Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

H Νύχτα των Στρατηγών

https://antinews.gr/h-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%cf%8e%ce%bd/

 


Του Θάνου Κάλλη*

Πολιτικό «σεισμό» και μεγάλη αναταραχή στο στράτευμα προκαλεί η δημοσιοποίηση της νέας λίστας των επισυνδέσεων της ΕΥΠ από την εφημερίδα Documento, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε παλαιότερες λίστες εντύπωση προκαλούν ως στόχοι παρακολούθησης ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και οι πρώην και νυν Διευθυντές της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Ενώ, δεν αποκλείονται και νέες αποκαλύψεις για κοριούς σε ανώτερα στρατιωτικά στελέχη.

Αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα, τότε η χώρα δέχεται επίθεση εκ των έσω και απειλείται ξεκάθαρα η εθνική ασφάλεια και άμυνα του ελληνικού κράτους.

Ποιος μπορεί, εξάλλου, να αποκλείσει και να διαβεβαιώσει ότι κρίσιμες στρατιωτικές πληροφορίες δεν έχουν διαρρεύσει στον προαιώνιο εχθρό της Πατρίδα μας.

Ζωτικές πληροφορίες, που αφορούν:

-Ελληνικά αεροδρόμια και στρατιωτικές βάσεις στα νησιά του Αιγαίου, στρατιωτικά οχήματα και οπλισμό που έχει η κάθε εγκατάσταση, αναδιατάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων κτλ.

-Στοιχεία για το προσωπικό που υπηρετεί στα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη.

-Στρατιωτικά έργα και ναυτικές βάσεις, αποθήκες πυρομαχικών ή άλλων πολεμικών υλικών, εργαστήρια ή εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του ελληνικού στόλου ή στρατού.

-Εξοπλισμούς και προμήθειες στρατιωτικού υλικού για την επαύξηση της αμυντικής και επιθετικής ισχύος της χώρας.

-Στρατηγικά σημεία γης (λόφοι, υψώματα κ.ο.κ.).

-Κρίσιμες υποδομές που θα χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης, όπως δίκτυα της ΔΕΗ και άρδευσης, εργοστάσια, λιμάνια, γέφυρες και οδικές-σιδηροδρομικές αρτηρίες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, ακόμη μια ανάλυση διεθνούς ειδησεογραφικού μέσου πιθανολογεί ελληνοτουρκική σύγκρουση το 2023.

Ειδικότερα, το έγκυρο βρετανικό περιοδικό Εconomist σχολιάζει ότι η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας, με τον πληθωρισμό στο 80%, με τη λίρα να καταρρέει, τη φτώχεια να «θερίζει» την τουρκική κοινωνία και τη διαφθορά να έχει διαβρώσει τα θεμέλια του κράτους, μπορεί να φέρουν την καταστροφή του Ερντογάν στις εθνικές εκλογές του ερχόμενου έτους.

Και αναφέρει μεταξύ άλλων το περιοδικό: «ο κ. Ερντογάν μπορεί επίσης να προσπαθήσει να αντιστρέψει την κατηφόρα, την κακή τύχη του μέσω αντιπαράθεσης, είτε με Κούρδους αντάρτες στη Συρία, είτε με τον παλιό εχθρό την Ελλάδα για τον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια δικαιώματα. Με τις ελληνικές εκλογές επίσης στη γωνία, ο κίνδυνος κλιμάκωσης είναι υπαρκτός».

Αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα βρίσκεται σε συμπληγάδες, ανάμεσα σε ένα εσωτερικό εχθρό που αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα έχει διαπράξει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας και έναν εξωτερικό εχθρό που επιβουλεύεται τα ιερά εδάφη της Πατρίδα μας.

Οι στρατηγοί έχουν καθήκον να διαφυλάξουν το αξιόμαχο και την ενότητα του στρατεύματος, κυνηγώντας μέχρι τέλους την υπόθεση των παρακολουθήσεων και να μην αφήσουν να υπάρχουν σκιές, καθώς στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει ότι η σιωπή είναι χρυσός.

*Δημοσιογράφος

Δικηγόρος-Ιστορικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου