Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΝΔ 19%, ΠΑΣΟΚ 16,2%. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει...

http://citypress-gr.blogspot.com/2011/07/19-162.html
Είχαμε γράψει στις 15 Ιουλίου, έπειτα από κάποιες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν τότε, ότι Εμείς θέλουμε να δούμε πρόθεση ψήφου και όχι εκτίμηση ψήφου.  Δηλαδή, εμείς οι πολίτες θέλουμε να βλέπουμε οπωσδήποτε την εκπεφρασμένη βούληση των συμπολιτών μας και όχι μόνο τις αναγωγές των ποσοστών που...
κάνουν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων. Μάλιστα είχαμε κάνει την υπόθεση ότι η πρόθεση ψήφου για τα δύο κόμματα εξουσίας, η οποία δεν εμφανίζεται,  μάλλον θα κινείται κάτω από το 20%.

Πράγματι, μια δημοσκόπηση της Kappa Research  για την εφημερίδα το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, που εμφάνιζε προ ημερών πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ 16,5% και για τη  ΝΔ 17,8%, αλλά και σήμερα  μια άλλη δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Forum για την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, η οποία εμφανίζει πρόθεση ψήφου,  για ΝΔ 19% και για ΠΑΣΟΚ 16,2%, μας επιβεβαιώνουν πλήρως.

Η πρόθεση ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα, σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση,  είναι: το ΚΚΕ 7%, ο ΛΑΟΣ 5,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,6%, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 2,4%, η Δημοκρατική Αριστερά 1,6% και η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8%.

Αν λοιπόν συγκρίνουμε τις δύο πιο πάνω δημοσκοπήσεις, τότε επαληθευόμαστε πλήρως και επομένως βάσιμα υποθέσαμε ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρίσκονται κάτω από το 20% στην πρόθεση ψήφου, για το καθένα. Αν μάλιστα συγκρίνουμε τις αναγωγές που κάνουν οι πιο πάνω δημοσκοπήσεις με τις αναγωγές που έκαναν δύο άλλες δημοσκοπήσεις που κυκλοφόρησαν προ ημερών, μόνο με εκτίμηση (και όχι πρόθεση) ψήφου, και οι οποίες παρουσιάζουν παραπλήσιες εκτιμήσεις, τότε είναι απόλυτα βέβαιο πλέον ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οριστικά συγκεντρώνουν πρόθεση ψήφου κάτω από 20% το καθένα και μάλιστα αυτή η κατάσταση βαίνει προς τα κάτω.

Επομένως, αν δεν συμβεί κάτι συνταρακτικό που θα αναστήσει το θεατρικό πολιτικό σύστημα των δύο μονομάχων, τότε αυτό θα οδηγηθεί σιγά σιγά σε πλήρη κατάρρευση και στην απελευθέρωση των πολιτών για αναζήτηση νέου πολιτεύματος πραγματικής δημοκρατίας. 

ΥΓ. Στη φωτογραφία εμφανίζεται η εκτίμηση (όχι πρόθεση) ψήφου της τελευταίας (σημερινής) δημοσκόπησης. 

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς δεν πάει έτσι. Στην δημοσκόπηση δεν λαμβάνεται υπόψη η αποχή. Το σύνολο των ποσοστών που παρουσιάζονται είναι λίγο πάνω απο 60%, άρα υπάρχει μια αποχή περίπου 40%. Ετσι το 20% του πρώτου κόμματος είναι περίπου 33%. Λιγότερο βέβαια είναι και πάλι απο τις παλιές "λαμπρές" εποχές, αλλά απογοητευτικό απο την άλλη με όλα αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας τον τελευταίο χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου