Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Στο έλεος Εβραίων και Γερμανών - Από τον Βασίλη Μπόνιο


http://www.kourdistoportocali.com/articles/13822.htm


Δεν αρκούν τα ψηλά βουνά, χρειάζεστε και υψηλή τεχνολογία, είχε πει ο Σιμόν Πέρες  στη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στην Ελλάδα. 
Με απλά λόγια, βρίσκεστε στον 21ο αιώνα και δεν μπορεί να συμπεριφέρεστε με νοοτροπία ξεπερασμένου “τεχνολογικά” κράτους που στηρίζεται στο Δημόσιο, στη γραφειοκρατία και σε σαπισμένα υλικά.
Ο Σιμόν Πέρες μ΄αυτές τις σοφές κουβέντες προσπάθησε να μας βγάλει από τον λήθαργο. Μίλησε σαν τον Πάουλο Κοέλιο αλλά λίγοι τον άκουσαν και ακόμη πιο λίγοι τον κατάλαβαν.
Επικεφαλής ενός ανυπόληπτου και διεφθαρμένου κρατικού μηχανισμού ο (κάθε) Έλληνας πρωθυπουργός είναι λογικό να μετατρέπεται σε καρπαζοεισπράκτορας της παγκόσμιας κοινότητας και ιδιαίτερα των πολιτικών ελίτ όπως εκείνες των ΗΠΑ και της Γερμανίας.
Πως μπορεί να είναι πειστικός ένας πρωθυπουργός όταν οι Αρχές της χώρας του ανακαλύπτουν ένα σωρό μαιμούδες τυφλούς που παίρνουν αναπηρικές συντάξεις αλλά η συμμορία που τις ενέκρινε παραμένει αλώβητη.
Κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, επειδή προφανώς οι εγκέφαλοι είναι στελέχη του πράσινου και του γαλάζιου παρακράτους.
Οι Κυκλάδες είναι τίγκα  στις παράνομες βίλες αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα στέλεχος Πολεοδομίας στη φυλακή, εφτά νομά, σ΄ ένα δωμά. 
Από την εποχή του λαικού ειδώλου Καπελέρη-κάτι σαν τον Πλούταρχο του ΣΔΟΕ-ακούγαμε για γαμώ τα γαμώτα, φοβερά σκάνδαλα με μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, μεγαλοδημοσιογράφους, μεγαλομεγάλους φοροφυγάδες και πάει λέγοντας. Πόσοι από δαύτους είναι φυλακή, πόσες περιουσίες κατασχέθηκαν; Πάπαλα.
Όταν έρχεται ο πρωθυπουργός της χώρας και διορίζει στον ΣΔΟΕ, στην ΕΥΠ και σε άλλες ευαίσθητες υπηρεσίες, την μισή Καλαμάτα, με την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στην δεκαετία του ’60 και οι αθλοπαιδειές του δεν βγαίνουν από τα σύνορα της χώρας, είναι σοβαρός;
Το γεγονός ότι ο Σαμαράς διόρισε την μισή Καλαμάτα, το γνωρίζει ο Πολ Τόμσεν, το γνωρίζει, ο Γιούνκερ, το γνωρίζει ο Σόιμπλε. Η Μέρκελ μάλιστα γνωρίζει και ποιο στέλεχος της ΕΥΠ έχει γυναίκα ψηλή, ξανθιά που περπατάει και ανθίζουν τα τρίφυλα. Ως εκ τούτου, οι κουτοπονηριές τελειώσανε.
Ο Σαμαράς, όπως και ο ανεκδιήγητος Παπαδήμος (της ΕΚΤ), ο ΓΑΠ, ο Βενιζέλος και οι υπόλοιποι που υπηρέτησαν σε θέσεις-κλειδιά αυτά τα 3 χρόνια αρνήθηκαν να ακουμπήσουν το διεφθαρμένο, χυδαίο, αρρωστημένο δημόσιο και τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Αρνήθηκαν συστηματικά να αλλάξουν το κράτος παρότι υποστήριζαν στα λόγια το αντίθετο.
Όταν λοιπόν ένας πρωθυπουργός εκπροσωπεί ένα σαπισμένο και σκουληκιασμένο κρατικό μηχανισμό είναι καταδικασμένος, τόσο ο ίδιος, όσο και η χώρα του.
Καμία συνομωσία των Εβραίων και καμία συνομωσία των Γερμανών (αν δεχθούμε ότι σε χοντρές γραμμές υπάρχει κόντρα ανάμεσά τους) δεν θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην χώρα μας, αν στηριζόμασταν σε έναν σύγχρονο κρατικό μηχανισμό όπου θα δούλευαν οι άριστοι και με όραμα για την πατρίδα τους υπάλληλοι.
Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί μιας τέτοιας χώρας θα ενέπνεαν τον σεβασμό στηνΜέρκελ, τον Ομπάμα, τον Πέρες, τον Νετανιάρχου.
Αλλά τι σεβασμό να εμπνεύσει μια χώρα της οποίας οι πρόεδροι της Βουλής διορίζουν όλο τους το σόι;
Τι σεβασμό μπορεί να εμπνεύσει μια χώρα όταν ο μπούγκα-μπούγκα Μειμαράκης αρνείται να κλείσει το κανάλι της Βουλής;
Τι σεβασμό μπορεί να εμπνεύσει μια χώρα στην οποία οι ίδιοι νταβατζήδες κάνουν κουμάντο δεκαετίες τώρα;
Δεν είναι λογικό οι γερμανικές, οι ισραηλινές, οι αμερικανικές, οι ρωσικές, οι γαλλικές εταιρείες, να εξακολουθούν να παίρνουν στα σοβαρά και να συνομιλούν με τους σεσημασμένους νταβαζήδες που λαδώνουν το εγχώριο πολιτικό σύστημα και να αγνοούν τον εκάστοτε πρωθυπουργό και τους υπουργούς;
Μια τέτοια Ελλάδα κανείς δεν μπορεί να την σώσει και πιστέψτε με πολύ γρήγορα ακόμη και οι υπερβολές του ξένου τύπου, για νταλίκες με λεφτά στα σύνορα, θα είναι ανώδυνες μπροστά στην κόλαση που έρχεται.
Κι αυτό γιατί το πολιτικό σύστημα αρνείται γίνει πατροκτόνο και να σκοτώσει τους νταβατζήδες, “παιδιά” των οποίων είναι οι πολιτικοί μας με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ετοιμαστείτε για την μεγάλη καταιγίδα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου