Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΕΝΤΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΙΖΑΝ ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΣΑΛΟΝΙΑ. ΠΕΣ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ


http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9142:2012-12-26-13-54-05&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2karaxalios-kefalogianni

Η ζωή του 39χρονου μποέμ επικοινωνιολόγου (και πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ.) τα έχει όλα: μια πολυτάραχη φιλία με τον Κώστα Καραμανλή, επαγγελματική σχέση με τους Κλίντον, ατελείωτα πάρτι, φλας με την Εύα Καϊλή και συνθήματα στο Καραϊσκάκη.
Αν ενόχλησε κάτι τον Νίκο Καραχάλιο αυτές τις ημέρες είναι ότι τον αποκάλεσαν ένα ακόμη από τα «golden boys» της νέας εποχής. Και το μόνο που ίσως τον παρηγορεί είναι η βαθύτερη γνώση ότι οι άνθρωποι συνηθίζουν να καταφεύγουν στους αφορισμούς όταν αγνοούν την αδιόρατη υφή των πραγμάτων. Την ημέρα που έμαθε ότι ο πρωθυπουργός τον απομάκρυνε από τη θέση του στο γραφείο Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή μια συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Herald Tribune», όπου κατά γενική ομολογία δεν είχε πει τίποτε επιλήψιμο, απλώς πήγε για μπάνιο στη Νέα Μάκρη. Πώς αλλιώς να αντιμετωπίσεις μια ψυχρολουσία;
Παρά το γεγονός ότι απέφυγε τις εν θερμώ δηλώσεις, κάποιοι αντιλήφθηκαν έναν υπαινικτικό συμβολισμό, όταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, φεύγοντας από τις κερκίδες του Καραϊσκάκη όπου είχε δει την ομάδα του, τον Ολυμπιακό, να επικρατεί της γερμανικής Χέρτα Βερολίνου, μπήκε ενθουσιασμένος στο αγαπημένο του ιταλικό εστιατόριο «Coza Nostra» για να πιει τα ποτά του στην ασφαλή ομήγυρη των φίλων.
Οσοι ξέρουν τον σπουδασμένο στην Αγγλία αναλυτή που βοήθησε με τις γνώσεις του τον Καραμανλή σε τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις γνωρίζουν ότι ένας άνθρωπος σαν κι αυτόν που σκληρά αναμετρήθηκε με τον εαυτό του, ίσως έχει λόγους να θεωρεί ότι έπεσε θύμα μιας απρόβλεπτης εποχής, όπου δεν πρέπει να υπάρχουν και τόσο σοβαροί λόγοι για να «πέσουν κεφάλια!»
Σε καιρούς που αρκετοί πολιτικοί δεν μπορούν να εξηγήσουν τα πλούτη τους, ο Καραχάλιος δεν έχει πρόβλημα να δηηλώσει την ταπεινή καταγωγή του. Τα παιδικά χρόνια του τα πέρασε σε ένα διαμέρισμα σαράντα δύο τετραγωνικών μεταξύ Κυψέλης και Πατησίων με τη μητέρα του Κάτια Παπαϊωάννου, αφότου οι γονείς του χώρισαν όταν ο ίδιος ήταν μόλις έξι μηνών. Ο πατέρας του Δημήτρης Καραχάλιος, διακεκριμένος καθηγητής στο Κολλέγιο Αθηνών, στάθηκε γι' αυτόν πνευματικός φάρος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μερικά χρόνια αργότερα ο Νικόλας, μαθητής της δευτέρας Δημοτικού, χωρίς να χρησιμοποιήσει το όνομά του, συμμετέχοντας σε πανελλήνιο διαγωνισμό πέρασε με υποτροφία στο σχολείο όπου δίδασκε ο μπαμπάς του.
Αν χαρακτηρίσουμε κάποιον «πρώτο σε όλα», ο Καραχάλιος ήταν μάλλον η ιδανική ενσάρκωση. Οι παλιοί συμμαθητές του -ανάμεσα στους οποίους είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Δημήτρης Τζιώτης και άλλοι, τον θυμούνται να είναι πρώτος στα μαθήματα και στις αθλητικές δραστηριότητες και την ίδια στιγμή πρώτος στις αταξίες και τις εφηβικές επαναστάσεις.
«Πού είναι ο Καραχάλιος;» ήταν η συνηθισμένη ερώτηση των καθηγητών που τον έψαχναν ανάμεσα στους μαθητικούς αγώνες και στις δραστηριότητες του σχολείου του, όπως η έκδοση του «Αθηναίου», ενός περιοδικού που έβγαλε με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στα χρονικά του Κολλεγίου έχει μείνει η αποβολή που έφαγε και μάλιστα από τον καθηγητή που του είχε αδυναμία, όταν στο περιοδικό που εξέδιδαν δημοσίευσε σκίτσο όπου παρίστανε τους καθηγητές σαν σκιάχτρα που δεν έχουν να εμπνεύσουν τίποτα στους μαθητές τους.
Αποχαιρέτησε τα μαθητικά θρανία ως αριστούχος, με τη διάκριση του Veledictorian, εκφωνώντας τον λόγο της τάξης του '87. Τίτλος που του έδωσε τη δυνατότητα να σπουδάσει με υποτροφία στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Εκείνος όμως επέλεξε τη Νομική Αθηνών, ενώ παράλληλα ίδρυσε τη διαφημιστική εταιρεία Graffiti, που σχεδίασε το δελφίνι, την επίσημη μασκότ των Μεσογειακών Αγώνων του 1991.
Μετακομίζει σ' ένα σπίτι που νοικιάζει στην περιοχή Ζούμπερι, κοντά στη Νέα Μάκρη, το οποίο αγόρασε το 2004. Παράλληλα σπουδάζει Ιστορία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Deree, ενώ παίζει μπάσκετ στον Πανελλήνιο. Ενας τραυματισμός τού στερεί ίσως μια μεγάλη καριέρα στον αθλητισμό, αλλά συνεχίζει να παίζει στην ομάδα του Χαλανδρίου με συμπαίκτη τον σημερινό δήμαρχο Γρηγόρη Ζαφειρόπουλο.
Το 1992 στράφηκε επαγγελματικά στην πολιτική. Εργάστηκε ως σύμβουλος στις εθνικές εκλογές του '93 και τον επόμενο χρόνο εγκαθίσταται στο Λονδίνο, όπου συγκατοικεί με δύο παλιούς συμμαθητές του. Ενας από αυτούς είναι ο Μάνος Τζανόπουλος, στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας.
Το 1996 ξεκίνησε ερευνητική εργασία σε θέματα εκλογικής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας. Η γνωριμία του με τον Μπιλ Κλίντον είναι και η αφορμή για να εργαστεί στην καμπάνια του Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Κώστας Καραμανλής τον συνάντησε για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Fletcher, όπου ο Ελληνας επικοινωνιολόγος έδωσε μια ομιλία για την ασφάλεια στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Με συνδετικό κρίκο την οικογένεια Βαρβιτσιώτη τον συμβουλεύεται στον τομέα των δημοσκοπήσεων. Η επίσημη πρόταση για να συνεργαστούν έγινε το 2000. Στη Ρηγίλλης εμφανίστηκε όχι ως επαγγελματικός συνεργάτης αλλά ως προσωπικός φίλος του Καραμανλή και δούλεψε για τέσσερις μήνες με το επιτελείο του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Ηταν ο εμπνευστής μιας πρωτοποριακής προεκλογικής εκστρατείας, η οποία όμως δέχτηκε την κριτική των συντηρητικών της παράταξης για κάποιες αμφιλεγόμενες επιλογές. Οταν ο Σπηλιωτόπουλος έφυγε, ο Καραχάλιος έμεινε στην Καρνεάδου και ανέλαβε το περίφημο ΚΠΕΕ (δεξαμενή σκέψης), ένα φιλελεύθερο  think tank.
Συνεργάστηκε άψογα με τον Σουφλιά αλλά ήταν και επικοινωνιακός σύμβουλος του Ψωμιάδη στη Θεσσαλονίκη. Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η συνεργασία οδηγεί σε βαθιά φιλία.
Μπήκε στο επιτελείο της Γιάννας Αγγελοπούλου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως συγκρούστηκε στην πορεία με την «κυρία του 2004», πράγμα που δεν του βγήκε σε κακό, αφού όπως λέει «απέκτησα περισσότερους φίλους στη Ν.Δ.».
Με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο συνεργάστηκε, ωστόσο δεν μπόρεσαν να τα βρουν. «Ο ένας φοβικός και εσωστρεφής και ο άλλος παιδί της πιάτσας», όπως λέει συνεργάτης του Καραχάλιου, συγκρούστηκαν αρκετές φορές στον τρόπο επικοινωνίας. Το κοινό ενδιαφέρον για το υπόλοιπο Αττικής κορύφωσε την κόντρα τους. Ο Καραχάλιος αναγκάστηκε να αποσύρει την υποψηφιότητά του για χάρη του Ρουσόπουλου, αν και ο πρώην υπουργός έμεινε τελικά στο Επικρατείας.
Μετά τη διεξαγωγή των εκλογών του 2004 ζήτησε να φύγει. «Ολοκλήρωσα το καθήκον μου» λέει στον πρωθυπουργό, εκείνος όμως του εμπιστεύτηκε τη θέση του γραμματέα του Πολιτικού Σχεδιασμού και τον κράτησε κοντά του.
Μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη της Ν.Δ. ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αμερική με αφορμή μια καλή πρόταση και τον έρωτα για μια γυναίκα που ζούσε στη Νέα Υόρκη, όπως μας εκμυστηρεύτηκε στενός του φίλος. Εκανε μάλιστα ένα μεγάλο πάρτι στο «Sesto-Senso» στο Χαλάνδρι. «Είμαι δεμένος με την ελληνική γη, με τον δεσμό που δημιουργεί μια αγάπη και ένα τέλος» έγραφε στην πρόσκληση, στέλνοντας το μήνυμα σε θαυμαστές, θαυμάστριες και άσπονδους φίλους ότι εγκαταλείπει την πατρίδα αναζητώντας την τύχη του στα ξένα (και στο προεκλογικό επιτελείο της κυρίας Χίλαρι Κλίντον), όπως συζητήθηκε. Η καμπάνια της Χίλαρι είχε προβλήματα πιθανόν και ο έρωτας ξεθύμανε, οπότε επέστρεψε στην Ελλάδα και επανατοποθετήθηκε στη θέση που τον περίμενε.
Τα στέκια, οι έρωτες και οι παρέες της Μυκόνου
Ο ψηλός και πληθωρικός Νίκος Καραχάλιος γοητεύει τις γυναίκες αλλά δεν δείχνει από τους τύπους που εύκολα κάποια θα καταφέρει να τον υποτάξει. Το αποδεικνύει το γεγονός ότι στα 39 του χρόνια παραμένει εργένης και δείχνει να το απολαμβάνει, έστω κι αν όπως τον κατηγορούν περνά συχνά τη μεθόριο της πρόκλησης και εμφανίζεται με δροσερές υπάρξεις δίνοντας τροφή στις κοσμικές στήλες των εφημερίδων... Ο ίδιος δεν μιλά για τα προσωπικά του, αν και δεν δείχνει να ενοχλείται όταν στη Μύκονο οι παπαράτσι τον «συλλαμβάνουν» και τον φωτογραφίζουν με διάσημα μοντέλα στο πλευρό του. Μια μακροχρόνια σχέση με μία συμμαθήτρια και συμφοιτήτριά του στο Λονδίνο είναι η αρχή και το τέλος της δέσμευσης. Αιτία του χωρισμού τους ήταν η Νέα Δημοκρατία, όπως είχε πει στους κολλητούς του, καθώς εκείνος επέστρεψε στην Ελλάδα. Οι παρέες του ήταν πολυπολιτισμικές, ενώ κυκλοφορεί με την ίδια άνεση τόσο στη διάσημη Ψαρού της Μυκόνου όσο και σε ερημικές παραλίες της Αττικής. «Εκοψα το Κολωνάκι από τη στιγμή που το ενοχοποίησαν κάποιοι σεμνότυφοι από το κόμμα μας και αναγκάστηκα να μετακομίσω σε στέκια της Γλυφάδας» λέει.
Οι παρέες του σύνθετες. Ο Φρανκ Λουνς, ο Μπεν Κλαρκ από την Ουάσινγκτον, ο Αντώνης Ρέμος, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Τάκης Γκώνιας και Αλέκος Ράντος, ο Θοδωρής Ζαγοράκης και οι αδελφές Καϊλή, Εύα και Μανταλένα. Η παρέα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ πολλές φορές «παρεξηγήθηκε». Ο Καραχάλιος έχει μακεδονική ρίζα, καθώς η μητέρα του κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη. Στα κοσμικά στέκια της συμπρωτεύουσας, όπου και οι δύο σύχναζαν, γνωρίστηκαν κι έγιναν φίλοι. Στενές του φίλες είναι η Ολγα Κεφαλογιάννη και οι δύο ετεροθαλείς αδελφές του Τατιάνα και Ναταλία. Κάνει παρέα με τον Μεϊμαράκη και τον στενό του συνεργάτη Γιάννη Χατζή, αλλά έχει φίλο και τον Βασίλη Τσιλιχρήστο από τότε που άνοιξε το πρώτο «Villa Mercedes», που ήταν και το στέκι του. Αν ρωτήσεις τον Σπύρο Παγουλάτο από το «La Notte» (σε Αθήνα και Μύκονο), τον Στέλιο Διονυσίου και τον Τόλη Βοσκόπουλο θα σου πουν ότι ο Νίκος είναι... αδελφικός φίλος. Αυτός είναι ο Καραχάλιος! Μπουζούκια, μπαράκια αλλά και γήπεδο. Η Εύα και ο φίλος του Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν η αφορμή που τον οδήγησε και στις κερκίδες του ΠΑΟΚ, τόσο στο ποδοσφαίρου όσο και στο μπάσκετ. Πολλές φορές όμως και η Εύα τον ακολούθησε στη σουίτα του Καραϊσκάκη. Με τόσο πολυτάραχη ζωή, δεν είναι τυχαίο ότι είναι περιζήτητος. Το δόγμα του το εξηγεί ο ίδιος όσο πιο απλά μπορεί: «Ζω πολύ καλά και είμαι εργένης».
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΚΙΚΑ
21/12/2008
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ESPRESSO(Πάντα τα Χριστούγεννα έσκαγαν τα αφιερώματα στον Καραχάλιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου