάλαιο που δέχτηκε η Γερμανία, στην πραγματικότητα έκανε το πρώτο βήμα προς το σημείο χωρίς επιστροφή.

Το σημείο χωρίς επιστροφή για την Γερμανία, είναι το σημείο εκείνο, πέραν του οποίου η έξοδος από το ευρώ για την ίδια την Γερμανία, θα κοστίσει πιο πολύ από την παραμονή της στο ευρώ.

Σύμφωνα με σοβαρούς αναλυτές, έπειτα από τις πιέσεις που εντείνονται κυρίως από τον Ευρωπαϊκό Νότο, η Γερμανία έχει δύο επιλογές: Είτε θα αποφασίσει να μείνει οριστικά στο ευρώ και θα αναγκαστεί να σηκώσει το βάρος των υπερχρεωμένων κρατών, διαθέτοντας ό,τι έχει κερδίσει μέχρι σήμερα από την Νομισματική Ένωση, είτε θα αποφασίσει να αποχωρήσει από το ευρώ, διατηρώντας τα πλούτη της. Και οι δύο επιλογές έχουν τα ανάλογα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όμως από τη στιγμή που θα έχει κάνει τόσες υποχωρήσεις, ώστε μετά να της κοστίζει περισσότερο η έξοδος από το ευρώ, δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά την κοινή μοίρα με τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Η δική μας άποψη είναι ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί πλέον την παραμονή της σ’  αυτή την ευρωζώνη, έτσι όπως αυτή πορεύεται. Κατά τις τελευταίες ελληνικές εκλογές, η γερμανική ελίτ προσπάθησε να εκνευρίσει τον ελληνικό λαό ώστε ο τελευταίος να κάνει επιλογές που θα μας οδηγούσαν εκτός ευρώ, για να μπορεί στη συνέχεια να μιλήσει για διάλυση της ευρωζώνης, κάτι που θα της έδινε το δικαίωμα να επιβάλει τους όρους της ή ακόμα και να αποχωρήσει χωρίς διπλωματικά προβλήματα. Αυτό όμως δεν συνέβη. Ο ελληνικός λαός αποφάσισε, πως αν είναι να χρεοκοπήσει, ας χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ, παρά εκτός αυτού. Με τον τρόπο και χωρίς να το επιδιώξουμε, στην ουσία αναγκάσαμε την Γερμανία να σηκώσει πλέον το βάρος των αποφάσεών της.

Τα ευρωομόλογα, η έκδοση νέου χρήματος από την ΕΚΤ και ο απευθείας δανεισμός των κρατών από την ΕΚΤ είναι τα επόμενα βήματα (ή ακόμα και ένα εξ αυτών), τα οποία θα κάνουν την Γερμανία να περάσει το σημείο χωρίς επιστροφή. Ίδωμεν. 
Πάντως απέχουμε πολύ ακόμα, εκτός και αν συμβούν ραγδαίες εξελίξεις. Εμείς πιστεύουμε ότι ακόμα και οι τραπεζικές διασώσεις που αποφασίστηκαν χθες, μάλλον ήταν μια υποχώρηση τακτικής από την Γερμανία, προκειμένου να κερδίσει χρόνο η ίδια μέχρι να δει τι θα αποφασίσει, παρά συνταύτιση της τύχης της με την υπόλοιπη Ευρώπη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η DEUTSCHE TELEKOM ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΟΣΑ, ΚΑΛΥΠΤΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


http://olympia.gr/2012/06/29/deutsche-telekom/

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ 2010 ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΤΗΝ DEUTSCHE TELEKOM, έβγαινε στην φόρα το σκάνδαλο. Τυχαίο;

Για άλλη μία φορά σπάμε την ομερτά των διεφθαρμένων που κατέστρεψαν την χώρα. Διαβάστε όλη την δικογραφία μετά την έκθεση – φωτιά του ΟΟΣΑ που αποκρύπτουν οι επίορκοι της εξουσίας. Αναμένουμε την στάση της νέας κυβέρνησης απέναντι στο σκάνδαλο που ντροπιάζει την Ελλάδα διεθνώς και φέρει ξεκάθαρα την υπογραφή της κυβέρνησης Παπανδρέου. (το θέμα το αποκαλύψαμε εδώ:ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΟΣΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΛΥΨΕ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!)

Μα ποιοί φοβούνται τον πρώην πρωθυπουργό και προσπαθούν να συγκαλύψουν το θέμα;

Ολόκληρη η δικογραφία. 12 εκατομμύρια δολλάρια τουλάχιστον οι μίζες στους Σκοπιανούς αξιωματούχους για την προώθηση των Γερμανικών συμφερόντων, με την συγκάλυψη της κυβέρνησης από τον Απρίλιο του 2010 εως σήμερα:

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου