Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι στη χώρα του Άνδρα της Χρονιάς!


http://www.kourdistoportocali.com/articles/17003.htm

Από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο



Η κρίση εκτός από τη δημοσιονομική διάσταση έχει και αυτήν της πολιτικής που επικεντρώνεται στις σχέσειςκοινωνίας και κράτους. Οι κυβερνήσεις ενώ θα έπρεπε να διασφαλίζουν πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον μετεξελίχθηκαν σε μέσο για την ικανοποίηση στενών επιχειρηματικών, συντεχνιακών ή τοπικών συμφερόντων.

Με το ξέσπασμα της κρίσης δόθηκε η εντύπωση ότι όλα αυτά άλλαξαν, το ταμείο δεν είχε λεφτά επομένως όπως προβλέπει το σύνταγμα: «Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».

Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται σημείωσε, πρόσφατα, ο κ. Σαμαράς, ξεκαθαρίζοντας με αυστηρό τόνο ότι οι υπάλληλοι της Βουλής θα αντιμετωπιστούν όπως και οι υπόλοιποι υπάλληλοι του Δημοσίου.

Και όμως και εκβιάζεται και ενδίδει…

Το τελευταίο επεισόδιο, με τους εφοριακούς, έδειξε ότι δεν εκβιάζεται μόνο από συντεχνίες αλλά και από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Ενώ η  ρητορεία που ακολουθήθηκε  για να  περάσουν τα σκληρά μέτρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αριστερή», μας ξεκαθάριζε η κυβέρνηση ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψει να υπάρχουν πληβείοι και πατρίκιοι»… Οπότε θα γίνουν όλοι πληβείοι, γιατί οι θέσεις των πατρικίων είναι λίγες και πιασμένες από τους κολλητούς και κομματικούς διορισμένους (Βουλή, Υπουργεία, ΕΡΤ κλπ). Το λογαριασμό, βέβαια, τον πληρώνουν οι πληβείοι.

Στην αρχή μας είπαν για το ενιαίο μισθολόγιο.

Στη συνέχεια μάθαμε για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. Τελικά, τι σόι ενιαίο μισθολόγιο είναι αυτό όταν γίνονται εξαιρέσεις, κι άλλον μισθό παίρνει ο ένας υπάλληλος κι άλλον ο άλλος;

Αυτή η πολυδιαφημισμένη «επανάσταση» στους μισθούς που έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση τι έγινε;
Αφού, λοιπόν έκοψαν  τους μισθούς υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, άρχισαν τις εκπτώσεις για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, Υπουργείων, Γενικών Γραμματειών, Ειδικών Σωμάτων, Ανεξάρτητων Αρχών, ΕΡΤ κλπ . Όμως, στις ΔΕΚΟ υπήρχαν πολλά «κρυφά» λεφτά και οι μισθοί ήταν αρκετά υψηλοί σε σύγκριση με άλλους. Ενώ σε κάποιους προνομιούχους του δημοσίου έβαλαν πλαφόν ή τους πληρώνουν τη μεταβατική περίοδο!

Αλήθεια η δικαιοσύνη θα ερευνήσει αν υπάρχει ενιαίο μισθολόγιο;    

Κάποιος θα πρέπει να πει στην κυβέρνηση να σταματήσει να κοροϊδεύει. Το τελευταίο επεισόδιο είναι γνωστό με τη μισθολογική ρύθμιση των Υπαλλήλων της βουλής που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση. Τους εξομοιώνει με αυτούς τους Υπουργείου Οικονομικών. Δηλαδή να καταλάβαμε καλά υπάρχουν οι μισθοί του δημοσίου και οι μισθοί των άλλων, είπατε κάτι για ενιαίο μισθολόγιο; Αφού το παραδέχεται η ίδια η κυβέρνηση.    

Είναι αλήθεια ότι  με τροπολογία οι μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων του Υπ. Οικ., σταμάτησαν στο 25% (που ήδη ήταν από τους πιο καλοπληρωμένους Δ.Υ., οι αποδοχές των οποίων έφθαναν με τα ειδικά επιδόματα ΔΙΒΕΤ κλπ τις 3500 και 4000 χιλ.);

Την ώρα που για τους υπόλοιπους ισχύει κανονικά ο 4024/2011.

Για τη δημιουργία εντυπώσεων μας ανακοίνωσαν ότι θα μπουν και οι υπάλληλοι της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο, αλλά όταν είναι να το κάνουν πράξη τεχνηέντως τους εξισώνουν με τους προνομιούχους του Υπουργείου  Οικονομικών, ώστε η μείωση να φθάσει μόνο έως το 25% σε σχέση με τις προηγούμενες αποδοχές τους.

Υπάρχουν, επίσης, πολλές καταγγελίες που θα πρέπει να διερευνηθούν σχετικά και με τη διαθεσιμότητα.

Αληθεύει ότι πριν την απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, υπήρξαν μετακινήσεις σε κάποια Υπουργεία ώστε να σωθούν οι εκλεκτοί με το αριθμητικό πλαφόν.

Αλήθειες και μισές αλήθειες…

Η μισή όμως αλήθεια είναι για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υπολοίπων και κυρίως των ανέργων, που τα ακούν και “παραμυθιάζονται” για δικαιοσύνη και σύγκρουση με βολεμένους.

Οι πατρίκιοι και οι πληβείοι στην Ελλάδα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου