Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Υπαρξιακό>Στις πόσες βαλίτσες μπορεί να προκληθεί η πτώση της συγκυβέρνησης;


http://www.kourdistoportocali.com/articles/16583.htm



Ξέρετε πόσο απέχει η κυβέρνηση Σαμαρά από την πτώση; Μόνο 13 βουλευτές! Δεν θα πούμε απαραίτητα της ΔΗΜΑΡ. 
Αλλά είναι η ΔΗΜΑΡ, με τους 13 βουλευτές της, εκείνη που κρατάει- για την ώρα- όρθια την συγκυβέρνηση. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 125+25, ακριβώς 150 βουλευτές. Έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα της κίνησης Λοβέρδου για κάποιο περίεργο λόγο θυμήθηκαν τον Συμπιλίδη.
Βάζοντας κάτω τους αριθμούς ειδικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι για κάποιους που θα διακινδύνευαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ με την παραμονή της συγκεκριμένης  κυβέρνησης στην εξουσία, το να δώσουν από 8-14 εκατομμύρια και να την ρίξουν στο πρώτο κρίσιμο νομοσχέδιο θα μπορούσε να αποβεί συμφέρουσα“επιχειρηματική” πράξη.
Το κόστος εξαγοράς μιας αρνητικής ψήφου βουλευτή σε καιρούς κρίσης κυμαίνεται-όπως εκτιμούν οι αναλυτές- στις 150-250.000 ευρώ.
Ήδη επιχειρηματικά συμφέροντα  που δραστηριοποιούνται σε διαφόρους τομείς βάζουν κατά ριπάς κατά της συγκυβέρνησης. Τα γενόσημα για παράδειγμα προκαλούν απώλειες εκατομμυρίων ευρώ σε φαρμακοβιομηχανίες. Τις ίδιες απώλειες θα έχουν και άλλοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες στη περίπτωση που προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ακόμη και κάποιες συντεχνίες από τα κλειστά επαγγέλματα  θα έκαναν ότι μπορούσαν για να προκληθεί η πτώση της συγκυβέρνησης.
Έναν έρανο που λέει ο λόγος  να κάνουν οι θιγόμενοι και εύκολα θα συμπληρώσουν κοντά στα 10 εκατομμύρια για να τα μοιράσουν σε 14 βουλευτικά όχι. Θα αναρωτηθείτε:μα πως είναι δυνατόν να εξαγοράζονται  οι εθνοπατέρες μας;
Ε, δεν είπαμε πως είναι όλοι το ίδιο, αλλά είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν 14 βουλευτές και των τριών κομμάτων οι οποίοι να τα παντελονιάσουν και, στο φορολογικό για παράδειγμα, να καταψηφίσουν και να πάει όλο το μαγαζί για βρούβες.
Γι αυτό σας λέμε: Eίναι θέμα τιμής για κάποιους η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου