Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Άγρια επεισόδια στην Πάτρα (βίντεο + fotos)

http://www.antinews.gr/2012/05/22/162579/



Άγρια επεισόδια στην Πάτρα καθώς κάτοικοι (σ.σ. πληροφορίες μιλούν και για μέλη της Χρυσής Αυγής) προσπάθησαν να πολιορκήσουν το παλαιό εργοστάσιο της Πειραϊκής – Πατραϊκής όπου διαμένουν μετανάστες, μετά την είδηση ότι Έλληνας έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή με Αφγανούς.
Αργά το βράδυ βουλευτής της Χρυσής Αυγής έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μετά από παρουσία του σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού σταθμού. Πρόκειται για τον βουλευτή Αχαΐας Μιχάλη Αρβανίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο βουλευτής είχε ολοκληρώσει την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, άγνωστα άτομα τον πλησίασαν και άρχισαν να τον κτυπούν.
Patrastimes.gr
Επίσης κτύπησαν τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων Απόστολο Βουλδή, ο οποίος είναι συνεργάτης του τηλεοπτικού σταθμού και μετείχε στην συζήτηση με τον βουλευτή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ο κ. Βουλδής δέχτηκε την επίθεση, την στιγμή που προσπάθησε να πείσει τους αγνώστους, να μην κτυπήσουν τον βουλευτή.

Επεισόδια ξέσπασαν, νωρίτερα, έξω από τις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της Πειραϊκής – Πατραϊκής, στην Πάτρα, όταν ομάδα διαδηλωτών καθώς και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να εισβάλλει στο κτίριο, όπου διαμένουν μετανάστες.
Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν ενώ στη συνέχεια τους απώθησαν με χρήση χημικών.
Τα μέλη της Χρυσής Αυγής πέταξαν προς τους αστυνομικούς πέτρες ενώ προκάλεσαν ζημιές σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε χόρτα παρακείμενου οικοπέδου. Φωτιά έπιασε φορτηγό αυτοκίνητο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε περιπολικά της αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν αρκετές προσαγωγές και τραυματίστηκαν αρκετά άτομα ανάμεσα στα οποία και αστυνομικοί.
Νωρίτερα τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στην οδό Ανθείας περίπου μισό χιλιόμετρο από το σημείο που έκαναν συγκέντρωση κάτοικοι της περιοχής στην ακτή Δυμαίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δολοφονία για ασήμαντη αφορμή ενός 30χρονου τα ξημερώματα του Σαββάτου από τρεις νεαρούς Αφγανούς εκ των οποίων συνελήφθη ένας 17χρονος.
www.in.gr, www.nooz.gr,   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου