Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο γεμάτος λύματα βόθρος των Τραπεζών στην Ελλάδα !!! Διάβασέ το


 http://www.ramnousia.com/2012/07/stis-zhmies-mazi-sta-kerdh-xwrista.html#.UBf-xGE0ORh

Στην αρχαια Ελλαδα, ο Τραπεζιτης ταυτιζονταν συχνα με το επαγγελμα του Τοκογλυφου.
Ο Πλατωνας στους Νομους του ηταν υπερ της απαγορευσης των εντοκων δανειων. Τα εντοκα δανεια ειχαν αποκηρυχτει και από τον Αριστοτελη, τον Πλουταρχο, τον Κικερωνα κ.α...
Επειδη στην αρχαια εποχη η κυκλοφορια πολλων και ανομοιων ως προς την αξια τους νομισμάτων (κάθε πολης-κρατος εκοβε το δικο του νομισμα) δυσκολευε τις διαφορες εμπορικες συναλλαγες, αναπτυχθηκε μια αγορα νομισματικων ισοτιμιων.
Στην αγορα αυτή συγκρινονταν οι αξιες των νομισματων μεταξυ τους με αποτελεσμα την δημιουργια του επαγγελματος του «αργυραμοιβου». Ο αργυραμοιβος ως γνωστης τις αξιας και του βαρους των νομισματων αλλα και των ελλιποβαρη και κιβδηλων των πολεων-κρατων, ανταλλασε τα διαφορα νομισματα επι αμοιβης. Η αγορα αυτή περασε αποκλειστικα στα χερια των εμπορων του χρηματος και επεκταθεικε με τις καταθεσεις, με τις χορηγησεις δανειων, με την εκτελεση εντολων προς τριτους, με την διαχειριση περιουσιων κ.α. Στα λεγομενα ναυτοδανεια τα επιτοκια εφταναν ακομη και στο 100% ώστε σε περιπτωση απωλειας του εμπορικου πλοιου μαζι με το φορτιο του, ο δανειστης δεν ειχε καμια αξιωση από τον δανειζομενο.
Σε αντιθεση με τους Εβραιους όμως, οι Ελληνες και η Ελλαδα που ηκμασε στο πραγματικο εμποριο, στη ναυτηλια, στον πολιτισμο και στις τεχνες και εγινε κατά καιρους οικονομικη και στρατιωτικη δυναμη, απεχθανονταν το εμποριο του χρηματος, θεωρωντας το χρημα μονο σαν ανταλλακτικο μεσον, και ποτε σαν εμπορευμα. Το κενο αυτό στην αγορα το καλυψαν οι Εβραιοι. Ο Σιωνισμος πρεπει να ελαβε την πρωτη συγκροτημενη μορφη του μετα την καταστροφη του ναου του Σολομωντος (586 π.Χ.) και την εξορια των Εβραιων στην Βαβυλωνια, οπου αναμιχθησαν με τους Χαλδαιους, με αποτελεσμα την γεννηση της αιρεσης των Φαρισαιων. Στα εντοπισθεντα αρχεια του δανειοδοτικου οικου «Murashu» στην αρχαια Βαβυλωνα, βρισκονταν τα ονοματα 70 Εβραιων και Συμβολαια, τα οποια εγιναν από Εβραιους και Βαβυλωνιους. Οι δανειοδοτικοι οικοι της Βαβυλωνιας για χιλιετιες ηταν σαραφια και δανειστηρια με τοκους, που στην αρχη διεθεταν μηδαμινα δικα τους κεφαλαια.
Κατά την διαρκεια της δυτικης ρωμα’ι’κης αυτοκρατοριας και αργοτερα της ανατολικης, οι Εβραιοι επαιζαν στον τομεα της οικονομιας ένα βαρυσημαντο και ληστρικο ρολο. Στην ανατολικη ρωμα’ι’κη αυτοκρατορια περαν της τυπωσης νομισματων από χρυσο ηταν εξουσιοδοτημενοι να εισπρατουν και τους φορους. Ετσι επιδωθηκαν ανενοχλητοι στην διαβρωση της αυτοκρατοριας αυτης, στην δολοφονια του αυτοκρατορα Ιουλιανου το 363 μ.Χ., στην πυρποληση της Βιβλιοθηκης της Αλεξανδρειας το 640 μ.Χ. και σε πολλες άλλες δολοπλοκιες κατά της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου, ενώ η παροικια τους στην Κωνσταντινουπολη με το ονομα «Χαλκινος Αγορα» αυξανεται απο τον 5ον μ.Χ. παταγωδως.
Τον 5 ον μ.Χ. αιωνα εγκαθιστανται οι Εβραιοι σαν Τραπεζιτες στα χωρια της χριστιανικης Ευρωπης και χρηματοδοτουν εντοκα το εμποριο των Μοναστηριων και των Πολεων. Κατά τον 11 ον μ.Χ. αιωνα εγινε παντου στην Ευρωπη γνωστη η δανειοδοτικη δραστηριοτητα αυτων σαν «τοκογλυφια».
Τον 14 ον μ.Χ. αιωνα μετακινειται ο κυριος κορμος του εβρα’ι’κου λαου προς την δυση και εγκαθισταται στις πολιτειες Antwerpen, Brügge, Trier, Nürnberg, Venedig και ειδικα σε ολες τις βασιλικες και των ευγενων αυλες. Τους Εβραιους Τραπεζιτες τους συνανταμε σαν προμηθευτες χρηματων για τις πολεμικες δραστηριοτητες των κυριαρχων της Ισπανιας όπως του Alfons III κατά των Αραβων ‘η του Alfons VII και VIII κ.α.
Στον 15 ον μ.Χ. αιωνα οι Εβραιοι γινονται οι πλουσιωτεροι ανθρωποι της Ευρωπης. Στην Γερμανια αναπτυσουν το τραπεζικο συστημα των Fuggern και Welsern, στην Ιταλια το Alberti και Medici, στην Γαλλια το Jacques Coeur, δηλαδη με ονοματα που σκοπημα αποκρυβουν την εβρα’ι’κη τους προελευση. Τα πρωτα εβρα’ι’κα δανειστηρια γινονται στις αρχες του 17 ου μ.Χ. αιωνα Τραπεζες «ντεπο» και κατά τα τελη του 17 ου μ.Χ. αιωνα Τραπεζες δελτιων και χαρτονομισματων. Οι Τραπεζες «ντεπο» για «φυλαξη» μετατρεπονται σιγα σιγα σε «ντεπο» για «διαχειριση» και στο τελος σε «ντεπο» για «χρησιμοποιηση».
Ενώ στα «ντεπο για διαχειριση» ο Τραπεζιτης ειχε την δικαιοδοσια να τακτοποιη τα χρεη των καταθετων και να μεριμνα ταμειακα για ολες τις οικονομικες δραστηριωτητες αυτων, στα «ντεπο για χρησιμοποιηση» χρησιμοποιουσε τα κατατηθεντα χρηματα για δικες του οικονομικες δραστηριοτητες. Εδώ βρισκεται κρυμενη και καλα καλυμενη η σημερινη οικονομικη κριση. Ο Τραπεζιτης μετατραπηκε σε ιδιωκτητη των καταθεσεων των πελατων του και ηταν και είναι ακομη υποχρεωμενος να επιστρεψη τα χρηματα του καταθετη, όταν αυτος τα ζητουσε και ακομη του ζητα, υπο την προ’υ’ποθεση ότι υπαρχουν ακομη……
Με την εξελιξη αυτή οι Τραπεζες απεκτεισαν αποδοτικωτερες πηγες χρηματων, οι οποιες τις επετρεπαν για τις δραστηριοτητες τους να ξεπερνουν με απροβλεπτα ρισκα για τους καταθετες τους πολλαπλα τα δικα τους κεφαλαια. Αυτό που καποτε ονομαζονταν «ντεπο» εγινε «καταθεσεις ταμιευτηριων» των αποταμιευτων».
Με τις αρχες του 18ου μ.Χ. αιωνα οι Εβραιοι Τραπεζιτες εγκαθιστανται στο Αμβουργο και Λονδινο με ιδρυσεις τραπεζων εμποριου και με δραστηριοποιηση στο θαλασσιο εμποριο. Από τις πολεις αυτές χρηματοδοτουν τις εξαγωγες προς τις ΗΠΑ και αργοτερα και την αμερικανικη επανασταση.
Η ανοδος του εβρα’ι’κου τραπεζικου οικου Rothschilds (Εβραιοι Askenasim ανατολικης Ευρωπης), σε μεγαλυτερο τραπεζικο ιδρυμα πρωτα της Ευρωπης και μετα ολοκληρου του κοσμου, αρχισε με τους πολεμους του Ναπολεοντα. Ο Γεναρχης του δενδρου της οικογενειακης τραπεζικης δυναστειας των Rothschilds υπηρξε ο Meyer Amschel, ο οποιος γεννηθηκε το 1744 στην δυτικη Φραγκφουρτη της Γερμανιας και σε μια από Εβραιους κατοικουμενη περιοχη, που εφερε για χαρακτηρισμο αυτης μια κοκκινη πινακιδα (Roth-Schild) και από την οποια οφειλεται τον ονομα της οικογενειας Rothschild αντι Amschel. Ο Γεναρχης αυτος με τα λιγα χρηματα που κληρονομησε από τους ουγκρικης καταγωγεις Εβραιους γονεις του κατορθωσε να αποκτηση σχεσεις με τις ποιο πλουσιες τοτε οικογενειες Ευγενων της Ευρωπης όπως π.χ, με την οικογενεια Wilhelm από το Hanau Γερμανιας (πλησιον της Φραγκφουρτης) η οποια πουλουσε «Γερμανους μισθοφορους στρατιωτες»στην Αγγλια η οποια τους τοποθετουσε στις αποικιες της στην Αμερικη. Με τα εσοδα του ο Amschel αρχισε να δανειζη εντοκα χρηματα που αυξαναν ολοενα την περιουσια του.
Δεν περασε πολυς καιρος που σχεδον ολοι οι Ηγεμονες της Ευρωπης ηταν μεχρι τον λαιμο χρεωμενοι στον Meyer Amschel. Από το 1807 ο Meyer Amschel χρησιμοποιουσε, ως κυριος τραπεζιτης της οικογενειας Wilhelm, την περιουσια αυτης για τα εντοκα δανεια (4 %) που εδινε. Μετα τον θανατο του Meyer Amschel την 19.09.1812 τα παιδια του James, Salomon και Kalmann συνεχισαν τις δραστηριοτητες του πατερα τους με το ονομα «Meyer Amschel Rothschild». Όταν το 1814 ο Ludwig XVIII ανεβηκε στον θρονο της Γαλλιας ο James Rothschild ειχε ηδη την δικη του Τραπεζα στο Παρισι και ριζωσε εκει. Το 1823 φροντισε αυτος να λαβη ο Υπουργος Οικονομιας της Γαλλιας Villele ένα γιγαντιαιο εντοκο δανειο για να πληρωση η Γαλλια τις πολεμικες της επανορθωσεις (πολεμοι του Ναπολεοντα) στην Αυστρια, Πρωσια, Ρωσια και Αγγλια.
Η συμμετοχη του ταμιευτη στα κερδη του Τραπεζιτη είναι νεας εποχης. Ακομη και για το ετος 1902 υπαρχουν πληροφοριες, ότι οι «Μεγαλες Τραπεζες» όπως της Αγγλιας, Γαλλιας και Γερμανιας δεν πληρωναν τοκους στα χρηματα των αποταμιευτων τους. Εως τις αρχες του 20ου μ.Χ. αιωνα ολες οι τραπεζες τυπωναν μονες τους τα δικα τους χαρτονομισματα, λογω απουσιας Κεντρικων Τραπεζων. Η «Τραπεζα της Αγγλιας» αρχισε ηδη το 1694 μ.Χ. κατοπιν της αδειας από την κυβερνηση της Αγγλιας να τυπωνη χαρτονομισματα, λογω προβληματων ρευστοτητας του αγγλικου κρατους σε χρημα. Το Λεξικο του ετους 1902 μας πληροφορει σχετικα : Η τυπωση χαρτονομισματος αποτελει μια τριτη μορφη συναλλαγης. Οι «Τραπεζες» δημιουργουν, με μονο κοστος, το κοστος του χαρτιου και του τυπωματος, ατοκα το χρημα που χρειαζονται για τις συναλλαγες τους αντι να περιμενουν να γεμισουν τα «ντεπο» τους με χρηματα των αποταμιευτων τους. Τα χαρτονομισματα που τυπωνουν είναι απλες υποσχεσεις πληρωμης εκ μερους τους ως ιδιοκτητριες του χαρτιου.
Η αποδοχη των χαρτονομισματων από τους πελατες των τραπεζων, βασιζεται στην κατα κεφαλην ασφαλη εξαργυρωση δανειων με αρκετες ασφαλιστικες δικλιδες (αντικρισματα) και με χρονικα ακριβη τροπο. Τα τραπεζικα αντικρισματα αποτελουνται από ευκολα για ρευστοποιηση δικαια απαιτησεων, δηλαδη ονομαστικες συναλλαγματικες και είναι αντικρισματα σε ρευστο χρημα.
Στην πρωτη φαση οι πελατες των Τραπεζων αποπροσανατολιζονταν με την βεβαιωση ότι το χρημα τους ειχε σαν αντικρισμα το ευγενες μεταλλο «χρυσος». Ο χρυσος δεν μπορει να αποτελεση αντικρισμα, παρα μονο το εκαστοτε ακαθαριστο εθνικο προ’ι’ον μιας χωρας. Οι Τραπεζιτες ξεπερνουσαν το προβλημα λογω μη υπαρξεως ικανων ποσοτητων χρυσου, με τον οριακο πληθωρισμο, με αυξανομενη ποσοτητα κυκλοφοριας χαρτονομισματων.Το Λεξικο του ετους 1902 μας πληροφορει σχετικα:
Στην θεωρια και στην πραξη υπαρχουν διαφορετικες αποψεις και συστηματα σχετικα με την σχεση ποσοτητας των μεταλλικως καλυπτομε-νων και μη χαροτονομισματων. Το ολικο ποσο της τυπωσης χαρτονομισματων σε μεταλλα που βρισκονται για την εξαργυρωση σε διαθεσιμοτητα, προσφερει στους πιστωτες μεγαλυτερη ασφαλεια και αποκλειει κάθε διαταραξη της ουσιας του νομισματος. Οι Γερμανοι και οι Αυστριακοι από το 1887 μ.Χ. εφηρμοσαν την αμεση ποσοστιαια αυξηση των φορων στις Τραπεζες κατά 5 %, όταν η κυκλοφορια των χαρτονομισματων υπερβαινε το αντικρισμα σε μεταλλα. Ετσι επεδιωκαν να εμποδισουν την υπερβαση στην σχεση με μετρα που βασιζονταν στις αρχες του Currency principle. Με την υπερβαση αυξανονταν αυτοματα οι τιμες των εμπορευματων, δηλαδη ενεργοποιουνταν ο πληθωρισμος.
Οι Τραπεζες αντεδρασαν στην φορολογιση αυτή και επιβαραιναν τα δανεια με συμπληρωματικα τελη εως 10 %. Από την εποχη αυτή εως σημερα οι Τραπεζες συμπεριφερονται ως παραποιητες χαρτονομισματων, δηλαδη σαν απλοι απαταιωνες…….Αυτες δανειζουν τις χρηματικες καταθεσεις των πελατων τους χωρις να γνωριζουν οι δανειοληπτες από πού αυτά προηρθαν. Η τραπεζα είναι ταυτοχρονα ο οφειλετης απεναντι σ’ αυτόν που του εμπιστευθηκε τα χρηματα του και ο πιστωτης σ’ αυτόν που του δανεισε τα χρηματα. Με τον τροπο αυτό το τραπεζικο ιδρυμα μπορει το ιδιο να δημιουργη χρημα.
Η Κατασταση αυτή οδηγησε στην Ιδρυση σε κάθε χωρα μιας Κεντρικης Τραπεζας, που ανηκε στο κρατος και που μονο αυτή ηταν υπευθυνη για την τυπωση και την κυκλοφορια χαρτονομισματων. Δυστυχως πολύ γρηγορα οι Κεντρικες Τραπεζες των χωρων περασαν στην ιδιοκτησια των Μεγαλων Ιδιωτικων Τραπεζων που βρισκονται υπο τον ελεγχο των Εβραιων. Η Κεντρικη Τραπεζα της Ελλαδος π.χ., η Τραπεζα της Ελλαδος, φερει ψευδεπιγραφα τον ονομα «Τραπεζα της Ελλαδος», διοτι στην ουσια βρισκεται σε εβρα’ι’κα χερια. Γι’ αυτό αλλωστε επετρεπε την χειραγωγηση της ελληνικης αγορας των ομολογων του δημοσιου αφηνοντας ανοιχτο ένα πολύ επικινδυνο παραθυρο για να δημιουργηση σε συνθηκες κρισης καταστασεις κερδοσκοπιας. Είναι ο κ. Προβοπουλος κρυπτοεβραιος ;
Εδώ και δυο περιπου αιωνες, ενώ οι λαοι απελευθερωθηκαν από τις βασιλικες δυναστειες, ξαναδυναστευονται από τις τραπεζικες αυτην την φοραν δυναστειες, που στερεωσαν με πολιτικα και αλλα καθαρματα τις επιρροες τους σε ολες τις χωρες. Οι τραπεζικες δυναστειες κατενοησαν, ότι κάθε κυβερνηση χρειαζεται πηγες εσοδων σε κρισιμες οικονομικες καταστασεις, όπως στην σημερινη, που οι τραπεζικοι μεγαλοαπαταιωνες δημιουργουν. Κατενοησαν επιπλεον ότι με την προσφορα χρηματικων πηγων (Fonds) σκλαβωνουν ουσιαστικα κάθε χωρα με τον λαον της.
Εχουν εφευρει πολλες μορφες πιστωσεων : καταθεσεις οψεως στην τραπεζα, υποθηκευμενα δανεια, γραπτες εγγυησεις (ομολογα), πιστωτικες καρτες, πιστωσεις με δοσεις, οικονομικα-Derivate, συναλλαγματικες και δανεια. Τα οικονομικα-Derivate είναι χρηματοπιστωτικα οπλα μαζικης καταστροφης που μπορουν να οδηγησουν μια χωρα στην ολικη οικονομικη καταστροφη. Μπορει μια χωρα να εισελθει στο εμποριο με τα Derivate και ακολουθως να μην μπορη ποτε να βγη εξω. Προκειται για στοιχηματα τιμων με ημερομηνια ληξης. Το τι μπορει να συμβει μας το εδειξε η καταρρευση του Hedge-Fonds Long Term Capital Management (LTCM) τo 1998 που συγκλονησε επικινδυνα τις ετσι ονομασθεισες Αγορες και ανοιξε τον δρομο για την σημερινη οικονομικη κριση. Οι τραπεζικες αυτές οι δυναστειες υπονομευαν και συνεχιζουν να υπονομευουν κάθε πολεμο, διοτι τους συσωρευει τεραστια κερδη και τεραστια επιρροη. Αυτοι που ελεγχουν τα δανεια των εθνων, κατευθυνουν την πολιτικη των κυβερνησεων και κρατουν τελειως στα χερια τους τις τυχες των λαων. Η ιστορια εν ολιγοις των «Κεντρικων Τραπεζων» που ξεφυγαν από την δικαιδοσια των κρατων εχει ως εξης:
Mayer Amschel Rothschild
α. Τραπεζα της Αγγλιας.
Το Λεξικο του ετους 1902 μας πληροφορει: Η ως ανω Τραπεζα ιδρυθηκε το 1694 στο Λονδινο και εχει σημερα στα υπογεια της τα μεγαλυτερα στην Ευρωπη αποθεματα χρυσου. Στις περιοδους των πολεμων 1797/1821 απεκτεισε κρατικη δικαιοδοσια να τυπωνη μεγαλες ποσοτητες χαρτονομισματων για χρηματοδοτιση των δαπανων των πολεμων πληθωριστικα, αυξανοντας το κρατικο χρεος. Η κυβερνηση της Αγγλιας ηδη από το 1819 θεωρουσε την ισχυν της τραπεζας της Αγγλιας σαν μια δυναμη που περιοριζει την ελευθερια των πολιτικων της δραστηριοτητων και ανεπιτυχως προσπαθησε να την αλλαξη.
β. Τραπεζα της Γαλλιας (Bank de France). 
Αυτή ιδρυθηκε το 1800 και με νομο εγινε το 1803 Κεντρικη Τραπεζα του Παρισιου αλλα όχι ολοκληρης της Γαλλιας. Μολις το 1848 επεκταθηκε το προνομιο αυτό και για τα αλλα 9 παραρτηματα της χωρας. Το προνο-μιο τυπωσεως χαρονομισματων ξαναθεμελιωθηκε με νομο το 1897.
γ. Τραπεζα της Ιταλιας (Banca d’ Italia).
Η Ιταλια κατειχε από το 1893 τρις Κεντρικες Τραπεζες και δη Banca d’ Italia στην Ρωμη, Banco die Napoli και Banco di Sicilia. Ενώ οι δυο τελευταιες ελεγχονταν από το ιταλικο κρατος, η τρις φορες ποιο ισχυρη οικονομικα από τις άλλες δυο πρωτη, σχηματιζε μια ιδιωτικη μετοχικη εταιρια που βρισκονταν στα χερια των Εβραιων. Η Κεντρικη Τραπεζα της Ιταλιας είναι συνεπως η Banca d’ Italia και παιζει παρομοιο ρολο για την Ιταλια όπως η Federal Reserve Bank (Fed) των ΗΠΑ για τις ΗΠΑ.
δ. Banque nationale του Βελγιου.
Εχει δικαιοδοσια να τυπωνει απεριοριστα χαρτονομισματα, όταν το 1/3 της ονομαστικης αξιας αυτων καλυπτονταν με ευγενη μεταλλα. Η βελγι-κη κυβερνηση συμμετεχει στα καθαρα κερδη αυτης με 0,25 %.
ε. Nederlandsche Bank της Ολανδιας.
Ιδρυθηκε το 1814 και είναι από το 1900 η μοναδικη κεντρικη τραπεζα της Ολανδιας.
ζ. Schwedische Reichsbank της Σουηδιας.
Ιδρυθηκε το 1668 και είναι από το 1904 η κεντρικη τραπεζα της Σουηδιας.
η. Reichsbank της Γερμανιας.
Μολις την 01.07.1909 με νομο απεκτησε η τραπεζα αυτή την μονοπολιακη δικαιοδοσια να τυπωνη χαρτονομισματα. Μεχρι τοτε διαφορες ιδιωτικες τραπεζες ειχαν το προνομιο αυτό. Η σημερινη Κεντρικη Τραπεζα της Γερμανιας «Deutsche Bundesbank» είναι ανεξαρτητη από την γερμανικη κυβερνηση και το γερμανικο κοινοβουλιο.
θ. Τσαρικη Ρωσια.
Η μονη μεγαλη χωρα της Ευρωπης που αρνηθηκε να ιδρυση Κεντρικη Τραπεζα ηταν η τσαρικη Ρωσια. Αυτος υπηρξε ο κυριος λογος που η εβρα’ι’κες τραπεζες Kuhn, Loeb&Co, Morgan και Rotschild χρηματοδοτωντας τον Λενιν προχωρησαν το 1917 στην πραγματοποιηση του «Μωσα’ι’κου Ιδανικου», τον Κομμουνισμο.
ι. Το Federal Reserve System (Fed) των ΗΠΑ.
Οι διεθνεις ιδιωτικες εβρα’ι’κες τραπεζες προσεπαθησαν ανεπιτυχως ολον τον 19 ον μ.Χ. αιωνα να αποκτησουν το προνομιο να τυπωνουν το δολλαριο. Ακομη και το 1902 υπηρχαν στις ΗΠΑ μια σειρα «εθνικων τραπεζων» που ειχαν δικαιοδοσια να τυπωνουν και να κυκλοφορουν δολλαρια οι οποιες εποπτευονταν από την κρατικη υπηρεσια «Controller oft he Currency». Ηγετικες μορφες της αμερικανικης πολιτικης εκρουαν τον κοδωνα του κινδυνου από μια εξαρτηση από διεθνεις ιδιωτικες τραπεζες και ξεσκεπαζαν όλα τα τεχνασματα των μεγαλοαπαταιωνων Εβραιων για να εισχωρησουν στο τραπεζικο συστημα των ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά με ραδιουργιες στηθηκε η καταλληλη σκηνη για να ψηφισθει την 22.12.1913 ο νομος για την ιδρυση της Fed στην Βουλη και στο Κονγκρεσσο. Το υπο εβρα’ι’κην κυριαρχια ευρισκομενο συστημα Fed αποτελειται από 12 «εθνικες τραπεζες» από τις οποιες, η της Νεας Υορκης εχει μοναδικην αξιαν.
Όταν μια Κεντρικη Τραπεζα μιας χωρας δεν είναι ιδιοκτησια του κρατους (η Τραπεζα Ελλαδος δεν είναι ιδιοκτησια του ελληνικου κρατους) μεταβαλλεται αυτη αυτοματα σε πηγη από την οποια το χρημα μεσω των ομολογων καταληγει στο οικονομικο εβρα’ι’κο κυκλωμα. Τα κρατικα ομολογα είναι κρατικα χαρτακια που περιεχουν κρατικες υποσχεσεις. Η κεντρικη τραπεζα της Ελλαδος (η Τραπεζα της Ελλαδος) που δεν είναι ελληνικη, παιρνει ένα μερος αυτων στα βιβλια της και εμβαζει στο ελληνικο κρατος εντοκα, χαρτονομισματα, τα οποια αυτό τα παιρνει στον προ’υ’πολογισμο του. Και εδώ κρυβεται η απατη ! Εάν η Τραπεζα της Ελλαδος ηταν ελληνικη Τραπεζα, και η Ελλας βρισκονταν εκτος Ευρωζωνης, θα επερνε από την εκαστοτε κυβερνηση εντολη να τυπωνη ατοκα οσες δραχμες χρειαζονταν.
Το άλλο μερος των ομολογων, η μη ελληνικη τραπεζα της Ελλαδος, το διαθετει με ημερομηνια ληξεως στις ετσι ονομασθεισες αγορες, οι οποιες αποτελουνται από κερδοσκοπικες εβρα’ι’κες ως επι το πλειστον μαφιες, από τραπεζες των απαταιωνων της Ελλαδος και του εξωτερικου, από ασφαλιστικα ταμεια του εσωτερικου και εξωτερικου και από φυσικα προσωπα. Ολους αυτους τους απαταιωνες συμφερει να τους οφειλει το ελληνικο κρατος και να μην τους χρωσταει με συμβασεις και ενεχυρα, διοτι αλλως θα κατηγορουνταν για τοκογλυφια. Αυτό τον σκοπο εξυπηρετουν τα κρατικα ομολογα ! Να πλουτησουν σε βαρος του ελληνικου λαου οι εβραιοι τοκογλυφοι και τα εγχωρια εξαπτερυγα αυτων, δηλαδη οι εγχωριες ιδιωτικες τραπεζες. Με τον τροπο αυτό δημιουργειται από κρατικα χρεη το χρημα των εγχωριων και ξενων απαταιωνων.
Επειδη δυστυχως η Ελλαδα είναι μελος της ευρωζωνης, που ευτυχως πολύ γρηγορα θα καταρρευσει, πιεζεται ασφυκτικα από τους δηθεν εταιρους της και πολύ περισσοτερο από την Γερμανια, να συμβαλλη στην καλυψη των αναγκων των χρηματοπιστωτικων ιδρυματων τους. Ειδικα η Γερμανια χρησιμοποιει την μεγαλη οικονομικη της δυναμη για να μεταλλαξη τις οικονομικα ασθενεις χωρες του νοτου της Ε.Ε. σε γερμανικες αποικιες. Η ΕΚΤ κερδοσκοπησε ατιμα σε βαρος της Ελλαδος αγοραζοντας από την δευτερογενη αγορα ομολογα του ελληνικου δημοσιου στο 25 % της ονομαστικης τους αξιας και αρνουμενη μαλιστα να τα κουρεψει κατά 50 %.
Τον Αυγουστο του 2012 ληγει ένα τετοιο ομολογο του ελληνικου δημοσιου της ΕΚΤ αξιας 3,26 δισεκατομμυρια ευρω που θα μπορουσε να γινη η αιτια της ξαφνικης χρεωκοπιας της χωρας μας, που θα οδηγησει με την εν ισχυ του Μνημονιου 2 βασει του αγγλικου δικαιου, στην δημευση του Εθνικου μας Πλουτου. Με το νέο κάθεστως του Ευρωπα’ι’κου Μηχανισμου Σταθεροτητας (ΕΣΜ) δυνεται η δυνατοτητα, κατά τον Ιταλοεβραιο Προεδρο της ΕΚΤ κ. Μαριο Ντραγκι, για αμεση ανακεφαλαιωση των τραπεζων.
Σε μια προσφατη ανοιχτη επιστολη 160 Γερμανων οικονομολογων βαρεων ονοματων, απορριπτονται οι αποφασεις του ευρωπα’ι’κου συμβουλιου κορυφης της 28. και 29.06/2012 διοτι αυτές κάθε άλλο παρα το ευρω και την ευρωζωνη σωζουν. Σωζονται αποκλεισικα οι πιστωτες. Και αυτοι είναι οι τραπεζες και η εγκληματικη εβρα’ι’κη μαφια που τις απαρτιζουν. Επομενως η ανακεφαλαιωση των Ελληνικων Τραπεζων γινεται μονο και μονο για να λυσουν οι απαταιωνες τραπεζιτες τα οικονομικα τους προβληματα και όχι για το καλο της χωρας, όπως προσπαθουν να την παρουσιασουν οι κ. Μπεν Χιραμ και Τουργκουτσογλου ‘η Τουργκουτ. Η κριση του χρεους της Ελλαδος είναι κριση των ιδιωτικων της τραπεζων και όχι του ελληνικου δημοσιου. Για τα καθαρματα της ιδιοκτησιας των τραπεζων αυτων δολοφονειται ένα ολοκληρο εθνος. Εάν τα καθαρματα αυτά επεστρεφαν τα επιχορηγουμενα χρηματα ‘η τις εγγυησεις στο Ελληνικο Δημοσιο εντοκα, το Ελληνικο Δημοσιο χρεος θα γινονταν διαχειρισιμο.
Οι Ελληνες τραπεζιτες είναι αυτοι που ανοιξαν τον κοινωνικο βοθρο και επνιξαν την Ελλαδα με τα λυματα του. Αυτοι είναι που συνεργαζονται στενα με τον υποκοσμο, που μας εφερε στην σημερινη κατασταση. Αυτόν τον υποκοσμο πληρωνουν οι Ελληνεσς μεσω του ΔΝΤ. Τσαμπα συνεπως γινεται το γενικο ξεπουλημα της πατριδας μας για μια χουφτα ευρω…και για να σωθουν τα καθαρματα των ιδιοτικων τραπεζων. Στο Κερδος χωριστα, αλλα στην Ζημια μαζι…ΟΠΟΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ! Με τις αποφασεις της Συνοδου Κορυφης της 28. Και 29.06.2012 της Ε.Ε. κερδισμενοι βγαινουν οι επενδυτες στις αγγλοσαξωνικες περιοχες και ειδικα οι τραπεζες της City of London που με τα υποκαταστηματα τους στα παλαια νησια των πειρατων ξεπλυνουν μαυρο χρημα από το εμποριο των ναρκωτικων…..
Λογω του κεντρικου στοχου του διεθνους πολιτικου Σιωνισμου μιας παγκοσμιας κυβερνησης, είναι λογικο να επιδιωκεται σταδιακα και ένα παγκοσμιο συστημα νομισματικου μονοπολιου. Ο στοχος συνεπως της δυναστειας των διεθνων ιδιωτικων τραπεζιτων εβρα’ι’κης προελευσης δεν είναι τιποτε άλλο από την δημιουργια ενός παγκοσμιου συστηματος οικονομικου ελεγχου που θα βρισκεται στα χερια τους και θα ηταν ικανο να κυριαρχη πανω στα πολιτικα συστηματα των χωρων της υφηλιου με παγκοσμια οικονομικη κυριαρχια.
Ηδη το ΔΝΤ (IWF) πραττει σε διεθνες επιπεδο αυτό που πραττουν οι Κεντρικες Τραπεζες σε εθνικο επιπεδο και είναι πιστα οργανα των τραπεζων που βρισκονται υπο τον ελεγχο του τραπεζικου οικου Rothschilds. Το ΔΝΤ είναι η Κεντρικη Τραπεζα των Κεντρικων Τραπεζων και αντιπροσωπευει τα συμφεροντα των διεθνων ιδιωτων Μεγαλοτραπεζιτων εβρα’ι’κης προελευσης. Η πολιτικη γενικα του ΔΝΤ, υπο την καθοδηγηση των Μεγαλοτραπεζιτων, στοχευει στον εξαναγκασμο κάθε χωρας οπου είναι παρων, για μετρα δομικων προσαρμογων (μειωση των κοινωνικων δαπανων, διαγραφη επιδοτησεων διατροφης, εμποδεια στην αυξηση αμοιβων, υποτιμησεις νομισματικης αξιας κ.α πολλα) και προπαντος στην αυξηση του εξωτερικου χρεους.
Προκειται συνεπως για ένα «συνδικο πτωχευσης», ο οποιος δεν ασχολειται καθολου με την δημιουργια προ’υ’ποθεσεων παραγωγης πλουτου, στην χωρα που αναμιγνυεται. Επιβαλλει παντοτε μια οικονομικη και χρηματοπιστωτικη πολιτικη που εξυπηρετει απόκλειστικα τα συμφεροντα των εβρα’ι’κων τραπεζων και αποσπα οσα περισσοτερα κομματια μπορει από τις σαρκες της χωρας που αναμιγνυεται. Απαιτει και επιβαλλει την πωληση με ψευτοδεκαρες κερδοφορων εταιρειων και αφηνει τελικα στο κρατος που αναμιγνυεται ολες τις ζημιογονες, οδηγωντας τους πολιτες του στην υποδουλωση και εξαθλιωση.
Το ελληνικο εξωτερικο και μαζι με αυτό και το δημοσιο χρεος ανερχονταν το 2009 στο 115,1 % του ΑΕΠ. Σε λιγο θα ξεπερασει το 182 %. Το ΔΝΤ συνεπως δεν εχει κανενα λογο να προωθηση την αναδιαρθρωση της ελληνικης οικονομιας για να αποκτηση αυτή μια δυναμικη των παραγωγικων της δραστηριοτητων. Κυριος στοχος του είναι η αφαιμαξη του ελληνικου λαου με συνεργεια των εγχωριων συνεργατων του για την εξυπηρετιση του ελληνικου χρεους που πηρε τεραστιες διαστασεις και ευθυνεται για την ελληνικη εξαθλιωση.
Οι Εγχωριοι συνεργατες της Τρο’ι’κα (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ), εάν ηταν γνησιοι Ελληνες, θα την εστελναν με κλωτσιες εκτος της επικρατειας μας και στον διαβολο ! Δυστυχως τα μελη των σημερινων κομματων κυβερνητικης εξουσιας και αντιπολιτευσης, αξιωματικης και μη, ανηκουν στους «Συνασπισμους των Βλακων», στην Λεσχη Bilderberg, σε Μασονικες στοες, σε Λεσχες Ροταρυ, Λα’ι’ονς κ.α. Ουτε ενας Ελληνας πολιτικος δεν κυβερνησε την Ελλαδα μετα την μεταπολιτευση. Ολοι τους είναι Εβρα’ι’κης καταγωγης. Γι’ αυτό ρημαξαν την Ελλαδα. Είναι ορκισμενοι εχθροι της Ελληνικοτητας και του Ελληνισμου (ιδε Ελληνες πολιτικοι Εβρα’ι’κης καταγωγης ).
Στα κομματα αυτά οφειλεται, ότι ουδεις μπορει να μπη στην λιστα τους τοσο για εκλογη βουλευτου οσο και ευρωβουλευτου, εάν πρωτα δεν είναι μελος σε καποιον από τους αναφερθεντες «Συνασπισμους των Βλακων». Όπως αναφερεται στην ως ανω ιστοσελιδα του διαδικτυου, ο νυν Πρωθυπουργος της Ελλαδος είναι επισης Εβρα’ι’κης καταγωγης (Μπεν Χιραμ) και ο Προεδρος του ΠΑΣΟΚ Εβραιο-τουρκος Ντονμες (Τουργκουτσογλου ‘η Τουργκουτ).
Ο Ευαγγελος Λεμπεσης στο εργο του «Η τεραστια κοινωνικη σημασια των Βλακων εν τω συγχρονω βιω» (Αθηνα; 1941, επανεκδοση από τις εκδοσεις των Φιλων, Αθηνα 1999) μας διδει την γνησια εικονα της καταστασης που επικρατει σημερα στην Ελλαδα, στην οποια ο μεγαλυτερος χωρος της καλυπτεται από τους εχθρους του Εθνους και της Ευφυ’ι’ας. Η Ελλαδα θα είναι σε πολύ καλυτερη θεση εκτος της Ευρωζωνης εάν η Ε.Ε. της εδινε το πακετο βοηθειας των 130 δισεκατομμυριων ευρω για να φυγη. Η πατριδα μας δεν εχει καμια πιθανοτητα να επιζηση ανταγωνιστικα μεσα στην Ευρωζωνη, εάν δεν μειωνε τις τιμες των προ’ι’οντων της πανω από 30 %, δηλαδη εάν δεν τις εφερνε στα επιπεδα της Τουρκιας. Η Ιρλανδια επετυχεν, διοτι εριξε τις τιμες των προ’ι’οντων της τα τελευταια 5 χρονια κατά 16%.
Όλα τα σκληρα μετρα που παρθηκαν στην Ελλαδα μετα το 2009 και αυτά που θα παρθουν ακομα, δεν θα φερουν κανενα αποτελεσμα. Αυτό είναι περισσοτερο από βεβαιο !!! Μια ελεγχομενη χρεοκοπια της εντος του 2012, θα συνοδευονταν από νεα καταναγκαστικα μετρα «δημευσης» της ιδιωτικης περιουσιας παραλληλα με εκεινης της εκποιησης της δημοσιας περιουσιας. Κατι τετοιο θα οδηγουσε σε τεραστιες κοινωνικες εξεγερσεις και σε ποταμους αιματος……
Αλλαγη πλευσης είναι συνεπως σημερα το ζητουμενο !!! Ευρωζωνη αντιο !!! Οι απωλειες αποσβεσεων θα μοιρασθουν αδερφικα μεταξυ των αλλων μελων της Ευρωζωνης. Ετσι και αλλως σε λιγο θα καταρρευσει και η Ευρωζωνη. Αυτό το γνωριζει η Γερμανια και τρεμει από την απωλεια τουλαχιστον 500 δισεκατομμυριων ευρω, που αντιστοιχουν σε περισσοτερο από τρις φορες του κεφαλαιου της Κεντρικης Τραπεζα της, δηλαδη της «Bundesbank». Επιπλεον με επιστροφη σε ένα ισχυρο μαρκο οι εξαγωγες της θα γινονταν πανακριβες με αποτελεσμα να βυθιστη η γερμανικη οικονομια την υφεση. Η πολιτικη ηγεσια της Ευρωζωνης και κυριως η Γερμανια παιζουν με την φωτια.
Η επιφανειακη διαγνωση μιας ασθενειας χωρις θεραπεια δεν εχει κανενα νοημα. Η ορθη διαγνωση είναι υποχρεωτικα πασης θεραπειας. Και οι νομοι της Ιστοριας, όπως αυτοι της φυσης είναι αδυσωποιτη. Η ασθενεια της χωρας μας είναι, ότι ολες οι ασφαλιστικες δικλειδες των λειτουργειων του Ελληνικου Κρατους, ελεγχονται απολυτα από Εβραιους με ελληνοποιημενα ονοματα, δηλαδη ελεγχονται από ορκισμενους εχθρους της πατριδας μας. Υπαρχει σοβαρος κινδυνος η Ελλας ως λαος να ανηκη στο παρελθον και να κατεχεται από τους Εβραιους πιστωτες και οι Ελληνες στην συνειδηση, εάν δεν υποκυψουν, θα αναγκασθουν να αποδημησουν.
Γινεται σημερα αναγκαια η οριζοντιος και καθετος καταγραφη των Γεφυραιων με τα πραγματικα τους ονοματα σε κάθε χωριο και σε κάθε πολη της επικρατειας μας. Αυτό θα γινει ένα απόφασιστικο βημα για την μεθοδο θεραπειας της ασθενειας που ταλαιπωρει τον λαον μας. Ο Ελληνισμος μεχρι σημερα απετυχε να αντιληφθη, ότι με τον ιδιο τροπο που συσπειρωνονται οι Ελληνες στις επαλξεις, όταν υφιστανται δια των οπλων επιθεση, οφειλουν να αντιδρασουν και στις επιμονες κοινωνικοοικονομικες-ιδεολογικες επιθεσεις του διεθνους πολιτικου Σιωνισμου. Οι κοινωνικοοικονομικες-ιδεολογικες μαχες κερδιζονται ‘η χανονται σε επιπεδο λα’ι’κης αποδοχης.
Τα απότελεσματα των βουλευτικων εκλογων της 17.06.2012 εδειξαν, ποσο απροετοιμαστοι και λογω της πλυσης εγκεφαλου επι 24 ωρου βασεως από τα ηλεκτρονικα ΜΜΕ βρεθηκαν οι Ελληνες ψηφοφοροι και παρεδωσαν την εξουσια στα επιδεξια χερια των εβραιογεννων παρτιδιων. Ποιος Ελληνας ψηφοφορος με την κατευθυνομενη πληροφοριση θα μπορουσε πραγματι να υποθεση, ότι πισω από τον προεκλογικο αγωνα,ηταν δυνατο να κρυβονται αρχαιοι εθνοδιαμελιστικοι ορκοι των Γεφυραιων. Οι Ελληνες αποδειχθηκαν και την 17.06.2012 ανικανοι να βγαλουν «το ρουχο της ντροπης» απ’ τους ατελειωτους χαλδαιο-θερσιτισμους που κατεκλυζουν και σημερα μεθυστικα τις λα’ι’κες μαζες της πατριδας μας.
Η συνταγη της νικης των εβραιογεννων παρτιδιων την 17.06.2012, ο «οινος της παραφροσυνης», θυμιζει απολυτα τον δολιο οδυσσειακο οινο, που σκοπο ειχε την ευχαριστη ζαλη αρχικα, τον βαθυ υπνο μετα και τελικα την τυφλωση του Κυκλωπα !!! Η εθνο-διαμελιστικη μαγγανεια της 17.06.2012, με το ποτηρι του παλαιοδιαθηκικου «οινου», ποτησε ασταματητα και ανεμποδιστα με την συνταγη του δωροδολου αλλα και του φοβου τις λα’ι’κες μαζες. Ενώ η συνταγη αυτή είναι οδυσσειακη, στην θεση του Οδυσσεα βρισκεται σημερα το αβραμικο ιερατειο και στην θεση του Κυκλωπα βρισκονται σημερα οι φισικοι απογονοι του Οδυσσεα και ο γιγαντιος ελληνικος πολιτισμος τους.
Η θεραπεια της σημερινης ελληνικης ασθενειας δεν είναι δυνατη με ασπιρινες. Αυτό που ο Ελληνικος Λαος σημερα χρειαζεται ειναι ένα εφυες επιτελικο σχεδιο αντιμετωπισης των σημερινων Γεφυραιων εντος των τειχων μας, την φυλακτηρια, διεκδικητικη, οδυσσειακη πανουργια !!! Ο Οδυσσεας ηταν ο εμπειρος, ο οξυδερκης, ο ψυχρος εκτιμητης καταστασεων. Ο αποτρεπτικοτερος του εχθρου, αλλα και ο καλυτερος στις αντιπιθετικες προτασεις !!!
Αυτό εχασε δυστυχως ο Ελληνισμος καπου στην διαδρομη του, εχασε αυτόν τον αγρυπνο φυλακα αγγελο του, τον οδυσσειακο του εαυτο, και αυτό πρεπει να ξαναποκτηση. Εφ’ οσον σημερα δεχομεθα δολιες επιθεσεις από τους ετσι ονομασθεντες εταιρους μας στην Ε.Ε. δεν πρεπει να εχουμε κανεναν ενδοιασμον στην ανταποδοση των ισων !!! Αν καθ’ οιωνδηποτε τροπο σημερα, με την διαχρονικη μορφη ενός φυλακτηριου θεσμου, ενός ειδικου ιερατειου, ξαναφημιουργηθει η οδυσσειακη νοοτροπια, κανενας βρωμοελληνο-εβραιος εντος των τειχων μας δεν θα μπορουσε να επιζηση όπως π.χ. ο Μπεν Χιραμ, ο Τουργκουτσογλου ‘η Τουργκουτ, ο Μαρδοχα’ι’ Αβουρης κ.α. παριστανοντας τον μελισταλακτο μνηστηρα !!!
Η αισθηση και μονο της απωλειας του λαου του και ο κινδυνος αφανισμου της πατριδας του θα μετεβαλαν τον σημερινο Ελληνα σε ιδιαιτερο φυλακτηριο θεσμο, σε αδυσωπητο μνηστηροκτονο Οδυσσεα. Μια διαχρονικη μεθοδικη εξερευνηση των αντιπαλων θεσων εντος και εκτος των τειχων μας, όχι μονο μπορουσε να ανατρεψη τις αφανιστικες για τον Ελληνισμο σιωνιστικες εξελιξεις, αλλα θα καθιερωνε έναν «Ελληνα» εκτος Ευρωζωνης σαν τον ευφυεστερο δημιουργο αλλα και τον παναξιο, πανουργο θεματοφυλακα των κεκτημενων του πολιτισμου του.
Η σημερινη σιωπη των αμνων δεν ταιριαζει στους Ελληνες.
Ας σταματησουμε να ειμαστε καλοι και βολικοι οπαδοι των εβραιογεννων κομματικων ιδεων εντος των τειχων μας.
Οι Ελληνες υπηρξαν βασανιστικοι αφυπνιστες και ενοχλητικοι αμφισβητιες και τετοιοι πρεπει να ξαναγινουν.
Γ.Θ.Χατζηθεοδωρου
L1 -  ramnousia

ΠΗΓΗ: Ο γεμάτος λύματα βόθρος των Τραπεζών στην Ελλάδα !!! Διάβασε το http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/07/blog-post_7621.html#ixzz22DRjpxF2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου