Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Το "σατανικό" σχέδιο της παπαδιάς

http://www.lykavitos.gr/2012/09/blog-post_3854.html


Πρωταγωνίστρια σε ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα της δεκαετίας, αυτό της δολοφονίας του ιερωμένου Αθανάσιου Αυγερόπουλου αποδείχθηκε σήμερα η σύζυγός του, η οποία διατηρούσε μάλιστα ερωτικές σχέσεις με το 40χρονο δράστη της εκτέλεσης, τον οποίο χρησιμοποίησε για το σχέδιό της.




Όμως, το πάθος της παπαδιάς για τον εραστή της δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει το εγκληματικό ζεύγος από τα δίχτυα της αστυνομίας, αφού της έλειπε η ψυχραιμία κατά την ανάκριση από ομολογουμένως μια πολύ καλή αστυνομική ομάδα, με αποτέλεσμα σε λιγότερες από 24 ώρες η παπαδιά να έχει ομολογήσει τη συμμετοχή της και το έγκλημα να έχει διαλευκανθεί.




Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας η εν ψυχρώ δολοφονία του 52χρονου ιερέα από την Φωκίδα, που έγινε στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Δευτέρας (03-09-2012) είναι κλασικό έγκλημα πάθους. Ο δράστης διατηρούσε ερωτική σχέση, με την σύζυγο του ιερέα και από κοινού οργάνωσαν τη δολοφονία για να τον βγάλουν από τη μέση!




Σύμφωνα με πληροφορίες από τα τοπικά μέσα της Ηλείας, (ilialive.gr) ο 40χρονος σύντροφός της είναι από τους Κρουνούς της Κρέστενας και φέρεται να είναι ο άνθρωπος που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον 52χρονο ιερέα. Η 43χρονη ηθικός αυτουργός και ο 40χρονος δράστης ομολόγησαν την πράξη τους τα ξημερώματα. Νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος οπου έδειξαν στους αστυνομικούς πώς ακριβώς στήθηκε το καρτέρι θανάτου στον ιερέα.




Πως όμως η αστυνομία ξετύλιξε το κουβάρι του μυστηρίου;




Καταρχήν, οι αστυνομικοί εξέτασαν το ενδεχόμενο της ληστείας όμως αυτό απομακρύνθηκε από τη στιγμή που οι δράστες δεν έψαξαν για χρήματα στο αυτοκίνητο και στις τσέπες του θύματος. Στη συνέχεια θεώρησαν πως έπρεπε να στραφούν στα προσωπικά κίνητρα.




Κατά δεύτερο λόγο, η παπαδιά δήλωσε μη παρούσα στην εκτέλεση αφού κατέθεσε πως είχε πάει σε κοντινούς θάμνους για προσωπική της ανάγκη. Αυτό και μόνο έκανε τους αστυνομικούς να την υποψιαστούν, αφού έδωσε την ευκαιρία στο δράστη να διαπράξει το έγκλημα στο ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του ιερέα.




Επίσης, η παπαδιά, προφανώς για να παραπλανήσει τις αρχές, επέμενε ότι τις τελευταίες μέρες ο άντρας της δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Όμως, οι αστυνομικοί, είχαν ήδη υποψιαστεί ότι κάτι άλλο υπήρχε πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση.




Ήταν επίσης και η εξέταση των γιατρών που δεν διαπίστωσαν να έχει υποστεί κάποιο σοκ η σύζυγος του ιερέα παρά το γεγονός ότι, αύτο ακριβώς είχε δηλώσει στην αστυνομία, λίγες ώρες νωρίτερα.




Μετά από ασφυκτικές πιέσεις των αστυνομικών τελικά η παπαδιά τα ομολόγησε όλα.




Ο πατέρας Αθανάσιος Αυγερόπουλος ήταν πατέρας τριών παιδιών, τα οποία μάλιστα έφτασαν λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν στην Ηλεία και έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες που βοήθησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.




«Ήταν παπάς στο χωριό μας τα τελευταία 8-10 χρόνια και έχει 3 υπέροχα παιδιά... Δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα, έχουμε πάθει όλοι σοκ. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» , ανέφεραν οι συγχωριανοί του ιερέα στην Πυρά Ηρακλέους, ενός πανέμορφου χωριού της Φωκίδας, στους πρόποδες της Οίτης. Εκεί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα ότι ο παπα-Θανάσης έφυγε με αυτό τον τρόπο από τη ζωή.




Η είδηση της τραγικής δολοφονίας του, συγκλόνισε τόσο την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο και τα γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι όπου επίσης λειτουργούσε. Συγκλονισμένοι φίλοι και συνεργάτες του στην μητρόπολη Φωκίδας, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στον ιερέα, που ήταν άριστος οικογενειάρχης, ενώ διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα στα Πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου