Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Αξιοπρεπής αποχώρηση ή εκλογική συντριβή; (upd)

https://www.antinews.gr/action.read/politiki/aksioprepis-apoxorisi-i-eklogiki-suntribi-/2.148093


Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Ανανεωμένο) Ασχέτως αν οι ακραιφνείς υποστηρικτές του μητσοτακισμού που αποτελούν περίπου το 2% του εκλογικού σώματος βαυκαλίζονται ότι ο ηγέτης τους θα κρατάει για αρκετά χρόνια το τιμόνι της χώρας, όλα συνηγορούν ότι ο παραλίγο… νέος Μωυσής έχει αρχίσει να παίρνει την άγουσα προς την ανυποληψία.

Επιεικώς έχει αποτύχει σε όλα.

Και δυστυχώς με μοναδικά πλέον όπλα στη φαρέτρα του την αποκρουστική καθημερινή προπαγάνδα και την απειλή παλινόρθωσης του Τσίπρα, προσπαθεί απεγνωσμένα να χτίσει το νέο αφήγημα για να υφαρπάξει εκ νέου την ψήφο του λαού όταν του το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Πιθανότατα το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την αίρεση να έχει πετύχει η εμβολιαστική εκστρατεία και να μην έχουμε καταντήσει Μπέργκαμο.

Κοινώς... ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται.

Πως τα φέρνει η ζωή...

Ο δεινός ηγέτης που υποτίθεται ότι είχε και έχει όλες τις λύσεις στο τσεπάκι του να εξαρτάται από ένα εμβόλιο που ούτε καν αυτοί που το έφτιαξαν δεν το εμπιστεύονται απόλυτα.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι όλα θα πάνε καλά με το εμβόλιο και θα επιτευχθεί η ανάσχεση της αόρατης απειλής.

Με τον Κυριάκο να πανηγυρίζει για την ανέλπιστη επιτυχία του πάνω στα συντρίμμια του κορονοϊού έτοιμος να πατήσει πρόωρα το κουμπί της κάλπης, διότι αν επιχειρήσει να υποδεχθεί το ’22 από την καρέκλα του Μαξίμου ενδεχομένως η ΝΔ να λάβει το μονοψήφιο ποσοστό που αντικατοπτρίζει την ισχύ της αγίας οικογένειας.

Και ρωτάμε: Αρκούν η προσωρινή τιθάσευση του κορονοϊού (οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το εμβόλιο δεν θα βάλει τέλος στην πανδημία) σε συνδυασμό με τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και τον συναισθηματικό εκβιασμό των νεοδημοκρατών, για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα πάνω από την κάλπη;

Προφανώς όχι.

Εκτός κι αν η γυάλα της εξουσίας έχει θολώσει εντελώς την κρίση του κυρίου Μητσοτάκη και πιστεύει ότι το… μη χείρον βέλτιστον δύναται να του δώσει πάλι τη νίκη.

Το οποίο βγήκε... χειρότερο από το... χείρον.

Κάτι που είχε φανεί πριν την εφόρμηση του αόρατου εχθρού και πια είναι ολοφάνερο.

Τώρα αν ο κύριος Μητσοτάκης όντως πιστεύει ότι μπορεί να επισκιάσει τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα με ακόμη μεγαλύτερα, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Δεν θα πρέπει όμως να εκπλαγεί δυσάρεστα όταν ο λαός θα τον... μαυρίσει επειδή... ανέμελος μαύρισε τη ζωή του.

Δίχως να κάνει το παραμικρό -επαναπαυμένος στις... fake δάφνες του τάχα επιτυχημένου πρώτου lockdown- προς οχύρωση από την αναμενόμενη αντεπίθεση του λοιμού για να αποφευχθεί ο πολύ χειρότερος λιμός, τον οποίο διαβεβαιώνει ότι θα εξαφανίσει με τα ανύπαρκτα λεφτόδεντρα των Βρυξελλών.

Δημιουργώντας τετελεσμένα που οδηγούν σε περαιτέρω απώλεια εθνικής κυριαρχίας, ξεπερνώντας μέχρι και τον εθνομηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπολιάζοντας την Ελλάδα με «πρόσφυγες» από χώρες που δεν έχουν πόλεμο, γιατί έτσι τον διέταξε η ανάλγητη Ευρώπη που δεν τολμάει να τσακίσει το σύγχρονο δουλεμπόριο για ευνόητους λόγους.

Κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους εκμεταλλευόμενος ανήθικα τον κορονοϊό, περνώντας... νύχτα με τηλεδιάσκεψη και τα υπόλοιπα αντιλαϊκά και αντιεργατικά πτωχευτικά μέτρα που δεν κατάφεραν να επιβάλλουν οι προκάτοχοί του.

Συνάπτοντας ανίερες συμμαχίες με το πιο διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ, ευτελίζοντας τους αγώνες που έδωσε η παράταξη στο παρελθόν για να απαλλάξει τη χώρα από την παρουσία του.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λοιπόν κύριε Μητσοτάκη, όπως θα έλεγε κι ο... προηγούμενος λαοπρόβλητος.

Τολμάτε να διακινδυνεύσετε να ξεπεράσετε ακόμη και τη ντροπή των εκλογών του ’12;

Γιατί αυτό προμηνύεται αν επιχειρήσετε να κοροϊδέψετε πάλι τον λαό μπας και απεμπλακείτε από τα τραγικά σας αδιέξοδα.

Το έχουμε γράψει επανειλημμένα, αλλά αρνείστε να αποδεχτείτε την πραγματικότητα.

Είστε αντιμέτωπος με ένα σκηνικό lose - lose, κι όσο επιμένετε να παραπλανάστε ότι έχετε ελπίδες να το απομακρύνετε τόσο μεγαλύτερο το κακό που προκαλείτε στη χώρα.

Ωστόσο έχετε ακόμη τη δυνατότητα να αποχωρήσετε με αξιοπρέπεια.

Σαφώς καλύτερη επιλογή από την αναπόφευκτη εκλογική συντριβή και τα λοιπά δυσάρεστα επακόλουθα.

Ευελπιστούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου