Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Θα απολογηθούμε και για το «πάρκο Πετσάλνικου» στο Γράμμο;

http://www.antinews.gr/2012/01/10/142328/
Εξηγήσεις για το «Πάρκο Πετσάλνικου» στο Γράμμο ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα. Πρόκειται για το  Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης που ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1999 και το 2011 ο Πετσάλνικος μέσω του ιδρύματος της Βουλής έδωσε 800.000 ευρώ για να ολοκληρωθεί το έργο. Όμως το έργο γίνεται σε περιοχή NATURA και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ήξερε τίποτε γι’ αυτό!
Ο Επίτροπος Janez Potočnik, απαντώντας στον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο, δηλώνει ότι «η Επιτροπή δεν έχει ενημερωθεί για το εν λόγω έργο» και υπενθυμίζει ότι «η συγκεκριμένη περιοχή του δικτύου Natura 2000 («Κορυφές Όρους Γράμμος» GR1320002) έχει χαρακτηριστεί από την Ελλάδα ως τόπος κοινοτικής σημασίας με βάση την οδηγία 92/43/ΕΟΚ για τα ενδιαιτήματα και ως ζώνη ειδικής προστασίας με βάση την οδηγία  2009/147/ΕΚ για τα πτηνά».
Ο Επίτροπος προειδοποιεί τις ελληνικές αρχές ότι σε αυτές «εναπόκειται να εξασφαλίσουν» ότι «κάθε υποδομή που συνδέεται με το συγκεκριμένο Πάρκο είναι συμβατή με τις αξίες και τους στόχους διαφύλαξης της τοποθεσίας και συμβάλλει στη γενική και αποτελεσματική διαχείρισή της, με τη βέλτιστη χρήση των πορισμάτων που προέκυψαν στο πλαίσιο προηγούμενων έργων LIFE και της διαθέσιμης χρηματοδότησης». Δηλώνει ακόμη ότι «η Επιτροπή θα έλθει σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να λάβει πληροφορίες σχετικά με τη συμμόρφωση του έργου προς την εφαρμοστέα νομοθεσία της ΕΕ για τη φύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου